Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie monitor

Hot spot/tethering fara SIM

Cum repar conducta?
 Prostia (si implicit prostii) si ...

Ajutor coperta

iphone de buget pentru CarPlay si...

'' ... Conturile din DIAS...
 Lumini ambientale din lanterne

Gandaci mici negri

La multi ani @Lesbianu!

Adaptor magnetic cablu se incinge
 Recomandare masina economica (GPL...

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei voastre...

Recomandare upgrade PC
 

Schema interfon ELECTRA

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
487 replies to this topic

#469
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Este echipat cu PIC 12F629 (microcontroler pe 8 biti).
Daca doresti acces de pe telefon mergi pe varianta lui Adrian Chelaru (Tasmonta cu MQTT integrat).
Pentru o automatizare simpla (deschidere automata a usii cand este apelat postul interior) cred ca este posibil si o bricolare cu 2 temporizatoare.

#470
electros

electros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 07.01.2005
Da la varianta aia ma gândeam și eu sa o încerc. Mi- ar fi plăcut mai mult o varianta cu integrare în home assistant. Am deja home assistant ul configurat cu câteva device-uri și aplicația pe telefon, de aceea ii întrebam și pe colegii de mai sus dacă au reușit ceva. Cred ca o sa mai urmăresc pe aici poate mai postează și ei ceva, între timp o sa comand de pe aliexpressplaca cu relee și esp pe care a folosit-o Adrian.
Deși dacă ma gândesc mai bine se poate integra și acesta în HA trimițând datele pe serverul mqtt deja existent în HA.

Edited by electros, 09 February 2022 - 11:59.


#471
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
Salut,

Eu incerc de mult timp sa integrez traznaia aia de interfon cu HA. De fapt Adrian C mi se pare ca s-a commplicat. Noi puteams a facem acelasi lucru cu ESPHome de ex su cu 2 relee...nu?

Problema mea e alta. Eu vreau ceva diferit. Eu vreau doar sa stiu cand suna interfonul in casa. Atat. Cum fac asta? :). Ma chiunui de vreo 2 ani fara succes. Am abandonat deja de cateva ori ideea.

O zi faina.

#472
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Sa fii anuntat oriunde ai ca suna interfonul (real time ) sau numai sa contorizeze, memoreze ora si numarul ring-urilor?

#473
electros

electros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 07.01.2005
Da, exact la asta m-am gândit și eu azi ca ar fi mai simplu cu esphome și relee. Eu m-am gândit ca tot acel esphome ar putea trimite o notificare prin mqtt când suna interfonul iar HA  o notificare pe companionul de pe telefon, dar nu știu dacă nu vine cu întârziere notificarea pe telefon pe calea asta.

#474
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008

View Postbit 61, on 10 februarie 2022 - 21:39, said:

Sa fii anuntat oriunde ai ca suna interfonul (real time ) sau numai sa contorizeze, memoreze ora si numarul ring-urilor?

Nu oriunde, doar in casa. Ideea e ca eu tin interfonul inchis ca sa nu sune cand doarme fica-mea la pranz...si preventiv sa nu sune vreun nebun noaptea.

Indiferent ce fac, interfonul se opreste. Si aici ma refer la cel de afara. Suna un pic, se activeaza nodemcu...si pauza. Ramane cuplat si pauza....nu mai poti sa deschizi, nu ami poti sa faci nimic.

Am incercat cu optocuplor, cu releu cu...apa sfintita...

#475
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
Bun, deci nu am reusit nicicum sa il fac sa functioneze decat daca pun montajul in interfon.
Ca sa fie un pic mai interesant, am pus si un led care se aprinde cand suan interfonul. Momenan l-am lasat alimentat pe o baterie externa insa...voi trage un fir. Am gasit o solutie cat de cat acceptabila.

#476
electros

electros

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 07.01.2005

View Postjoystick, on 13 februarie 2022 - 21:00, said:

Bun, deci nu am reusit nicicum sa il fac sa functioneze decat daca pun montajul in interfon.

Salut, oare ai putea sa detaliezi un pic cum ai facut? Cum ai conectat esp la interfon si ce cod ai folosit pentru esphome. Pe mine chiar nu m-ar deranja sa tin un esp in cutia de la interfon.

#477
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
Pai nu e complicat. Am folosit un optocuplor (817) si o rezistenta de 2.2.
Pe pinul 1 am legat rezistenta si l-am pus pe PX, pinul 2 pe MP.
Pinul 3 si 4 pe esp (unul la G si unul la D4).

Suplimentar am ami pus si un LED intre pinul D1 si G (cu o rezistenta calculata in functie de tipul led-ului).
Pe ESP am folosit ESP home. Asta e codul. Automatizarea...acolo cred ca face fiecare ce vrea...

switch:
- platform: gpio
name: "d1mini-interfon_d1_gpio_5"
pin: 5
inverted: no

binary_sensor:
- platform: gpio
name: "d1mini-interfon_d4_gpio_2"
pin:
	 number: 2
	 inverted: True
	 mode: INPUT_PULLUP


Totusi, am vazut si niste alerte care cred ca sunt false. Nu stiu exact cum functioneaza distribuitoarele alea de pe nivel...oare sa imi semnalizeze si mie esp-ul cand suna la un vecin? Oare sa se transmita un semnal mai slab? Sau pur si simplu au sunat diversi....


