Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Convertirea religioasa.

Transformator electric

Intrerupator cap scara si cap cru...
 Watcher (2022) - film despre Roma...

R.I.P. Coolio

COC scuter adus din Olanda de 50cc

Hartie igienica "parfumata"
 Deglutiția absenta

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!

La multi ani @RMC Info!
 La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!

Probleme distincte cu 2 vecini l...
 

OSX Mavericks / Hackintosh / nu se stinge PC-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Mi-am instalat OS X Mavericks 10.9.3, toate bune si frumoase, dar cand dau Shut down, pc-ul se stinge, dar coolerele ( cpu + gpu, banuiesc ) nu se opresc.
E foarte ciudat. Am incercat " Repair disk permissions " si " Verify Disk Permissions " din Disk Utility.
Apoi am reusit sa opresc pc-ul, dar cand l-am pornit, se auzeau coolerele ( cpu - gpu ) dar nimic.
Aveti o idee ce setari as putea face ? Eventual ce ar trebui sa dezactivez din BIOS ?
Placa de baza e Gigabyte GAEX58 UD5
http://www.manualsli...a-Ex58-Ud5.html

Citeam pe alte forumuri ca cei care au aceasta problema ar trebui sa puna pe Disable " Wake on Lan " dar eu nu vad aceasta optiune in BIOS
Mai degraba as crede ca e ceva de la placa video ( PCI ex , etc ) A mea e GTX 660, in OS X mi-o vede, asadar driverul gpu nu cred sa fie de vina.
Va rog sa ma ajutati daca aveti vreo idee.
Multumesc anticipat.

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003
Nu se pupa deloc OS X (fie si Hackintosh) cu PC-ul tau. Lasa-l pentru dispozitivele comercializate de Apple.

#3
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Phuaaaa, asta da raspuns.
Cum adica " nu se pupa deloc " ?? Sistemul de operare functioneaza foarte bine, exceptie problema ce am scris-o mai sus.

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003
Ai sa intelegi la urmatorul update, si la celalalt etc. ce inseamna un OS nedestinat sistemului tau.

#5
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Tin se te anunt ca i-am facut update si n-a fost nicio problema.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003
Tocmai ai.

#7
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Se poate rezolva, cel putin asa sper.

#8
dxdx

dxdx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 02.05.2007
Ai avut problema asta de la inceput sau dupa ce ai facut update?

#9
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
Ai facut o instalare "vanilla" sau ai ma adaugat tu niste kext-uri?

Ceva asemanator pateam si eu cand instalam o versiune mai noua de FakeSMC, problema care s-a rezolvat cu instalarea versiunii mai vechi, implicit cea compatibilia cu PC-ul.

#10
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,978
  • Înscris: 01.07.2007
Sunt prea multe lucruri care ar putea cauza probleme... daca stii engelza cauta ajutor pe tonymacx86, o simpla cautare pe google "gigabyte gaex58 ud5 mavericks" ma trimite chiar acolo... sau poti si pe insanelymac.

#11
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009

View Postdxdx, on 30 iunie 2014 - 11:16, said:

Ai avut problema asta de la inceput sau dupa ce ai facut update?

Nu am observat, pt ca n-am oprit PC-ul dupa ce am facut instalarea. Am facut update, setari, una-alta...

View Postkosmin90, on 30 iunie 2014 - 11:20, said:

Ai facut o instalare "vanilla" sau ai ma adaugat tu niste kext-uri?

Eu n-am adaugat niciun kext dupa instalare.

#12
dxdx

dxdx

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 02.05.2007
Incearca un reinstall de FakeSMC.

Asa cum te-a intrebat si @kosmin90 ce instalare ai facut? vanilla, myhack, etc.

#13
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Instalarea am facut-o direct de pe un DVD OS X Mavericks, nu myhack sau vanilla Posted Image
Nu stiu exact ce e vanilla
Cum fac un reinstall de FakeSMC ?

LE : As vrea sa imi schimb placa de sunet, care e SoundBlaster X FI Xtreme Gamer, cu alta care e compatibila cu OS X, dar sa fie si buna pt gaming, eventual la fel de buna sau mai buna decat cea pe care o am acum

Edited by eduard_w, 30 June 2014 - 11:46.


#14
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Am reusit, multumesc tuturor
Cineva pe pm mi-a spus cum sa procedez, a mers cu multibeast + DSDT
Am dat shut down - repornit / pc-ul, superbbbb
Laurentiu Neagu, esti aici ??

#15
alamic05

alamic05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 31.12.2008

View Posteduard_w, on 30 iunie 2014 - 11:42, said:

LE : As vrea sa imi schimb placa de sunet, care e SoundBlaster X FI Xtreme Gamer, cu alta care e compatibila cu OS X, dar sa fie si buna pt gaming, eventual la fel de buna sau mai buna decat cea pe care o am acum

Ultima placa compatibila cu OSX de la creative este Audigy 2. In rest altele nu stiu sa functioneze. ( inafara de cele care sunt pe usb ).

#16
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Cred ca am sa vand actuala placa de sunet, dar nu stiu ce sa iau, pt a fi compatibila cu OS X
Oricare as alege-o, as prefera sa fie la fel de buna, eventual mai buna decat placa de sunet pe care o am acum

#17
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
Seria Audigy functioneaza foarte ok, atat pe stereo cat si multicanal, multumita celor de la kX Project.

http://www.kxproject.com/

Pe OS X setarile audio sunt destul de generice, nu vei avea setarile specifice seriei X-Fi ( control panel, game mode changer, crystalizator,etc) precum in Windows.

#18
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
A mea nu e Audigy.
Oare daca mi-as lua una pe USB, ar merge ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate