Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 22:43, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7327
Posted 06 February 2016 - 00:23
Painile ti-au iesit frumoase dar nu sunt la masina de paine deci nu se pune, cele facute in cuptor or sa iasa tot timpul mai spectaculoase, poti face si colaci ca-n bucovina.
|
#7328
Posted 06 February 2016 - 00:33
Am folosit masina de paine acolo unde este mai greu: la amestecat si la adus ingredientele la temperatura optima. Nu am copt in masina.
Edited by radu_me, 06 February 2016 - 00:39. |
#7329
Posted 20 February 2016 - 19:49
Am terminat drojdia proaspătă și aveam prin dulap un plic de drojdie pudră.
Am făcut prima pîine cu 1,3/4 lingurițe . Pîinea a ieșit pitică și "cleioasă". O fi din cauza vremii ? Am să repet rețeta săptămâna viitoare cu 2 lg, să văd dacă iese mai ușoară ! uploadfromtaptalk1455990398968.jpg 69.34K 20 downloads uploadfromtaptalk1455990391192.jpg 65.39K 26 downloads uploadfromtaptalk1455990384403.jpg 62.55K 22 downloads uploadfromtaptalk1455990374065.jpg 72.64K 37 downloads Promoție la Lidl. Am văzut și eu minunea lor SilverCrest ! Dar nu o văd deloc argintie ! uploadfromtaptalk1455990407002.jpg 41.02K 38 downloads |
#7330
Posted 20 February 2016 - 21:41
golanski, on 15 decembrie 2007 - 02:32, said: Este gustoasa painea ? Sincer ! Vreau si eu una dar nu prea am incredere...mi-a zis cineva ca painea dupa 2-3 ore devine tare de spargi capete cu ea ! După 30 min maxim de la scoaterea din cuptor (sau când s-a răcit), pâine se pune intr-o pungă (la fel cum sunt pâinile din magazin) şi astfel nu se mai întăreşte. |
#7331
Posted 20 February 2016 - 22:09
ce inseamna paine cazuta? o paine un pic mai densa?
|
#7332
Posted 20 February 2016 - 22:29
#7333
Posted 21 February 2016 - 16:07
#7334
Posted 21 February 2016 - 17:25
#7335
Posted 29 February 2016 - 18:27
Daca pica in timpul coacerii, a fost aluatul prea moale. Daca pica la dospire sunt alte probleme, dintre care dospire prea indelungata. Daca e dospita in programul masinii pica si asta. La mana iti dai seama mult mai bine de consistenta, daca e apa prea multa sau prea putina. In retetele de paine scrie o cantitate, insa faina difera mult, la unele trebuie mai multa apa, la altele mai putina, si asta numai la mana vezi, pentru masina le cantaresti si le arunci acolo, si dupa aia te miri de ce uneori ieste bine si alteori nu. Eu demult am renuntat la masina, sta degeaba printr-un dulap. Cumpar grau, il spal si il usuc, mai aleg de prin el glogozenii, am moara de apartament, macin chiar atunci cand imi trebuie si restul manual totul. Mai bag si cate un borcan de bors, daca tot am tarate (curate). Alta viata.
|
#7337
Posted 01 March 2016 - 11:34
wyo, on 29 februarie 2016 - 18:27, said:
Daca pica in timpul coacerii, a fost aluatul prea moale. Daca pica la dospire sunt alte probleme, dintre care dospire prea indelungata. Daca e dospita in programul masinii pica si asta. La mana iti dai seama mult mai bine de consistenta, daca e apa prea multa sau prea putina. In retetele de paine scrie o cantitate, insa faina difera mult, la unele trebuie mai multa apa, la altele mai putina, si asta numai la mana vezi, pentru masina le cantaresti si le arunci acolo, si dupa aia te miri de ce uneori ieste bine si alteori nu. Eu demult am renuntat la masina, sta degeaba printr-un dulap. Cumpar grau, il spal si il usuc, mai aleg de prin el glogozenii, am moara de apartament, macin chiar atunci cand imi trebuie si restul manual totul. Mai bag si cate un borcan de bors, daca tot am tarate (curate). Alta viata. Eu credeam ca suntem in secolul XXI .. nu XIX ! Nu stiu cum "la mana" iti dai seama de o eroare mai mare de +/- 5%, oricum si bunica facea din "ochi" painea si avea rateuri dupa 60 ani de experienta zilnica . Dupe' 5 ani (peste 500 de paini!), mai multe MP, programe, tipuri de faina, drojdie, zahar, apa, sare, ulei, seminte, fructe, legume, tarate.. am avut NUMAI 2 (doua) "cazaturi" : prima cand am gresit proportia apa/ faina cu 8%.. a doua cand sa bulit' electronica de la o MP PS secretul MP e sa folosesti rapoartele cu erori cat mai mici, sa nu te iei dupa unele retete care sunt eronate etc. Edited by mihaiC1, 01 March 2016 - 11:41. |
#7338
Posted 01 March 2016 - 19:10
mcjohn, on 20 februarie 2016 - 19:49, said:
Am terminat drojdia proaspătă și aveam prin dulap un plic de drojdie pudră. Am făcut prima pîine cu 1,3/4 lingurițe . Pîinea a ieșit pitică și "cleioasă". O fi din cauza vremii ? Am să repet rețeta săptămâna viitoare cu 2 lg, să văd dacă iese mai ușoară ! uploadfromtaptalk1455990398968.jpg uploadfromtaptalk1455990391192.jpg uploadfromtaptalk1455990384403.jpg uploadfromtaptalk1455990374065.jpg Promoție la Lidl. Am văzut și eu minunea lor SilverCrest ! Dar nu o văd deloc argintie ! uploadfromtaptalk1455990407002.jpg Ca idee drojdia uscata activa se pune cam 1g/ 100g faina , la "1,3/4 lingurițe" nu prea ai 5g.. la painea de 1kg trebuie cam 7g. "Pudra" sa inteleg ca e praf drojdia ? Normal se prezinta sub forma de granule. Era in garantie? A fost desfacuta mult timp ? Activa sau nu ? De "vreme" are grija Busuioc.. MP nu are nici o legatura Am vazu albe si negre.. din combinatie , sub reflexii o fi iesit "argintie" Edited by mihaiC1, 01 March 2016 - 19:16. |
#7339
Posted 01 March 2016 - 21:35
Buna seara! Tocmai am testat prima mea masina de paine si am o intrebare.
Am cumparat star light 450w de la emag ca sa fac coca de pizza si prajituri toate la cuptor clasic apropo. Eu framantam suficient de mult cu mana inainte coca pt pizza, chiar 20 min cand faceam 2 tavi, dar mi se pare mie sau masina asta de paine framanta cam mult? Cred ca a framantat vreo 45 min pe programul Dough iar coca parea gata vizual din primele 10-15 min. Ce ma sfatuiti? sa o las mereu cat e programul sau mai putin? Multumesc! Apropo, va mai intreb ceva/ am de gand sa folosesc faina integrala, am gasit doar 7spice faina grau intreg, altceva mai e doar baneasa neagra care sunt 99% sigur ca e alba cu colorant. Sa folosesc 50%-50% apa la faina? Am gasit pe net ca asa se face painea integrala cel mai bine, 300ml apa la 300g faina. Este vorba exclusiv de chifle la cuptor. Sunt sigur ca nu iese bine in masina o astfel de deviere. |
#7340
Posted 01 March 2016 - 21:37
Cu drojdia uscata trebuie verificata firma, am folosit cantitati diferite in functie de firma dar ca regula cam 5 g la o paine de 750g.
Legat de blatum de pizza la mine pr dureaza 1h30 din care doar 30 minute framanta restul creste. |
#7341
Posted 01 March 2016 - 21:50
mihaiC1, on 01 martie 2016 - 19:10, said:
. "Pudra" sa inteleg ca e praf drojdia ? Era in garantie? A fost desfacuta mult timp ? Activa sau nu ? uploadfromtaptalk1456861532084.jpg 64.46K 16 downloads Expiră îm August. Acum doar ce am desfăcut-o. Quote
Am vazu albe si negre.. din combinatie , sub reflexii o fi iesit "argintie" La pîinea anterioară am uitat să pun zahăr și a ieșit ca la alimentară . Albă ! Acum iese mare și frumoasă. PS. Am fost prin oraș și am luat o pungă de Musli . Și bag cîte 50 g la o pîine. Iese excelentă ! uploadfromtaptalk1456861539224.jpg 53.93K 17 downloads Attached Files |
|
#7342
Posted 04 March 2016 - 10:25
Am uitat să precizez:
La 600 g făină + 50 g Musli +360 g apă adaug 2 lg drojdie uscată. |
#7343
Posted 04 March 2016 - 10:59
buna dimineata ! am de mai multi ani o masina de paine moulinex pe care nu prea am folosit`o , dar acum as vrea sa fac paine cu faina de secara .. gasesc pe`aici o reteta sau stie cineva sa`mi dea o reteta de paine cu secara ? va multumesc !
eu nu prea am folosit masina pt ca nu consum asa multa paine .. dar mai ales pt ca nu imi place ca nu iese rumenita si a doaua zi se sfaramiteaza foarte tare .. |
#7344
Posted 04 March 2016 - 11:17
Dacă ai deja o reţetă de pâine verificată, pune jumătate făină de secară şi jumătate făină de grâu şi iese OK pâinea.
La Moulinex-ul meu eu prepar pâinea după vechea reţetă dată de multe ori aici: 450 ml apă, 2 Lg. ulei (măsline), 1 măsură rasă de sare, 1 măsură cu vârf zahăr, 650 g făină, Pentru programul scurt: 12 g drojdie proaspătă (1/2 pacheţel de 25 g sau 1/4 pacheţel de 50 g). Pentru programul lung se înjumătăţeşte cantitatea de drojdie. Iese pâine la ~ 1 kg. Pentru mai puţin, se reduc proporţional cantităţile. Mai nou, fac pâine la max. 700 g, fiindcă doar eu mai consum pâine de casă. Dacă vrei de secară, pune 325 g făină secară şi 325 g făină de grâu sau mai puţin, reduse proporţional. Când prepar pâine de secară folosesc programul lung, cu cantitatea de drojdie pentru programul scurt. Aşa îmi iese mie pâinea de secară. Uneori mai dau chiar şi coacere suplimentară. Poate ţie îţi trebuiesc ceva ajustări. PS: ultima pâine făcută a fost de secară; e foarte gustoasă. Azi pun de una din făină integrală. 700 g de pâine mi-ajung cca. 3-4 zile. La 2 săptămâni fac 3-4 pâini. Edited by ursamajor, 04 March 2016 - 11:26. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users