Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...

Recomandare serviciu / firma recu...
 La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 

Am primit o oferta extraordinara de job, cum procedez?

- - - - -
  • Please log in to reply
119 replies to this topic

#55
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Am vorbit cu headhunterul si mi-a spus cam pe unde ar putea bate oferta. Oficial inca nu am primit oferta, mai am inca un interview cu seful de departament.

Domeniul in care activez este inginerie, proiectare intr-o ramura a constructiilor. Compania care ma vaneaza este producator si furnizor de produse pentru aceasta ramura a constructiilor si nu numai. Fac produse care acopera de la cosmetica-farmaceutica pana la aerospatiale. Dar o bucata importanta a portofoliului lor e pentru aceasta ramura a constructiilor.

Oamenii au expertiza sa fabrice aceste produse, insa nu au expertiza de a se prezenta la discutii tehnice cu arhitecti si ingineri in domeniu, pentru ca nu asta e core businessul lor. Insa oamenii au realizat ca relatia dintre companie si client trebuie neaparat sa aiba o componenta umana, alta decat domnisoara de la telefon care preia comanda si agentul de vanzari care livreaza produsele si pleaca cu scartait de roti.

Si au decis sa faca aceasta celula de experti care sa se duca la clienti, sa vorbeasca limba lor si sa le propuna solutii si directii de urmat pentru design-ul lor si nu in ultimul rand produsul cu aplicabilitate perfecta pentru situatia lor.

Asadar, ca sa inteleaga toata lumea, as ajunge pe o pozitie pe care ar fi mai mult decat capabil sa o fac, probabil ca voi invata foarte multe alte chestii din industria conexa, poate imi va placea ceea ce voi face, insa ca sa fac asta trebuie sa plec de undeva unde ma simt minunat facand ceea ce fac.

Primul meu impuls este sa nu plec, de aceea am intrebat cum fac sa obtin avantaje fara sa provoc reactii adverse. Cum fac sa le spun cat mai elegant ca sunt cautat si ca vreau mai multi bani?

In mare am primit cateva raspunsuri interesante. M-ati intrebat de salarii. Salariul este mic pentru un expert german sau american de exemplu, am un salariu de est-european. D-aia muncesc sa schimb asta. In ultimii 8 ani am abservat ca de ce devii mai expert intr-un lucru d-aia lumea tinde sa te intrebe din ce in ce mai putin "Where are you from?".

Concluzia este ca imi voi intreba seful de departament cat de tare ma vrea atunci cand voi avea oferta in buzunar. Mi-e teama insa ca daca acea oferta va fi peste un anumit prag, nu voi mai avea puterea sa o refuz.

Ah, da, nevasta-mea isi cauta de lucru de la inceputul anului fara prea mult succes, domeniul ei este perfect irelevant in tara asta (Blegia) si limba este aproape imposibila (Olandeza). Impozitele sunt uriase, chiriile sunt indecente. Deci suntem doua persoane pe salariul meu, trebuie sa ma abtin de la anumite cheltuieli extravagante ca sa ne putem descurca decent.

Edited by izometric, 01 September 2014 - 07:36.


#56
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,871
  • Înscris: 10.12.2006
Le spui simplu ca ai primit o oferta de job mai bine platit si, desi nu prea vrei sa faci asta deoarece iti place colectivul de aici, te vezi obligat sa il accepti deoarece ai nevoie de bani, nevasta negasindu-si de lucru si cu cei cinci copii acasa plangand de foame.
Seful tau, daca chiar esti angajat de valoare si are de unde, iti va face o contraoferta. Altfel te va lasa sa pleci.

#57
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Eu te-as sfatui sa accepti. Daca stai minim 3-5 ani la ei, n-o sa mai ai grija vreodata ca nu gasesti unde munci Posted Image .
Nu stiu domeniul tau, eu sfatul ti-l dau din experienta mea in multinationale de pe pozitii locale si regionale de top la nivel european ( vanzari, marketing,management). Si pe mine m-au adus ca specialist.

Ai grija cam negociezi la inceput toate conditiile, caci asa ramane.

Edited by Quantum, 01 September 2014 - 08:25.


#58
FCBK

FCBK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,954
  • Înscris: 24.06.2012
Si eu as fugi in 4 labe ( =)) ) catre o oferta mult mai banoasa. Da, la lucru e fain, colegii e faini, dar mai faini is banii care-ti fac viata inafara jobului misto.
LE:
Am citit ultimul post, in cazul asta de fata, nu pleca. daca tu vei fi domnul cu discutiile, vei fi primul de care se vor incerca sa scape in caz de orice ceea ce merge rau si tre' sa faca niste economii, gandindu-se ca mergea cum mergea si inainte cu proasta la telefon.
Ai un domeniu care-ti permite sa fii unul care produce, nu face greseala de a te duce undeva sa fii domnul cu discutiile, manager si alte de astea care-s cel mai usor de inlocuit sau de scapat.

Edited by FCBK, 01 September 2014 - 10:53.


#59
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

 izometric, on 01 septembrie 2014 - 07:32, said:

Compania care ma vaneaza este producator si furnizor de produse pentru aceasta ramura a constructiilor si nu numai. Fac produse care acopera de la cosmetica-farmaceutica pana la aerospatiale.
GE?

Edited by bubalus, 01 September 2014 - 11:25.


#60
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,804
  • Înscris: 13.01.2005

 bubalus, on 31 august 2014 - 19:46, said:

atmosfera, sefi, colegi, distractie ca in firmele mici nu o sa gasesti niciodata in megacorporatii....
Rahat pe bat. Lucrez intr-o megacorporatie si-ti pot spune ca am exact colegi si sefi cum are initiatorul topicului. Sa-ti spun ca fostul CEO ne stia pe toti dupa prenume?

#61
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
1) Nu discuta NIMIC cu NIMENI pana nu ai o propunere de contract clara de la firma respectiva !
2) Dupa ce ai contractul in mana poti decide ce pasi faci in continuare !
3) Ai grija ca un salariu mai mare poate insemna si lipsa masinii de serviciu , asigurare medicala , etc.= deci per total nu iesi bine !
4) In nici un caz sa nu iti "santajezi" seful sau HR-ul ! Foarte rar functioneaza sa primesti un 5% dar vei fi considerat ulterior tradator,santajist,fara bun simt si când vor gasi pe cineva de valoarea ta te vor EJECTA cu zambetul pe buze !
5) Daca noul post nu cuprinde o oferta CLARA mai mare cu MINIM 50% sau 1000 euro NU PLECA !!!
Spor !

#62
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005

 mufa, on 01 septembrie 2014 - 11:27, said:

Rahat pe bat. Lucrez intr-o megacorporatie si-ti pot spune ca am exact colegi si sefi cum are initiatorul topicului. Sa-ti spun ca fostul CEO ne stia pe toti dupa prenume?
tu te contrazic dar poate fi exceptia care confirma regula....
in plus e un fapt arhicunoscut ca in companiile IT e o cu totul alta atmosfera (mult mai relaxata) decat in companiile de inginerie....

am schimbat ceva joburi pana acum si din experienta mea cu cat compania e mai mare cu atat atmosfera e mai cacacioasa....




pana la urma, decoamdata, se discuta ipotetic. initiatorul inca nu are o ofera ci o potentiala oferta. sa se vada cu oferta in buzuna rsi atunci e de discutat mai mult.

Edited by bubalus, 01 September 2014 - 12:04.


#63
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 21.04.2012
Daca e GE, eu as sta frumos pe postul actual...dar ma rog, poate in Belgia lucrurile or sta mai bine ca in Ro Posted Image

Cu cat e compania mai mare, cu atat stratul de shefi e mai gros..si incompetenta mai usor de mascat.

Edited by Alka10, 01 September 2014 - 14:11.


#64
Shahara

Shahara

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,327
  • Înscris: 29.08.2013

 izometric, on 31 august 2014 - 17:46, said:


Sunt angajat de mai putin de 1 an la compania actuala, curba mea de invatare este inca aproape verticala, mai e mult de urcat, de evoluat.

Daca raman la compania pentru care lucrez acum, probabil in vreo 2-3 ani mi se va dubla valoarea.

Insa tentatia de a accepta acum banii astia multi plus aproximativ aceleasi beneficii e mare.  

Deci cum abordez departamentul HR fara sa provoc o furtuna de cacat si sa se declanseze toate alarmele de la HR pana la CEO?

Fiind angajat relativ nou poate angajatorul nu vede inca potentialul pentru a`ti mari tie salariul.

Nu abordezi departamentul de HR ci seful direct. Daca esti un angajat cu potential, care si-a aratat valoarea in scurtul timp seful tau ar trebui sa discute mai departe.
tu poti sa-i prezinti putin mai exagerat sefului tau, noua oferta si de acolo se decide daca-ti semneaza lichidarea sau iti face o noua propunere.

#65
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,928
  • Înscris: 15.06.2007
GE de la General Electric?

#66
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,145
  • Înscris: 26.01.2010

 izometric, on 01 septembrie 2014 - 07:32, said:

Am vorbit cu headhunterul si mi-a spus cam pe unde ar putea bate oferta. Oficial inca nu am primit oferta, mai am inca un interview cu seful de departament.

Tu practic nu ai nimic , o discutie cu headhunterul nu inseamna ca ai un job deja.
Al meu a vorbit 2 saptamani cu headhunterul si alte 2 luni cu diversi sefi de departament pana sa se angajeze intr-o corporatie.
Avea cam doua interviuri pe saptamana ba cu aia din PA , ba cu NY , CA si ultimul interviu a fost cu cei din ND unde era si locul de munca.
Daca nu trecea de NY sau CA ramanea cu buza umflata cum s-ar putea sa ramai tu .


A primit jobul si si-a dat demisia dupa 9 luni de zile pentru ca a fost adus din alt stat ca sa faca marea cu sarea.A fost incantat de idee si cand a ajuns aici a realizat ca nu poate face nimic pentru ca NY nu crede ca e cazul , CA nu stie despre ce vb iar cei din ND sunt multumiti sa primeasca salarii fara sa munceasca.

Daca iti place locul actual de munca si esti constient de faptul ca inca esti in training mai stai un an , doi pana acumulezi experienta in domeniu si dupa aia incepi sa trimiti tu aplicatii la joburile care sunt pe domeniul tau.

Headhunterul a cautat anumite skilluri necesare pentru postul respectiv si la o cautare in baza de cv-uri i-a aparut SI numele tau.
De aia te-a vanat pe tine .

Daca ii zici sefului actual ca uite domne ce oferta am primit eu exista riscul sa te intrebe daca vrei sa pleci pentru ca da , si el ar accepta oferta daca ar fi in locul tau iar tu nu ai o oferta inca .
Sa zicem ca iti da inca un 10% la salariu pentru ca esti baiat de treaba , oricum o sa stea cu ochii in 4 si daca apare altcineva cu skilurile tale probabil o sa il angajeze in caz de nevoie.





 FAP, on 01 septembrie 2014 - 11:32, said:

1) Nu discuta NIMIC cu NIMENI pana nu ai o propunere de contract clara de la firma respectiva !
2) Dupa ce ai contractul in mana poti decide ce pasi faci in continuare !
3) Ai grija ca un salariu mai mare poate insemna si lipsa masinii de serviciu , asigurare medicala , etc.= deci per total nu iesi bine !
4) In nici un caz sa nu iti "santajezi" seful sau HR-ul ! Foarte rar functioneaza sa primesti un 5% dar vei fi considerat ulterior tradator,santajist,fara bun simt si când vor gasi pe cineva de valoarea ta te vor EJECTA cu zambetul pe buze !
Va fi considerat flight risk pentru ca exista riscul sa plece la prima oferta primita care pare sa fie mai buna decat ce are deja. Asa ca de ce sa asteptam sa isi dea el demisia si sa cautam de nebuni pe altcineva cand putem sa angajam pe altul ?
Asta fac eu acum ,caut un inlocuitor pentru tipul care nu si-a dat demisia inca dar sunt 99% sigura ca o va face imediat cum apare altceva mai bun la orizont.
5) Daca noul post nu cuprinde o oferta CLARA mai mare cu MINIM 50% sau 1000 euro NU PLECA !!!
Spor !

Subscriu :)

#67
pierre_de_timp

pierre_de_timp

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,251
  • Înscris: 30.12.2007

 izometric, on 01 septembrie 2014 - 07:32, said:

Am vorbit cu headhunterul si mi-a spus cam pe unde ar putea bate oferta. Oficial inca nu am primit oferta, mai am inca un interview cu seful de departament.

Salariul este mic pentru un expert german sau american de exemplu, am un salariu de est-european.

Concluzia este ca imi voi intreba seful de departament cat de tare ma vrea atunci cand voi avea oferta in buzunar. Mi-e teama insa ca daca acea oferta va fi peste un anumit prag, nu voi mai avea puterea sa o refuz.

Ah, da, nevasta-mea isi cauta de lucru de la inceputul anului fara prea mult succes, domeniul ei este perfect irelevant in tara asta (Blegia) si limba este aproape imposibila (Olandeza). Impozitele sunt uriase, chiriile sunt indecente. Deci suntem doua persoane pe salariul meu, trebuie sa ma abtin de la anumite cheltuieli extravagante ca sa ne putem descurca decent.

Stai jos, respira adanc si numara pana la 10. Tu nu ai nimic in momentul asta inafara de o imaginatie debordanta, incinsa. Daca ai vb doar cu headhunterul, in momentul asta e vax, nimic, zero. Stai pe curul tau pana iti vezi sacii in caruta, nu vinde pielea ursului din padure.

Inteleg ca stai in Brux altfel nu se explica dificultatea cu cheltuielile. Ia masina si fa-ti cumparaturile la vreo 30 de km de Brux. Daca ai posibilitatea sa te muti intr-o suburbie ai sa vezi ca sunt mai ieftine locuintele. Brux e scump pentru ca UE pompeaza bani in draci, altfel restul Belgiei e cam saracuta din ce stiu eu.

De ce cacat ai salariu de est european daca locuiesti si lucrezi acolo??

#68
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 izometric, on 01 septembrie 2014 - 07:32, said:

Am vorbit cu headhunterul si mi-a spus cam pe unde ar putea bate oferta. Oficial inca nu am primit oferta, mai am inca un interview cu seful de departament.
Ce ai tu in momentul de fata este un interviu...ceea ce e foarte important...dar pasul urmator pentru tine este sa obtii o oferta nu un job...iar dupa aia mai analizezi si reiei discutia cu jobul

#69
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011
  • daca firma cea noua e General Electric, zi-i pas. Acum 6-7 ani am avut un interviu cu un headhunter care mi-a spus ca GE au o politica de personal prin care anual 10% din angajati sunt concediati (aia care au iesit clasati ultimii la evaluarile anuale). Iti dai seama cam ce atmosfera toxica, curlingaiala si cutite in spate poa' sa existe intr-o firma cu asa "politica".    Posted Image
  • nu merge sa ceri marire de salariu ducandu-te la actualul sef cu oferta viitorului angajator. Cum ziceau si alti forumisti mai sus, increderea sefului in loialitatea ta s-a terminat in momentul ala si esti pus pe lista neagra
  • daca vrei sa ramai la actuala firma insa pe un salariu mai mare, cere marirea insa fara amenintari ca ai deja o oferta sau ca iti cauti in alta parte.
  • in cazul in care vei primi o marire sa nu te astepti sa fie cine stie ce. De obicei e un cacatish de 5-10%. E bine sa negociezi salariu mare la angajare pt ca cu ala ramai.


#70
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,554
  • Înscris: 08.10.2007
Eu zic să pleci de la ei și să mergi la ceilalți. Înainte de asta pune-mi mie o vorbă bună să merg în locul tău. Promit că o să fiu demn de atmosfera din acea firmă.
(Comentariul de mai sus este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Asta e, nu m-am putut abține.)

#71
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 682
  • Înscris: 21.04.2012

Quote

daca firma cea noua e General Electric, zi-i pas. Acum 6-7 ani am avut un interviu cu un headhunter care mi-a spus ca GE au o politica de personal prin care anual 10% din angajati sunt concediati (aia care au iesit clasati ultimii la evaluarile anuale). Iti dai seama cam ce atmosfera toxica, curlingaiala si cutite in spate poa' sa existe intr-o firma cu asa "politica".


Au mama...cu ani in urma, in nevinovatia mea si in dorinta sincera de a obtine informatii am ajuns (cu mailul) pana la asistenta lui Immelt (sau era inca Welch inca pe vremea aia...) A venit shefu' reprezentantei in secunda 2 sa imi zica ca daca vreau "exposure"  sa gasesc alte metode...LOL.

#72
numbledore

numbledore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 02.02.2014
Eu zic sa ramai unde esti, nu stii daca mai dai de acelasi sef unde te duci, de colegi "marfa" si tot asa. Daca zici ca, compania in care esti este atat de bine dezvoltata, fii sigur ca au sansa ca chiar ei sa devina o companie mamut in urmatorii 4-5 ani .

Spune-i sefului ca ai oferta, insa ca te-ai hotarat sa ramai acolo . O companie de genu in care esti tu angajat, de obicei face progrese uluitoare in timp scurt . Te cunoaste lumea acolo, practic TU CONTEZI acolo, astea de incearca sa te angajeze acum poate au nevoie de tine o perioada pana gaseste altu mai bun pe un salariu mai mic.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate