Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 

Antivirus (Android)

- - - - -
  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#91
lone-wolf

lone-wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 27.06.2007
Nu ma pricep eu, dar confuzie intre firewall si antivirus nu fac. Ceea ce am prezentat mai sus, ca raspuns la intrebarea colegului,  e firewall-ul inclus in Avast Mobile Security& Antivirus, care( se pare  ca) e un antivirus de android. Adica, la o afirmatie fara echivoc, de genul "asa ceva nu exista", eu am incercat sa arat ca s-ar putea, totusi, sa existe "asa ceva"...
Puteti considera ca am fortat putin cu exemplul, dar presupun ca, la rindul meu,   am dreptul sa consider ca si dvs. ati fortat putin cu demonstratia conform careia un antivirus (oricare, oricind, in orice conditii) e absolut inutil pe Android. Pina la urma, pe device-ul propriu, oricine poate stabili gradul de utilitate/inutilitate al unei aplicatii.
Dar, bineinteles ca dvs. aveti intotdeauna dreptate.

P.S. Interesant e ca v-ati oprit la screenshot-ul cu firewall-ul si nu ati avut nimic de obiectat la ce scrisesem in continuare...

Edited by lone-wolf, 09 December 2014 - 21:32.


#92
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postlone-wolf, on 09 decembrie 2014 - 21:24, said:

P.S. Interesant e ca v-ati oprit la screenshot-ul cu firewall-ul si nu ati avut nimic de obiectat la ce scrisesem in continuare...

M-am oprit pentru ca nu era subiectul threadului aici; da, mi s-a parut interesant sa pornesti android-ul la o ora anume; interesant dar nu e nici o mare minune, e vorba de un anume suport hardware absolut banal si nicidecum o idee noua si cu atit mai putin ceva imposibil.
Mai ales ca ideea nu era sustinuta foarte bine (niste screen shot-uri cu telefonul care se inchide nu sint relevante, era mai interesant cum il faci sa porneasca si ce device-uri exact au suport pentru asta), n-am stat sa mai discut, cind si daca o sa am intrebari le pun in threadul ala, nu-i problema.

#93
lone-wolf

lone-wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 811
  • Înscris: 27.06.2007
Nu la pornirea in sine  a android-ului  ma refeream eu, ci la faptul ca niste colegi absolut respectabili sustineau cu convingere o anume idee, pentru a fi nevoiti sa admita ulterior ca lucrurile se mai schimbasera intre timp, situatie care (zic eu ca) e posibil sa se mai repete, inclusiv pe tema acestui thread. In fine...
Si fiindca nu ma dau in vint dupa traducerile din romana in romana, ma opresc aici, interventiile mele fiind mai inutile (daca se poate spune asa) decit antivirusul pe Android.

#94
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
La ce te referi tu e total nerelevant, nu inteleg ce legatura are faptul ca la un moment dat cineva sustinea o idee si tu sustineai alta si poate (desi nu pare extrem de bine dovedit) ai avut dreptate. Inseamna ca o sa ai dreptate tot timpul pentru ca ai avut o data? Da, lucrurile se mai schimba dar asta nu-i motiv ca automat sa incepem si sa terminam fiecare post cu "asa stiu eu si asa era situatia ultima data cind am verificat, daca stiu prost sau daca s-a schimbat intre timp nu mai e asa". E de la sine inteles.

REVENIND, intrebarea daca e vreun antivirus care cu adevarat scaneaza prin toate fisierele folosind root si care eventual poate sa mai si stearga din malware este inca deschisa. Nu alte programe de securitate, gen vreun firewall, de alea stim, exista fara nici un dubiu. Sau alte parti din suite de-astea de securitate, de exemplu "anti-furt", da SINT programe care se folosesc de root sa iti bage diferite chestii de care hotul sa scape mai greu si sa nu dispara la un simplu "wipe" facut numai din device. Dar intrebarea cu antivirusii ramine deschisa.

Iar partea cu devirusarea fisierelor de sistem este mult mai spinoasa decit la prima vedere; daca iti face antivirusul o bucurie si nu mai porneste windows-ul reinstalezi, la telefon poate sa fie de la bricked la pierdut IMEI (care e pur si simplu intr-un fisier, dar nu e in clar sa zici ca il rescrii tu).

#95
sagrid

sagrid

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 02.02.2013
360 e OK in special ca cleaner din moment ce vede si memoria tmp de la MX player, de obicei dupa ce isi face treaba il dezinstalez.

#96
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008
De 3 ani folosesc Zoner Mobile Security. Foarte bun la resurse si m-a scapat de cateva apk-uri luate din internet nu din Play

Edited by dcrst755, 21 December 2014 - 19:45.


#97
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
How Secure Is Android, Really? http://lifehacker.co...ally-1446328680

"Android was designed with security as one of its cornerstone principles. Without comparing it to any other platform, it does a really good job of making sure processes don't collect too much information (or use too many resources) without permission, no one app or process gets access to the system level without adequate privileges, and that the user is generally always aware of what's happening behind the scenes.

Earlier this month, Steven Max Patterson argued in a piece at Quartz that Android is almost impenetrable to malware. Hyperbole aside, he based the assertion on a presentation that Android Security chief Adrian Ludwig made, where Ludwig revealed that "less than an estimated 0.001% of app installations on Android are able to evade the system’s multi-layered defenses and cause harm to users." Put simply, Android has multiple layers of defense to protect itself against malware incursions, and since Google started paying attention to what users install on their devices, they've seen very little malware appear.

As an example of this, Ludwig presented the graph above (and below, both included in the full slide deck). Just to get installed, an app has to get through Google Play or an unknown sources warning (if it's enabled on your phone), and a user who confirms the installation. Past that, it has to get past Google's "Verify Apps" security feature, which checks an APK against its own database of malware before it can be installed (more on this later). Then, the app is sandboxed and restricted to the permissions granted to it, and Android's own security checks again whenever the app runs."

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   40.86K   13 downloads
  • Attached File  2.jpg   24.55K   15 downloads
  • Attached File  3.jpg   27.56K   15 downloads

Edited by Papillon_, 30 January 2015 - 00:37.


#98
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
In acelasi timp:
https://community.ra...-bean-and-prior

#99
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Apropo de ideea că nu este nevoie de un antivirus pentru sistemele Android.
Acum 1,5 ani, înainte să activez antivirusul, am intrat din greșeală pe o reclamă care aparent mi-a infectat telefonul cu renumitul virus "Poliția Română". Mi-a aparut un fond negru, o numarătore inversă, de două minute și un cont PayPal. Faza tare este că în acest timp telefonul vibra la un intetval de 4-5 secunde. Bun, am ieșit din link și nu am avut probleme. O altă fază. Aceeași situație, dar de această dată venită prin intermediul aplicației preinstalate și de încredere: One Touch Live, un fel de GooglePlay al celor de la Alcatel. Am căutat și instalat o aplicație care una zice, alta face. Ceva ce trebuia să găsească parolele Wi-fi ale conexiunilor detectate.

Ca AntiVirus folosesc AVG. Sunt mulțumit de cum se comportă, de consumul redus de resurse și de ceea ce face + că vine cu o suită de aplicații pe care le folosești sau nu.

#100
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
A doua problema a fost din cauza unui software postat pe un server pe care nu se face o restrictionare a celor ce publica aplicatii.
Pe de alta parte voiai si tu sa "furi" parolele WiFi, deci intr-un fel as spune ca ti-ai meritat-o :)
De 3 ani, de cand folosesc Android-ul nu mi-am pus vreun antivirus, nu a fost nevoie pentru ca am avut mare grija a ceea ce am instalat pe telefon.
Mai ales daca nu ai telefonul root-at si cu o versiune mai noua de Android, mai noua de Jelly Bean, adica KitKat sau Lollipop, nu e nici o problema cu accesul unor aplicatii instalate de utilizator asupra informatiilor altor aplicatii.

#101
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostCiubex, on 03 august 2015 - 17:47, said:


Pe de alta parte voiai si tu sa "furi" parolele WiFi, deci intr-un fel as spune ca ti-ai meritat-o Posted Image
Asa e. Dar doar pt browsing folosesc net-ul mobil: forum, site-uri stiri, nimic necurat.

View PostCiubex, on 03 august 2015 - 17:47, said:

Mai ales daca nu ai telefonul root-at si cu o versiune mai noua de Android, mai noua de Jelly Bean, adica KitKat sau Lollipop, nu e nici o problema cu accesul unor aplicatii instalate de utilizator asupra informatiilor altor aplicatii.
Dar pentru browsing nu te ajuta antivirusul? Cel putin asta zice ca face, printre altele, scaneaza URL-urile potential daunatoare.

#102
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
:) Pentru browsing, daca ai telefonul root-at, te-ar ajuta foarte mult o aplicatie, gen AdAway, care-ti blocheaza request-urile catre niste servere trecute intr-o lista, asa zis "neagra".
De fapt aplicatia iti modifica fisierul /etc/hosts asociind unor adrese din lista neagra IP-ul local (127.0.0.1), aplicatia nu-ti ruleaza in background, iti modifica un fisier de sistem, adica e foarte light la resurse :)
Aplicatia prin modificarea fisierului hosts te scapa de reclamele din paginile web, dar si cele din aplicatii (inclusiv Youtube), de asemenea iti va fi blocat accesul catre orice alta adresa marcata ca "daunatoare".
How to Disable Ads on Android with Adaway *ROOT Required*

Edited by Ciubex, 03 August 2015 - 18:37.


#103
eu-DECEBAL

eu-DECEBAL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,590
  • Înscris: 01.03.2015
NU folosesc nici-un antivisus. Nu am telefonul ROOT-at si e inutin. La un moment dat aveam 3 antivisus-uri pe telefon. Eram de-a dreptul paranoic. Eu nu descarc decat din Magazin Play si nu folosesc browserul implicit[nu-mi place]deci protectie zero barat.

#104
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,854
  • Înscris: 27.09.2008
Știți ce cred eu despre antivirus pe Android? Exact asta: adică fix pix! :D

Attached Files



#105
eu-DECEBAL

eu-DECEBAL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,590
  • Înscris: 01.03.2015
Daca descarc aplicatii din surse necunoscute risc sa-mi infectez telefonul? Nu am ROOT. Si odata infectat ma poate salva vre-un antivirus?

#106
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,854
  • Înscris: 27.09.2008
Nu risti nimic atata timp cat aplicatiile nu sunt dubioase.

Si nu te salveaza nici un antivirus. Dezinstalezi aplicatia vinovata si gata.

#107
eu-DECEBAL

eu-DECEBAL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,590
  • Înscris: 01.03.2015
Motivul pentru care eu aveam antivirus era frica sa nu trimita vre-o aplicatie mesaje sau peluri la numere premium din strainatate. Am abonament si nu vreau sa ma trezesc ca platesc facturi uriase la DIGI. Am dezactivat apelarea internationala.Exista acest risc? Despre datele mele personale nici nu mai vorbesc... Nu exista asa ceva cand ai smartphone? Exista riscul sa fi fotografiat  sau filmat pe ascues de vre-o aplicatie sau de sistemul de operare? Am aceast teama.. Sunt...PARANOIC? :-)

#108
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
Na, sunt si asemenea persoane :)
De aceea trebuie, in acest caz sa studiezi in detaliu fiecare permisiune a unei aplicatii ce doresti sa o instalezi, nu-ti instala decat strict ce aplicatie doresti, iar daca e o aplicatie ce o vei folosi doar ocazional, sa spunem pe perioada vacantei sau mai stiu eu cand, ti-o poti dezinstala dupa ce o folosesti.
Instaleaza aplicatii doar din surse sigure si cu review-uri.
Lasa-ti deselectata optiunea Unknown sources din Settings -> Security.

In timp, de la o versiune la alta, pot exista cazuri in care unele dintre permisiuni se divizeaza sau se mai schimba, insa in mare raman cam aceleasi.

Un articol destul de cuprinzator: Android permissions explained, security tips, and avoiding malware

Google: android permissions explained

Edited by Ciubex, 08 August 2015 - 22:36.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate