Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Allview P7 Xtreme

- - - - -
  • Please log in to reply
1282 replies to this topic

#19
ianos76

ianos76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,646
  • Înscris: 01.09.2011
Un articol interesant despre cum ajung unele produse la preturile lor:
http://www.contribut...orii-de-bugete/

"Întâmplarea face că, a doua zi după discuția asta, m-am întâlnit cu alt amic care avea un magazin gen „Bamboo”. (Atenție! Nu clubul de noapte!). Făcuse un import de marfă artizanală din Japonia în valoare de 15.800 de dolari. Omul mi-a pus pe hârtie cât a încasat statul dintr-un foc de pe urma comenzii lui, la care muncise vreo două săptămâni. Taxa vamală: între 5% și 12 % pe fiecare produs (nici unul neexistând în România), ceea ce însemnase 1040 de dolari, iar TVA-ul, plătibil integral pe marfă la sosirea ei (deși nici o vânzare nu exista în acel moment și nu era nici sigur că marfa va fi vândută integral), fusese de 4700 de dolari. Așadar, ca să primească marfa de 15.800 de dolari, omul scosese pe loc din buzunar 5740 de dolari, reprezentând echivalentul taxei imediate de import de 36%. Iar apoi, dacă marfa ar fi fost integral vândută, statul ar mai fi perceput și 16% din profitul realizat. Deci, dacă omul ar fi pus, să zicem, un adaos de 50% mărfii importate și ar fi vândut-o integral la acel preț (ceea ce nu era deloc sigur), ar fi făcut un profit de 7900 dolari, pe care ar fi plătit un impozit de aproape 1300 dolari.
La tot acest proces, statul nu a participat activ în nici un fel și nu a ajutat sau nu a facilitat cu nimic munca importatorului. În schimb, el a câștigat instantaneu TVA+vama, iar apoi, la închiderea buclei, ar mai fi câștigat și cei 16% taxa pe profit. Pe investiția și riscul importatorului, statul câștigă, din cei 15.800 de dolari, 7040 dolari, deci 45% (vama+TVA+impozit profit).
„Nu e rău, nu?”, a conchis amicul. „Să nu faci nimic și să-ți cadă în brațe 45% dintr-o sumă. A, am uitat să spun că am mai plătit și 2700 de dolari transportul și, bineînțeles, și firma de transport va fi taxată pe profitul aferent.  Pe lângă aceste costuri imediate, a continuat el, dacă, făcând acest import, am și angajați” (și avea), „plătesc  salarii și, evident, taxele CAS și pensiile, care se ridică, după cum știi, la 83% din salariul net."

"pentru ca un client inteligent este cel care refuza sa priveasca din unghiul vanzatorului." - parerea ta, evident. Nu neaparat universal corecta.  Eu sper sa ajunga clientii sa inteleaga ca relatia vanzator-client este una in care ambele parti se bazeaza una pe alta: vanzatorul nu poate exista fara client, dar nici clientul nu poate achizitiona fara vanzator. Eu vreau banii tai - tu vrei marfa mea. Eu ca vanzator trebuie sa privesc si din punctul de vedere al clientului pentru a putea aduce marfa de care are clientul nevoie la pretul care ii convine. Pe client ce il doare sa incerce sa vada si alt punct de vedere? Ca nu il intereseaza, aia e altceva. CA ar fi si in interesul lui sa faca asa, asta e o chestie pe care va trebui sa o invete. Parerea mea, evident.

#20
veman

veman

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 15.07.2009
16% este impozitul pe profit, iar profitul nu inseamna doar adaos, ci adaos minus cheltuieli.

TVA-ul platit este totodata TVA-ul incasat (de la client).

Cred ca trebuiau specificate si aceste aspecte.

Adaos-ul comercial mentionat in articol mi se pare cam scazut, dar o sa verific in magazin. (legea spune ca adaos-ul trebuie afisat).

Eu sunt pe ambele trotuare (comerciant si client) si stiu ce inseamna taxe, dar, ca si client, caut echilibrul.

On-topic, nu mi se pare normal ca sa cumperi acelasi produs existent in China, dar cu 40-50% mai scump, iar daca Allview nu poate practica preturi egale cu comerciantii din China, atunci nu vad rostul afacerii.

Daca ar fi facut o linie de asamblare, ar fi avut o echipa de design, etc....da, era alta treaba. Asa, doar cu un logo si 99% marketing...o sa se impiedice de firmele mari daca vor ataca piata romaneasca.

Tocmai ca gandindu-ma doar din pozitia de client eu nu cumpar Allview (doar un exemplu), iar daca m-as gandi si din pozitia Allview si i-as intelege ca platesc taxe, impozite, salarii, spagi, etc. atunci as fi cu 300-400 de lei mai sarac. Pai? Mai ramane sa ma gandesc ca patronul Allview a ramas fara paine si sa ma duc eu sa-i cumpar...


Edited by veman, 04 April 2014 - 10:31.


#21
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Acum sincer, cum te astepti sa vanda telefoanele lor fix cu acelasi pret pe care il pun Gionee. Te astepti sa se teleporteze telefoanele lor din India pana aici, fara taxe? Inteleg, poate ca ar fi mers mai bine in zona de 1100 de lei, dar si asa, un telefon nou la 1300 de lei care sa fie mai bun decat P7 ce gasesti? S4 mini? S3? Desire 601? Ca si specificatii, acestea nici nu se compara cu Mediatek-ul octa-core, oricat de chinezesc ar fi el. Moto G sa fie mai bun decat P7? Poate doar ca si software si update-uri, ca in rest nu vad ce. Camera mai proasta, procesor mai prost. Nu inteleg toata ura asta fata de Allview, sincer.
Daca zici ca Allview sunt overpriced, atunci "brandurile mari" cum sunt? Ti se pare normal pretul unui HTC One Mini sau S4 mini? Sau Xperia M2? Singurele telefoane pe care nu le consider overpriced sunt telefoanele Google(sau LG, desi LG-urile normale tot overpriced sunt, vezi LG L70, L90 si G2 Mini)

Edited by ThePsychoMan, 04 April 2014 - 18:46.


#22
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 11.01.2011
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/JLWHHCslEmc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#23
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Oricum, dupa data de 20 aprilie voi achizitiona acest telefon si voi reveni cu detalii. Ma mai gandesc si la un Viper S, sau la un Asus Zenfone 5, daca apare. Pana acum, o sa listez cateva lucruei care mi-au placut si nu prea:
+Octa-core Mediatek, mult peste Snapdragon 400 si Exynos de pe S3
+Mali-450 MP4, care este peste Adreno 305 si PowerVR SGX544MP2, si se bate cu Adreno 320
+Camera este buna, din cate am mai vazut la Elife E7 Mini (asta in cazul in care folosesc acelasi senzor Omnivision)
-Doar 1 GB RAM, ar fi mers mai bine macar 1.5
-Android 4.2.2 este destul de invechit, probabil nu o sa aiba update-uri, iar interfata de la Allview nu prea imi place(subiectiv, dar se poate schimba usor cu un launcher)
Pentru mine este simplu. Eu vreau o performanta cat mai buna in acest pret, si nu prea vad o alternativa. Pentru mine, plusurile depasesc minusurile, si tinand cont ca pot sa iau acest telefon fara TVA (1030 de lei), chiar mi se pare un best buy pentru mine

#24
veman

veman

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 15.07.2009
Iti recomand sa mai citesti atat postarea mea cat si despre preturile din China.

Da, tinand cont ca ei cumpara en-gross, vreau sa vad acelasi pret ca la comerciantii din China. Ti se pare ceva gresit? Daca da, atunci nu ai lucrat in comert.

Nu, preturile "corecte" sau mai bine zis "decente" mi se par a veni din partea Lenovo, ZTE, Huawei, Xiaomi si Oppo.

Nu am nicio ura pentru nicio marca, dar ma uimesc preferintele si deciziile voastre in calitate de cumparatori...

De ce nu cumperi Gionee? Doar pentru ca ai garantia in Romania?

Ps: eu nu imi cumpar telefon in functie de pretul acestuia, ci am un buget maxim alocat la pachet cu necesitati. Nu o sa-mi iau octa-core doar ca sa fie si nici camera de X Mpx fiindca am camera foto mai performanta decat una de la telefon. Daca as avea nevoie de un telefon si bugetul maxim ar fi 1.300 de lei...tot spre Lenovo m-as indrepta.

Mi-as taia mana cu care as face plata catre Allview.

Edited by veman, 04 April 2014 - 20:36.


#25
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Cu transportul din India pana aici, ajungi la acelasi pret, plus ca da, e mai bine sa ai garantia aici, plus ca stau si in Brasov, si sunt la 30 de minute de service.
Ce as vrea, si chiar te rog, este sa imi dai o alternativa mai buna in acest pret, fara sa treci cu un ban de 1300 de lei. Mai mult, in caz ca gasesti ceva (ceea ce nu prea cred), da-mi o alternativa pentru pretul de 1030 de lei, care sa fie mai buna ca specificatii. Daca gasesti, atunci tot respectul. Si acum nu sunt sarcastic, chiar vorbesc serios, chiar caut mai multe optiuni, insa nu prea am gasit ceva care sa merite mai mult.

Edited by ThePsychoMan, 04 April 2014 - 20:48.


#26
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 11.01.2011

View PostThePsychoMan, on 04 aprilie 2014 - 20:18, said:

o sa listez cateva lucruri care mi-au placut :
+Octa-core Mediatek, mult peste Snapdragon 400 si Exynos de pe S3
+Mali-450 MP4, care este peste Adreno 305 si PowerVR SGX544MP2, si se bate cu Adreno 320

Pe hartie suna bine bine dar indienii care au testat aparatul spun ca multe jocuri (probabil si aplicatii) nu sunt compatibile cu chipsetul .

Edited by chflorin, 04 April 2014 - 20:51.


#27
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014

View Postveman, on 04 aprilie 2014 - 20:24, said:

Ps: eu nu imi cumpar telefon in functie de pretul acestuia, ci am un buget maxim alocat la pachet cu necesitati. Nu o sa-mi iau octa-core doar ca sa fie si nici camera de X Mpx fiindca am camera foto mai performanta decat una de la telefon. Daca as avea nevoie de un telefon si bugetul maxim ar fi 1.300 de lei...tot spre Lenovo m-as indrepta.

Mi-as taia mana cu care as face plata catre Allview.
Serios? Acum chiar ca se vede ura ta fata de Allview. Te intreb..ce chipseturi foloseste Lenovo huh? Mediatek? Wow, ca sa vezi, uita-te la S820, P780, S650, S930, S660, S750, si cam toate telefoanele lor in aceasta zona de pret. Cu ce sunt ei mai diferiti fata de Allview? De ei de ce nu zici nimic ca la pretul unui P7, ei vand un MT6589 1,2 GHz, gasit pana si pe H2 Qubo? Degeaba au renume, daca la acelasi pret ofera ceva mai inferior. Pe acest principiu puteam sa imi iau orice telefon, fara sa-mi pese, numai sa aiba Samsung sau LG sau Sony lipit pe el.

View Postchflorin, on 04 aprilie 2014 - 20:49, said:

Pe hartie suna bine bine dar indienii care au testat aparatul spun ca multe jocuri (probabil si aplicatii) nu sunt compatibile cu chipsetul .
Intradevar, dar chipsetul este relativ nou, si mai dureaza putin pana sa fie mai raspandit pe device-uri, ca sa atraga atentia producatorilor. Cam asa a fost si in cazul MT6589. Dar si daca nu, am vazut ca GTA San Andreas si inca cateva jocuri care le-as vrea ruleaza, asa ca nu am probleme. Totusi, este adevarat ca nu e compatibil cu multe, si poate fi o problema, dar o sa mai fie optimizat pentru multe (Modern Combat 5, spre exemplu)

#28
CristianLC

CristianLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 10.01.2014

View PostThePsychoMan, on 04 aprilie 2014 - 20:18, said:

+Octa-core Mediatek, mult peste Snapdragon 400 si Exynos de pe S3
Nu. Octa-core= marketing. De ce le gasesti doar pe chinezarii(facute pe vapor, nu firme de calitate)? De ce nu face Qualcomm Octa-core-uri?

#29
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014

View PostCristianLC, on 04 aprilie 2014 - 22:23, said:

Nu. Octa-core= marketing. De ce le gasesti doar pe chinezarii(facute pe vapor, nu firme de calitate)? De ce nu face Qualcomm Octa-core-uri?
Am spus ca e mai bun decat Snapdragon 400, nu Snapdragon 800. Qualcomm o sa faca octa-core-uri (http://www.qualcomm....4-bit-octa-core) care evident ca o sa fie peste Mediatek. Nici nu am insinuat si nici nu sunt credul sa cred altceva. Este o discutie tip AMD-Intel aici. Desi AMD nu este nici pe departe prost (ca procesor), Intel bate cu un quad i7 un Octa AMD, deoarece performanta/core e mai buna. Dar in cazul asta, cu ce compar eu, Snapdragon 400 este un i3, iar MTK-ul este un FX-8000. Mediatek-uri octa core are si HTC (Desire 616, pe care as fi mers daca ar fi existat aici). Si Samsung are Mediatek-uri, si Lenovo, si Sony, care presupun ca le-ai numi firme de calitate, deci fa putin research inainte sa comentezi ca MTK-uri exista numai pe chinezarii.

Edited by ThePsychoMan, 04 April 2014 - 23:12.


#30
CristianLC

CristianLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,035
  • Înscris: 10.01.2014
Ma refeream strict la octa-core...

#31
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Si eu am spus HTC Desire 616. Si mai este si Lenovo S939

Edited by ThePsychoMan, 05 April 2014 - 00:02.


#32
veman

veman

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 15.07.2009
Ai citit mult, ai retinut multe si totusi iti iei Allview. Interesant.

Lasa-ma cu ultimul chipset, ultimul pin...ca nu asta este important...eu vorbeam strict de brand.

De aceea te-am intrebat de ce nu cumperi Gionee... si am inteles, pentru garantie si pentru ca stai aproape de service. Bun asa.

Cumparaturi placute ! ...o sa urmaresc, cu interes, cum sustineti un pseudo brand si apoi va plangeti pe forum.


Sunt curios : daca nu exista Allview, ce parere aveati despre "chinezarii"... Gionee?

Edited by veman, 05 April 2014 - 07:06.


#33
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Daca ar fi existat Gionee, Micromax, Xiaomi si multe altele in Romania, eu tot m-as fi uitat la ele. Uita-te la Xiaomi Redmi de exemplu. Si aici nu e vorba ca nu mi-as lua HTC, sau Samsung, etc., pe care le considerati brand-uri mari. Dimpotriva, chiar imi pare rau ca noul Sony Xperia M2, sau Galaxy Grand 2 sunt asa scumpe la noi. Vroiam sa imi iau un Asus Zenfone 5, dar nu a aparut, si dupa data de 20 aprilie trebuie sa imi aleg neaparat un smartphone, nu mai pot astepta. M-am mai gandit si la Xperia SP, dar dupa ce am vazut cate probleme are, si dupa experiente rele cu Sony, am decis sa nu mi-l iau. Vezi tu, si brandurile mari au probleme. Si da, as putea sa imi iau un telefon, cum ziceai tu mai sus, pe baza unui "pachet de necesitati", dar daca necesitatile mere ar fi sa ruleze, stiu si eu, Subway Surfers si sa mearga ca si telefon, atunci as putea sa imi iau orice telefon, si as putea sfarsi prin a da 1000 de lei pe un telefon care nici nu se apropie de Viper S/P7, dar care macar nu are lag.
Ceea ce eu vreau sa gasesc, si listez eu aici cateva din "necesitatile" mele, si o sa te rog sa ma ajuti putin, again, nu sunt sarcastic, eu chiar caut alte optiuni, ca nu sunt fanboy Allview:
-Ecran de minim 4.5, care sa fie, preferabil, 720p sau mai sus
-Camera as dori sa fie buna, numai ca, in anumite cazuri, as puteea sa ma multumesc si cu una de 5
-Specificatiile sa fie decente, chiar daca e Lenovo, nu as dori un Mediatek MT6589 sau 6589T
-Sa fie in Romania (adica sa se gaseasca si la noi, indiferent de brand), m-am gandit sa imi iau ceva de pe Amazon UK, dar m-am gandit ca e prea departe in caz ca se strica produsul
-Degeaba este LG (sau orice alt brand mare) si merge bine, daca are un dual core, sau ale chestii de genul. As vrea macar sa fie egal sau mai bun decat Snapdragon 400, posibil si decat Mediatek-ul octa core.
Deocamdata, cum am zis, am mai gasit numai Asus Zenfone 5. Mai este si Moto G care ar intra pe aici, insa Viper S-ul are tot Snapdragon [email protected] GHz + 2GB RAM, si il pot lua cu 30 de lei in plus. Daca gasesti ceva, chiar iti multumesc.

#34
hipnotiq81

hipnotiq81

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,580
  • Înscris: 28.01.2013
Moto g nu are slot de card? Atunci nu e bun de nimic.

#35
ThePsychoMan

ThePsychoMan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 04.04.2014
Nu e problema neaparat de slot card, atat timp cat are macar 16 GB interna, cu care ma descurc. La Sony Xperia SP e mai nasol, are card, dar nu poti muta aplicatiile pe SD.

#36
veman

veman

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 15.07.2009
De la Bosch pana la HTC si acum Lenovo, am avut mai multe telefoane de la diverse brand-uri. Am fost si impresionat de marci "necunoscute" pe plan local cum ar fi : AEG, Telital si ETEN (actualmente Acer) la vremea respectiva, dar totodata si dezamagit de anumite marci "de top". Per total, toate au avut rostul lor, iar in ultimii ani am pierdut multe nopti pentru a le modifica, personaliza si a "stoarce" cat mai mult din ele.

Nu pot spune : alege marca aia sau aia... fiindca nu stii de unde apare surpriza sau care te poate dezamagi.

...dar, DAR...vorbesc de producatori. Daca as avea nevoie de specificatiile lui Allview P7, mi-as lua Gionee Elife E7 - la modul asta.

Cred ca esti intr-o perioada in care ar trebui sa astepti... s-ar putea sa se aranjeze mai bine lucrurile (lansari internationale) in favoarea noastra, a cumparatorilor.

Daca ZTE Grand S II o sa ajunga in Romania, la un pret decent, atunci Allview o sa ramana fara x% dintre clienti.

Nu pot fi impotriva Allview, UTOK, GoClever (PL), Evolio, etc. ...si pentru ca nu le consider companii producatoare de telefoane si tablete.
Sunt impotriva achizitionarii la pret supraevaluat.
Repet, daca ei erau implicati in procesul de productie, atunci poate cumparam si eu. Pe langa toate cele...suport, service, etc.

Daca tu vrei sa cumperi din Romania, atunci optiunile sunt reduse. (din pacate pentru noi toti)

Edited by veman, 05 April 2014 - 09:18.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate