Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Buton alarma neidentificata Logan...

Horizon: An American Saga

Programul GPU Teak III, de la Asus

Motor aer conditionat
 Malmö, Suedia, city break, cuplat...

Caut medic chirurg

Substante de baza la pastile de r...

Taiere meri gradina
 Inginer PNA / CNS ROMATSA

"DIY" UPS 12V - Scoate cu...

Grafic in excel

Extensie de browser care sa reduc...
 Priza smart monitorizare consum e...

Unde reclam spamul electoral?

Putem avea incredere in Victor Or...

Inel de logodna
 

Asus VivoTab Note 8

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
386 răspunsuri în acest subiect

#145
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 30.000
  • Înscris: 27.09.2008
E destul de absurd sa vorbesti de "SSD-uri de tip eMMC" precum si de "carduri de memorie de tip eMMC". Poate sa gasesti pe undeva vreo definitie care la limita sa-ti permita jonglerii de-astea dar in general:

- cardul e card, il bagi in aparatul foto, in reader, etc
- eMMC-ul e (de obicei 1) un cip lipit intr-un telefon sau tableta sau netbook
- SSD-ul e similar cu un disc, mai ales in sensul ca e un subansamblu separat, conectat pe o interfata relativ standard gen SATA/mSATA (dar si PCI-E sau altele)

Termenii folositi concret nu au insa mare relevanta, e clar ca vorbim de ceva lipit pe placa de baza. Singura diferenta practica pe care vor sa o sublinieze cei care spun ca nu are SSD e ca nu are performantele (atit ca viteza cit si ca overhead procesor) unui SSD conectat normal pe SATA. Si de asemenea la unele notebook-uri (era parca un Dell cu chestia asta) implica si faptul ca nu poti sa schimbi SSD-ul cu unul mai mare sau mai bun sau mai putin stricat daca e cazul (implicatia e identica si la tablete dar aici nu se asteapta nimeni sa poti sa conectezi un SSD "adevarat", mai ales ca momentan nu se deranjeaza producatorii sa scoata si ei citeva fire in plus pentru un USB3 decent, deja existent).

Nu e bine deloc sa ne luam orbeste dupa ce aiureli face Microsoft si cum raporteaza windows-ul ceva. Spre exemplu stick-urile USB ca sa fie certificate windows 8 trebuie sa aibe bitul de "fixed drive" setat si implicit sa fie aratate la "hard disks".

Deci, orice stick USB modern o sa-ti apara (nu numai in Windows 8 dar si 7 si Vista, nu stiu daca XP) la "Hard Disks" linga C:

Sper ca nu are nimeni pretentia acum sa numim "Hard Disk" banalele stick-uri pentru ca asa la numeste Windows-ul.

SanDisk is beginning production of flash drives configured as fixed disk in 2012 to meet new requirements for Windows 8 Certification.
Historically, flash drives have been configured as removable disks and Windows Explorer displays them as 'Removable Media'. Windows 8 Certification requires flash drive manufacturers to configure flash drives as fixed disks. Flash drives configured as fixed disk will show up in Windows Explorer as 'Hard Disk Drives'. Flash drives configured as fixed disks still function the same as those configured as removable disks.

#146
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
La link-urile puse de mine mai sus am exemplificat prin cateva citate utilizarea termenului 'SSD' asociat celui de 'eMMC':

Quote

Marvell, a global provider of integrated silicon devices, is announcing launch of its new industry-leading SSD-class eMMC NAND flash controller geared to the mobile storage market.  The new 88NV1088 5.0 NAND flash controller supports HS400 high transfer speeds, while also offering a high capacity point, ultra-high performance and high reliability.  The 88NV1088 5.0 also features low latency and efficient power usage.  Marvell’s new controller enhances their leadership in proven SSD controller technologies for both enterprise and client markets.
...
Marvell’s 88NV1088 controller pushes up to 280 MB/s read speeds, and (up to) over 5000 random IOPS.  the new eMMC controller has improved data transfer rates, more efficient power consumption, lower latency and a higher capacity point; all at a competitive price point.
http://www.thessdrev...mobile-storage/

Deci, daca specialistii le numesc SSD-uri, atunci de ce am avea noi ceva impotriva?
De asemenea, pe site-ul Microsoft unde sunt prezentate diverse versiuni de Microsoft Surface Pro, Microsoft nu utilizeaza termenul SSD pentru dispozitivul de stocare al acestora. Aceasta nu inseamna ca nu ar avea SSD-uri.
Multi comercianti claseaza eMMC-ul la o varianta de SSD, in timp ce altii evita acest lucru, deoarece inca nu au aparut definitii 'de dictionar' sau 'enciclopedice' ori articole tehnico-stiintifice care sa ateste nici ca eMMC-ul este un SSD si nici ca nu este.
Asa ca pana cand se vor lamuri lucrurile nu ne mai ramane decat sa procedam cum credem de cuviinta.
Cert este ca eMMC-ul nu este nici un simplu card de memorie sau o simpla memorie flash (deoarece exista un controller) si nici un SSD in acceptiunea clasica.
In ceea ce priveste modul in care Windows interpreteaza prezenta 'SSD-ului de tip eMMC', adica in sensul de 'Solid State Drive' este foarte util d.p.d.v. practic, deoarece aplica tipurile de optimizare valabile pentru SSD-uri si nu pentru HDD-uri ceea ce este foarte adecvat si bineinteles ca nici nu le sare la optimizare cum ar proceda in cazul unui stick, de exemplu.

#147
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 30.000
  • Înscris: 27.09.2008
Citatul exemplificat arata exact ca eMMC-urile NU sint considerate SSD-uri 100% dar anumite controllere le pot aduce in clasa SSD (care se subintelege ca sint mai performante).
Oricum repet cind e vorba de vreo chestie pentru consumer cind se spune cu dezamagire ca nu are SSD e vorba de performanta (si poate mai rar dar citeodata relevant ca nu se poate schimba).
Pentru alte aspecte (legate de defragmentare, faptul ca nu fac zgomot, ca nu sint asa sensibile la presiune atmosferica si socuri, etc) intr-adevar sint echivalente.

In rezumat o exprimare de genul "are eMMC si e mai lent fata de ultrabook-ul X cu SSD adevarat" e super-ok.
Ceva de genul "are SSD si deci nu face zgomot" nu merita discutie ca de fapt e SSD sau eMMC sau mai stiu eu ce.

#148
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Exprimarea "SSD-class eMMC NAND flash controller" se traduce mai 'exhaustiv' prin "controler de memorie flash de tip NAND din eMMC care apartine clasei SSD-urilor", deci de unde ai scos ca citatul respectiv" arata exact ca eMMC-urile NU sunt considerate SSD-uri"?
Exact acel controller este componenta care diferentiaza in primul rand un SSD fata de memoriile flash obisnuite.
Iar asa numitele 'SSD-uri' nu sunt toate la fel de rapide. Unele sunt la fel de lente precum 'SSD-urile de tip eMMC' (pe care, deocamdata, eu prefer sa le denumesc astfel).
In rest, nu am de ce sa contrazic ceea ce ai afirmat mai sus, deoarece consider la fel.
In general, eMMC-urile sunt mai lente decat SSD-urile traditionale, in schimb, prezinta anumite avantaje fata de SSD-urile clasice (in primul rand pentru ca sunt mai mici si consuma mai putin). De aceea, au inceput sa apara nu doar tablete, ci si Ultrabook-uri dotate cu eMMC in locul unui SSD clasic.
De asemenea, pentru drive-uri de 32 sau 64 GB producatorii opteaza pentru eMMC-uri, iar in cazul drive-urilor mai mari opteaza pentru SSD-uri clasice. SSD-uri clasice de 32 sau 64 GB nici nu cred ca se mai produc.
In alta ordine de idei, insasi denumirea populara de 'SSD' nu este chiar 'stiintifica'. Este o simpla denumire 'informala'. Specialistii mai 'formalisti' nu utilizeaza aceasta denumire, ci se refera strict la tipul respectiv de SSD, deoarece in cazul producerii asa-ziselor SSD-uri se aplica tehnologii foarte variate, foarte diferite care conduc la o functionalitate si la performante, de asemenea, diferite.

Oricum, indiferent ceea ce scriem noi acum, pana cand nu vor aparea clasificari mai noi (actualizate) formulate de autoritati competente in domeniu, parerile exprimate de noi raman simple opinii personale.

Pe de alta parte, in exprimarea obisnuita termenul 'eMMC' nu are semnificatie pentru foarte multe persoane. Oricine aude acest cuvant si stie ca este vorba de un dispozitiv de stocare se va intreba: "Este hard disk?", "Este card de memorie?", "Este SSD?", "Este ceva nou?". Apoi, daca se documenteaza, afla ca nu este HDD, ca nu este card de memorie si ca nu este 'ceva nou', ci avand in vedere faptul ca este o memorie flash de tip NAND dotata cu un controller, atunci inseamna ca este o specie de SSD...

Cum Wikipedia (desi nu reprezinta o autoritate) este consultata de multe persoane (deseori inaintea altor surse sau in exclusivitate) nu contine inca un articol dedicat memoriilor de tip eMMC si nu face referire la acest tip de memorie in articolul Solid-state drive, ci in articolul MultiMediaCard, care se refera, in general, la 'carduri de memorie', multe persoane ar fi inclinate sa considere acest dispozitiv mai curand o specie de 'memory card' decat un 'Solid State Drive', ceea ce ar fi gresit, pentru ca in cazul acesta si un "Flash-based SSD" ar putea fi considerat tot un simplu 'card de memorie'.

In articolul din Wikipedia scrie asa:
Controller
Every SSD includes a controller that incorporates the electronics that bridge the NAND memory components to the host computer. The controller is an embedded processor that executes firmware-level code and is one of the most important factors of SSD performance.

Pentru a intelege mai bine distinctiile respective recomand studierea fotografiei din pagina anterioara.

[ http://media.bestofmicro.com/emmc-nand-flash,W-F-316095-13.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am mai atasat-o o data.

Cum nici eu nu reprezint o autoritate in domeniu, nu inseamna ca trebuie sa va luati 'in mod necesar' dupa opinia mea. Poate gresesc. De aceea, inca astept ca autoritatile in domeniu sa se decida asupra acestui aspect.
Totusi, daca aveti argumente sau contraargumente 'stiintifice' ca tableta din titlul acestui topic sau alte tablete echivalente are sau nu are 'un SSD de tip eMMC' puteti sa le exprimati. Vom vedea in viitor cine a intuit corect.

#149
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.471
  • Înscris: 09.09.2012
Tocmai ce mi-a venit Nexus-ul din service. Ce ciudat mi se pare acum sa folosesc tableta cu Android, dupa ce m-am obisnuit cu cea care are Windows. Nexus-ul mi se pare atat de simplu si banal acum, parca e o jucarie.

#150
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.471
  • Înscris: 09.09.2012
Avea dreptate cine zicea ca display-ul de la Asus nu-i "stralucit" (eu ma refer la adevaratul sens al cuvantului).

Imi comparam acum cele 2 tablete, Nexus 7 (2012) vs Asus Vivotab Note 8, ambele avand acelasi tip de display (IPS LCD) si aceeasi rezolutie (1280 x 800). Stralucirea sau luminozitatea lui Note 8 data la maxim este foarte foarte slaba in comparatie cu cea de la Nexus 7. Daca tin ambele tablete cu luminozitatea la maxim pe o pagina alba, Nexus-ul 7 se vede perfect alb, in schimb pe Note 8 se vede un alb sters - spre galbui. :(

Nu ma deranjeaza display-ul de pe Asus, adica mie tot mi se pare ca se vede foarte bine si nu ma deranjeaza luminozitatea slaba, doar ca e putin frustrant cand il pui langa altul.

Totusi, ce diferenta e la viteza/performanta. Cand intru cu Nexus 7 pe net se incarca o pagina in cateva secunde si parca "agata" cand incerc sa dau zoom, insa pe Asus totul merge atat de bine si rapid, e fenomenal. :D

#151
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Ciudat. Pentru ca la mine stralucirea ecranului este destul de ridicata cand sliderul de brightness sta la maximum. In schimb, problema cu albul care nu e alb, ci un alb-galbui, pe langa alte culori care sunt denaturate pe mine ma irita destul de tare. Este cel mai prost display pe care il am.

#152
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.471
  • Înscris: 09.09.2012
Un bug extrem de enervant. Uneori cand o pornesc si trebuie sa introduc parola, nu-mi apare tastatura ca sa scriu. :|
Trebuie sa o restartez ca sa apara.

#153
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Mi s-a intamplat si mie. Eu am apasat de mai multe ori in casuta text si pana la urma a aparut tastatura. Daca imi amintesc bine am si rotit tableta din mod peisaj in mod portret si invers. Oricum n-a fost nevoie sa o repornesc. Mai bine scoti solicitarea parolei...

In alta ordine de idei, am verificat din nou starea bateriei dupa inca o formatare si n-am obtinut niciun progres. Ba nici macar ciclul de reincarcare n-a fost contorizat.
La tine care mai este starea bateriei?

Fișiere atașate



#154
alamic05

alamic05

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 208
  • Înscris: 31.12.2008

View Post_-_, on 06 aprilie 2014 - 14:28, said:

Mi s-a intamplat si mie. Eu ...

Atasez si eu situatia bateriei.

Fișiere atașate



#155
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.471
  • Înscris: 09.09.2012
Alt bug stresant.
Uneori, dupa ce pornesc tableta, ma loghez si ajung in modul desktop, nu mai merge touch-ul. Apas pe orice si nu se intampla nimic (touch-ul merge daca revin in Metro). Din nou, solutia e sa dau restart ca sa-si revina.

Atasez si eu statistici cu bateria.
Fișier atașat  Screenshot (4).png   39,31K   10 download-uri  Fișier atașat  Screenshot (5).png   75,7K   10 download-uri

Editat de MrDerpson, 06 aprilie 2014 - 21:39.


#156
MrDerpson

MrDerpson

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.471
  • Înscris: 09.09.2012
Eu nu prea ma joc, dar am fost foarte curios sa vad ce poate aceasta tableta.

Fifa 2014, Virtua Tennis 3 si NFS Most Wanted (primul) nu merg. Nici macar nu poti sa intri in ele, apar erori. Cred ca-s probleme de compatibilitate cu acest windows.

Singurul joc pe care am reusit sa mearga a fost NFS Most Wanted (cel din 2012). Din pacate, chiar daca il tii cu toate detaliile la minim si cu rezolutia 800x600, jocul tot se misca in reluare.

Asadar, cine isi cumpara o astfel de tableta sperand ca o sa poate sa joace jocurile de pe pc doar pentru ca are Windows, sa-si ia gandul. Posted Image

Editat de MrDerpson, 06 aprilie 2014 - 22:02.


#157
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Nici eu nu prea ma joc asa ca nu am idee de ce nu iti merg. Oricum, astfel de jocuri cer resurse hardware puternice printre care placa video dedicata si RAM video suficient. Dar ai incercat sa le rulezi si in compatibility mode? Ai instalat si Application Compatibility Toolkit?
Inainte de a incerca un joc este bine sa verifici si cerintele hardware si software ale jocului respectiv. De asemenea, intotdeauna verifica daca nu exista actualizari ale jocului care sa fie compatibile cu noile versiuni de Windows, deoarece jocurile sunt cele mai pretentioase. Presupun ca versiunea de joc testata de tine nu este pentru 64 biti pe sistem x86.

Legat de problema cu revenirea din sleep si lipsa tastaturii: mai exista varianta sa apesi butonul power ca sa o aduci iar in sleep, dupa care o trezesti imediat.

Ieri am lucrat ceva mai mult pe aceasta tableta. Am incarcat-o 100% pe la pranz, am lucrat pe ea din cand in cand, iar pana seara era deja descarcata. S-a inchis singura. Am folosit-o exclusiv in web browsing, cu luminozitatea redusa si bineinteles cu GPS si BlueTooth dezactivat. Am reincarcat-o toata noaptea si, de aceasta data, full charge capacity a scazut enorm. Nu-i mai dau sanse sa atinga o capacitate de care este incapabila. Atata poate asa cum m-am temut.

Fișiere atașate



#158
benny

benny

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 273
  • Înscris: 14.08.2003
M-am jucat azi cu doua tablete... Asus si Lenovo.  Interesanta experienta...
La Asus asa cun ati scris si voi avea un decalaj (pe marginile ecranului) intre varful creionului  si punctul pe ecran de 2mm. In centru era centrat. Nu mi-a placut ca atunci cand am folosit creionasul merge ecranul si in dreptul mainii si am scris si cu degetul pe notita, nu numai cu varful pixului . Mi-au placut difuzoarele stereo... bateria nu am avut cu ce s-o testez... Camera bunuta. Nu mi-a mers zoom in timpul filmarii.
La Lenovo mi-a placut carcasa de aluminiu.. Nu mi-a placut ca are doar un difuzor si camera cu zgomot mai mare pe fotografii in interior. Afara au facut poze ok amandoua.
La amandoua mi-a fost greu  fara butonul de back ca la Android.... si nu au modul IR pt telecomanda... Momentan Note8 mi se pare mai utila.
Astept o tablera ca Lenovo cu spatele de Al, cu 2 difuzoare ca la Asus (sau 3)  ca la Nexus... si creionas... Inca nu am vazut aceasta tableta... Daca ii pun si senzor IR si un buton back fizic.... o sa fie faina. Greu nimeream butoanele de inchis, maximizare, minimizare....
Pretul e mic pt ca Microsoft nu percepe bani pt licenta pe tabletele sub 9 inch.... Asa incearca sa cucereasca piata dominata de Android... si Ios...

Editat de benny, 08 aprilie 2014 - 18:43.


#159
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postbenny, on 08 aprilie 2014 - 18:28, said:

M-am jucat azi cu doua tablete... Asus si Lenovo.  Interesanta experienta...
La Asus asa cun ati scris si voi avea un decalaj (pe marginile ecranului) intre varful creionului  si punctul pe ecran de 2mm. In centru era centrat. Nu mi-a placut ca atunci cand am folosit creionasul merge ecranul si in dreptul mainii si am scris si cu degetul pe notita, nu numai cu varful pixului . Mi-au placut difuzoarele stereo... bateria nu am avut cu ce s-o testez... Camera bunuta. Nu mi-a mers zoom in timpul filmarii.
La Lenovo mi-a placut carcasa de aluminiu.. Nu mi-a placut ca are doar un difuzor si camera cu zgomot mai mare pe fotografii in interior. Afara au facut poze ok amandoua.

Este bine ca ai putut sa compari Asus cu Lenovo. Totusi lipsa stylusului digitizor activ la Lenovo reprezinta un mare minus chiar si doar pentru faptul ca acest stylus este foarte util in interfata desktop, in timp ce lipsa lui devine uneori pur si simplu dramatica.

Unele aplicatii au 'hand rejection'.
Difuzoare stereo, dar calitate tot slaba.
La camera puteau sa ii puna si flash...

View Postbenny, on 08 aprilie 2014 - 18:28, said:

La amandoua mi-a fost greu  fara butonul de back ca la Android...

Pai pentru ce exista swipe?
Epoca "butoanelor" pentru functiile de baza ale sistemului de operare s-a incheiat.
Deja acel buton Windows de pe tableta este inutil din moment ce exista si in Charms sau in taskbar.

View Postbenny, on 08 aprilie 2014 - 18:28, said:

Momentan Note8 mi se pare mai utila.

Mai exista si Samsung Galaxy Note 8, dar are un mare minus: este cu Android care este un sistem de operare foarte limitat.
In afara de asta, sub Android nu exista Microsoft OneNote sau aplicatii suficient de puternice pentru luat notite, ci doar aplicatii care promoveaza formate nestandard.
(Am si eu Samsung Galax Note. Aproape ca nu-l mai folosesc. De cele cateva aplicatii Android pe care le folosesc si pentru care nu am echivalent in Windows pot sa ma si lipsesc, deoarece am nevoie de ele destul de rar...)
De aceea, Asus VivoTab Note 8 deocamdata este unica tableta pe care ti-ai putea-o dori cu toate minusurile pe care le are in rest.
In afara de asta, daca ar avea prea multe "plusuri", atunci ar fi mult mai scumpa (cam in genul lui Samsung Galaxy Note).
Ce au neglijat cei de la Asus si este un lucru grav este autonomia pe baterie. Restul functiilor (camera, difuzoare, IR etc) sunt mai mult "mofturi", in schimb, bateria conteaza foarte mult, deoarece oricate functii ar avea tableta, ea devine inutila daca exact atunci cand ai nevoie de ea descoperi ca s-a descarcat.

Pentru cine are nevoie de acest stylus si de aplicatii pentru interfata Desktop, nu are deocamdata alta alternativa decat tableta din titlu.
Pentru cine va opera mai mult in interfata Metro, atunci aceasta tableta ar fi ultima pe care sa ti-o doresti datorita faptului ca are cea mai slaba baterie dintre toate modelele cu diagonala de 8 inch de pe piata.

Editat de _-_, 09 aprilie 2014 - 08:44.


#160
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
In ultimul paragraf am vrut sa spun ca pentru cine are nevoie de interfata Desktop (si probabil ca majoritatea utilizatorilor are nevoie) nu exista alternativa la tableta din titlu.
Daca, totusi, exista cineva care nu are nevoie de aplicatii pentru desktop pe tableta si nu doreste sa utilizeze acest stylus pentru note, desenare etc., atunci aceasta tableta ar fi ultima dezirabila datorita autonomiei foarte slabe aflata la distanta mare fata de a oricarui alt model cu Windows (in gama respectiva de pret).

#161
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.046
  • Înscris: 08.08.2002
La o tableta pe langa baterie conteaza mult si display-ul si la ambele aspecte Asus e ft. modest.

Editat de MD, 09 aprilie 2014 - 19:59.


#162
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 22.901
  • Înscris: 21.03.2013
Am vazut si mai rele...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate