![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Eroare SLIM login manager
Last Updated: Jun 14 2014 07:03, Started by
Zinus
, Jun 13 2014 17:55
·
0

Posted 13 June 2014 - 18:04

https://bbs.archlinu...c.php?id=156792 (#7)
https://wiki.archlin...m#.xinitrc_file Edited by shogun1, 13 June 2014 - 18:08. |
Posted 13 June 2014 - 18:19

Si cum editez fisierul .xinitrc dupa ce il copiez din /etc/skel, daca incerc sa dau comanda nano .xinitrc imi arata un fiser gol, si jos deasupra listei cu comenzi (ctr+x....) imi scrie "New file"
|
Posted 13 June 2014 - 18:20

Cand un fisier de configurare nu exista, il creezi si il editezi astfel incat sa faca ceva util.
|
Posted 13 June 2014 - 18:29

După cum se spune în al doilea link dat, trebuie să configurezi .xinitrc conform interfeței grafice folosite (Kde, Xfce4, Lxde, șamd). Editezi .xinitrc cu nano, adaugi liniile:
#!/bin/sh # # ~/.xinitrc # # Executed by startx (run your window manager from here) # exec <session-command>salvezi cu Ctrl+o, confirmi cu Enter, închizi cu Ctrl+x. Înlocuiești exec <session-command> cu ce trebuie, eu de exemplu (user de Kde) aș pune exec startkde. Al doilea link! Reboot și ar trebui să meargă. Poți seta și autologin, citește tot materialul wiki despre Slim. Edited by shogun1, 13 June 2014 - 18:32. |
Posted 13 June 2014 - 18:35

Adica eu ca utilizator cinnamon scriu execs tarcinnamon?
Le: am gasir comenzile Edited by Zinus, 13 June 2014 - 18:49. |
Posted 13 June 2014 - 18:46

Mă bucur c-ai găsit. Hai să punem exemplele aici pentru cei ce nu citesc wiki:
exec awesome exec dwm exec startfluxbox exec fvwm2 exec gnome-session exec openbox-session exec startkde exec startlxde exec startxfce4 exec enlightenment_start exec mate-session Edited by shogun1, 13 June 2014 - 18:47. |
Posted 13 June 2014 - 18:53

Imi da aceas eroare doar ca acum cand dau startx apare si eroare "xinit: connection to x server lost"
Edited by Zinus, 13 June 2014 - 18:55. |
Posted 13 June 2014 - 19:32

Nu folosesc Slim ci Grub2, dar ai urmat toți pașii specificați în wiki? Ai dezactivat display managerul instalat de Xfce4 și Mate? Văd c-ar trebui să activezi Slim cu enable slim.service -f pentru a dezactiva DM-urile (xdm și ce folosește Mate). Ai făcut și setările necesare în /etc/slim.conf? Cum spui că ai mai multe interfețe grafive vezi Multiple Environments: https://wiki.archlin...le_environments
|
|
Posted 13 June 2014 - 19:58

Si cum editez fisierul .xinitrc dupa ce il copiez din /etc/skel, daca incerc sa dau comanda nano .xinitrc imi arata un fiser gol, si jos deasupra listei cu comenzi (ctr+x....) imi scrie "New file" Tu .xinitrc unde l-ai creat? @shogun1 Fii mai atent ![]() slim este un login manager, grub2 e altceva ![]() PS. Daca are mai multe interfete instalate, si nu are autologinul in slim.conf, se apasa F1 pentru a schimba interfata. |
Posted 13 June 2014 - 19:59

Nu folosesc Slim ci Grub2, dar ai urmat toți pașii specificați în wiki? Ai dezactivat display managerul instalat de Xfce4 și Mate? Văd c-ar trebui să activezi Slim cu enable slim.service -f pentru a dezactiva DM-urile (xdm și ce folosește Mate). Ai făcut și setările necesare în /etc/slim.conf? Cum spui că ai mai multe interfețe grafive vezi Multiple Environments: https://wiki.archlin...le_environments Grub(2) e un boot loader, slim e un login manager. Ce legatura are una cu alta? |
Posted 13 June 2014 - 20:26

Exprimare nefericită, nici eu nu știu cum a ajuns Grub2 în loc de Kdm... Bătrânețile.
![]() |
Posted 13 June 2014 - 21:03

Am reusit, greseala mea era ca, atunci, cand am creat fisierul .xinitrc , eu folosind cinnamon, am scris in loc "exec cinnamon-session-2d" (-2d pt acelerare grafica in cinnamon) am scris "exec mate-session".
Edited by Zinus, 13 June 2014 - 21:04. |
|
Posted 14 June 2014 - 07:03

Am reusit, greseala mea era ca, atunci, cand am creat fisierul .xinitrc , eu folosind cinnamon, am scris in loc "exec cinnamon-session-2d" (-2d pt acelerare grafica in cinnamon) am scris "exec mate-session". Stim cum e, si noi am fost incepatori. Un sfat in linux: Citeste cu atentie instructiunile. De cele mai multe ori, acestea sunt extrem de clar formulate, nu trebuie "decat" sa le urmezi. Daca citesti cum trebuie din prima documentatia, vei avea parte de mai putina frustrare. Competenta din Linux nu e ca labareala din alte sisteme de operare "next, next, finish". |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users