Ideea de montaj mi-a fost oferita de:
https://simpalean.site/interfon/
Nu i-am cerut acordul pentru a o publica dar macar vreau sa ii acord creditul necesar.

Edited by joystick, 15 February 2022 - 22:11.


#478
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Este posibil ca  2.2K sa fie un pic prea mare.
PX are valoarea intre 13.8V si 14.2V conform producatorului,deci curentul prin led-ul optocuplorului este de 6.3mA (daca luam tensiunea medie de +14V).
In schema postata de #Kind3r rezistenta din circuitul de wake-up este de 1.1K (deci un curent de 12.7mA).
Daca ai alarme false (fara sa sune interfonul) inseamna ca sunt impulsuri de scurta durata pe PX (impulsuri,semnale parazite.....).
Le poti masca din soft (un delay de 250...500ms la schimbarea starii lui D4) sau un banal condensator electrolitic dupa rezistenta de 2.2K.

#479
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
Multumesc pentru sfat.
Simplu ar fi cu delay dar....delay inseamna doar ca aman declansarea, nu?

Aaaa...bun. Genial. Problema mea e ca am facut o automatizare ca proasta
Trebuia sa tin activa alarma cat timp suna interfonul...numai ca buzzerul meu suna si cam tare si e si enervant ca zgogmot...
Oare ce sa fac mai inteligent?


- service: switch.turn_on
	entity_id: switch.d1mini_interfon_d1_gpio_5
  - delay:
	  seconds: 1
  - delay:
	  seconds: 0.5
  - service: switch.turn_off
	entity_id: switch.nodemcu_sirena_d1_gpio_5
  - delay:
	  seconds: 1
  - service: switch.turn_on
	entity_id: switch.nodemcu_sirena_d1_gpio_5
  - delay:
	  seconds: 0.5
  - service: switch.turn_off
	entity_id: switch.nodemcu_sirena_d1_gpio_5
  - delay:
	  seconds: 1
  - service: switch.turn_on
	entity_id: switch.nodemcu_sirena_d1_gpio_5
  - delay:
	  seconds: 0.5
  - service: switch.turn_off
	entity_id: switch.nodemcu_sirena_d1_gpio_5



#480
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Delay  la executia comenzii venita pe D4 si executia sa se realizeze numai daca D4 ramane "activa" si dupa perioada de intarziere.
In acest fel se mascheaza impulsurile scurte ,parazite...

#481
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,266
  • Înscris: 17.09.2005
Cel mai usor se intelege daca facem analogie cu o functie SI ( o poarta cu 2 intrari si o iesire).
Pe intrarea 1 avem semnalul dat de optocuplor (D4) si pe intrarea 2 avem delay-ul .
Cand pe intrarea 1 semnalul de pe D4 devine activ  (suna cineva la interfon) atunci se activeaza  loop-ul.
Dupa trecerea celor 500ms (sau oricare alt timp agreat) se va genera pe intrarea 2 un semnal de validare .La iesirea portii o sa avem un OK ,deci cineva intradevar suna).
Daca pe intrarea 1 apare D4  activ (dar un semnal foarte scurt 1..2ms sa zicem) o sa se initieze secventa de intarzire ,dupa cele 500ms o sa se valideze intrarea 2 dar la iesire nu o sa avem OK-ul pentru ca  D4 nu mai este activ (a disparut dupa 1..2 ms).

#482
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
@bit: am inteles de la inceput ce vrei sa spui. Multumesc.

Problema mea era ca nu stiam cum sa scriu codul.
Am scris acum ceoduld e mai jos. Sper sa fie ok...

  condition:
	condition: and
	conditions:
	  - condition: state
		entity_id: binary_sensor.d1mini_interfon_d4_gpio_2
		state: 'on'
		for: 00:00:01
	  - condition: state
		entity_id: binary_sensor.d1mini_interfon_d4_gpio_2
		state: 'on'



#483
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,030
  • Înscris: 10.06.2008
@bit 61

Automatizare de mai sus merge, insa nu um trebuie. Parca a mai scazut frecventa alarmelor false insa...azi erama casa si asunat inetrfonul (bine, nu cel fizic...ci a fost activata placuta esp).
M-am uitat pe vizor sa vad ce se intampla pentru ca s-a auzit usa de la intrare. A intret copilul vecinului de sus care cel mai probabil a sunat la interfon deoarece nu mai sta aici...

#484
sherifu19

sherifu19

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 26.06.2007
Pentru cei care aveti post digital de la Electra, aveti aici un tutorial frumos:
https://smarthome360...114c#comment-77
As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu automatizarea postului IA 02 cu tutorialul de mai sus, folosind modului Shelly Uni.Multumesc!

#485
controloc

controloc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 07.03.2021
Hi,

De o saptamana interfonul meu electra nu functioneaza bine.
Daca cineva apeleaza de la subsol soneria nu suna in apartament.
Am testat multiple ori.
Daca cineva apeleaza de la parter atunci functioneaza perfect.
Aveti idea ce pot sa fac cu problema asta?

#486
silcar

silcar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 21.05.2019
Pai aveti fie probleme cu reteaua de comunicatie de la subsol catre apartamente, fie panoul de la subsol defect. De asemenea e recomandabil intai si intai sa resetati (scoateti de sub tensiune panoul de la subsol).

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate