Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

Schema interfon ELECTRA

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
565 replies to this topic

#1
Sealevel

Sealevel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.10.2005
S-ar putea modifica un interfon de scara de bloc astfel incit in momentul in care suna cineva la tine sa se deschida usa de jos automat in citeva secunde??

Am un astfel de interfon montat la servici de curind si trebuie sa ies la usa de 5-10 ori pe ora sa deschid la clienti.  Cu vecinii nu m-am inteles sa lase usa deschisa ziua asa ca ma gindesc sa-i fentez cumva..

Interfonul e de genul cu 2 butoane unul pentru vorbit unul pentru deschis usa. pentru a deschide trebuie apasat primul cel de vorbit si dupa aia cel pentru deschis.

Ma gindeam ceva de genul unui montaj care sa declanseze un releu cind suna difuzorul si sa deschida usa cu vreo 5 secunde intirziere...

Sau eventual macar un fel de telecomanda sa pot deschide din birou cind aud soneria??

Ceva idei??

Ar putea cineva sa faca asa ceva??
Multumesc...

#2
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002
nu e foarte ieftin..dar poate te intereseaza:

http://www.conexelec...A/2/CANALE.html

http://www.conexelec...A/2/CANALE.html

#3
Sealevel

Sealevel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.10.2005
merci mult ....cred ca e exact ce-mi trebuie..


 DrFan, on Dec 22 2005, 03:25, said:



#4
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
...exista si solutii mai ieftine de a realiza o ''telecomanda'' si in acest scop se poate a adapta  o sonerie wireless.
Vezi ideea aici: http://forum.softped...topic=85948&hl=

#5
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
Later edit:
Se pare ca solutia de telecomanda nu se poate aplica asa de usor la interfon.
Daca interfonul respectiv este realizat cu acest model de placa:

[ http://tinypic.com/izuxk5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
atunci pentru deschiderea usii este nevoie sa se actioneze succesiv: butonul TALK si apoi comanda de deschidere. De aceea se complica lucrurile la implementarea comenzilor. Este nevoie de doua circuite de comanda,  care sa fie actionate succesiv cu o temporizare  de 0.5-1'' si  realizate cu relee reed sau cu tranzistoare...
Poate ca o sa fac ceva teste pe acesta tema... B)

#6
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
In loc de doua circuite de comanda, poti folosi un temporizator la receptie care sa actioneze deschiderea (dupa ce butonul de "talk" a fost activat in momentul receptiei).

Later edit:

Sorry, am crezut ca este vorba de placa de receptie.. oricum, se poate folosi o singura comanda si cu un temporizator care sa realizeze automat cea de-a doua comanda.

Deci se poate folosi o telecomanda obisnuita (asa cum ai sugerat tu mai devreme) iar la receptie (adica circuitul de la usa, cu butoanele de "talk" si "open") se folosesc doua relee, unul actionat direct in momentul receptionarii unui semnal de la telecomanda iar al doilea temporizat citeva secunde.

Edited by unGuru, 23 December 2005 - 12:24.


#7
Garfield

Garfield

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,200
  • Înscris: 20.11.2004
dar nu poti lua legatura cu cei care au montat interfonul sa-ti mai vanda inca un aparat de ala de pus in interior si pe care ti-l montezi tu in ce camera vrei ? (eventual cu un cablu mai luuuung sa-l poti muta unde vrei)

#8
medvonok

medvonok

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 764
  • Înscris: 31.08.2005
Eu zic sa nu mai folosesti nici o telecomanda, sa faci un montaj care sa raspunda singur :
- pui un detector de sunet (zgomot) sau de lumina si dupa detector montezi un releu pentru 1 buton si apoi printr-un temporizator de cateva secunde legi al doilea releu pentru al doilea buton.

#9
unGuru

unGuru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,000
  • Înscris: 06.06.2004
Pai daca tot va interveni in panoul de comanda, poate prelua direct de-acolo semnalul care "anunta" ca e cineva la usa si comanda cele doua butoane cum s-a mai discutat.
Eventual, poate pune un comutator care sa anuleze (la nevoie) aceasta functie de "autorespond".. de exemplu, dupa ce se termina programul la office.

#10
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
:D ...
Uite si schema de principiu:
[ http://tinypic.com/j0h9vs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Acum se pot face si modificarile necesare... ;)

#11
Sealevel

Sealevel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 17.10.2005
merci pentru ajutor..o sa incerc sa folosesc un montaj care l-am luat din alt topic de pe forum si care foloseste difuzorul de la interfon..
Schema aproximativa o atasez alaturat...

are cineva la indemina vreo schema pentru temporizator?? pt aprox 1-2-3 secunde...
sau macar dati-mi o idee dupa ce cuvinte cheie sa caut pe net..

bineintele montajul va avea si un intrerupator sa fie scos din uz cseara sau cind vreau ca interfonul sa functioneze normal..

singura utilitate a primului temporizator este sa deschida usa la citeva secunde dupa formarea numarului, nu imediat, ca sa nu isi dea seama nimeni ca treaba este "automatizata"...

Si nu in ultimul rind .. :cheers: "La Multi Ani!!!" tuturor...

Attached Files



#12
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004
Uite o  schema posibila  fara relee, care  presupune folosirea a jumatate din sectiunea comutatorului pentru VOLUM (trebuiesc separate cele doua sectiuni-in montajul original sunt puse in paralel). Montajul este activ doar daca se pune comutatorul VOLUM in pozitia MUTE.
Teoretic ai nevoie sa obtii  doua impulsuri care sa simuleze apasarea butoanelor. Un impuls printr-o rezistenta de 2.2K si altul direct, cu o scurta pauza intre acestea. Alegerea celor doua condensatoare pentru obtinerea corecta a temporizarilor se poate face experimental... B)
[ http://tinypic.com/jfyx5u.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
diesel

diesel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 06.07.2003
nu te complica. Prelungeste firul pana unde vrei si rezolvi problema.
Daca este in garantie te sfatuiesc sa nu te bagi.

Edited by diesel, 05 January 2006 - 19:36.


#14
Arcer

Arcer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 29.12.2004
Salut,

Am urmatoarea problema: tocmai s-a instalat la mine pe scara un interfon fabricat la ELECTRA care de altfel merge foarte bine, dar chiar avind soneria data la minim SUNA MULT PREA TARE si-mi trezeste copilasii.
Pentru rezolvarea problemei prima idee era sa pun o rezistenta in serie cu difuzorul, dar tot acel difuzor are si rol de microfon, deci solutia nu este chiar cea mai buna.
O schema ar ajuta, daca aveti careva.

Va multumesc.

#15
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

 Arcer, on May 11 2006, 12:49, said:

Salut,

Am urmatoarea problema: tocmai s-a instalat la mine pe scara un interfon fabricat la ELECTRA care de altfel merge foarte bine, dar chiar avind soneria data la minim SUNA MULT PREA TARE si-mi trezeste copilasii.
Pentru rezolvarea problemei prima idee era sa pun o rezistenta in serie cu difuzorul, dar tot acel difuzor are si rol de microfon, deci solutia nu este chiar cea mai buna.
O schema ar ajuta, daca aveti careva.

Va multumesc.
O schema  pentru unitatea interioara gasesti aici:
http://forum.softped...090&hl=interfon

#16
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005
Posturile interioare de la Electra sint cu SMD-uri, si e mai dificil de modificat. Nu imposibil.
Mai bine ii chemi pe cei care au instalat interfonu sa-i regleze volumul de sunet. In panoul extern sint 3 semireglabile din care se poate ajusta volumul tonului de apel (APEL), volumul semnalului AFARA-INAUNTRU (AJS), volumul semnalului INAUNTRU-AFARA (ASJ). Probabil ca instalatorul le-a pus la maxim pe toate, si din cauza asta auzi si cind il suna cineva pe vecinu.

P.S.  Cind e pus pe minim nivelul sonor la postul interior, interfonul ar trebui sa fie inch ;)  ;)  ;) is.

#17
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002

 ESPRIT, on May 12 2006, 15:22, said:

Posturile interioare de la Electra sint cu SMD-uri, si e mai dificil de modificat. Nu imposibil...
Chiar asa?...
Si ce, nu se pot pune rezistente normale peste cablaj? Si daca te uiti bine pe cablaj se poate scoate o rezistenta de 470 ohmi ca sa scada nivelul soneriei pe pozitia volum ''intermediar''... B)

#18
ESPRIT

ESPRIT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 20.12.2005

 mister_rf, on May 12 2006, 16:40, said:

Chiar asa?...
Si ce, nu se pot pune rezistente normale peste cablaj? Si daca te uiti bine pe cablaj se poate scoate o rezistenta de 470 ohmi ca sa scada nivelul soneriei pe pozitia volum ''intermediar''... B)
N-am spus ca nu se poate. Daca vrea omu poate sa lipeasca si un potentiometru semireglabil in locul rezistentei. Eu am propus o solutie care nu implica interventia in interiorul postului, mai ales ca am inteles ca e montat proaspat si probabil in garantie inca. Am montat interfoane si dupa citeva luni ma chemau clientii la service, ca se apuca unu dintre locatari sa faca ceva modificari in aparat si shunta toata scara. Problema volumului prea mare poate fi si din cauza semireglabilelor la maxim (au fost si clienti care se plingeau ca aud prin perete cind suna interfonul in vecini, sau locatarii de la parter care au panou de apel sub geamuri)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate