Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Eroare gif Facebook

Epson, acuzat ca-si programeaza i...

ExpertBook P2451FA
 La multi ani @sftpdt!

Proiect garaj respins ca nu este ...

Casa parasita

Discotecile anilor '90. Cine ...
 Recuperare date dupa chkdsk

ce motor am pe opel ?

A inviat Florin Salam

Tot inainte, sa ajunga si la noi&...
 Este zoofilia legala in Romania ?

Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650

Multifunctional Laser monocrom Pa...
 

Camere IP si softul de gestionare

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#1
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
As dori sa-mi achizitionez niste camere IP, pentru a supraveghea o locatie, si mi-a cazut "ochiu" pe aceste camere http://www.trendnet....=220_TV-IP562WI . Mi se par OK calitate/pret
Problema mea ar fi urmatoarea:
Pana acum pusesem ochiul pe tp-link, pentru ca aveau niste softuri de gestionare foarte interesante, si gasisem niste tutoriale video (in romaneste), explicate bine pentru un neinitiat ca mine (pe acest domeniu).
Softul de la Trendnet, mi se pare greoi. asa la prima vedere, mai ales ca nu am avut o camera pe care sa testez.
Intrebarea mea. Ar fi posibil sa pot gestiona camerele de la trendnet cu softurile de la TP-link? (precizez ca intentionez sa folosesc un PC pe post de NVR sau server)
mentionez ca e vorba de  vreo 4 softuri:
Main consola -gestionare si setari camere
remote live vewer - pentru vizionarea filmarilor din alte locatii fata de locatia PC-ului pe care se inregistreaza
Playback sistem - pentru vizionare inregistrarilor
backup sistem - pentru a face backup pentru inregistrari

Ma intereseaza daca merg gestionate cu aceste softuri, din cauza ca sunt explicate destul de bine pentru mine in romaneste (ceea ce e f important)
Doresc sa achizitionez vreo 5 camere, si nu as dori sa dau banii pe ceva care ma depaseste total.

Pot fi recomandate si alte softuri, dar care sa fie intuitive.

VA multmesc.

Edited by 1qlee, 12 July 2014 - 21:01.


#2
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
99% nu va merge. Camerele IP nu au softuri universale, decat daca echipamentele sunt certificate ONVIF si/sau PSIA. Iar softurile "decente" de acest fel costa. Si nu 30USD.
Dar nici certificarea ONVIF nu asigura compatibilitate 100%.

Dar, pana la software, asigura-te ca:
  • modelul este ceea ce iti doresti - urmareste macar 3-4 inregistrari cu el, atat pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte
  • PCul pe care vrei sa il folosesti pentru inregistrare este destul de performant incat sa-ti permita acest lucru - mai ales ca discutam de rezolutii megapixel


#3
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,237
  • Înscris: 29.12.2009

Quote

dar mai ales pe timp de noapte
@initiator, ai grija! Bine a zis colegul mai sus!

Edited by e_bulu, 12 July 2014 - 22:19.


#4
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Cinic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
ONVIF
ONVIF Profile S compliant”


Cam fragile, așa la prima vedere. IP 6 e pus mai mult pentru reclamă, cred.

#5
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postspider_zero_sapte, on 13 iulie 2014 - 01:03, said:

ONVIF
ONVIF Profile S compliant”

Noroc ca pot fi verificate astfel de specificatii direct la sursa:
http://www.onvif.org...leProducts.aspx

#6
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012

View Postdexterash, on 12 iulie 2014 - 21:25, said:

99% nu va merge. Camerele IP nu au softuri universale, decat daca echipamentele sunt certificate ONVIF si/sau PSIA. Iar softurile "decente" de acest fel costa. Si nu 30USD.
Dar nici certificarea ONVIF nu asigura compatibilitate 100%.

Dar, pana la software, asigura-te ca:
  • modelul este ceea ce iti doresti - urmareste macar 3-4 inregistrari cu el, atat pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte
  • PCul pe care vrei sa il folosesti pentru inregistrare este destul de performant incat sa-ti permita acest lucru - mai ales ca discutam de rezolutii megapixel

Multumesc tuturor pentru raspunsuri;
Oricum din ce vad si din cat inteleg eu, in acel standard, TP-link nici nu figureaza, dar nici camera dorita de mine de la trendnet. In schimb figureaza camerele mai vechi de la trendnet, ceea ce poate insemna ca inca nu e prinsa in acel tabel.
Ma gandisem sa cumpar o combinatie din TP-link si Terndnet, dar din spusele voastre e clar ca nu merge. Deci cred ca o sa ma orientez spre camerele TP link care mi se par usor inferioare http://www.tp-link.r...TL-SC3230N#spec, dar macar pot sa stapanesc mai bine softurile.

Referitor la camere, le-am studiat doar la inregistrarile facute pe net, si pentru nivelul necesar de performanta dorit de mine, mi se par OK pret/calitate
Referitor la PC, am pregatit un PC cu procesor Intel® PentiumTM G3220, 3000MHz, Haswell, 3MB, socket 1150 cu 4G DDR3, sau eventual un PC cu procesor Intel® CoreTM i3-4130, 3.4GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, tot 4G ddr3

#7
gogy

gogy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 05.11.2006
Dece nu te orientezi spre un NVR  ( http://en.wikipedia...._Video_Recorder ) echivalentul DVR-ului , fata de un PC ai performante ridicate si functionalitatea dorita .

#8
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
SIncer, mi s-au parut scumpe, si in plus, chiar "nu stiu ce ce se mananca". Mai exact, nu stiu daca este nevoie de o compatibilitate intre camere si NVR, daca accepta camere diferite, nu stiu cum se gestioneaza, si nici nu am vazut pe undeva sa fie recomandate anumite tipuri, sau daca NVR-ul trebuie sa aiba anumite caracteristici. Deci cam o enigma pentru mine....

Edited by 1qlee, 19 July 2014 - 21:47.


#9
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Eu de asta te-am intrebat ce PC ai pregatit. Sunt curios cat ar costa o configuratie de PC care sa poata sa iti afiseze 8 sau 16 camere HD/FullHD - adica sa poata face playback simultan la 8 filme FullHD, de exemplu. In plus, consumul este mai mic la NVRuri si s-ar putea sa iti scoti diferenta de acolo. NVRurl te scapa si de bataia cu licenta Windows, updateuri, BSODuri, virusi, rateuri la restart etc.

Acum nu stiu exact ce ai tu nevoie si cate camere vrei sa achizitionezi, la ce rezolutie, ce FPS, ce fel de montaj etc.

#10
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Configuratia calculatorului gandit de mine ar costa cam 12 milioane http://oi61.tinypic.com/257q9zd.jpg . Nu e necesar monitor, ca voi folosi Televizorul (inclusiv o tastatura/mouse), pentru gestionarea PC-ului
NU cred ca va fi o problema la consum.
Legat de licente, updateuri, virusi etc,  le excludem, pentru ca nu navigam, si eliminam orice Update a wind, sau al altor programe, in plus folosim antivirus gratis de la Microsoft.
Intr-adevar, pot fi anumite probleme la diferite rateuri specifice windows`ului sau BSODuri (tinand cont ca in accesez acest PC  "din an in paste" )

Legat de camere:
Camere , as dori minim 5, maxim 7.
Ca si rezolutie, sa fie ceva din genul postate de mine. Adica as dori sa disting diferite fetele, nu doresc sa vad doar siluietele.

De specificat/respecificat NVR este o enigma (pt mine), dar nu il exclud ca varianta, daca as gasi ceva care sa ma initieze, sau sa fie intuitiv (ca si gestionare).

#11
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
O "jucarie" care face cam ce ai tu nevoie:
NVR 8 canale HDReady (adica 8 camere 720p cum ale tale). Numai ca nu prea se pupa. Ti l-am dat doar ca referinta.
NVRul consuma 10W, 25W cu HDD. Nu cred ca un PC care sa fie in load (sa inregistreze) reuseste aceasta performanta. Tot ajungi la 80-100W consum.

Virusii nu ii poti exclude, pentru ca te poti trezi oricand cu unul care ataca in retea.

Cat despre recunoasterea fetelor... la ce distanta vrei?

Edited by dexterash, 19 July 2014 - 22:22.


#12
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
Distanta medie e de 4 metri.
Doar una dintre camere va bate pe geam spre exterior, si cred ca distanta e cam de 6 -8 metri

PS
recomandarea ta imi face "cu ochiu"
Mai ales ca e in romaneste

edit
banuiesc ca la acel NVR, hardul il pun eu!

View Postdexterash, on 19 iulie 2014 - 22:21, said:

Numai ca nu prea se pupa.
Adica camerele cu NVR-ul nu se pupa?

Edited by 1qlee, 19 July 2014 - 22:33.


#13
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Post1qlee, on 19 iulie 2014 - 22:27, said:

Doar una dintre camere va bate pe geam spre exterior, si cred ca distanta e cam de 6 -8 metri
Bad choice. Nu vei reusi sa vezi nimic prin geam.
Noaptea se reflecta IRul.
Ziua apar alte aberatii.

Cat despre celelalte...ziua ar trebui sa fie OK, dar noaptea s-ar putea sa aiba probleme, chiar si la 4m.

Edited by dexterash, 19 July 2014 - 22:30.


#14
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012
teoretic , nu va fi niciodata noapte. Va fi un bec de veghe acceptabil de bun. La exterior va fi la fel, si daca v-a fi nevoie voi pune un reflector cu senzor de miscare. Speram ca daca lipesc perfect camera de geam, sa nu am probleme la exterior

#15
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Nu cred ca geamul tau este doar dintr-o sticla. De asemenea, sticla folosita la geamuri nu are proprietatile sticlelor folosite la camere.

Chiar si cu reflector cu senzor de miscare vei avea o problema: daca nu se aprinde inainte de a intra subiectul in raza camerei, vei avea niste fenomene urate: oscileaza camera zi/noapte, imaginea va fi blurry pentru 1-2 secunde bana se reface streamul si altele. Eu ti-as recomanda direct camera in exterior.

Nu de alta, dar daca tot te-ai hotarat sa-ti faci un sistem ok, atunci sa fie facut cum trebuie :).

#16
Huza

Huza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,417
  • Înscris: 07.11.2006
Pentru ce vrei tu, e foarte simplu sa mergi pe solutia cu PC-ul si X camere IP, pe tine te intereseaza aici calitatea imaginii, investeste in camere, pe ce se inregistreaza si cum, ramane partea a 2-a. Ia in proba o camera si vezi cum se comporta, nu de alta dar din experienta:
- amic lucreaza la o statie de gaz, 4 camere, CCTV, nu s-a putut vedea NR de inmatriculare de la o masina :|
- ip camera tp-link (pusa in camin), functiona ok ziua, culori, vedeai fetele foarte bine. Noaptea evident B/W si nu numai ca motion-ul era ca dracu de sacadat, ziceai ca oamenii sunt fantome, ramanea o "urma" dupa ce treceau prin fata ei - asa cum sunt fotografiile alea cu expunere mare, ati vazut cum apar stopurile/farurile masinilor.

Cea mai simpla/ieftina treaba e zoneminder (linux) si un PC cu SSD (unde salvezi fisierele temporare - live streamul) si ceva raid 1+0 sau macar 1 (daca tii la securitatea datelor)
Poti si cu ramdisk, dar trebuie sa ai ceva ram, sau splitui inregistrarile in fragmente mai mici (30 min max) - sunt si mai usor de urmarit asa
Neaparat ia camere cu functie NTP server (isi actualizeaza timpul automat de pe net sau de la un server local), altfel bataie de cap cu setatul datei/orei cand pica curentul, musca soarecele/pisica firele, femeia de serviciu cu mopul se crede o adevarata spartana, etc.
La unele camere functia de motion detection e o gluma proasta, vezi daca iti renteaza, daca n-ai trafic de oameni prea mare activarea ei te ajuta sa castigi enorm de mult spatiu la inregistrare, lasi stream non-stop de la camera, doar la record din zone minder setezi sa inregistreze cand sesizeaza motion detection.

Evident sunt solutii mai inteligente, asta e o metoda simpla si se incadreaza perfect in buget. Cauta un amic linuxist caruia ii dai o bere.

#17
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Ce spui tu legat de camere este extrem de adevarat. Dar...

Zoneminder este ok ca solutie de studiat/testat. In nici un caz nu este buna ca solutie de folosinta indelungata - stii cand si-a facut ultimul update?
Zoneminder este o solutie greoiae si pentru un utilizator experimentat. De ce ai recomanda-o unui utilizator novice?

In plus, solutia ta tehnica de stocare/arhivare/detectie este extrem de incomoda.

P.S. La un linuxist bun nu te duci cu o bere ca sa iti faca o astfel de solutie.

Edited by dexterash, 20 July 2014 - 03:19.


#18
1qlee

1qlee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 07.11.2012

View Postdexterash, on 19 iulie 2014 - 22:21, said:

O "jucarie" care face cam ce ai tu nevoie:
NVR 8 canale HDReady (adica 8 camere 720p cum ale tale). Numai ca nu prea se pupa.
Revin la acest NVR, ce anume nu se pupa? Nu de altceva, dar imi surade si ideea NVR-ului

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate