Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Înregistrare apel xiaomi

Bicicleta Eliptica

Merita achizitionat un Smart ForT...

De ce nu pleaca unii romani in ve...
 declaratia 406 sau SAF-T

Brackets vs gutiera dentara

Control ISCTR/RAR - mici nelamuriri

Dedolarizarea (2023+) șanse ...
 CSS suprapunere, de ce nu merge p...

Ford transit mk7 2.2 diesel 2007

Cutu cu probleme la picioarele di...

Sfat achizitionare placa video
 Intelesul unei propozitii -sintaxa

Investitie cu posibil risc?

De ce oamenii sunt asa de agitați...

Mercedes renunta la multe modele
 

Camere IP si softul de gestionare

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#19
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Post1qlee, on 20 iulie 2014 - 15:11, said:

Revin la acest NVR, ce anume nu se pupa? Nu de altceva, dar imi surade si ideea NVR-ului
Aceeasi problema de compatibilitate ca si la software(la urma urmei, NVRul tot un software are in spate).

Nu zic, s-ar putea sa mearga cu Trendneturile respective, dar nu stiu cat de stabila ar fi solutia.

#20
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Dar , imi poti recomanda niste camere IP, cam la aceiasi parametri/pret ?


Pentru ca se pare ca voi fi nevoit sa o iau din aproape in aproape. Adica sa-mi cumpar NVR-ul, si dupa aceea sa imi iau o camera sa probez, si tot asa. Sa fac "pasii marunti".

#21
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Post1qlee, on 20 iulie 2014 - 15:27, said:

Dar , imi poti recomanda niste camere IP, cam la aceiasi parametri/pret ?
Nu cred ca gasesti camere compatibile care sa fie <500RON si care sa poata fi considerate ca o solutie stabila/viabila. Si mai ales wireless, care este ocolit de toti producatorii dedicati.

Trendnet/TPLink fac produse "consumer" si il lasa pe client sa-si sparga capul cu problemele de software, compatibilitate, inregistrare (de aceea nici nu vei gasi NVR facut de Trendnet sau TPLINK).
NVRul recomandat de mine vine da la un producator "dedicat", specializat in sisteme de securitate.

#22
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Am deciz sa procedez cam asa:
Sa imi iau NVR, si o camera din cele 2 si sa testez. Daca nu va fi compatibila, voi trimite camera inapoi.

Azi mi-a venit NVR Dahua 3108,  hardul si camera IP TrendNet TV-IP562WI.
Nu am timp ca abia am aterizat, dar sper ca maine sa va postez rezultatul, si ma refer la compatibilitate. Sper sa mearga.

#23
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Sfatul meu:

Sa incerci sa o adaugi manual in NVR, pe protocolul ONVIF(daca nu ti-o gaseste la cautare automata). Sa lasi solutia la inregistrat timp de minim 12-24 ore si sa verifici in logurile NVRului daca s-a deconectat sau restartat. Sa verifici compatibilitatea pe partea de detectie miscare(aceasta se face in camera, nu in NVR) si tine de implementarea ONVIF din camera.

Edited by dexterash, 24 July 2014 - 21:51.


#24
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Dexterash, mereu la înălțime
Mulțumesc de sfat/uri.
O sa le urmez întocmai.
Azi nu reușesc sa încep nimic, pentru  ca sunt obosit, și la propriu și la figurat, și prefer sa nu încep nimic. O sa încep de maine
Inca odată mulțumesc.

#25
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Mda! Error...Posted Image
cred ca nu e compatibila camera cu toate ca spune pe site ca e compatibila pe ONVIF dar pe profilul S http://www.trendnet....tabs-solution03
Am facut acum comanda si de o camera Dahua, pe care oricum imi doream sa mi-o cumpar pentru ca e de exterior (IPC-HFW4100S)
O sa vad daca am gresit undeva la configurare (pentru ca aceasta nu are cum sa nu mearga pentru e si recomandata de ei - vanzator)
In esenta, in PPS nu mi-o gaseste pentru ca nu o vede in retea.

edit
interesant este ca nu imi apare in configtool. Imi apare doar NRV-ul

Edited by 1qlee, 28 July 2014 - 21:31.


#26
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Configtoolul este strict pentru DAHUA - nu merge cu alte echipamente non-DAHUA. Camera trebuia sa o detectezi in NVR la IP Search si sa-ti apara in dreptul ei protocol ONVIF.
PSSul (presupun ca la el te-ai referit) tot doar pentru echipamente DAHUA este facut. Modul de lucru ar trebui sa fie asa: adaugi in PSS NVRul, intri in fereastra de configurare a NVRului si de acolo adaugi camera/camerele(camera DAHUA sa o adaugi pe protocol DAHUA/Private si nu pe protocol Onvif).

Dupa configurare, indiferent ce camere pui pe NVR, atat timp cat sunt compatibile cu NVRul, le vei putea urmari cu PSSul.

Iti recomand sa downloadezi/testezi si SmartPSSul(http://www.dahuasecu...download_2.html - General_Smart-PSS_Eng_IS_V1.10.1.R.20140515 pentru Windows sau General_Smart-PSS_Eng_Mac_IS_V1.10.0.R.20140524.tar pentru MAC/Apple) - are o interfata mai prietenoasa decat PSSul. Ambele softwareuri sunt destul de puternice, dar trebuie sa le "sapi" nitel.

#27
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Clar, SmartPSS e mult mai prietenos E chiar pentru cei ca mine. Si se pare ca Trendnetul nu e acceptat.
Problema este urmatoarea
Mi-a venit si cameraIP http://www.dahuasecu...w4100s-396.html dar surpriza: Nu avea alimentator.
Asa ca intai sa caut un alimentator, doar ca maine o sa am o cursa, si ramane pentru weekend

cu respect

#28
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Sa stii ca exista un motiv foarte bine definit pentru care respectivele camere nu vin cu surse incluse: camerele se pot alimenta atat separat (prin conectorul de 12V), cat si direct prin cablul de retea - folosind un switch standardizat PoE. Astfel ar fi un pic "aiurea" sa pui persoane sa plateasca alimentatorul inclus, daca ele nu au nevoie de asa ceva.

Ma bucur ca te-ai inteles mai bine cu SmartPSS. Pentru telefonul mobil/tableta ai aplicatiile gratuite gDMSS(disponibila in Google Play), iDMSS(disponibila in AppStore) sau wDMSS pentru Windows Phone.

#29
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
test scurt.
AM gasit un alimentator prin casa de la o rama foto de 12 volti, introdus, clickuri prin smartPSS (recomand oricui - si cred ca are mai multe optiuni decat PSS standard sau sunt mai vizibile), merge brici
Curios, camera pe night-vision merge color, si clar (prin casa)
Ramane in weekend sa testez sa vad cum se inregistreaza si cam tot ce se face si sa fac comanda pentru celelate camere, care logic vor fi tot Dahua (nu ca am de ales, dar oricum imi place cum se vede), si va urma sa incerc sa trimit trendnetul la emag inapoi.

Nici nu stiu dexterash cum sa-ti multumesc, si sincer as fi baut o bere cu tine. Cum eu sunt din Galati, tu din Iasi, nu pot decat sa bag o bere in SHARE

cu respect man.

Dupa ce o sa mai butonez o sa postez si rezultatele finale.


ps
Ce m-as face fara Forumuri? As umbla ca orbu pe bâjbâite, si ar dura 100 de ani doar ca sa devin un bun incepator..

#30
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
tinand cont ca routerul are doar 4 porturi, se poate face treaba cu un Switch?
Ma gandesc ca decat sa cumpar inca un router, as putea sa cumpar un Switch cu 8 porturi, cu avantajul ca are 4 porturi POE. Am cel putin 2 camere de pus cu dificultate de alimentare si cred ca POE-ul e de mare ajutor.
Intrebarea ar fi daca reusesc sa-l administrez/configurez? S-au dacă voi întâmpina problema in a accesa camerele de pe net?

ps
Switch este acesta:
http://www.tp-link.r...TL-SG1008P#over

NRV este Dahua NVR3108 cu 8 canale

camerele sunt : IPC-HDW4100S si IPC-HFW4100S

teoretic vor fi doar 5 camere de pus

Edited by 1qlee, 04 August 2014 - 20:30.


#31
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Echipamentele sunt Plug&Play. "Aparitia" unui switch PoE nu poate pune probleme, atat timp cat cablul UTP folosit este de calitate. Nu cred ca acel TP-LINK are interfata/parte de administrare.

#32
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Sa inteleg ca problemele pot fi (teoretic) minime?

#33
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Eu zic ca, mai degraba, improbabile :).

#34
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
As mai avea o intrebare:
Am luat si switchul, dar acum trebuie sa comand camerele (restu de 4)
"Problema" este ca acum au aparut pe acelasi site camere cu 3M fata de cele de 1.3M(una deja am achizitionat-o pentru probe)cu o diferenta foarte mica de pret;
Intrebarea ar fi:
Pot avea probleme daca am 4 camere cu 3M si una cu 1.3M, si ma refer la trafic. Mai exact , daca NRV-ul sau switch-ul ar face fata, chiar si routerul http://www.tp-link.c...model=Archer C7, la care este legat switch-ul

Sistemul de supraveghere este asa:
NRV Dahua 3018 http://www.gmcvideo....-nvr3108/41-622
Switch TL-SG1008P http://www.tp-link.r...TL-SG1008P#over
o camera IP HFW4100S http://www.gmcvideo....-hfw4100s/1-752
si 4 camere HDW2300S http://www.gmcvideo....-hdw2300s/1-755

MA gandesc ca sunt 4 camere cu 3M si ar fi un trafic destul de mare, si ma gandesc ca undeva sa nu se stranguleze, cu toate ca totul circula prin Switch, si nu wireless. In mare, ma gandesc ca nu ar fi necesar camere de 3M , dar fiind diferenta de pret destul de micuta, ma tenteaza destul de mult

Multumesc

Edited by 1qlee, 22 August 2014 - 21:05.


#35
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Up!

#36
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Problema nu-ti apare la trafic (camerele de 3MP folosesc codecuri mai bune si fac acelasi trafic ca cele de 1.3MP), ci iti apare la afisarea/decodarea pe NVR. Pentru a le putea inregistra/afisa ar trebui sa le setezi in 2MP(1080p/FullHD).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate