Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China
 Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...
 

Profeții despre Mesia

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
46 replies to this topic

#1
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014
PENTRU ÎNCEPUT:NU, NU VREAU SĂ FAC PROPAGANDĂ CREȘTINĂ PE TOPICUL DESPRE IUDAISM! VREAU SĂ FAC O COMPARAȚIE ÎNTRE PROFEȚIILE DIN VECHIUL TESTAMENT ȘI NOUL TESTAMENT.
SĂ ÎNCEPEM (CITEZ DINTR-UN ARTICOL):

Iisus Hristos este Mesia cel mult așteptat de întreaga omenire. În perioada Vechiului Testament au existat multe profeții care făceau referire la viața celui ce avea să se nască din Fecioară. Este important pentru noi creștinii să știm care sunt rădăcinile creștinismului ortodox, pentru a ne întări și mai mult în credință. Mai jos puteți citi profețiile din Vechiul Testament despre Mesia, împărțite pe subiecte. La fiecare subiect veți putea vedea profeția și împlinirea profeției prin texte ale cărților din Sfânta Scriptură scrise la sute de ani diferență unele de altele.

01. Samanta femeii care va zdrobi capul sarpelui

Profetia
[Facerea 3:15] Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul.

Implinirea
[Galateni 4:4] Iar când a venit plinirea vremii, Dumnezeu, a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, …

[Evrei 2:14] Deci, de vreme ce pruncii s-au făcut părtași sângelui și trupului, în același fel și El S-a împărtășit de acestea, ca să surpe prin moartea Sa pe cel ce are stăpânirea morții, adică pe diavolul, …

[Evrei 2:15] Și să izbăvească pe acei pe care frica morții îi ținea în robie toată viața.

[Coloseni 1:13] El ne-a scos de sub puterea întunericului și ne-a strămutat în împărăția Fiului iubirii Sale, …

[Apocalipsa 20:10] Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.


02. Urmasul lui Avraam: samanta in care toate neamurile vor fi binecuvantate

Profetia
[Facerea 12:3] Binecuvânta-voi pe cei ce te vor binecuvânta, iar pe cei ce te vor blestema îi voi blestema; și se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului

[Facerea 22:18] Și se vor binecuvânta prin neamul tău toate popoarele pământului, pentru că ai ascultat glasul Meu.

[Facerea 26:4] Voi înmulți pe urmașii tăi ca stelele cerului și voi da urmașilor tăi toate ținuturile acestea; și se vor binecuvânta întru urmașii tăi toate popoarele pământului, …

Implinirea
[Matei 1:1] Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.

[Evrei 2:16] Căci, într-adevăr, nu a luat firea îngerilor, ci sămânța lui Avraam a luat.
03. Urmasul lui Isaac

Profetia
[Facerea 17:19] Iar Dumnezeu a răspuns lui Avraam: “Adevărat, însăși Sarra, femeia ta, îți va naște un fiu și-i vei pune numele Isaac și Eu voi încheia cu el legământul Meu, legământ veșnic: să-i fiu Dumnezeu lui și urmașilor lui … .

Implinirea
[Luca 3:34] Fiul lui Iacov, fiul lui Isaac, fiul lui Avraam, fiul lui Tara, fiul lui Nahor, …
04. Urmasul lui Iacov

Profetia
[Numerii 24:17] Îl văd, dar acum încă nu este; îl privesc, dar nu de aproape; o stea răsare din Iacov; un toiag se ridică din Israel și va lovi pe căpeteniile Moabului și pe toți fiii lui Set îi va zdrobi.

[Numerii 24:19] Din Iacov se va scula Cel ce va stăpâni cu putere și va pierde pe cei ce vor rămâne în cetate.

Implinirea
[Matei 1:2] Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda și pe frații lui; …
05. Vine din tribul lui Iuda

Profetia
[Facerea 49:10] Nu va lipsi sceptru din Iuda, nici toiag de cârmuitor din coapsele sale, până ce va veni împăciuitorul, Căruia se vor supune popoarele.

Implinirea
[Luca 3:33] Fiul Aminadav, fiul lui Admin, fiul lui Arni, fiul lui Esrom, fiul lui Fares, fiul lui Iuda.
06. Urmas pe tronul lui David

Profetia
[Isaia 9:6] Și mare va fi stăpânirea Lui și pacea Lui nu va avea hotar. Va împărăți pe tronul și peste împărăția lui David, ca s-o întărească și s-o întemeieze prin judecată și prin dreptate, de acum și până-n veac. Râvna Domnului Savaot va face aceasta.

Implinirea
[Luca 1:32] Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său.
07. Uns si Vesnic

Profetia
[Daniel 9:25] Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare.

[Psalmi 44:9] Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea; pentru aceasta Te-a uns pe Tine, Dumnezeul Tău, cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtașii Tăi.

[Psalmi 44:10] Smirna și aloea îmbălsămează veșmintele Tale;

[Psalmi 101:25] Nu mă lua la jumătatea zilelor mele, că anii Tăi, Doamne, sunt din neam în neam.

[Psalmi 101:27] Acelea vor pieri, iar Tu vei rămâne și toți ca o haină se vor învechi și ca un veșmânt îi vei schimba și se vor schimba.

[Psalmi 101:28] Dar Tu același ești și anii Tăi nu se vor împuțina.

Implinirea
[Luca 1:33] Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit.

[Evrei 1:9] Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea; pentru aceea Te-a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tău cu untdelemnul bucuriei, mai mult decât pe părtașii Tăi.

[Evrei 1:12] Și ca un pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu același ești și anii Tăi nu se vor sfârși.
08. Nascut in Betleem

Profetia
[Miheia 5:1] Și tu, Betleeme Efrata, deși ești mic între miile lui Iuda, din tine va ieși Stăpânitor peste Israel, iar obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei.

Implinirea
[Luca 2:4] Și s-a suit și Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numește Betleem, pentru că el era din casa și din neamul lui David.

[Luca 2:5] Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.

[Luca 2:7] Și a născut pe Fiul său, Cel Unul-Născut și L-a înfășat și L-a culcat în iesle, căci nu mai era loc de găzduire pentru ei.
09. Vremea Nasterii Lui

Profetia
[Daniel 9:25] Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns – Cel-Vestit – sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare.

Implinirea
[Luca 2:1] În zilele acelea a ieșit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea.

[Luca 2:2] Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria.
10. Nascut din Fecioara

Profetia
[Isaia 7:14] Pentru aceasta Domnul meu vă va da un semn: Iată, Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor chema numele lui Emanuel.

Implinirea
[Luca 1:26] Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, …

[Luca 1:27] Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.

[Luca 1:30] Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.

[Luca 1:31] Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus.
11. Uciderea pruncilor

Profetia
[Ieremia 31:15] Așa zice Domnul: “Glas se aude în Rama, bocet și plângere amară. Rahila își plânge copiii și nu vrea să se mângâie de copiii săi, pentru că nu mai sunt”.

Implinirea
[Matei 2:16] Iar când Irod a văzut că a fost amăgit de magi, s-a mâniat foarte și, trimițând a ucis pe toți pruncii care erau în Betleem și în toate hotarele lui, de doi ani și mai jos, după timpul pe care îl aflase de la magi.

[Matei 2:17] Atunci s-a împlinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul:

[Matei 2:18] “Glas în Rama s-a auzit, plângere și tânguire multă; Rahela își plânge copiii și nu voiește să fie mângâiată pentru că nu sunt”.
12. Fuga in Egipt

Profetia
[Osea 11:1] Când Israel era tânăr, Eu îl izbeam, și din Egipt am chemat pe fiul Meu.

Implinirea
[Matei 2:13] După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.

[Matei 2:14] Și sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul și pe mama Lui și a plecat în Egipt.

[Matei 2:15] Și au stat acolo până la moartea lui Irod, ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: “Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”.
13. I s-a pregatit calea

Profetia
[Isaia 40:3] Un glas strigă: “În pustiu gătiți calea Domnului, drepte faceți în loc neumblat cărările Dumnezeului nostru.

[Isaia 40:4] Toată valea să se umple și tot muntele și dealul să se plece; și să fie cele strâmbe, drepte și cele colțuroase, căi netede.

[Isaia 40:5] Și se va arăta slava Domnului și tot trupul o va vedea căci gura Domnului a grăit”.

Implinirea
[Luca 3:3] Și a venit el în toată împrejurimea Iordanului, propovăduind botezul pocăinței, spre iertarea păcatelor.

[Luca 3:4] Precum este scris în cartea cuvintelor lui Isaia proorocul: “Este glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui.

[Luca 3:5] Orice vale se va umple și orice munte și orice deal se va pleca; căile cele strâmbe se vor face drepte și cele colțuroase, drumuri netede.

[Luca 3:6] Și toată făptura va vedea mântuirea lui Dumnezeu”.
14. Are un Inaintemergator

Profetia
[Maleahi 3:1] “Iată, Eu trimit pe îngerul Meu și va găti calea înaintea feței Mele și va veni îndată în templul Său Domnul pe Care Îl căutați și Îngerul legământului pe Care voi Îl doriți. Iată, vine!”, zice Domnul Savaot.

Implinirea
[Luca 7:24] Iar, după ce trimișii lui Ioan au plecat, El a început să vorbească mulțimilor despre Ioan: Ce ați ieșit să priviți, în pustie? Oare trestie clătinată de vânt?

[Luca 7:25] Dar ce ați ieșit să vedeți? Oare om îmbrăcat în haine moi? Iată, cei ce poartă haine scumpe și petrec în desfătare sunt în casele regilor.

[Luca 7:26] Dar ce-ați ieșit să vedeți? Oare prooroc? Da! Zic vouă: și mai mult decât un prooroc.

[Luca 7:27] Acesta este cel despre care s-a scris: “Iată trimit înaintea feței Tale pe îngerul Meu care va găti calea Ta, înaintea Ta”.
15. Precedat de Ilie

Profetia
[Maleahi 3:23] Iată că Eu vă trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare și înfricoșătoare; …

Implinirea
[Matei 11:13] Toți proorocii și Legea au proorocit până la Ioan.

[Matei 11:14] Și dacă voiți să înțelegeți, el este Ilie, cel ce va să vină.
16. Numit Fiul lui Dumnezeu

Profetia
[Iasaia 9:5] Căci Prunc s-a născut nouă, un Fiu s-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie.

[Psalmi 2:7] Domnul a zis către Mine: “Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut! …

Implinirea
[Matei 3:17] Și iată glas din ceruri zicând: “Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit”.
17. Slujeste in Galileea

Profetia
[Isaia 9:1] Poporul care locuia întru întuneric va vedea lumină mare și voi cei ce locuiați în latura umbrei morții lumină va străluci peste voi.

[Isaia 9:2] Tu vei înmulți poporul și vei spori bucuria lui. El se va veseli înaintea Ta, cum se bucură oamenii în timpul secerișului și se veselesc la împărțirea prăzilor.

Implinirea
[Matei 4:12] Și Iisus, auzind că Ioan a fost întemnițat, a plecat în Galileea.

[Matei 4:13] Și părăsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali, …

[Matei 4:14] Ca să se împlinească ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice:

[Matei 4:15] “Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor;

[Matei 4:16] Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit“.
18. Ravna pentru Casa lui Dumnezeu

Profetia
[Psalmi 68:11] Că râvna casei Tale m-a mâncat și ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine au căzut asupra mea.

Implinirea
[Ioan 2:14] Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani.

[Ioan 2:15] Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele.

[Ioan 2:16] Și celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luați acestea de aici. Nu faceți casa Tatălui Meu casă de negustorie.

[Ioan 2:17] Și și-au adus aminte ucenicii Lui că este scris: “Râvna casei Tale mă mistuie”.
19. Vorbeste in pilde

Profetia
[Psalmi 77:2] Deschide-voi în pilde gura mea, spune-voi cele ce au fost dintru început, …

[Isaia 6:9] Și El a zis: “Du-te și spune poporului acestuia: Cu auzul veți auzi și nu veți înțelege și, uitându-vă, vă veți uita, dar nu veți vedea.

[Isaia 6:10] Că s-a învârtoșat inima poporului acestuia și cu urechile sale greu a auzit și ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii și cu urechile să audă și cu inima să înțeleagă și să se întoarcă la Mine și să-l vindec“.

Implinirea
[Matei 13:13] De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd și, auzind, nu aud, nici nu înțeleg.

[Matei 13:14] Și se împlinește cu ei proorocia lui Isaia, care zice: “Cu urechile veți auzi, dar nu veți înțelege, și cu ochii vă veți uita, dar nu veți vedea“.

[Matei 13:15] Căci inima acestui popor s-a învârtoșat și cu urechile aude greu și ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii și să audă cu urechile și cu inima să înțeleagă și să se întoarcă, și Eu să-i tămăduiesc pe ei.

[Matei 13:34] Toate acestea le-a vorbit Iisus mulțimilor în pilde, și fără pildă nu le grăia nimic,

[Matei 13:35] Ca să se împlinească ce s-a spus prin proorocul care zice: “Deschide-voi în pilde gura Mea, spune-voi cele ascunse de la întemeierea lumii“.
20. Va tamadui inimile zdrobite

Profetia
[Isaia 61:1] Duhul Domnului este peste Mine, că Domnul M-a uns să binevestesc săracilor, M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc celor robiți slobozire și celor prinși în război libertate;

[Isaia 61:2] Să dau de știre un an de milostivire al Domnului și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru;

[Isaia 61:3] Să mângâi pe cei întristați; celor ce jelesc Sionul, să le pun pe cap cunună în loc de cenușă, untdelemn de bucurie în loc de veșminte de doliu, slavă în loc de deznădejde. Ei vor fi numiți: stejari ai dreptății, sad al Domnului spre slăvirea Lui.

Implinirea
[Luca 4:18] “Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiți cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea și celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsați,

[Luca 4:19] Și să vestesc anul plăcut Domnului”.

[Luca 4:21] Și El a început a zice către ei: Astăzi s-a împlinit Scriptura aceasta în urechile voastre.
21. Respins de ai Sai (de evrei)

Profetia
[Isaia 53:3] Disprețuit era și cel din urmă dintre oameni; om al durerilor și cunoscător al suferinței, unul înaintea căruia să-ți acoperi fața; disprețuit și nebăgat în seamă.

Implinirea
[Ioan 1:11] Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.

[Luca 23:18] Dar ei, cu toții, au strigat, zicând: Ia-L pe Acesta și eliberează-ne pe Baraba, …
22. Va fi Profetul

Profetia
[Deuteronomul 18:15] Prooroc din mijlocul tău și din frații tăi, ca și mine, îți va ridica Domnul Dumnezeul tău: pe Acela să-L ascultați.

[Deuteronomul 18:18] Eu le voi ridica Prooroc din mijlocul fraților lor, cum ești tu, și voi pune cuvintele Mele în gura Lui și El le va grăi tot ce-I voi porunci Eu.

Implinirea
[Ioan 6:14] Iar oamenii văzând minunea pe care a făcut-o, ziceau: Acesta este într-adevăr Proorocul, Care va să vină în lume.

[Ioan 7:40] Deci din mulțime, auzind cuvintele acestea, ziceau: Cu adevărat, Acesta este Proorocul.

[Luca 24:19] El le-a zis: Care? Iar ei I-au răspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic în faptă și în cuvânt înaintea lui Dumnezeu și a întregului popor.

[Fapte 3:20] Ca să vină de la fața Domnului vremuri de ușurare și ca să vă trimită pe Cel mai dinainte vestit vouă, pe Iisus Hristos,

[Fapte 3:21] Pe Care trebuie să-L primească Cerul până la vremile stabilirii din nou a tuturor celor despre care a vorbit Dumnezeu prin gura sfinților Săi prooroci din veac.
23. Preot dupa randuiala lui Melchisedec

Profetia
[Psalmi 109:4] Juratu-S-a Domnul și nu-I va părea rău: “Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec”.

Implinirea
[Evrei 5:5] Așa și Hristos nu S-a preaslăvit pe Sine însuși, ca să Se facă arhiereu, ci Cel ce a grăit către El: “Fiul Meu ești Tu, Eu astăzi Te-am născut”.

[Evrei 5:6] În alt loc se zice: “Tu ești Preot în veac după rânduiala lui Melchisedec”.

[Evrei 5:10] Iar de Dumnezeu a fost numit: Arhiereu după rânduiala lui Melchisedec.
24. Intrarea triumfala in Ierusalim

Profetia
[Zaharia 9:9] Bucură-te foarte, fiica Sionului, veselește-te, fiica Ierusalimului, căci iată Împăratul tău vine la tine drept și biruitor; smerit și călare pe asin, pe mânzul asinei.

Implinirea
[Marcu 11:7] Și au adus mânzul la Iisus și și-au pus hainele pe el și Iisus a șezut pe el.

[Marcu 11:9] Iar cei ce mergeau înainte și cei ce veneau pe urmă strigau, zicând: Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!

[Marcu 11:11] Și a intrat Iisus în Ierusalim și în templu și, privind toate în jur și vremea fiind spre seară, a ieșit spre Betania cu cei doisprezece.
25. Laudat de copii

Profetia
[Psalmi 8:2] Din gura pruncilor și a celor ce sug ai săvârșit laudă, pentru vrăjmașii Tăi, ca să amuțești pe vrăjmaș și pe răzbunător.

Implinirea
[Matei 21:15] Și văzând arhiereii și cărturarii minunile pe care le făcuse și pe copiii care strigau în templu și ziceau: Osana Fiului lui David, s-au mâniat,

[Matei 15:16] Și I-au zis: Auzi ce zic aceștia? Iar Iisus le-a zis: Da. Au niciodată n-ați citit că din gura copiilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă?
26. Nu este crezut

Profetia
[Isaia 53:1] Cine va crede ceea ce noi am auzit și brațul Domnului cui se va descoperi?

Implinirea
[Ioan 12:37] Și, deși a făcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El, …

[Ioan 12:38] Ca să se împlinească cuvântul proorocului Isaia, pe care l-a zis: “Doamne, cine a crezut în ceea ce a auzit de la noi? Și brațul Domnului cui s-a descoperit?“
27. Tradat de un prieten

Profetia
[Psalmi 40:9] Chiar omul cu care eram în pace, în care am nădăjduit, care a mâncat pâinea mea, a ridicat împotriva mea călcâiul.

Implinirea
[Marcu 14:10] Iar Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece, s-a dus la arhierei ca să li-L dea pe Iisus.

[Marcu 14:20] Iar El le-a zis: Unul dintre cei doisprezece, care întinge cu Mine în blid.

[Marcu 14:21] Că Fiul Omului merge precum este scris despre El; dar vai de omul acela prin care este vândut Fiul Omului. Bine era de omul acela dacă nu s-ar fi născut.
28. Vandut pe treizeci de arginti

Profetia
[Zaharia 11:12] Și le-am zis: “Dacă socotiți cu cale, dați-Mi simbria, iar dacă nu, să nu Mi-o plătiți. Și Mi-au cântărit simbria Mea treizeci de arginți.”

Implinirea
[Matei 26:14] Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei,

[Matei 26:15] A zis: Ce voiți să-mi dați și eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginți.
29. Acuzat de martori mincinosi

Profetia
[Psalmi 34:10] S-au sculat martori nedrepți și de cele ce nu știam m-au întrebat.

Implinirea
[Marcu 14:56] Că mulți mărturiseau mincinos împotriva Lui, dar mărturiile nu se potriveau.
30. Tacut in fata invinuirilor

Profetia
[Isaia 53: 7] Chinuit a fost, dar S-a supus și nu și-a deschis gura Sa; ca un miel spre junghiere s-a adus și ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, așa nu Și-a deschis gura Sa.

Implinirea
[Marcu 15:4] Iar Pilat L-a întrebat: Nu răspunzi nimic? Iată câte spun împotriva Ta.

[Marcu 15:5] Dar Iisus nimic n-a mai răspuns, încât Pilat se mira.
31. Scuipat si batut

Profetia
[Isaia 50:6] Spatele l-am dat spre bătăi și obrajii mei spre pălmuiri, și fata Mea nu am ferit-o de rușinea scuipărilor.

Implinirea
[Matei 26:67] Și au scuipat în obrazul Lui, bătându-L cu pumnii, iar unii Îi dădeau palme,
32. Urat fara temei

Profetia
[Psalmi 34:11] Răsplătit-au mie rele pentru bune și au vlăguit sufletul meu.

[Psalmi 34:18] Să nu se bucure de. mine cei ce mă dușmănesc pe nedrept, cei ce mă urăsc în zadar și fac semn cu ochii.

Implinirea
[Ioan 15:24] De nu aș fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au și văzut și M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu.

[Ioan 15:25] Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: “M-au urât pe nedrept“.
33. Moare pentru mantuirea noastră

Profetia
[Isaia 53:5] Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile Lui noi toți ne-am vindecat.

Implinirea
[Romani 5:6] Căci Hristos, încă fiind noi neputincioși, la timpul hotărât a murit pentru cei necredincioși.

[Romani 5:7] Căci cu greu va muri cineva pentru un drept; dar pentru cel bun poate se hotărăște cineva să moară.

[Romani 5:8] Dar Dumnezeu Își arată dragostea Lui față de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoși.
34. Rastignit impreuna cu raufacatorii

Profetia
[Isaia 53:12] Pentru aceasta Îi voi da partea Sa printre cei mari și cu cei puternici va împărți prada, ca răsplată că Și-a dat sufletul Său spre moarte și cu cei făcători de rele a fost numărat. Că El a purtat fărădelegile multora și pentru cei păcătoși Și-a dat viața.

Implinirea
[Marcu 15:27] Și împreună cu El au răstignit doi tâlhari: unul de-a dreapta și altul de-a stânga Lui.

[Marcu 15:28] Și s-a împlinit Scriptura care zice: Cu cei fără de lege a fost socotit.
35. Strapunse mainile si picioarele

Profetia
[Zaharia 12:10] Atunci voi vărsa peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire și de rugăciune, și își vor aținti privirile înspre Mine, pe Care ei L-au străpuns și vor face plângere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul născut și-L vor jeli ca pe cel întâi născut.

[Psalmi 21:18] Străpuns-au mâinile mele și picioarele mele.

Implinirea
[Ioan 20:20] Și zicând acestea, le-a arătat mâinile și coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, văzând pe Domnul.

[Ioan 20:25] Deci au zis lui ceilalți ucenici: Am văzut pe Domnul! Dar el le-a zis: Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede.
36. Dispretuit, hulit si batjocorit

Profetia
[Psalmi 21:7] Toți cei ce m-au văzut m-au batjocorit, grăit-au cu buzele, clătinat-au capul zicând:

[Psalmi 21:8] “Nădăjduit-a spre Domnul, izbăvească-l pe el, mântuiască-l pe el, că-l voiește pe el”.

Implinirea
[Luca 23:35] Și sta poporul privind, iar căpeteniile își băteau joc de El, zicând: Pe alții i-a mântuit; să Se mântuiască și pe Sine Însuși, dacă El este Hristosul, alesul lui Dumnezeu.

[Matei 27:39] Iar trecătorii Îl huleau, clătinându-și capetele, …
37. Este chinuit de sete

Profetia
[Psalmi 21:16] Uscatu-s-a ca un vas de lut tăria mea, și limba mea s-a lipit de cerul gurii mele și în țărâna morții m-ai coborât.

Implinirea
[Ioan 19:28] După aceea, știind Iisus că toate s-au săvârșit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
38. Ii este dat otet sa bea

Profetia
[Psalmi 68:25] Și mi-au dat spre mâncarea mea fiere și în setea mea m-au adăpat cu oțet.

Implinirea
[Matei 27:34] I-au dat să bea vin amestecat cu fiere; și, gustând, nu a voit să bea.

[Matei 27:48] Și unul dintre ei, alergând îndată și luând un burete, și umplându-l de oțet și punându-l într-o trestie, Îi da să bea.
39. Ocarat

Profetia
[Psalmi 68:9] Că pentru Tine am suferit ocară, acoperit-a batjocura obrazul meu.

Implinirea
[Matei 27:44] În același chip Îl ocărau și tâlharii cei împreună-răstigniți cu El.

[Romani 15:3] Că și Hristos n-a căutat plăcerea Sa, ci, precum este scris: “Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine, au căzut asupra Mea”.
40. Se roaga pentru dusmani

Profetia
[Psalmi 108:3] În loc să mă iubească, mă cleveteau, iar eu mă rugam.

Implinirea
[Luca 23:34] Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac. …
41. S-au tras sorti pentru camasa Lui

Profetia
[Psalmi 21:20] Împărțit-au hainele mele loruși și pentru cămașa mea au aruncat sorți.

Implinirea
[Marcu 15:24] Și L-au răstignit și au împărțit între ei hainele Lui, aruncând sorți pentru ele, care ce să ia.

[Ioan 19:23] După ce au răstignit pe Iisus, ostașii au luat hainele Lui și le-au făcut patru părți, fiecărui ostaș câte o parte, și cămașa. Dar cămașa era fără cusătură, de sus țesută în întregime.

[Ioan 19:24] Deci au zis unii către alții: Să n-o sfâșiem, ci să aruncăm sorții pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: “Împărțit-au hainele Mele loruși, și pentru cămașa Mea au aruncat sorții“. Așadar ostașii acestea au făcut.
42. Parasit de Dumnezeu

Profetia
[Psalmi 21:1] Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, ia aminte la mine, pentru ce m-ai părăsit? …

Implinirea
[Marcu 15:34] Și la al nouălea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tălmăcește: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?

[Matei 27:46] Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
43. Nu va avea nici un os zdrobit

Profetia
[Psalmi 33:19] Domnul păzește toate oasele lor, nici unul din ele nu se va zdrobi.

Implinirea
[Ioan 19:33] Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.

[Ioan 19:36] Căci s-au făcut acestea, ca să se împlinească Scriptura: “Nu I se va zdrobi nici un os“.
44. Inmormantat laolalta cu cei bogati

Profetia
[Isaia 53:9] Mormântul Lui a fost pus lângă cei fără de lege și cu cei făcători de rele, după moartea Lui, cu toate că nu săvârșise nici o nedreptate și nici înșelăciune nu fusese în gura Lui.

Implinirea
[Matei 27:57] Iar făcându-se seară, a venit un om bogat din Arimateea, cu numele Iosif, care și el era un ucenic al lui Iisus.

[Matei 27:58] Acesta, ducându-se la Pilat, a cerut trupul lui Iisus. Atunci Pilat a poruncit să i se dea.

[Matei 27:59] Și Iosif, luând trupul, l-a înfășurat în giulgiu curat de in,

[Matei 27:60] Și l-a pus în mormântul nou al său, pe care-l săpase în stâncă, și, prăvălind o piatră mare la ușa mormântului, s-a dus.
45. Invie din morti

Profetia
[Psalmi 15:10] Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea.

[Psalmi 48:14] Ca niște oi în iad sunt puși, moartea îi va paște pe ei.

[Psalmi 48:16] Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca.

Implinirea
[Marcu 16:6] Iar el le-a zis: Nu vă înspăimântați! Căutați pe Iisus Nazarineanul, Cel răstignit? A înviat! Nu este aici. Iată locul unde L-au pus.

[Marcu 16:7] Dar mergeți și spuneți ucenicilor Lui și lui Petru că va merge în Galileea, mai înainte de voi; acolo îl veți vedea, după cum v-a spus.

[Fapte 2:31] Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.

[Corinteni 15:4] Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi;
46. Se va inalta la dreapta lui Dumnezeu

Profetia
[Psalmi 109:1] Zis-a Domnul Domnului Meu: “Șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale”.

Implinirea
[Marcu 16:9] Deci Domnul Iisus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălțat la cer și a șezut de-a dreapta lui Dumnezeu.

[Marcu 14:62] Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului.

[Coloseni 3:1] Așadar, dacă ați înviat împreună cu Hristos, căutați cele de sus, unde se află Hristos, șezând de-a dreapta lui Dumnezeu; …

[Efeseni 1:20] Pe aceasta, Dumnezeu a lucrat-o în Hristos, sculându-L din morți și așezându-L de-a dreapta Sa, în ceruri, …

[Evrei 1:3] Care, fiind strălucirea slavei și chipul ființei Lui și Care ține toate cu cuvântul puterii Sale, după ce a săvârșit, prin El însuși, curățirea păcatelor noastre, a șezut de-a dreapta slavei, întru cele prea înalte, …

[Evrei 8:1] Lucru de căpetenie din cele spuse este că avem astfel de Arhiereu care a șezut de-a dreapta tronului slavei în ceruri, …

[Evrei 10:12] Acesta dimpotrivă, aducând o singură jertfă pentru păcate, a șezut în vecii vecilor, de-a dreapta lui Dumnezeu, …

[Evrei 12:2] Cu ochii ațintiți asupra lui Iisus, începătorul și plinitorul credinței, Care, pentru bucuria pusă înainte-I, a suferit crucea, n-a ținut seama de ocara ei și a șezut de-a dreapta tronului lui Dumnezeu.

[Fapte 7:55] Iar Ștefan, fiind plin de Duh Sfânt și privind la cer, a văzut slava lui Dumnezeu și pe Iisus stând de-a dreapta lui Dumnezeu.

[Fapte 7:56] Și a zis: Iată, văd cerurile deschise și pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu!


47. SE VA CERTA CU FARISEII,IAR FARISEII ÎL VOR OMORÎ:

Înțelepciunea lui Solomon, tot capitolul 2:

1. Cei care cugetă nedrept și-au zis în sine: "Viața noastră este scurtă și tristă și omul nu poate scăpa de moarte, nici nu cunoaște cine l-ar izbăvi de șeol.
2. Din întâmplare am ajuns să fim cum suntem și după viața aceasta vom fi ca și cum n-am fi fost niciodată; căci fum este suflarea din nările noastre și cugetarea o scânteie care se aprinde din mișcarea inimii noastre.
3. Când se va stinge, trupul nostru se va face cenușă și duhul se va risipi ca aerul cel ușor.
4. Numele nostru se va uita cu vremea și nimeni nu-și va aduce aminte de lucrurile noastre și viața noastră va trece ca urma norului și se va risipi ca negura, pe care o alungă razele soarelui și căldura lui o îngreuiază.
5. Ca umbra de trecătoare este viața noastră și sfârșitul ei este fără înapoiere, că s-a pecetluit și nimeni nu mai vine înapoi.
6. Veniți deci și să ne desfătăm cu bunătățile cele de acum și de făpturi să ne folosim cu toată căldura tinereții.
7. Să avem din belșug vinuri scumpe și miresme și să nu lăsăm să treacă florile de primăvară.
8. Să ne încununăm cu flori de trandafir, până nu se veștejesc.
9. Nimeni dintre noi să nu lipsească de la petrecerile noastre, să lăsăm pretutindeni semnele veseliei noastre, căci aceasta este partea și menirea noastră.
10. Să asuprim pe cel sărac și drept, să nu ne fie milă de văduvă, și de căruntețile bătrânului încărcat de ani să nu ne rușinăm.
11. Puterea noastră să fie legea dreptății noastre, că ce este slab nu este de nici un folos.
12. Să vânăm pe cel drept, fiindcă ne stingherește și se împotrivește isprăvilor noastre și ne scoate vină că stricăm legea și ne învinovățește că nu umblăm cum am fost învățați din copilărie.
13. El se face pe sine că are cunoștință despre Dumnezeu și se numește: fiul Domnului.
14. El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre și ne este greu chiar când ne uităm la el.
15. Căci viața lui nu seamănă cu viața celorlalți și cărările lui sunt schimbate.
16. Înaintea lui suntem socotiți ca necurați și de căile noastre se ferește ca de o spurcăciune; el fericește sfârșitul celor drepți și se laudă că are pe Dumnezeu drept tată.
17. Deci să vedem dacă cuvintele lui sunt adevărate și să cercetăm ce i se va întâmpla ieșind din această viață.
18. Căci dacă dreptul este fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu îl va apăra și-l va scoate din mâna potrivnicilor săi.
19. Să-l încercăm cu ocări și cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător și să încercăm suferința lui.
20. Să-l dăm unei morți de ocară căci, după vorba lui, Dumnezeu va avea grijă de el".
21. Acestea sunt gândurile lor, dar ei se amăgesc, viclenia lor i-a orbit.
22. Ei nu cunosc tainicele puneri la cale ale lui Dumnezeu, ei n-au nădejde în răsplata sfințeniei și nu cred că sufletele curate vor avea. cununa lor.
23. Dumnezeu a zidit pe om spre nestricăciune și l-a făcut după chipul ființei Sale.
24. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume și cei ce sunt de partea lui vor ajunge s-o cunoască.



Împlinirea:

(Evanghelia după Matei, 27) 25. Iar tot poporul a răspuns și a zis: Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri!
26. Atunci le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus L-a biciuit și L-a dat să fie răstignit.
27. Atunci ostașii dregătorului, ducând ei pe Iisus în pretoriu, au adunat în jurul Lui toată cohorta,
28. Și dezbrăcându-L de toate hainele Lui, I-au pus o hlamidă roșie.
29. Și împletind o cunună de spini, I-au pus-o pe cap și în mâna Lui cea dreaptă trestie; și, îngenunchind înaintea Lui își băteau joc de El, zicând: Bucură-Te, regele iudeilor!
30. Și scuipând asupra Lui, au luat trestia și-L băteau peste cap.
31. Iar după ce L-au batjocorit, L-au dezbrăcat de hlamidă, L-au îmbrăcat cu hainele Lui și L-au dus să-L răstignească.
32. Și ieșind, au găsit pe un om din Cirene, cu numele Simon; pe acesta l-au silit să ducă crucea Lui.
33. Și venind la locul numit Golgota, care înseamnă: Locul Căpățânii,
34. I-au dat să bea vin amestecat cu fiere; și, gustând, nu a voit să bea.
35. Iar după ce L-au răstignit, au împărțit hainele Lui, aruncând sorți, ca să se împlinească ceea ce s-a zis de proorocul: "Împărțit-au hainele Mele între ei, iar pentru cămașa Mea au aruncat sorți".
36. Și ostașii, șezând, Îl păzeau acolo.
37. Și deasupra capului au pus vina Lui scrisă: Acesta este Iisus, regele iudeilor.
38. Atunci au fost răstigniți împreună cu El doi tâlhari, unul de-a dreapta și altul de-a stânga.
39. Iar trecătorii Îl huleau, clătinându-și capetele,
40. Și zicând: Tu, Cel ce dărâmi templul și în trei zile îl zidești, mântuiește-Te pe Tine Însuți! Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, coboară-Te de pe cruce!
41. Asemenea și arhiereii, bătându-și joc de El, cu cărturarii și cu bătrânii, ziceau:
42. Pe alții i-a mântuit, iar pe Sine nu poate să Se mântuiască! Dacă este regele lui Israel, să Se coboare acum de pe cruce, și vom crede în El.
43. S-a încrezut în Dumnezeu: Să-L scape acum, dacă-L vrea pe El! Căci a zis: Sunt Fiul lui Dumnezeu.
44. În același chip Îl ocărau și tâlharii cei împreună-răstigniți cu El.
45. Iar de la ceasul al șaselea, s-a făcut întuneric peste tot pământul, până la ceasul al nouălea.
46. Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
47. Iar unii dintre cei ce stăteau acolo, auzind ziceau: Pe Ilie îl strigă Acesta.
48. Și unul dintre ei, alergând îndată și luând un burete, și umplându-l de oțet și punându-l într-o trestie, Îi da să bea.
49. Iar ceilalți ziceau: Lasă, să vedem dacă vine Ilie să-L mântuiască.
50. Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul.
51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat;
52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat.
53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora.
54. Iar sutașul și cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul și cele întâmplate, s-au înfricoșat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!
55. Și erau acolo multe femei, privind de departe, care urmaseră din Galileea pe Iisus, slujindu-I,
56. Între care era Maria Magdalena și Maria, mama lui Iacov și a lui Iosi, și mama fiilor lui Zevedeu.
57. Iar făcându-se seară, a venit un om bogat din Arimateea, cu numele Iosif, care și el era un ucenic al lui Iisus.
58. Acesta, ducându-se la Pilat, a cerut trupul lui Iisus. Atunci Pilat a poruncit să i se dea.
59. Și Iosif, luând trupul, l-a înfășurat în giulgiu curat de in,
60. Și l-a pus în mormântul nou al său, pe care-l săpase în stâncă, și, prăvălind o piatră mare la ușa mormântului, s-a dus.
61. Iar acolo era Maria Magdalena și cealaltă Marie, șezând în fața mormântului.
62. Iar a doua zi, care este după vineri, s-au adunat arhiereii și fariseii la Pilat,
63. Zicând: Doamne, ne-am adus aminte că amăgitorul Acela a spus, fiind încă în viață: După trei zile Mă voi scula.
64. Deci, poruncește ca mormântul să fie păzit până a treia zi, ca nu cumva ucenicii Lui să vină și să-L fure și să spună poporului: S-a sculat din morți. Și va fi rătăcirea de pe urmă mai rea decât cea dintâi.
65. Pilat le-a zis: Aveți strajă; mergeți și întăriți cum știți.
66. Iar ei, ducându-se, au întărit mormântul cu strajă, pecetluind piatra.


(Evanghelia după Marcu) 16. Iar ostașii L-au dus înăuntrul curții, adică în pretoriu, și au adunat toată cohorta.
17. Și L-au îmbrăcat în purpură și, împletindu-I o cunună de spini, I-au pus-o pe cap.
18. Și au început să se plece în fața Lui, zicând: Bucură-Te regele iudeilor!
19. Și-L băteau peste cap cu o trestie și-L scuipau și, căzând în genunchi, I se închinau.
20. Și după ce L-au batjocorit, L-au dezbrăcat de purpură și L-au îmbrăcat cu hainele Lui. Și L-au dus afară ca să-L răstignească.
21. Și au silit pe un trecător, care venea din țarină, pe Simon Cirineul, tatăl lui Alexandru și al lui Ruf, ca să ducă crucea Lui.
22. Și L-au dus la locul zis Golgota, care se tălmăcește "locul Căpățânii".
23. Și I-au dat să bea vin amestecat cu smirnă, dar El n-a luat.
24. Și L-au răstignit și au împărțit între ei hainele Lui, aruncând sorți pentru ele, care ce să ia.
25. Iar când L-au răstignit, era ceasul al treilea.
26. Și vina Lui era scrisă deasupra: Regele iudeilor.
27. Și împreună cu El au răstignit doi tâlhari: unul de-a dreapta și altul de-a stânga Lui.
28. Și s-a împlinit Scriptura care zice: Cu cei fără de lege a fost socotit.
29. Iar cei ce treceau pe acolo Îl huleau, clătinându-și capetele și zicând: Huu! Cel care dărâmi templul și în trei zile îl zidești.
30. Mântuiește-Te pe Tine Însuți, coborându-Te de pe cruce!
31. De asemenea și arhiereii, batjocorindu-L între ei, împreună cu cărturarii, ziceau: Pe alții a mântuit, dar pe Sine nu poate să Se mântuiască!
32. Hristos, regele lui Israel, să Se coboare de pe cruce, ca să vedem și să credem. Și cei împreună răstigniți cu El Îl ocărau.
33. Iar când a fost ceasul al șaselea, întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea.
34. Și la al nouălea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tălmăcește: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?
35. Iar unii din cei ce stăteau acolo, auzind, ziceau: Iată, îl strigă pe Ilie.
36. Și, alergând, unul a înmuiat un burete în oțet, l-a pus într-o trestie și I-a dat să bea, zicând: Lăsați să vedem dacă vine Ilie ca să-L coboare.
37. Iar Iisus, scoțând un strigăt mare, Și-a dat duhul.
38. Și catapeteasma templului s-a rupt în două, de sus până jos.
39. Iar sutașul care stătea în fața Lui, văzând că astfel Și-a dat duhul, a zis: Cu adevărat omul acesta era Fiul lui Dumnezeu!
40. Și erau și femei care priveau de departe; între ele: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic și a lui Iosi, și Salomeea,
41. Care, pe când era El în Galileea, mergeau după El și Îi slujeau, și multe altele care se suiseră cu El la Ierusalim.
42. Și făcându-se seară, fiindcă era vineri, care este înaintea sâmbetei,
43. Și venind Iosif cel din Arimateea, sfetnic ales, care aștepta și el împărăția lui Dumnezeu, și, îndrăznind, a intrat la Pilat și a cerut trupul lui Iisus.
44. Iar Pilat s-a mirat că a și murit și, chemând pe sutaș, l-a întrebat dacă a murit de mult.
45. Și aflând de la sutaș, a dăruit lui Iosif trupul.
46. Și Iosif, cumpărând giulgiu și coborându-L de pe cruce, L-a înfășurat în giulgiu și L-a pus într-un mormânt care era săpat în stâncă, și a prăvălit o piatră la ușa mormântului.
47. Iar Maria Magdalena și Maria, mama lui Iosi, priveau unde L-au pus.



(Evanghelia după Luca cap 23): 8. Iar Irod, văzând pe Iisus, s-a bucurat foarte, că de multă vreme dorea să-L cunoască pentru că auzise despre El, și nădăjduia să vadă vreo minune săvârșită de El.
9. Și L-a întrebat Irod multe lucruri, dar El nu i-a răspuns nimic.
10. Și arhiereii și cărturarii erau de față, învinuindu-L foarte tare.
11. Iar Irod, împreună cu ostașii săi, batjocorindu-L și luându-L în râs, L-a îmbrăcat cu o haină strălucitoare și L-a trimis iarăși la Pilat.
12. Și în ziua aceea, Irod și Pilat s-au făcut prieteni unul cu altul, căci mai înainte erau în dușmănie între ei.
13. Iar Pilat, chemând arhiereii și căpeteniile și poporul,
14. A zis către ei: Ați adus la mine pe Omul acesta, ca pe un răzvrătitor al poporului; dar iată eu, cercetându-L în fața voastră, nici o vină n-am găsit în acest Om, din cele ce aduceți împotriva Lui.
15. Și nici Irod n-a găsit, căci L-a trimis iarăși la noi. Și iată, El n-a săvârșit nimic vrednic de moarte.
16. Deci, pedepsindu-L, Îl voi elibera.
17. Și trebuia, la praznic, să le elibereze un vinovat.
18. Dar ei, cu toții, au strigat, zicând: Ia-L pe Acesta și eliberează-ne pe Baraba,
19. Care era aruncat în temniță pentru o răscoală făcută în cetate și pentru omor.
20. Și iarăși le-a vorbit Pilat, voind să le elibereze pe Iisus.
21. Dar ei strigau, zicând: Răstignește-L! Răstignește-L!
22. Iar el a zis a treia oară către ei: Ce rău a săvârșit Acesta? Nici o vină de moarte nu am aflat întru El. Deci, pedepsindu-L, Îl voi elibera.
23. Dar ei stăruiau, cerând cu strigăte mari ca El să fie răstignit, și strigătele lor au biruit.
24. Deci Pilat a hotărât să se împlinească cererea lor.
25. Și le-a eliberat pe cel aruncat în temniță pentru răscoală și ucidere, pe care îl cereau ei, iar pe Iisus L-a dat în voia lor.
26. Și pe când Îl duceau, oprind pe un oarecare Simon Cirineul, care venea din țarină, i-au pus crucea, ca s-o ducă în urma lui Iisus.
27. Iar după El venea mulțime multă de popor și de femei, care se băteau în piept și Îl plângeau.
28. Și întorcându-Se către ele, Iisus le-a zis: Fiice ale Ierusalimului, nu Mă plângeți pe Mine, ci pe voi plângeți-vă și pe copiii voștri.
29. Căci iată, vin zile în care vor zice: Fericite sunt cele sterpe și pântecele care n-au născut și sânii care n-au alăptat!
30. Atunci vor începe să spună munților: Cădeți peste noi; și dealurilor: Acoperiți-ne.
31. Căci dacă fac acestea cu lemnul verde, cu cel uscat ce va fi?
32. Și erau duși și alții, doi făcători de rele, ca să-i omoare împreună cu El.
33. Și când au ajuns la locul ce se cheamă al Căpățânii, L-au răstignit acolo pe El și pe făcătorii de rele, unul de-a dreapta și unul de-a stânga.
34. Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac. Și împărțind hainele Lui, au aruncat sorți.
35. Și sta poporul privind, iar căpeteniile își băteau joc de El, zicând: Pe alții i-a mântuit; să Se mântuiască și pe Sine Însuși, dacă El este Hristosul, alesul lui Dumnezeu.
36. Și Îl luau în râs și ostașii care se apropiau, aducându-I oțet.
37. Și zicând: Dacă Tu ești regele iudeilor, mântuiește-Te pe Tine Însuți!
38. Și deasupra Lui era scris cu litere grecești, latinești și evreiești: Acesta este regele iudeilor.
39. Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniți, Îl hulea zicând: Nu ești Tu Hristosul? Mântuiește-Te pe Tine Însuți și pe noi.
40. Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă?
41. Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai.
44. Și era acum ca la ceasul al șaselea și întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea.
45. Când soarele s-a întunecat; iar catapeteasma templului s-a sfâșiat pe la mijloc.
46. Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul.
47. Iar sutașul, văzând cele ce s-au făcut, a slăvit pe Dumnezeu, zicând: Cu adevărat, Omul Acesta drept a fost.
48. Și toate mulțimile care veniseră la această priveliște, văzând cele întâmplate, se întorceau bătându-și pieptul.
49. Și toți cunoscuții Lui, și femeile care Îl însoțiseră din Galileea, stăteau departe, privind acestea.
50. Și iată un bărbat cu numele Iosif, sfetnic fiind, bărbat bun și drept,
51. - Acesta nu se învoise cu sfatul și cu fapta lor. El era din Arimateea, cetate a iudeilor, așteptând împărăția lui Dumnezeu.
52. Acesta, venind la Pilat, a cerut trupul lui Iisus.
53. Și coborându-L, L-a înfășurat în giulgiu de in și L-a pus într-un mormânt săpat în piatră, în care nimeni, niciodată, nu mai fusese pus.
54. Și ziua aceea era vineri, și se lumina spre sâmbătă.
55. Și urmându-I femeile, care veniseră cu El din Galileea, au privit mormântul și cum a fost pus trupul Lui.
56. Și, întorcându-se, au pregătit miresme și miruri; iar sâmbătă s-au odihnit, după Lege.


(Evanghelia după Ioan capitolele 12 și 19):

CAP 12: 1. Deci, cu șase zile înainte de Paști, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morți.
2. Și I-au făcut acolo cină și Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce ședeau cu El la masă.
3. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mirosul mirului.
4. Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis:
5. Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor?
6. Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea.
7. A zis deci Iisus: Las-o, că pentru ziua îngropării Mele l-a păstrat.
8. Că pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna.
9. Deci mulțime mare de iudei au aflat că este acolo și au venit nu numai pentru Iisus, ci să vadă și pe Lazăr pe care-l înviase din morți.
10. Și s-au sfătuit arhiereii ca și pe Lazăr să-l omoare.
11. Căci, din cauza lui mulți dintre iudei mergeau și credeau în Iisus.
12. A doua zi, mulțime multă, care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine în Ierusalim,
13. Au luat ramuri de finic și au ieșit întru întâmpinarea Lui și strigau: Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel!
14. Și Iisus, găsind un asin tânăr, a șezut pe el, precum este scris:
15. "Nu te teme, fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine, șezând pe mânzul asinei".
16. Acestea nu le-au înțeles ucenicii Lui la început, dar când S-a preaslăvit Iisus, atunci și-au adus aminte că acestea I le-au făcut Lui.
17. Deci da mărturie mulțimea care era cu El, când l-a strigat pe Lazăr din mormânt și l-a înviat din morți.
18. De aceea L-a și întâmpinat mulțimea, pentru că auzise că El a făcut minunea aceasta.
19. Deci fariseii ziceau între ei: Vedeți că nimic nu folosiți! Iată, lumea s-a dus după El.
20. Și erau niște elini din cei ce se suiseră să se închine la sărbătoare.
21. Deci aceștia au venit la Filip, cel ce era din Betsaida Galileii, și l-au rugat zicând: Doamne, voim să vedem pe Iisus.
22. Filip a venit și i-a spus la Andrei, și Andrei și Filip au venit și I-au spus lui Iisus.
23. Iar Iisus le-a răspuns, zicând: A venit ceasul ca să fie preaslăvit Fiul Omului.
24. Adevărat, adevărat zic vouă că dacă grăuntele de grâu, când cade în pământ, nu va muri, rămâne singur; iar dacă va muri, aduce multă roadă.
25. Cel ce își iubește sufletul îl va pierde; iar cel ce își urăște sufletul în lumea aceasta îl va păstra pentru viața veșnică.
26. Dacă-Mi slujește cineva, să-Mi urmeze, și unde sunt Eu, acolo va fi și slujitorul Meu. Dacă-Mi slujește cineva, Tatăl Meu îl va cinsti.
27. Acum sufletul Meu e tulburat, și ce voi zice? Părinte, izbăvește-Mă, de ceasul acesta. Dar pentru aceasta am venit în ceasul acesta.
28. Părinte, preaslăvește-Ți numele! Atunci a venit glas din cer: Și L-am preaslăvit și iarăși Îl voi preaslăvi.
29. Iar mulțimea care sta și auzea zicea: A fost tunet! Alții ziceau: Înger I-a vorbit!
30. Iisus a răspuns și a zis: Nu pentru Mine s-a făcut glasul acesta, ci pentru voi.
31. Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară.
32. Iar Eu, când Mă voi înălța de pe pământ, îi voi trage pe toți la Mine.
33. Iar aceasta zicea, arătând cu ce moarte avea să moară.
34. I-a răspuns deci mulțimea: Noi am auzit din Lege că Hristosul rămâne în veac; și cum zici Tu că Fiul Omului trebuie să fie înălțat? Cine este acesta, Fiul Omului?
35. Deci le-a zis Iisus: Încă puțină vreme Lumina este cu voi. Umblați cât aveți Lumina ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu știe unde merge.
36. Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit Iisus și, plecând, S-a ascuns de ei.
37. Și, deși a făcut atâtea minuni înaintea lor, ei tot nu credeau în El,
38. Ca să se împlinească cuvântul proorocului Isaia, pe care l-a zis: "Doamne, cine a crezut în ceea ce a auzit de la noi? Și brațul Domnului cui s-a descoperit?"
39. De aceea nu puteau să creadă, că iarăși a zis Isaia:
40. Au orbit ochii lor și a împietrit inima lor, ca să nu vadă cu ochii și să nu înțeleagă cu inima și ca nu cumva să se întoarcă și Eu să-i vindec
41. Acestea a zis Isaia, când a văzut slava Lui și a grăit despre El.
42. Totuși și dintre căpetenii mulți au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniți din sinagogă;
43. Căci au iubit slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu.
44. Iar Iisus a strigat și a zis: Cel ce crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimis pe Mine.
45. Și cel ce Mă vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
46. Eu, Lumină am venit în lume, ca tot cel ce crede în Mine să nu rămână întuneric.
47. Și dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea.
48. Cine Mă nesocotește pe Mine și nu primește cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi.
49. Pentru că Eu n-am vorbit de la Mine, ci Tatăl care M-a trimis, Acesta Mi-a dat poruncă ce să spun și ce să vorbesc.
50. Și știu că porunca Lui este viața veșnică. Deci cele ce vorbesc Eu, precum Mi-a spus Mie Tatăl, așa vorbesc.



CAP 19: 1. Deci atunci Pilat a luat pe Iisus și L-a biciuit.
2. Și ostașii, împletind cunună din spini, I-au pus-o pe cap și L-au îmbrăcat cu o mantie purpurie.
3. Și veneau către El și ziceau: Bucură-te, regele iudeilor! Și-I dădeau palme.
4. Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.
5. Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!
6. Când L-au văzut deci arhiereii și slujitorii au strigat, zicând: Răstignește-L! Răstignește-L! Zis-a lor Pilat: Luați-L voi și răstigniți-L, căci eu nu-I găsesc nici o vină.
7. Iudeii i-au răspuns: Noi avem lege și după legea noastră El trebuie să moară, că S-a făcut pe Sine Fiu al lui Dumnezeu.
8. Deci, când a auzit Pilat acest cuvânt, mai mult s-a temut.
9. Și a intrat iarăși în pretoriu și I-a zis lui Iisus: De unde ești Tu? Iar Iisus nu i-a dat nici un răspuns.
10. Deci Pilat i-a zis: Mie nu-mi vorbești? Nu știi că am putere să Te eliberez și putere am să Te răstignesc?
11. Iisus a răspuns: N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ți-ar fi fost dat ție de sus. De aceea cel ce M-a predat ție mai mare păcat are.
12. Pentru aceasta, Pilat căuta să-L elibereze; iar iudeii strigau zicând: Dacă Îl eliberezi pe Acesta, nu ești prieten al Cezarului. Oricine se face pe sine împărat este împotriva Cezarului.
13. Deci Pilat, auzind cuvintele acestea, L-a dus afară pe Iisus și a șezut pe scaunul de judecată, în locul numit pardosit cu pietre, iar evreiește Gabbata.
14. Și era Vinerea Paștilor, cam la al șaselea ceas, și a zis Pilat iudeilor: Iată Împăratul vostru.
15. Deci au strigat aceia: Ia-L! Ia-L! Răstignește-L! Pilat le-a zis: Să răstignesc pe Împăratul vostru? Arhiereii au răspuns: Nu avem împărat decât pe Cezarul.
16. Atunci L-a predat lor ca să fie răstignit. Și ei au luat pe Iisus și L-au dus ca să fie răstignit.
17. Și ducându-Și crucea, a ieșit la locul ce se cheamă al Căpățânii, care evreiește se zice Golgota,
18. Unde L-au răstignit, și împreună cu El pe alți doi, de o parte și de alta, iar în mijloc pe Iisus.
19. Iar Pilat a scris și titlu și l-a pus deasupra Crucii. Și era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!
20. Deci mulți dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Și era scris: evreiește, latinește și grecește.
21. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor.
22. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris.
23. După ce au răstignit pe Iisus, ostașii au luat hainele Lui și le-au făcut patru părți, fiecărui ostaș câte o parte, și cămașa. Dar cămașa era fără cusătură, de sus țesută în întregime.
24. Deci au zis unii către alții: Să n-o sfâșiem, ci să aruncăm sorții pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: "Împărțit-au hainele Mele loruși, și pentru cămașa Mea au aruncat sorții". Așadar ostașii acestea au făcut.
25. Și stăteau, lângă crucea lui Iisus, mama Lui și sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, și Maria Magdalena.
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine.
28. După aceea, știind Iisus că toate s-au săvârșit acum, ca să se împlinească Scriptura, a zis: Mi-e sete.
29. Și era acolo un vas plin cu oțet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oțet, l-au dus la gura Lui.
30. Deci după ce a luat oțetul, Iisus a zis: Săvârșitu-s-a. Și plecându-Și capul, Și-a dat duhul.
31. Deci iudeii, fiindcă era vineri, ca să nu rămână trupurile sâmbăta pe cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor și să-i ridice.
32. Deci au venit ostașii și au zdrobit fluierele celui dintâi și ale celuilalt, care era răstignit împreună cu el.
33. Dar venind la Iisus, dacă au văzut că deja murise, nu I-au zdrobit fluierele.
34. Ci unul din ostași cu sulița a împuns coasta Lui și îndată a ieșit sânge și apă.
35. Și cel ce a văzut a mărturisit și mărturia lui e adevărată; și acela știe că spune adevărul, ca și voi să credeți.
36. Căci s-au făcut acestea, ca să se împlinească Scriptura: "Nu I se va zdrobi nici un os".
37. Și iarăși altă Scriptură zice: "Vor privi la Acela pe care L-au împuns".
38. După acestea Iosif din Arimateea, fiind ucenic al lui Iisus, dar într-ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat ca să ridice trupul lui Iisus. Și Pilat i-a dat voie. Deci a venit și a ridicat trupul Lui.
39. Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe.
40. Au luat deci trupul lui Iisus și l-au înfășurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei.
41. Iar în locul unde a fost răstignit era o grădină, și în grădină un mormânt nou, în care nu mai fusese nimeni îngropat.
42. Deci, din pricina vinerii iudeilor, acolo L-au pus pe Iisus, pentru că mormântul era aproape.


SUNT INVITAȚI ȘI EVREII SĂ DISCUTE..DACĂ VOR....
EU V-AȘ ÎNTREBA CE PĂRERE AVEȚI VOI?

#2
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Cel mai lung post ever!

#3
FeDani

FeDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,956
  • Înscris: 26.03.2012
E toata Biblia?

#4
Vortexx

Vortexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 13.05.2014
@initiator Ce vrei sa demonstrezi prin tot fanatismul asta? Crezi ca ii pasa cuiva de ce crezi tu?

View PostDaniel_Florici, on 27 iunie 2014 - 22:33, said:

E toata Biblia?

A omis un rand :)).

Edited by Vortexx, 27 June 2014 - 22:33.


#5
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View PostVortexx, on 27 iunie 2014 - 22:34, said:

@initiator Ce vrei sa demonstrezi prin tot fanatismul asta? Crezi ca ii pasa cuiva de ce crezi tu?



A omis un rand Posted Image).

Taci!Nu vorbi urât!
Nu sunt fanatic.
Ceream doar păreri, fanaticule?! Posted Image Posted Image

#6
onisoru

onisoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 551
  • Înscris: 28.03.2012
Eu, unul,  chiar nu am inteles nimic! Reload, please!

#7
Vortexx

Vortexx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 13.05.2014

View Postterrarossa, on 27 iunie 2014 - 22:36, said:

Taci!Nu vorbi urât!
Nu sunt fanatic.
Ceream doar păreri, fanaticule?! Posted Image Posted Image

Iti poti sustine ultima afirmatie? Cea in care ma faci fanatic.
Eu pot dovedi oricand ca esti un fanatic religios. Activitatea ta de pe forum mi-e suficienta. Au mai incercat si altii sa se afirme tipand in dreapta si in stanga "Isus e cel mai tare". Au disparut la fel ca dinozaurii. Asa vei disparea si tu. Vei pieri pe limba ta.

#8
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013

View Postterrarossa, on 27 iunie 2014 - 22:36, said:

Taci!Nu vorbi urât!
Nu sunt fanatic.
Ceream doar păreri, fanaticule?! Posted Image Posted Image

Daca nu fanatic, ce esti? Extravagand?

Ca sa nu te las cu buzele umflate uite ca eu evreul te intreb cateva intrebari care se bazeaza pe logica in care te falesti  ca  esti maistru ,

Ai scris:

[Luca 1:27] Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.

[Luca 1:30] Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.

[Luca 1:31] Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus


Intrebari:  Evreii au pretins ca adevaratul Mesiah va fii din urmasii regelui evreu  David.   Daca femeia a fost numai logodita cu Iosef din casa lui David  si copilul nu a fost facut cu logodit-ul asta inseamna ca ,copilul nu a fost din samanta casei lui David si nu cum crestinii pretind. Logica de clasa intaia.

   Vine un inger la o fecioara si inca cu asa o stire  si inca ii cere sa nu se teme ?  Si daca se temea ,asta o ajuta cu ceva ? inca ologica de clasa intaia.


   Ce a "luat  in pantece" fecioara?  Dece ? pai nu-i logic ca sa se faca numai jumatate de minune.  Nu ar fii fost mai  normal  sa se iveasca Iisus ,sa bata in usa si sa zica  "Shalom. Ani ben shel Elohim   si al Mariei." (traducere:Pace. Eu sunt fiul lui Dumnezeu si a Mariei)  Logica simpla. De gradinita.  Daca minune,dece numai  jumatate de minune?

#9
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View PostEdgaroropsitul, on 28 iunie 2014 - 11:25, said:


Daca nu fanatic, ce esti? Extravagand?

Ca sa nu te las cu buzele umflate uite ca eu evreul te intreb cateva intrebari care se bazeaza pe logica in care te falesti  ca  esti maistru ,

Ai scris:

[Luca 1:27] Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.

[Luca 1:30] Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu.

[Luca 1:31] Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus


Intrebari:  Evreii au pretins ca adevaratul Mesiah va fii din urmasii regelui evreu  David.   Daca femeia a fost numai logodita cu Iosef din casa lui David  si copilul nu a fost facut cu logodit-ul asta inseamna ca ,copilul nu a fost din samanta casei lui David si nu cum crestinii pretind. Logica de clasa intaia.

   Vine un inger la o fecioara si inca cu asa o stire  si inca ii cere sa nu se teme ?  Si daca se temea ,asta o ajuta cu ceva ? inca ologica de clasa intaia.


   Ce a "luat  in pantece" fecioara?  Dece ? pai nu-i logic ca sa se faca numai jumatate de minune.  Nu ar fii fost mai  normal  sa se iveasca Iisus ,sa bata in usa si sa zica  "Shalom. Ani ben shel Elohim   si al Mariei." (traducere:Pace. Eu sunt fiul lui Dumnezeu si a Mariei)  Logica simpla. De gradinita.  Daca minune,dece numai  jumatate de minune?

Ţi-am spus că nu înţelegi Scripturile (cele creştine)...
Ne mai vedem,însă!
O ZI PLĂCUTĂ!
ŞI UN SHABBAT MINUNAT!

#10
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013

View Postterrarossa, on 28 iunie 2014 - 14:00, said:

Ţi-am spus că nu înţelegi Scripturile (cele creştine)...
Ne mai vedem,însă!
O ZI PLĂCUTĂ!
ŞI UN SHABBAT MINUNAT!

Nu numai ca nu le inteleg ci nici nu ma intereseaza. Ele sunt crise de un crestini pentru crestini si nu acela sunt eu.  Dumneata vrei sa adapi un leu cu paie ?   Eu nu mananc paie ci numai  carne cuser.

#11
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View PostEdgaroropsitul, on 28 iunie 2014 - 14:06, said:


Nu numai ca nu le inteleg ci nici nu ma intereseaza. Ele sunt crise de un crestini pentru crestini si nu acela sunt eu.  Dumneata vrei sa adapi un leu cu paie ?   Eu nu mananc paie ci numai  carne cuser.

Iar eu beau apă din izvorul vieţii veşnice...
IAR DUMNEZEU E TATĂL MEU,
EU SUTN FIUL NĂSCUT IDN SÂNUL LUI
ACUM ŞI ÎN VECI

#12
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013

View Postterrarossa, on 28 iunie 2014 - 15:12, said:

Iar eu beau apă din izvorul vieţii veşnice...
IAR DUMNEZEU E TATĂL MEU,
EU SUTN FIUL NĂSCUT IDN SÂNUL LUI
ACUM ŞI ÎN VECI
Ce zici ma   ?  Tac-tu este Dumnezeu?  Pai zii sa puna o pila ca sa castig la Loto.  Chestia cu nascutul din sanul Lui, asta este ceva grozav. Crezi ca o sa fie gata sa apara la un circ cum se naste unu ca tine din sanul Lui ?  O sa castige multi lei.   Acum si in veci.

#13
altul2

altul2

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,738
  • Înscris: 22.09.2013

View PostEdgaroropsitul, on 29 iunie 2014 - 16:33, said:

Ce zici ma   ?  Tac-tu este Dumnezeu?  Pai zii sa puna o pila ca sa castig la Loto.  Chestia cu nascutul din sanul Lui, asta este ceva grozav. Crezi ca o sa fie gata sa apara la un circ cum se naste unu ca tine din sanul Lui ?  O sa castige multi lei.   Acum si in veci.
Evreii in general acuma isi permit sa faca glume, dar 2000 de ani au fost foarte rau.

#14
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View Postaltul2, on 29 iunie 2014 - 16:40, said:

Evreii in general acuma isi permit sa faca glume, dar 2000 de ani au fost foarte rau.

Exact..Dacă ziceai că tu eşti Dumnezeu şi că Tatăl tău e Yahve te Răstigneau,
la fel cum au făcut cu Mântuitorul..
Dar a zis adevărul..
Evreule, nici eu nu îţi ştiu soarta: Ori vei fi mântuit,ori nu...Dacă ţii la legile evreieşti ai să fi mântuit,căci n-ai să te laşi înşelat de pecete...dar dacă eşti zionist..viitorul tău nu e prea roz....
Zicea,nu mai ştiu ce preot, că şi evreii care se ţin tare de Legea lui Moise nu vor accepta pecetea aşa zisului PSEUDO (FALS)-MESIA pe care îl aşteaptă evreii...Unii îl vor instaura ca proştii, alţii,ironic,nu-l vor accepta,căci nu va fi cum s-au gândit ei..
Şi prin mărturia lui Enoh şi Ilie poporul Israelit,
Fi-va Mântuit...
Dar mai este puţin timp,evreule, până falsul tău Mesia va veni în lume..
În curând...
Doar puţin.

#15
Edgaroropsitul

Edgaroropsitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,844
  • Înscris: 11.02.2013

View Postaltul2, on 29 iunie 2014 - 16:40, said:

Evreii in general acuma isi permit sa faca glume, dar 2000 de ani au fost foarte rau.


Ai dreptate dar numai in parte. Intotdeauna au glumit in primul rand despre eim insusi si in al doilea despre goi.  2000  de ani crestinii  si-au permis sa" glumeasca" pe socoteala evreilor dar asta sa terminat.

#16
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View PostEdgaroropsitul, on 29 iunie 2014 - 16:57, said:

Ai dreptate dar numai in parte. Intotdeauna au glumit in primul rand despre eim insusi si in al doilea despre goi.  2000  de ani crestinii  si-au permis sa" glumeasca" pe socoteala evreilor dar asta sa terminat.

Aha!
Te-am prins cu mâţa în sac cum ne faci goi(mai exact, cred că se zice goimi, dar dacă nici asta nu ştii şi eşti evreu)....
Eşti rasist...
PS:TU MĂ FACI GOIM, EU TE FAC JIDAN...SAU PROSTOVAN,ORI CE ALTCEVA...ŢI-AR PLĂCEA?
MEDITEAZĂ LA CE ŢI-AM ZIS.

Edited by terrarossa, 29 June 2014 - 17:00.


#17
salomee

salomee

    Au incercat sa ne ingroape dar nu au stiut ca suntem seminte...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 25.01.2013
Cred, de fapt nu cred, sunt sigura, ca ai gresit aria...

Pacat de spatiu.

#18
terrarossa

terrarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 12.06.2014

View Postsalomee, on 29 iunie 2014 - 17:19, said:

Cred, de fapt nu cred, sunt sigura, ca ai gresit aria...

Pacat de spatiu.

Nu, nu am greşit de loc aria.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate