Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cum naiba se prajeste un piept de pui?
Last Updated: Nov 02 2014 09:30, Started by
cristi_alin
, Oct 22 2014 15:27
·
0
#19
Posted 22 October 2014 - 15:54
Pfff, daca nu era softpedia ramaneai nemancat!
Taie pieptul in doua, apoi taie transversal bucati mici de grosimea unui deget. Asa o sa fie mai usor! |
#20
Posted 22 October 2014 - 15:56
Se pare ca trebuie sa imi cumpar capac, ca nu am.
nu ai nevoie de capac...ai nevoie de o doza de lene si ceva ingeniozitate Stii cum se face cand nu ai capac ? .... pui un ziar umed peste. |
#21
Posted 22 October 2014 - 15:57
Il tai felii subtiri pe care le bati cu batatorul de snitele si il bagi in tigaia cu capac la foc mediu. Daca pui carnea plina de apa in uleiu incins normal ca faci o varza.
Eu iti recomand sa iti iei o tigaie grill, ungi pieptu cu putin ulei si il asezi acolo cateva minute pe ficare parte, iese mult mai bun. [ http://www.pentrugatit.ro/content/images/thumbs/0011909_tigaie_grill_27_cm_staub.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#22
Posted 22 October 2014 - 15:58
ipel, on 22 octombrie 2014 - 15:54, said:
Taie pieptul in doua, apoi taie transversal bucati mici de grosimea unui deget. Daca vrei sa fii mai catolic decat Papa, trebuia sa zici ca se taie pe traiectul fibrelor musculare Mihai_3, on 22 octombrie 2014 - 15:56, said:
Se pare ca trebuie sa imi cumpar capac, ca nu am. nu ai nevoie de capac...ai nevoie de o doza de lene si ceva ingeniozitate Stii cum se face cand nu ai capac ? .... pui un ziar umed peste. Ba nu asa! Stii cum se face cand nu ai capac? Iei o tigaie asemanatoare cu aia in care prajesti, cu coada neaparat mai lunga si o intorci (cu fata in jos) deasupra peste tigaia in care prajesti pieptul. Sper ca s-a inteles, ca nu mai pot de ras. Edited by -Diana-, 22 October 2014 - 15:59. |
#23
Posted 22 October 2014 - 16:05
Apropo, nu recomand folosirea de tigai captusite cu teflon, fara ulei sau alte grasimi, la temperaturi ridicate. Teflonul ala este un plastic care la temperaturi foarte inalte degaja anumite gaze ce in anumite experimente au fost letale pentru animalele mici. Or fi avansat sortimentele de teflon folosite in ultima vreme, dar nu e safe.
/offtopic |
#24
Posted 22 October 2014 - 16:07
Io mi-l fac in wok, taiat bucatele, cu o cantitate mica de ulei de masline cat sa unga peretii, pana se face alb, pe urma pun niste legume taiate marunt si-l mai las cateva minute cu legumele.
Presupun ca o bucata mare se face pe tigaie de teflon unsa cu ulei si sub capac. |
#25
Posted 22 October 2014 - 16:08
Puiul " modern" are multa apa in compozitie - e injectat la propriu cu apa sarata. Deci nu merge intro tigaie cu ulei. Eu folosesc o tigaie mai veche, ung cu 2 stropi de ulei tigaia si pun puiul. Se va face in apa proprie, "dietetic"
|
#26
Posted 22 October 2014 - 16:13
recomand si eu tigaia tip grill. si iti mai dau inca in sfat, ma rog, asa procedez eu: ung puiul cu putin ulei (de masline, e ok si ulei normal), apoi il condimentez cu ce am chef si il pun in tigaie. optional mai pun si cateva legume in tigaie alaturi de pui. nu trebuie sa inunzi tigaia cu ulei ca nu este sanatos sa mananci atat prajeala. este destul de banal ce vrei tu sa faci, nu stiu cum de nu iti iese. spor la exersat.
Attached Files |
#27
Posted 22 October 2014 - 16:15
Il tai in felii cat de cat subtiri, ungi tigaia cu putin ulei de masline sa nu se lipeasca si il dai la foc mic.
|
#28
Posted 22 October 2014 - 16:25
De lipit nu mi s-a lipit niciodata in tigaia de teflon.
Mi s-a intamplat de cateva ori sa fie putin crud la interior, dar probabil ca taiasem eu feliile de pui prea groase. |
|
#29
Posted 22 October 2014 - 16:33
acum poti aduna cateva sfaturi de aici si le pui ca stikcy notes deasupra aragazului. bafta.
|
#30
Posted 22 October 2014 - 16:33
Caută un pui din curtea vecinilor, nu deăla din comert injectat cu apă, apoi ascultă de Diana că știe.
Eu îl prefer la cuptor, mai gustos și mai puțină mizerie prin bucătărie. Edited by dydysoft, 22 October 2014 - 16:38. |
#31
Posted 22 October 2014 - 16:38
Da, mi am facut o lista cu sfaturile de aici. Mersi de ajutor. Ma apuc de gatit...
|
#32
Posted 22 October 2014 - 16:43
#33
Posted 22 October 2014 - 16:44
|
#34
Posted 22 October 2014 - 17:01
Daca da foamea in tine da-o dracu de carne o prajesti cumva si o mananci,nu e mare lucru,a zis bine Diana mai sus ca nu e nevoie de scoli sa prajesti o bucata de carne,am murit de ras cu topicul asta,dar se mai intampla )
|
#35
Posted 22 October 2014 - 17:15
@cristi_alin
Ce exact vrei să faci? Să prăjești pieptul întreg, feliat, cu piele, fără piele? Chiar dacă lucrurile par simple, învățarea e la fel la orice. Ori te uiți la cineva care știe ce face, ori o iei băbește . PS: frigerea (la grătar) nu e tot una cu prăjirea. Edited by Aries(ro), 22 October 2014 - 17:16. |
#36
Posted 22 October 2014 - 17:25
Daca folosesti capac si nu vrei sa sara pe tine toata tigaia de ulei cand ai de intors animalul in tigaie, o iei de pe foc 15 secunde, iei capacul (intre timp s-a potolit uleiul), intorci oratania si apoi pui din nou capacul urmat de mutarea tigaii inapoi pe foc. Totusi nu asta e metoda corecta. Depinde si cum tai carnea inainte. Daca vrei sa prajesti tot pieptul fara sa-l feliezi, trebuie sa-l tii ceva mai mult, la foc mai mic sa aiba timp sa se patrunda. Altfel, o sa fie crud pe dinauntru si ars afara. Daca ai felii subtiri, nu ai problema asta, insa risti sa iasa o chestie uscata si atoasa.
Si doua link-uri care s-ar putea sa te ajute: http://www.adihadean...pieptul-de-pui/ (desi aici vorbeste despre gratar, principiul e cam tot ala) Si aici e exemplul cu tigaia: http://www.adihadean...piept-de-pui-2/ Adica citez: Quote Între timp, pune peiptul de pui fără os și fără piele într-o tigaie doar unsă cu ulei. Pune tigaia pe foc. Întoarce pieptul de pui pe toate părțile timp de 14-16 minute pe foc nu foarte iute. Eu (ca bucatar super amator) am facut multe retete de-ale lui in casa si mereu mi-au iesit excelente. Ca o paralela, fara mare legatura cu intrebarea initiala. Mie imi place cotletul de porc. De fiecare data cand am incercat sa-l fac la tigaie mi-a iesit ceva apropiat de talpa de pantof. Cand il fac pe gratar imi iese mereu fraged, suculent si bun la gust (am un d-ala electric cu rezistente sub gratar, nu tigaie de teflon care sa imite gratarul). Ori gresesc ceva la povestea cu tigaia, ori nu se face bine in tigaie. Nu am sapat prea mult, ca eu oricum prefer gratarul sau cuptorul tigaii cand vine vorba de carne. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users