Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 Panouri PV - TVA de 5%, dar nu pt...

Inca doua zile libere in ianuarie

vt-x not support acer predator

Furt intre soti
 Casa verde fara injectare in retea

huawei p20 & p20 pro

Comanda de grup Signal Stick

Recomandare becuri LED
 Pot inchide un abonament de telef...

Lista firme austriece in Romania

Toyota bZ3, noul sedan electric

Recomandare melodii in genul asta
 

OSX Mavericks / Hackintosh / nu se stinge PC-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Mi-am instalat OS X Mavericks 10.9.3, toate bune si frumoase, dar cand dau Shut down, pc-ul se stinge, dar coolerele ( cpu + gpu, banuiesc ) nu se opresc.
E foarte ciudat. Am incercat " Repair disk permissions " si " Verify Disk Permissions " din Disk Utility.
Apoi am reusit sa opresc pc-ul, dar cand l-am pornit, se auzeau coolerele ( cpu - gpu ) dar nimic.
Aveti o idee ce setari as putea face ? Eventual ce ar trebui sa dezactivez din BIOS ?
Placa de baza e Gigabyte GAEX58 UD5
http://www.manualsli...a-Ex58-Ud5.html

Citeam pe alte forumuri ca cei care au aceasta problema ar trebui sa puna pe Disable " Wake on Lan " dar eu nu vad aceasta optiune in BIOS
Mai degraba as crede ca e ceva de la placa video ( PCI ex , etc ) A mea e GTX 660, in OS X mi-o vede, asadar driverul gpu nu cred sa fie de vina.
Va rog sa ma ajutati daca aveti vreo idee.
Multumesc anticipat.

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,842
  • Înscris: 30.07.2003
Nu se pupa deloc OS X (fie si Hackintosh) cu PC-ul tau. Lasa-l pentru dispozitivele comercializate de Apple.

#3
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Phuaaaa, asta da raspuns.
Cum adica " nu se pupa deloc " ?? Sistemul de operare functioneaza foarte bine, exceptie problema ce am scris-o mai sus.

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,842
  • Înscris: 30.07.2003
Ai sa intelegi la urmatorul update, si la celalalt etc. ce inseamna un OS nedestinat sistemului tau.

#5
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Tin se te anunt ca i-am facut update si n-a fost nicio problema.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,842
  • Înscris: 30.07.2003
Tocmai ai.

#7
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Se poate rezolva, cel putin asa sper.

#8
dxdx

dxdx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 02.05.2007
Ai avut problema asta de la inceput sau dupa ce ai facut update?

#9
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
Ai facut o instalare "vanilla" sau ai ma adaugat tu niste kext-uri?

Ceva asemanator pateam si eu cand instalam o versiune mai noua de FakeSMC, problema care s-a rezolvat cu instalarea versiunii mai vechi, implicit cea compatibilia cu PC-ul.

#10
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,979
  • Înscris: 01.07.2007
Sunt prea multe lucruri care ar putea cauza probleme... daca stii engelza cauta ajutor pe tonymacx86, o simpla cautare pe google "gigabyte gaex58 ud5 mavericks" ma trimite chiar acolo... sau poti si pe insanelymac.

#11
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009

View Postdxdx, on 30 iunie 2014 - 11:16, said:

Ai avut problema asta de la inceput sau dupa ce ai facut update?

Nu am observat, pt ca n-am oprit PC-ul dupa ce am facut instalarea. Am facut update, setari, una-alta...

View Postkosmin90, on 30 iunie 2014 - 11:20, said:

Ai facut o instalare "vanilla" sau ai ma adaugat tu niste kext-uri?

Eu n-am adaugat niciun kext dupa instalare.

#12
dxdx

dxdx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 02.05.2007
Incearca un reinstall de FakeSMC.

Asa cum te-a intrebat si @kosmin90 ce instalare ai facut? vanilla, myhack, etc.

#13
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Instalarea am facut-o direct de pe un DVD OS X Mavericks, nu myhack sau vanilla Posted Image
Nu stiu exact ce e vanilla
Cum fac un reinstall de FakeSMC ?

LE : As vrea sa imi schimb placa de sunet, care e SoundBlaster X FI Xtreme Gamer, cu alta care e compatibila cu OS X, dar sa fie si buna pt gaming, eventual la fel de buna sau mai buna decat cea pe care o am acum

Edited by eduard_w, 30 June 2014 - 11:46.


#14
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Am reusit, multumesc tuturor
Cineva pe pm mi-a spus cum sa procedez, a mers cu multibeast + DSDT
Am dat shut down - repornit / pc-ul, superbbbb
Laurentiu Neagu, esti aici ??

#15
alamic05

alamic05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 31.12.2008

View Posteduard_w, on 30 iunie 2014 - 11:42, said:

LE : As vrea sa imi schimb placa de sunet, care e SoundBlaster X FI Xtreme Gamer, cu alta care e compatibila cu OS X, dar sa fie si buna pt gaming, eventual la fel de buna sau mai buna decat cea pe care o am acum

Ultima placa compatibila cu OSX de la creative este Audigy 2. In rest altele nu stiu sa functioneze. ( inafara de cele care sunt pe usb ).

#16
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Cred ca am sa vand actuala placa de sunet, dar nu stiu ce sa iau, pt a fi compatibila cu OS X
Oricare as alege-o, as prefera sa fie la fel de buna, eventual mai buna decat placa de sunet pe care o am acum

#17
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
Seria Audigy functioneaza foarte ok, atat pe stereo cat si multicanal, multumita celor de la kX Project.

http://www.kxproject.com/

Pe OS X setarile audio sunt destul de generice, nu vei avea setarile specifice seriei X-Fi ( control panel, game mode changer, crystalizator,etc) precum in Windows.

#18
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
A mea nu e Audigy.
Oare daca mi-as lua una pe USB, ar merge ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate