Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Stocare cereale - solutii practice.

- - - - -
  • Please log in to reply
126 replies to this topic

#55
SaS_100

SaS_100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 869
  • Înscris: 02.02.2013
Mare dreptate ai Vladutz, si eu merg tot pe ideea aceasta. De ce noua tot timpul toti ne spun "sa ne asociem" cand toti lucreaza individual... Eu personal lucrez cum doresc nu depind de nimeni, si pot sa garantez ca doar de pierdut as avea cand as intra in asociatie cu cineva. Stiti toti foarte bine ce se intampla fiecare vrea sa devina majoritar si de acolo intervine neintelegerile.

#56
irimiaciprian1

irimiaciprian1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,977
  • Înscris: 22.10.2012
in toamna la mine cu umiditatea carea fost vindeam porumbul cu cu 3 bani si in martie l-am dat cu 7,5 ti se pare putin lucru ..deja la orzoaica acuma a crescut pretul cu 2 banuti ...deci stocarea scoate bani.
raferitor la intermediari au fost si vor fi tot timpul .
in unele state sant uniti dar nu ca si teren si administrare ...vin companii si le ridica marfa la un pret rezonabil de acasa .... au intalnirile lor discuta si mai streseaza guvernul ....da aici sant uniti dar majoritatea sant afaceri de familie si tin la ele cu sfintenie .si nu prea scot vb din casa . au duso si ei greu dar au continuat ..la noi se vrea imbogatire peste noapte stiu oameni cu bani multi din strainatate cu o modestie si o chibzuiala de care noi nu santem inca in stare .

o zi buna

#57
rand

rand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,498
  • Înscris: 28.03.2011
cred ca 30 de bani si 20 de bani...
cu 2, 3 bani in plus sau minus nu iesi nicaieri :)

#58
PF5

PF5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 04.02.2014

 Vladutz_ddd, on 08 august 2014 - 00:15, said:


Domnul cu 3000 de ha de ce nu se uneste cu altii din Tulcea care au suprafete similare ? nu tot la intermediari vinde si el sau face export direct in Egipt?


Pai am zis deja...nu s-a asociat si n-are acces la vanzare directa. Vinde prin Brise, cu comision. Mic, dar la cantitati mari se simte.

Inainte erau in certuri cei vreo patru arendasi din zona mea. Se faultau cum prindeau ocazia. Acum au inteles ca ei pierd si s-au impacat. Nu s-au asociat, dar macar s-au pus deacord in ceea ce priveste cultura urmatoare, ca sa-si puna la dispozitie combinele, tractoarele.
Nu mai pun la intamplare, sa se trezeasca toti ca au insamantat 80% grau sau altceva si sa n-aiba suficienta forta de recoltare.
Eu nu-s fermier. M-as asocia dar n-am cu ce. Sase ha nu ma ajuta sa initiez discutii de asociere. Eu observ doar.
Succes va urez.

#59
irimiaciprian1

irimiaciprian1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,977
  • Înscris: 22.10.2012
da rand scuze rand nu bausem Posted Image

#60
Ravasy

Ravasy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 30.09.2013

 Vladutz_ddd, on 08 august 2014 - 00:15, said:

In Romania asa ceva nu va fi posibil mult timp de acum incolo pentru ca statul nu are nici bani nici conducatori capabili si stabili pe functiile lor ca sa elaboreze strategii durabile de dezvoltare

Statul nu are bani?
Hai de capul si de zilele mele...Nici nu visati cati bani se misca in tara asta,dar se pierd prin diferite institutii inutile si pe rahaturi.
Aoleu ar face statul(daca ar vrea) niste silozuri de urla valea.
Dar acest lucru nu se vrea ca si dovada au trecut la impozitarea spatiilor de depozitare.
Cum au inceput unii sa-si faca depozitare ca au vazut ca treaba e groasa cum s-au gandit cu mintea lor stralucitoare sa impoziteze asta.
Pai se poate?Sa nu impoziteze ei tot ce da sa miste in tara asta?
Ce dreaq frate..ii sugem pe fermieri ca la aia balta are peste.

Nezau!

Edited by Ravasy, 08 August 2014 - 10:19.


#61
bestman_adi

bestman_adi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 12.02.2012

 rand, on 08 august 2014 - 07:40, said:

cred ca 30 de bani si 20 de bani...
cu 2, 3 bani in plus sau minus nu iesi nicaieri Posted Image
de la 0.62 la 0.82 eu zic ca e ceva...

Edited by bestman_adi, 08 August 2014 - 11:40.


#62
cristi_mre

cristi_mre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,286
  • Înscris: 12.04.2012
Eu recoltez stiulete+ ceva boabe, cand sunt full in patule. La stiulete mizez foarte mult pe coceanul porumbului. Am o maternitate de scroafe cu incalzire+ boxe de tineret. Am o "central" termica facuta de un meserias, din tabla foarte groasa, calorifere din teava, teava groasa in pereti, in care folosesc exclusiv coceni de porumb. Folosesc 5-6 vase mari de plastic/zi la incalzire. Treaba asta ma ajuta sa ies primavara cu soldani, purcei, de 40-50 kg foarte frumosi. Pretul in primavara la astfel de porci este foarte bun. Am incercat sa tin purcei peste iarna, fara incalzire, am facut doar rateuri. Nu prea crestea decat parul pe saracii. Mie, la pretul actual al porcului imi renteaza recoltatul in stiuleti. Am si 2 vaci. Folosesc la moara stiuletele, laptele il fac cas, zerul rezultat fiind un aport in pofta de mancare al porcilor. Vacile le-am cumparat special pt porci. E o munca in plus, dar, facand un cas bun, am desfacere si cred ca merita efortul. Am invatat treaba de la socrii cu zerul. Porcii lui mancau orice, combinatia de zer era fantastica. De la el am vacile :). Necazul e ca eu mai lungesc zerul. Nu e suficient de la 2 vaci. Insa, nu imi trebuie mai multe vaci. Pfff, la bovine e de lucru, fata de porcine. Respect pt cei cu multe bovine
ps. Porumbul recoltat boabe, in erbicidez cu erbicid total. Asta imi asigura o uscare rapida. Locuiesc in zona care nu imi faciliteaza o uscare naturala. Anul asta, sigur nu pot altfel. Am un prieten cu masina de erbicidat tractata, cu rampe de 28m.

Edited by cristi_mre, 08 August 2014 - 21:16.


#63
Old-Farmer-09

Old-Farmer-09

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 13.03.2013
Cred ca asocierea este privita cumva dintr-un unghi gresit, nefavorabil si suspicios. Sa ne imaginam asadar, doi fermieri vecini care lucreaza suprafete relativ mici, 200, respectiv 150 ha. Ambii, nedetinand spatii de depozitare, fiind in acest fel obligati la valorificarea productiei direct din camp. Desigur vor fi victime usoare ale intermediarilor de cereale. Daca insa se hotarasc la o forma de asociere si vor investi, proportional cu dimensiunea exploatatiei sau nu, intr-o capaciate de inmagazinare unde productia va putea astepta conditii favorabile de valorificare credeti ca acestia vor mai fi la fel de usor de manipulat financiar de catre atat de mult controversatii intermediari? Nu credeti ca altfel ar putea decurge negocierile? nu credeti ca plus-valoarea astfel obtinuta ar constitui pe langa o sursa sigura de amortizare a investitiei si o sursa financiara pentru noi investitii? dar daca in loc de doi fermieri vor fi 20 sau poate 200, ce sanse mai au intermediarii sa-si duca la indeplinire planul de a specula oportunitatile oferite de momentul recoltatului? Iata cum vad eu asocierea si avantajele care decurg din aceasta si cred ca cei care se impiedica de motive gen "da* la cine sta tractoru*?" de fapt urmaresc sa faca jocul celor care ne umbla prin buzunare si nu o asociere din care am putea castiga si noi producatorii mai mari sau mai mici. Cat despre clasa politica... este bine sa intelegem ca ei sunt pusi acolo de cei care ne buzunaresc si sunt platiti sa creeze conditii tot mai favorabile acestei stari de lucruri. Nu putem astepta sa ne reprezinte pe noi cei care muncind prea mult nu ne mai ramane timp sa castigam.
   Da Doamne mintea romanului cea de pe urma!

Edited by Old-Farmer-09, 08 August 2014 - 22:05.


#64
ar85gyl

ar85gyl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 14.08.2012
Foarte interesant topicul

#65
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
La mine in sat toti sunt obsedati acum de combine (de tractoare au scapat, si-au cumparat), desi lucreaza 100-150 de ha toti isi cumpara combine.
Ca nu cumva sa apeleze la cei care au deja.
In fine, e greu cu mentalitatile la noi, la randul lor cei care au deja combine noi si bune se feresc sa-i serveasca la timp si cum trebuie pe ceilalati etc.

Este sun cerc vicios. Eu am reusit colaborari pana acum, si voi reusi si asocieri. Totul se face insa cu greu, in ani, si fiind maleabil, de multe ori poate prea maleabil. dar altfel nu se poate !

Spor in toate !

#66
Ravasy

Ravasy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 30.09.2013
Nu am inteles ce e cu ideea asta de pana acum gen ''peste 200 ha se merita combina''
Nu pricep ce e gresit in ideea de a-ti treiera la timp si cum vrei tu cu combina ta.Ce conteaza daca ai 10-20-400-30000-1000000 ha?
Pentru fiecare suprafata sunt combine mai mici,mai mari,mai vechi,mai rele,mai bune,etc
Cat despre aia care au deja combine bune sau noi si nu prea fac treaba buna la altii sau nu la timp...cam asa e daca stai sa te gandesti.
Tu sa fii in cauza,la tine iti treieri mai intai nu?
Cat despre facut treaba buna la altii..aici sunt oameni si oameni.
Asta cu asocierea oricat ati vorbi voi nu merge.N-ai cum frate.
Putem vorbi de o anumita asociere in cazul in care se aduna mai multi si cumpara inputuri mai ieftine sau vand mai scump.
Una e sa chemi un TIR pentru 30 de tone si alta e sa chemi 20 de TIR-uri pentru 600 de tone.
''Bai nea Cais am 600 de tone.Plateste marfa calumea te-n _)_ mea''
Aici da putem vorbi de o asociere.Dar ce tine de unirea terenurilor,de impartirea chelutielilor si chestii din astea nu merge.
Nu se inteleg ei fratii,daramite strainii.
Eu zic ca asocierea sa porneasca macar cu achizitionarea inputurilor.Ingrasaminte,erbicide,etc
Problema sta la seminte cand fiecare vrea sa bage alte soiuri.Dar ce tine de uree,azotat de amoniu,complexe,etc merge sa dai o comanda de cateva sute de tone la un pret bun.
De acolo fiecare isi ia partea lui cu banul jos.
Cu timpul....ar merge si la vanzarea marfii.Problema sta in chestia ca tot iti trebuie un siloz ceva.
Alea ar fi bine sa le faca statul(care sta) pentru ca isi scoate statul banii cu varf si indesat daca te gandesti mai bine.


Bine...ca nu se vrea asta am inteles.

Edited by Ravasy, 12 August 2014 - 11:37.


#67
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 01.12.2007
Nu muscati prea mult singuri sa nu fie prea tare.
Peste tot sunt interese mai mici sau mai mari. Daca tu reusesti sa te completezi cu vecinul ar fi foarte bine. Eu ma completez cu nașul meu la lucrari si imputuri. Le-am zis si la alti patru ca le scot un pret bun, iar la erbicide, fungicide si insecticide pentru 95 de hectare cu banu jos s-a putut obtine un discount de 32% fata de pretul de lista. Patru distribuitori ( Alcedo, Ecoplant, Sumi Agro, al patrulea imi scapa momentan) nici nu au vrut sa ne bage in seama aruncau un 3-10 % disccount. Ei doar muta niste cutii pe bani asa ca business-ul lor versus banii nostriiș cine incearca sa faca doar de capul lui s-ar putea sa nu castige sufcient.

Inelul de masini agricole din Scotia:
http://www.gazetadea...din-scotia.html

#68
nelutustoian

nelutustoian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 28.05.2012

 irimiaciprian1, on 12 iulie 2014 - 21:59, said:

Baiet destept cine lo invatat ..mai bine e de ventilat dupa ce cade roua..na ca dau si din casa
Aici bănuiesc ca ai glumit.
Dupa ce cade roua bagi umezeala in boabe.
Tu cand ventilezi?Ziua cand e foarte cald,umiditate mica,sau noaptea cand e răcoare dar creste umiditatea?
Multumesc!

#69
irimiaciprian1

irimiaciprian1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,977
  • Înscris: 22.10.2012
ventilez seara dupa ce cade roua si aerul e mai rece ...fara glume.

#70
alexandrusas

alexandrusas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.02.2010
La silozuri cam ce pret/tona au cele noi?

#71
Vladutz_ddd

Vladutz_ddd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,115
  • Înscris: 07.12.2009
cam 20 euro/t la cele verticale si pretul scade in functie de cat de mare este investitia...(vorbim de pretul celulei de depozitare...mai sunt si utilitati,uscatoare,platforme betonate etc)

Edited by Vladutz_ddd, 20 August 2014 - 12:03.


#72
nelutustoian

nelutustoian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 28.05.2012

 Vladutz_ddd, on 20 august 2014 - 12:02, said:

cam 20 euro/t la cele verticale si pretul scade in functie de cat de mare este investitia...(vorbim de pretul celulei de depozitare...mai sunt si utilitati,uscatoare,platforme betonate etc)

20€/tona este pret de second...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate