Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 

LaserDiscuri (Laser Discuri)

  • Please log in to reply
760 replies to this topic

#415
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Nu am încercat cu "Panasonic"-ul, dar "Telefunken"-ul VDP 500 ("Pioneer" CLD-1200) redă şi CD-urile "arse".
Însă caut un CDV. CDV, nu LD pe care scrie CDV.

#416
deckard22

deckard22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 820
  • Înscris: 27.04.2009
Djl ce ai vrut sa spui prin " laser disc cu ieșire a.c " ?

#417
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Player cu ieşire digitală AC 3   :)

#418
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
@ claudiuT : eu i-am zis că e mult, dar aşa precum am menţionat vânzătorul se laudă că "cunoaşte preţurile". Posibil să trebuiască doar curăţat blocul optic şi gresat căruciorul. Sunt curios dacă în cazul în care va reuşi să-l pună la punct îi va oferi cineva 200-250 Lei pe el (atât cât are de gând să ceară).

Edited by djl, 29 June 2017 - 22:43.


#419
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
daca cunoaste preturile foarte bine , inseamna ca are potential cumparator sau cineva interesat de el dar in stare de functionare si cu care a cazut la intelegere asupra unui pret.  Cum oferta de discuri e foarte slaba in Romania nu se vor inmulti amatorii de acest format asa ca putine sanse sa vinzi iar cei care intradevar sint interesati si au bani disponibili sa-i cheltuie pe o scula vor cauta un model de virf. Daca te uiti pe olx sau pe okazii e plin de scule,toate  pentru colectionari dar aducatorii astia de ce vrei si ce nu vrei nu se gindesc  citi colectionari sint in Romania ? parca am fi o tara  de colectionari.  Citi romani isi permit  spatiu ,timp ,bani si rabdare sa se mai intereseze de scule vechi?
Daca esti sigur ca ai o scula de valoare, in Romania nu o vinzi sau o vinzi pe nimic asa ca solutia e ebay-ul .

#420
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Vinzi pe ebay dacă vrei bani mulţi.
Acum e la modă cu vintage şi precum ai zis unii cred că-s mulţi colecţionari prin România. Client nu cred că şi-a găsit, că altfel nu mai era anunţul pe un site. E interesant că mulţi aduc aparate, dar discuri nu aduc... păi ce fac, cumpăr 2-5 discuri (dacă găsesc) şi le am doar pe alea? De ce nu aduc şi discuri dacă tot vor să facă o piaţă pentru colecţionari - deşi îmi e că dacă vor aduce, vor începe cu "preţuri pentru colecţionari" (da, sunt unele discuri pe care merită să dai mai mulţi bani, dar în rest...). Dacă ar fi băieţi deştepţi şi-ar crea o bază de clienţi, dar ei vor doar bişniţăreală. Nu sunt Românii unicii bişniţari, dar parcă sunt cei mai agresivi - mă uitam şi pe discogs într-o zi după CD-uri Româneşti şi şi pe acolo se aruncau Românii la preţuri (mai ai şanse la chestii ieftine prin talcioc).

Am găsit discul ăsta, poate aş putea să fac rost de vreo 24 de Dolari SUA ca să-l iau, dar mă costă cam tot atât transportul   :(

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/EJ5msrmf5Tw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#421
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostclaudiuT, on 30 iunie 2017 - 10:04, said:

pe olx sau pe okazii e plin de scule,toate  pentru colectionari

Pentru "colectionari" si "cunoscatori". Muritorii de rand sa se abtina.

Am intalnit tot felul de trancote efectiv, vandute ca "vintage". Aparate din anii 70, care daca stranutai mai vartos se dezintegra aparatul. Cum pot cere preturi efectiv aberante pe chestii uzate si fizic si moral ? Tehnologie invechita (chiar si pentru cele din clasa lor), uzura fizica, etc.

View PostclaudiuT, on 30 iunie 2017 - 10:04, said:

Daca esti sigur ca ai o scula de valoare, in Romania nu o vinzi sau o vinzi pe nimic asa ca solutia e ebay-ul .

Nici ebay-ul nu mai e ce-a fost, de cand cu marirea Europei. E plin de bisnitari si acolo, rar prinzi ceva care efectiv sa se merite.

Americanii au ceva, goodwill (sau asa ceva) se numeste parca. Acolo iti iei playere de tot felul, la 3-5 bucata.

Edited by Ion_de_la_Raion, 30 June 2017 - 12:15.


#422
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Pe ebay unele preţuri sunt duse în sus de licitaţii. Dar am văzut şi pe acolo vânzători care cer preţuri aberante din start - un L.D. DiscoVision cu A.B.B.A., precum cel pe care l-am cumpărat eu (20 Euro cu tot cu transport) e vreo 140 Euro la cineva din Franţa..
Uzate moral nu sunt toate - aparatura audio nu se prea uzează moral, dar unii se aruncă la preţuri mari la aparate care nu au fost modele de vârf sau nu au fost performante. Unii o să înceapă cu "strugurii sunt acrii", dar pe ce bază au crescut preţurile, că nu cred că au crescut atât de mult vânzările încât cum ai pus anunţul, să se dea aparatul.
La Americani formatul a fost mai răspândit comparativ cu Europa + fiind o ţară mai mare, sunt mai multe discuri şi mai multe aparate. Pe acolo poţi găsi unele chestii care ar fi tentate şi pentru un Român d.p.v.d. al preţului. Iar LD playere clasice şi rare găseşti la preţuri destul de convenabile pentru ei... (pentru România ar fi cam 250-350 Lei dacă e să facem comparaţie între salarii, nici puţin, dar nici aberant de mult). Alea Hi-Vision sunt scumpe peste tot, doar din cauză că-s rare, că aşa discuri Hi-Vision nu prea au fost.
lddb are secţiune de vânzări, dar costă transportul până în România.A
Ah, 2 dintre cele 3 playere ale mele sunt luate dintr-un "thrift store" din România. Am ieşit mai ieftin decât cu olx sau okazii. Sper că pe viitor vor aduce şi discrui pt. aparate.

Edited by djl, 30 June 2017 - 12:34.


#423
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Cum sa nu se uzeze moral ? Mereu apar tehnologii noi sau tehnici de imbunatatire a celor existente. De ex. la inceput, deck-urile aveau doar Dolby B, curent de premagnetizare de 75 KHz, dinamica mai slaba, raport semnal/zgomot mai slab, raspunsul in frecventa mai slab si mai neliniar, separatie intre canale mai slaba, traseul al benzii mai putin optimizat, etc. Si e valabil si la alte aparate. De ex. chiar la laserdiscuri (la care nu mai pricep) au existat lasere mai proaste la inceput, apoi cu timpul s-a marit si capacitatea de redare pe o fata, s-a introdus sunet digital, capacitatea de a citi CD-uri si cate si mai cate.

Edited by Ion_de_la_Raion, 30 June 2017 - 13:34.


#424
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Unele scule audio se uzează moral mai repe decât altele. Totuşi, un amplificator sau un pick-up de acum 40 de ani sună bine, la fel şi un C.D. player de acum 34 de ani   Posted Image   (am avut unul un pic mai nou de 34 de ani, dar avea curea la blocul optic   Posted Image  ).
Mă refeream la playerele "Philips" că au fost proaste, în special alea cu laser generat de tub cu Heliu-Neon - erau prost lipite prismele şi oglinizile şi precum acel CD player al meu aveau curea la blocul optic. Şi în playerul "Pioneer" CLD-1070 am observat 2 curele, dar cred că sunt pentru sertar.
Că tot am pomenit de playerele cu tub cu He-Ne, unii afirmă că acestea ar fi mai bune, datorită faptului raza emisă de acele tuburi e mai subţire, deci citeşte mai bine discurile mai proaste; în plus doar unele playere de genul de la "Pioneer" pot citi anumite discuri (cum sunt cele făcute pentru dealerii auto sau "Frenzy" - faţa 5 - au făcut nu ştiu ce eroare la masterizare şi dacă playerul detecează codul de stop de pe disc opereşte redarea acestuia). Nu am văzut "pe viu" vreun player din ăla cu tub în stare de funcţionare... "Philips" erau praştii (deşi unul a avut noroc şi doar a trebuit doar să schimbe cureaua la un VLP 720) iar "Pioneer" LD-1100 versiunea P.A.L. nu prea cred că au fost în Europa (nici unul la vânzare pe ebay, doar manuale - are cineva unul în... Australia), iar să aduc din S.U.A. (că tare îmi doresc un "Pioneer" PR-7820 sau măcar un VP-1000) nu am bani. LD-1100 au avut ceva probleme la început (mecanismul de tracking era prost), dar după aia s-a rezolvat problema, iar PR-7820 avea ceva probleme cu nu ştiu ce cauciuc, în rest, playerele alea "Pioneer" vechi au fost forate bune!

Sunetul analogic... depinde de calitatea masterizării discului. Unele sună mai bine decât altele. Exista sistemul CX de reducere al zgomotului, însă acesta a fost implementat prin 1981-1982, deci primele discuri nu-l au (nu-l am la cel DiscoVision cu ABBA). La discurile NTSC poţi face o comparaţie deoarece majoritatea discurilor care au sunet digital au aceiaşi chestie şi pe partea de sunet analogic (rezoluţia fiind mai mică la NTSC, puteai avea ambele tipuri de sunt pe un disc, faţă de PAL unde nu poţi avea decât un tip de sunet). Nici primele playere nu aveau CX, dar existau decodoare exterioare.
Însă existau diferenţe şi în ceea ce priveşte calitatea imaginii - era semnal anaologic. În fine, eu am 3 playere produse cam în aceaşi perioadă, deci nu pot face vreo comparaţie persoanlă în ceea ce priveşte calitatea imaginii. Poate când voi avea un player mai vechi de 1985-1986 voi putea face o comparaţie (am discuri din diverse perioade, aşa că...).

"Pioneer" a făcut nu numai printre cele mai bune playere, dar şi pritre cele mai bune discuri. Nasoale făceau PDO-UK (dar puteai să nimereşti şi unele bine făcute de la ei) şi "Sony" S.U.A.
Pentru că şi-au cam băgat picioarele. La fel cum cei de la MCA îşi băgau picioarele când produceau discurile (nu foloseau camere curate şi oamenii nu purtau costume care să prevină zborul diverselor materiale de pe ei - comparaţie între M.C.A. şi "Pioneer"; ăştia erau între - A, B, C erau diverse standarde pentru magnetoscoape cu bandă de 1" (2,54 c.m.); în România sigur s-a folosit C-ul, A-ul nu ştiu). În ceea ce priveşte masterizarea primelor discuri, a contat şi faptul că tehnlogia era la începuturi, deci nu se prea pricepeau... însă "Pioneer" a pus totul pe repede înainte!

Poate pe viitor fac o prezentare în Română a sistemului.

Edited by djl, 30 June 2017 - 14:24.


#425
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postdjl, on 30 iunie 2017 - 14:07, said:

Unele scule audio se uzează moral mai repe decât altele. Totuşi, un amplificator sau un pick-up de acum 40 de ani sună bine, la fel şi un C.D. player de acum 34 de ani   Posted Image  

E folclor urban. Piesele se declaseaza. Unele aparate au fost construite cu piese despre care nu se stia mare lucru la momentul respectiv (de ex. la videorecorderele facute pe la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90 se foloseau condensatoare electrolitice SMD, care erau proaste si esuau lamentabil in 7-8 ani. Pe atunci nu se stia asta. Cumperi unul din asta acum si din start trebuie sa-i schimbi condensatorii chiar daca a stat in cutie. La fel o serie de tranzistori din celebrul AKAI GX-625. Si exemplele pot continua). E adevarat ca unele piese tin mai mult, dar totul are o imbatranire si o moarte. Cu cat mai vechi, cu atat sanse mai mari ca aparatul sa fie declasat. E adevarat ca pe vremuri aparatele erau construite sa tina, dar nu la infinit oricum, iar schemele erau mai simple, acum tehnica a evoluat si se fac lucrurile altfel, prin alte metode. La pick-up se duce acul si bobina in primii ani. Plus cureaua, motorul (perii, lagare, etc.). La CD player sint o gramada de lucruri care pot cadea la partea mecanica. Pe partea electrica e adevarat ca e mai solid, in general nu prea are ce pica.

Si pentru ultima data si ma las pagubas. Toti ti-am scris ca CD (DVD, etc.) se scriu legat, dar tu o tii pe a ta. Cred ca esti singurul om care scrie cu puncte dupa fiecare litera. E ca si cum tie ti-ar scrie cineva numele S.T.E.F.A.N.

Edited by Ion_de_la_Raion, 30 June 2017 - 17:12.


#426
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Da, S.M.D.-urile au fost o prostie şi au ajuns şi în camere video profesionale din păcate.
La un aparat e nasol să se strice partea logică. Dacă nu se strică sau nu are aşa ceva, se poate repara cam totul la el. Uneori costă, dar se poate rezolva. Întrebarea e: la un LaserDisc player cam cât va ţine în timp partea logică? Că dacă se duce aia, degeaba ai discuri bune, dacă nu vei mai găsi aparate care să redea discurile.
Scheme simple pe vremuri... unele aparate nu cred că erau deloc simple!

#427
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
@djl
nu te mintii , americanii nu vind nimic ieftin, la 50$ cumperi o cazatura  care ti-o baga  cu " netestata ,se vinde asa cum e in poza" si nu poti sa o returnezi si e trintita si ruginita de nu ai ce sa alegi din ea.  Un laserdisc player testat in functionare , la americani nu-l  iei sub 150$. Si orice scula ,cauta pe net pretul cu care s-a lansat  si ti-o vinde la jumatate pretul de cumparare .
Spui de laserdiscuri ,pai in momentul in care au inceput sa aduca in europa japonezii scule pal/ntsc  , pe laserdisc format pal s-au scos doar filmele cu mare succces la public in ideea sa aiba asigurata vinzarea . De asta prin uk se gasesc multe LD ntsc si sint cu filme care nu s-au imprimat in format pal . Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu de idiotenie sau timpenie europeana ,de care ne bucuram si azi prin acesta comunitate europeana ,  e vorba de Hong Kong  o insula pal intre tarile ntsc ( Japonia,Coreea si Taiwan) ; cum formatul era foarte popular mai ales pentru inchiriat iar filmele pe LD in sistem pal apareau cu intirziere sau nu apareau ,locuitorii din HK au optat pentru televizoare multisistem si playere LD pal/ntsc. Asa aveau acces la discurile imprimate in Japonia si Coreea sau importate din State. Si asta in perioada 85-90 cind philips o daduse in bara cu video 2000 , vindea sub brandul  sau vhs-uri facute de jvc si nu era in stare  sa scoata un laserdisc la nivelul celor de la pioneer ,grundig si colaboratorii treceau incept de la productie proprie la asamblat scule japoneze . Iar la toata nebunia asta s-a mai adaugat si faptul ca, tacit , nu au sustinut formatul LD prin fabricarea/imprimarea laserdiscurilor .Au mers pe ideea  " lasa ca e foarte bun vhs-ul pentru consumatori" si au batut pasul pe loc ,in numele unui protectionism care sa sustina industria europeana nu au mai investit in cercetare si productie si dupa anul 2000 au inceput sa puna lacatul pe portile fabricilor .  Englezii ce au mai miscat, asta si datorita faptului ca BBC-ul in perioada respectiva se implica in sustinerea noilor tehnologii si formate care aduceau imbunatatiri.  Ce s-a intimplat in HK? pai datorita exploziei de laserdiscuri foarte multi localnici au cumparat playere ,formatul a devenit foarte popular ,si au mers cu el si dupa anul 2000 ,daca nu ma insel ultimele filme pe laserdisc au fost imprimate in HK prin 2004 sau 2005 ( daca gresesc sa-mi fie iertata inexactitatea ). In Europa nu se putea ? se putea dar nu s-a dorit iar cind nu vrei o bagi cu motive ca nu sint fiabile ,ca sint scumpe ,ca se manevreaza greu .
Aici in europa nu e foarte bogata oferta la discuri , am mai scris de preturi si se pot verifica pe ebay ,ideea e sa poti cumpara de la cite un colectionar si sa iei mai multe ceea ce iti permite sa obtii un pret bun per bucata dar ca o medie vine undeva 10-12euro ( chiar daca proprietarului ii platesti  5 euro pe disc ,transportul ii cam dubleaza pretul -trebuie avut in vedere ca un disc  are cam 400-450grame).  Iar sa gasesti aici in romania inca 3 sau 4 oameni seriosi si dispusi sa se bage la cumparat o colectie de 50 discuri e dificil asta insemnind ca fiecare sa puna jos 100$ cel putin.
Daca e sa compari cu marii vinzatori de dvd-uri acelasi film pe dvd e posibil sa-l cumperi la jumatate  pret  adica 5-6 euro asa ca cine vrea ieftin nu laserdiscul e solutia ieftina .

#428
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Pe ebay nu găseşti ieftin la Americani. Dar în s.h.-urilor lor ai şanse... se lădau unii cum au luat cu 10-30 de Dolari S.U.A. playere funcţionale (bine, nu modele de top).
Da, oferta în Europa nu e variată, însă depinde şi de noroc, cum am avut eu cu ABBA DiscoVison sau "Saturday Night Fever/Febra de Sâmbătă seara" (ediţia 1983) + "That's dancing" (ediţia 1985... ăla din 1989 e C.A.V., deci poţi să faci jonglerii) (pe unul am dat fără transport cam 1 Liră, pe celălalt vreo 3 - nu mai ştiu care cum). Elkie Brooks: Pearls the video show a fost numai P.A.L. (prob abil nu era populară în S.U.A. şi au scos discul numai pentru piaţa Europeană).
Dacă ieşi mai ieftin comparativ cu D.V.D.-ul... asta depinde de noroc.
Însă nu am priceput de ce Europenii şi-au băgat ceva în ea de calitate. "hilips" prefera să repare playerele decât să facă unele bune, "P.DO." U.K. nu îmbunătăţea fluxul de producţie - la L.D.-uri au mai fost cum au mai fost, dar se pare că C.D.V.-urile matriţate de ei suferă în procent mare de laser rot...

Că sistemul era greu de folosit... nu am auzit de o asemenea promovare. Am mai pus prezentarea de mai jos şi acolo sunt arătate unele dintre avantajele sistemului. Când zic "even a child can play them", adică chiar şi un copil le poate opera au dreptate... mai ales că nu era că dacă dai eject înainte de stop (oricum, VLP-600/700 nu aveai cum să faci eject, că era top loadere) nu se agăţa banda precum la aparatele cu bandă... singura bubă era să nu le zgârie prea tare (oricum, suportau zgârieturi care ar fi nasolit de tot un C.D.).

Ultimul disc N.T.S.C. a fost scos în 2001 pentru piaţa Japoneză. În Hong-Kong deja se începuse cu D.V.D.-urile (mai ales pirat) şi cum piaţa Asiatică a început să cadă, a început să decadă şi formatul. Oricât de mult am fi noi fani L.D., D.V.D.-ul era mai uşor şi mai ieftin de produs, deci mai ieftin şi pentru cumpărător; plus că putea fi inscripţionat acasă... un LD recorder costa cât un "Cadillac"(sau o maşină mai scumpă) şi sincer, dacă nu erai f. pasionat de sistem, mai mult merita maşina.
Am un catalog Hong-Konghez de prin 1992 şi se făcea multă publicitate aparatelor multisitem.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uW5bG-kXNoo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rw4JZkO4gLQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9WeYoPIl7eg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#429
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostclaudiuT, on 30 iunie 2017 - 22:14, said:

@djl
nu te mintii , americanii nu vind nimic ieftin, la 50$ cumperi o cazatura  care ti-o baga  cu " netestata ,se vinde asa cum e in poza" si nu poti sa o returnezi si e trintita si ruginita de nu ai ce sa alegi din ea.  Un laserdisc player testat in functionare , la americani nu-l  iei sub 150$. Si orice scula ,cauta pe net pretul cu care s-a lansat  si ti-o vinde la jumatate pretul de cumparare .
Spui de laserdiscuri ,pai in momentul in care au inceput sa aduca in europa japonezii scule pal/ntsc  , pe laserdisc format pal s-au scos doar filmele cu mare succces la public in ideea sa aiba asigurata vinzarea . De asta prin uk se gasesc multe LD ntsc si sint cu filme care nu s-au imprimat in format pal . Ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu de idiotenie sau timpenie europeana ,de care ne bucuram si azi prin acesta comunitate europeana ,  e vorba de Hong Kong  o insula pal intre tarile ntsc ( Japonia,Coreea si Taiwan) ; cum formatul era foarte popular mai ales pentru inchiriat iar filmele pe LD in sistem pal apareau cu intirziere sau nu apareau ,locuitorii din HK au optat pentru televizoare multisistem si playere LD pal/ntsc. Asa aveau acces la discurile imprimate in Japonia si Coreea sau importate din State. Si asta in perioada 85-90 cind philips o daduse in bara cu video 2000 , vindea sub brandul  sau vhs-uri facute de jvc si nu era in stare  sa scoata un laserdisc la nivelul celor de la pioneer ,grundig si colaboratorii treceau incept de la productie proprie la asamblat scule japoneze . Iar la toata nebunia asta s-a mai adaugat si faptul ca, tacit , nu au sustinut formatul LD prin fabricarea/imprimarea laserdiscurilor .Au mers pe ideea  " lasa ca e foarte bun vhs-ul pentru consumatori" si au batut pasul pe loc ,in numele unui protectionism care sa sustina industria europeana nu au mai investit in cercetare si productie si dupa anul 2000 au inceput sa puna lacatul pe portile fabricilor .  Englezii ce au mai miscat, asta si datorita faptului ca BBC-ul in perioada respectiva se implica in sustinerea noilor tehnologii si formate care aduceau imbunatatiri.  Ce s-a intimplat in HK? pai datorita exploziei de laserdiscuri foarte multi localnici au cumparat playere ,formatul a devenit foarte popular ,si au mers cu el si dupa anul 2000 ,daca nu ma insel ultimele filme pe laserdisc au fost imprimate in HK prin 2004 sau 2005 ( daca gresesc sa-mi fie iertata inexactitatea ). In Europa nu se putea ? se putea dar nu s-a dorit iar cind nu vrei o bagi cu motive ca nu sint fiabile ,ca sint scumpe ,ca se manevreaza greu .
Aici in europa nu e foarte bogata oferta la discuri , am mai scris de preturi si se pot verifica pe ebay ,ideea e sa poti cumpara de la cite un colectionar si sa iei mai multe ceea ce iti permite sa obtii un pret bun per bucata dar ca o medie vine undeva 10-12euro ( chiar daca proprietarului ii platesti  5 euro pe disc ,transportul ii cam dubleaza pretul -trebuie avut in vedere ca un disc  are cam 400-450grame).  Iar sa gasesti aici in romania inca 3 sau 4 oameni seriosi si dispusi sa se bage la cumparat o colectie de 50 discuri e dificil asta insemnind ca fiecare sa puna jos 100$ cel putin.
Daca e sa compari cu marii vinzatori de dvd-uri acelasi film pe dvd e posibil sa-l cumperi la jumatate  pret  adica 5-6 euro asa ca cine vrea ieftin nu laserdiscul e solutia ieftina .

Tu parca esti la "Romania furata" cu analiza ta aici. Posted Image

View PostclaudiuT, on 30 iunie 2017 - 22:14, said:

Daca e sa compari cu marii vinzatori de dvd-uri acelasi film pe dvd e posibil sa-l cumperi la jumatate  pret  adica 5-6 euro asa ca cine vrea ieftin nu laserdiscul e solutia ieftina .

DVD-uri SH se gasesc pe Amazon la 1 cent. musicmagpie e vanzatorul.

Apropo de discuri de vanzare pe ebay.de

http://www.ebay.de/i...sd=352082542826

#430
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă cumperi din Germania şi sunt cu filme sau documentare * trebuie să fii atent să nu fie făcute pentru piaţa de acolo, că dacă sunt făcute pentru piaţa de acolo sunt dublate (valabil şi pentru Franţa, Italia, Spania *, deşi am nimerit unul pentru Franţa care e subtitrat). Deh, au trebuit să se adapteze la cerinţele pieţei. Au existat câteva discuri care aveau subtitrarea opţională (aveai nevoie de un decodor extern), dar nu ştiu de ce nu s-au răspândit    Posted Image
Mi-ar place să-mi facă într-o clădire veche un birou retro unde să am un LD player top loader ("Pioneer" PR-7820 sau măcar un VP-1000) conectat la un televizor vechi - probabil ar merge un Pliş ** multisistem.

* unele cu documentare s-ar putea să fie bilingve - Engleză pe un canal, altă limbă pe celălalgt canal
** pe la începutul anilor '90 când am văzut o reclamă la "Philips" credeam că se zice "Pliş" (nu mai ştiu cun de am aflat că se zice "Filips"); ciudat e că în cazul "Toshiba" mi-am dat seama din prima că se citeşte "Toşiba".


Da, ştiu că se găsesc DVD-uri ieftine pe ebay. Uneori chiar sigilate. Multe nici nu ştiu dacă s-au găsit vreodată în România. Totul e să ai pe cineva să ţi le aducă.


Later edit: am citit (şi eu) pe un grup de faza cu că ultimele LaserDiscuri au fost scoase în anul 2009. Ar fi fost discuri din alea pentru tonomate video - erau discurile acelea cu 20 cm în diametru. Mmm, vreau pe LaserDisc nişte piese de la începutul anilor '000     Posted Image

Edited by djl, 01 July 2017 - 15:09.


#431
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View Postdjl, on 01 iulie 2017 - 14:47, said:

Da, ştiu că se găsesc DVD-uri ieftine pe ebay.

Pe Amazon. Livreaza unii si in Ro. Le iei de la posta.

Edited by Ion_de_la_Raion, 01 July 2017 - 20:05.


#432
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
@ion
analiza romania furata ?crezi ca intentia mea a fost sa scot in evidenta nepasarea ,dezinteresul total , lipsa de educatie a romanilor si lacomia guvernantilor pe care nu inceteaza sa le reaminteasca  protv-ul in fiecare episod?
-daca te-ai simtit jignit prin ce am scris ,scuze ,am incheiat ,nu voi mai posta si asa topicul asta a deviat-o in  vorba multa - actiune deloc si colectionari lipsa .
Eu nu recomand la nimeni sa-si cumpere laserdisc  si nici nu mint ca ce mare calitate video vei avea de pe un laserdisc ,fiecare cu alegerea lui dar daca e cineva interesat si opteaza pentru asa ceva e bine sa stie de la inceput la ce sa se astepte dpdv al preturilor, al surselor de achizitionare .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate