Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
installation has failed there was...

Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono
 Dan Blondu vs. Marian Piciu

Side - Antalya

Nume fetita - international dar c...

A fost lansat MX Linux 23.3
 Pompa bazin gradina

Nici pescarii nu mai sunt ce-au f...

Arici in curte

Telefoane achizitionate de pe OLX
 Incalzire pardoseala slim (renova...

Probleme echitatie amatori

Scurgere chiuveta -> teava co...

Trigger Warning (2024)
 

Cinematograful de acasa: video,audio, playere, solutii tehnice

* * * * - 10 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
5423 răspunsuri în acest subiect

#3619
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.071
  • Înscris: 01.03.2016

 FC72, on 17 aprilie 2021 - 20:01, said:

nu se mai vede comutarea pixelilor, multiplexarea aia cu care se scot 4k din 4x1080

Cred ca esti singurul om care a vazut cum se schimba pixelii in 4k shift Posted Image

#3620
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.826
  • Înscris: 04.10.2014
Efectul de curcubeu n-are treabă cu firmware-ul, are cu discul cu culori, viteza lui de rotație și compoziția cromatică.

#3621
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.645
  • Înscris: 06.03.2005
Daca te uiti de aproape la linii de fix un pixel, la cea mai mica miscare a cadrului, linia este instabila, ca si cum nu stie exact unde trebuie sa se formeze.
La imagini statice nu se observa, reda 4k pixel cu pixel, pixelii nu se disting, insa cand incepe miscarea incepi sa vezi pixelii, trebuie sa fixezi pixelii pe o portiune din imagine, cativa cm patrati, de aproape, nu sa urmaresti ce se intampla in cadru.
De la distanta fenomenul nu se observa sau se poate asemana oarecum cu clasica limitare, motion resolution care scade rezolutia la imagini in miscare.
Cu noul update fenomenul este redus ca si cum rezolutia ramane si in miscare dar nu este acelasi lucru, cum spuneam nu este vorba de rezolutie  in miscare, ci de cresterea stabilitatii la nivel de pixel la miscare.

#3622
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.071
  • Înscris: 01.03.2016
Ce ecran folosesti? E important, pentru ca peretele poate sa influenteze destul de mult lucrurile pe care le vezi tu acolo cand te uiti cu ,,lupa'' la pixeli.

Editat de razor01, 17 aprilie 2021 - 21:09.


#3623
Calin_fdx

Calin_fdx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.633
  • Înscris: 13.09.2014
Un nou proiect Black Widow, finalizat cu succes. Ecran Grey Pearl vopsit direct pe perete, videoproiector Optoma HD39 Darblee

Fișiere atașate



#3624
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.645
  • Înscris: 06.03.2005
Hai sa incerc sa explic practic care este treaba cu pixel shift si rainbow efect.
Ambele exista si se pot percepe, nu tine de sensibilitate cum spun unii sau altii, este vorba de cum pe poti observa.Demult eu nu intelegem care este treaba cu rainbow, nu am sesizat chestia oricat as fi fost de atent.
Rainbow se poate observa astfel: muti foarte repede privirea de la stanga la dreapta, baleiere rapida, cand ai continut cu subtitrare pronuntata, fara sa fii atent la ce focusezi in centru ci sa fii atent zona periferica unde apare subtitrarea foarte luminoasa.Nu este simplu acest exercitiu, ideea este ca ochii suprind franturi de cadru, fractiuni, nu imaginea completa iar aceste fractiuni dezvaluie cum se formeaza imaginea din mai multe cadre suprapuse.
Ochiul nu poate distinge alternarea rapida, inertia citirii ii ofera doar imagine compusa dar in anumite conditii poti suprinde fractiuni de cadre, nu imaginea formata din cadre suprapuse si atunci vezi efectul.
La fel la shift, daca stai aproape de ecran , nu observi pixelii(cel putin nu la asta W5700) dar daca rotesti rapid privirea si imaginea este in miscare, poti suprinde fractiuni de imagine unde se vad pixeli ca si cum ar fi 1080p.Daca fixezi un punct, o zona, nu vezi pixelii, trebuie sa "prinzi" miscarea, snapshot daca vrei.
Partea buna este fenomenele astea sunt greu de sesizat iar de la distanta percepi exact ce trebuie, fara probleme.
Ce vroiam eu sa subliniez este ca dupa udpateul firmware imi pare ca shiftul s-a imbunatatit, poate comuta in alt fel, poate au alt algoritm, dar este mult mai greu observabil acum, iar asta se traduce prin o imagine mai solida, mai bine definita, fara senzatia ca la miscare se pierde din detaliu.

#3625
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.071
  • Înscris: 01.03.2016
Tot n-ai spus daca folosesti ecran sau tot pe perete proiectezi?

Inainte sa-mi iau ecran, am proiectat si eu direct pe perete. Diferenta este mare , din toate punctele de vedere, mai ales ca nu vorbim despre un perete proaspat zugravit sau despre unul zugravit special sa fie ecran.

De aceea spun ca nu e relevanta descrierea respectiva, ar trebui sa ai o suprafata dedicata ca sa dispara problemele generate de imperfectiunile peretelui.

Editat de razor01, 18 aprilie 2021 - 09:27.


#3626
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.826
  • Înscris: 04.10.2014
Pentru a nu cădea în mitologie pe o chestiune strict tehnică, să explicăm cum se formează imaginea policromă la toate sistemele de redare video.
În primul rând trebuie înțeles că este vorba de fapt despre combinarea a trei imagini în culorile fundamentale roșu, verde și albastru. Ceea ce diferă la diverse soluții tehnologice este modul de combinare.
La televizoare, unde sursa de lumină este chiar suprafața - panoul - pe care o privim, combinarea se face spațial decalat, pe baza faptului că de la o anumită distanță nu mai putem decela elementele individuale discrete de imagine - pixelii - și culorile lor separate. De fapt cele trei imagini în culorile fundamentale sunt ușor decalate spațial între ele, ca o suprapunere imperfectă, lumina aferentă unui pixel emisă - direct sau prin filtrarea de culoare a sursei primare - în culorile fundamentale provine din locații foarte apropiate, dar totuși distincte.
La proiecție, unde suprafața vizionată nu emite ea însăși lumina, ci o transmite sau o reflectă, putem în principiu avea ceea ce la televizoare este foarte complicat (ar trebui să suprapunem sub-pixelii - subdiviziunile în culorile primare ale unui pixel - iar doi dintre ei să fie transparenți la lungimile de undă ale celor de dedesubt) anume suprapunerea spațială perfectă a celor trei imagini în culorile fundamentale; lumina incidentă pe ecran din trei surse, roșie, verde și albastră (în engleză și uzual, RGB) poate cădea pe exact aceeași porțiune de suprafață, fără niciun fel de decalaj spațial.
Varianta suprapunerii perfecte necesită însă la modul strict generarea simultană a celor trei imagini în cele trei culori fundamentale.
Soluția cea mai performantă presupune trei sisteme optice separate, practic trei proiectoare distincte orientate în așa fel încât să ilumineze exact același dreptunghi pe pe ecran. O mică imperfecțiune există totuși, unghiurile de incidență diferă, ceea ce poate produce anumite neajunsuri. Această soluție necesită însă o aliniere complexă mecanică a celor trei sub-proiectoare, care să asigure suprapunerea exactă a celor trei imagini RGB. Asemenea soluții au fost implementate pentru sisteme de proiecție CRT.
O altă metodă este să producem cele trei imagini componente în locații spațiale distincte, dar să le combinăm apoi într-o cale optică unică - avem la capătul ei un singur obiectiv în loc de trei. La modul simplist avem în acest caz trei imagini RGB perfect suprapuse, dar în realitate, datorită variației cu lungimea de undă a indicelui de refracție a materialului lentilelor care compun obiectivul, suprapunerea perfectă are loc doar în centrul ecranului; pe măsură ce ne depărtăm de centru către periferie, sub-pixelii încep să se formeze - să fie transmiși sau reflectați - în poziții din ce în ce mai decalate. Metoda aceasta este aplicată la sisteme de proiecție SXRD/D-ILA, 3 LCD, 3 DLP.
În fine, ajungând la obiectul discuției de față, mai există metoda de a folosi un singur element luminos de generare a imaginii, dar cele trei imagini RGB să fie produse decalat în timp, bazându-ne inerția temporală sistemulu vizual uman pentru a le fuziona într-o singură imagine combinată din succesiunea rapidă a imaginilor în culorile fudamentale. Un avantaj tehnic major al acestei soluții este că nu mai avem nevoie de o aliniere migăloasă în calea optică a celor trei imagini componente formate în locații spațiale distincte (observație: problema aceasta a convergenței apărea și la televizoarele CRT). La modul practic această soluție implică fie comutarea rapidă a unor surse de lumină - lămpi - în culorile primare, fie intercalarea alternată a unor filtre de culoare de diverse culori în condițiile unei lămpi unice care emite continuu. Intercalarea are loc prin folosirea unui disc rotitor ale cărui segmente sunt filtre de diverse culori, elementul de formare a imaginii fiind sincronizat cu discul rotitor pentru a genera sub-imaginea corectă la momentul în care în calea optică se află intercalat filtrul de culoare aferent. Metoda aceasta este folosită la proiectoarele singe-DLP, precum cel despre care vorbim, unde elementul de formare a imaginii este o matrice de oglinzi microscopice basculabile care reflectă lumina lămpii. Din nou, suprapunerea perfectă a imaginilor componente (în acest caz nu mai sunt neapărat strict RGB) se produce doar în centrul imaginii, dispersia optică făcând ca spre periferie sub-pixelii în ulorile componente să cadă alăturat în loc de suprapus.
Unde intervine povestea cu mitologia? La faptul că numărul de sub-imagini produse pe secundă este fix, 120 sau 144, la fel cum fixă este viteza de rotație a discului cu filtre de culoare. Nu are ce algoritm de compunere a imaginii să se schimbe aici pentru a modifica efectul de curcubeu. Ar trebui să se schimbe fie cadențele de producere a imaginilor în culorile primare, fie să se schimbe tipurile de filtre de culoare prezente pe disc.

#3627
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.040
  • Înscris: 14.06.2013
Pacat ca o astfel de postare se va pierde în mulțimea de reply-uri.

#3628
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.645
  • Înscris: 06.03.2005
Sistemul de afisare XPR care face 4k folosind matricea 1080p este descris aici: http://cine4home.de/...5700-tear-down/
Modul cum lucreaza acea matrice, cum proceseaza, sicronizeaza semnalul 4k folosind multiplexarea, se poate modifica imbunatati software nu este necesara modificarea fizica a dispozitivului.Defapt dispozitivul a fost folosit intensiv de multe modele din ultimii ani fara modificari, diferentele sunt date de implementarea software si de sursa de lumina.
Folosesc la proiectie peretele pregatit cu multa atentie special pentru asta, nu este nici o diferenta sesizabila daca proiectam pe hartie alba, am testat, ma refer la granulatie, nu la cantitatea de lumina reflectata.

Fișiere atașate



#3629
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.888
  • Înscris: 13.11.2006

View PostJean-Luc_Picard, on 18 aprilie 2021 - 09:58, said:

...

Cand ai timp, da-mi si mie niste info despre boxele ce le foloseai la SR5008, ma intereseaza sa iau ceva compatibil, neaparat pe 8 ohmi, din ce imi amintesc, aveai la un moment dat receiverul asta, mersi anticipat.

#3630
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.071
  • Înscris: 01.03.2016
Receiverele moderne sunt compatibile cam cu orice boxe pasive de casa. Probleme apar la boxele extrem de gurmande dar nu pune nimeni asa ceva pe receivere din zona mid-entry.

Editat de razor01, 18 aprilie 2021 - 17:53.


#3631
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.888
  • Înscris: 13.11.2006
Eh lasa ca nu e chiar asa, pe langa datele tehnice, stii si tu ca pe acelasi receiver difera fiecare f"irma" de incinte ...
Voiam sa aflu detalii de la cineva care a avut imperecheate boxe cu receiverul asta, sa merg la punct ochit-punct lovit :P

#3632
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.071
  • Înscris: 01.03.2016
Chestiunile respective sunt valabile doar pentru muzica, la filme nu ai de ce sa-ti faci griji.

#3633
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.826
  • Înscris: 04.10.2014
Nu am căutat împerechere între receiver și boxe. Am ales Marantz după ce l-am auzit cum se comportă pe cu totul alte boxe.

#3634
crisguide

crisguide

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 423
  • Înscris: 30.09.2009

View PostJean-Luc_Picard, on 18 aprilie 2021 - 09:58, said:

Pentru a nu cădea în mitologie pe o chestiune strict tehnică, să explicăm cum se formează imaginea policromă la toate sistemele de redare video.
În primul rând trebuie înțeles că este vorba de fapt despre combinarea a trei imagini în culorile fundamentale roșu, verde și albastru. Ceea ce diferă la diverse soluții tehnologice este modul de combinare.
La televizoare, unde sursa de lumină este chiar suprafața - panoul - pe care o privim, combinarea se face spațial decalat, pe baza faptului că de la o anumită distanță nu mai putem decela elementele individuale discrete de imagine - pixelii - și culorile lor separate. De fapt cele trei imagini în culorile fundamentale sunt ușor decalate spațial între ele, ca o suprapunere imperfectă, lumina aferentă unui pixel emisă - direct sau prin filtrarea de culoare a sursei primare - în culorile fundamentale provine din locații foarte apropiate, dar totuși distincte.
La proiecție, unde suprafața vizionată nu emite ea însăși lumina, ci o transmite sau o reflectă, putem în principiu avea ceea ce la televizoare este foarte complicat (ar trebui să suprapunem sub-pixelii - subdiviziunile în culorile primare ale unui pixel - iar doi dintre ei să fie transparenți la lungimile de undă ale celor de dedesubt) anume suprapunerea spațială perfectă a celor trei imagini în culorile fundamentale; lumina incidentă pe ecran din trei surse, roșie, verde și albastră (în engleză și uzual, RGB) poate cădea pe exact aceeași porțiune de suprafață, fără niciun fel de decalaj spațial.
Varianta suprapunerii perfecte necesită însă la modul strict generarea simultană a celor trei imagini în cele trei culori fundamentale.
Soluția cea mai performantă presupune trei sisteme optice separate, practic trei proiectoare distincte orientate în așa fel încât să ilumineze exact același dreptunghi pe pe ecran. O mică imperfecțiune există totuși, unghiurile de incidență diferă, ceea ce poate produce anumite neajunsuri. Această soluție necesită însă o aliniere complexă mecanică a celor trei sub-proiectoare, care să asigure suprapunerea exactă a celor trei imagini RGB. Asemenea soluții au fost implementate pentru sisteme de proiecție CRT.
O altă metodă este să producem cele trei imagini componente în locații spațiale distincte, dar să le combinăm apoi într-o cale optică unică - avem la capătul ei un singur obiectiv în loc de trei. La modul simplist avem în acest caz trei imagini RGB perfect suprapuse, dar în realitate, datorită variației cu lungimea de undă a indicelui de refracție a materialului lentilelor care compun obiectivul, suprapunerea perfectă are loc doar în centrul ecranului; pe măsură ce ne depărtăm de centru către periferie, sub-pixelii încep să se formeze - să fie transmiși sau reflectați - în poziții din ce în ce mai decalate. Metoda aceasta este aplicată la sisteme de proiecție SXRD/D-ILA, 3 LCD, 3 DLP.
În fine, ajungând la obiectul discuției de față, mai există metoda de a folosi un singur element luminos de generare a imaginii, dar cele trei imagini RGB să fie produse decalat în timp, bazându-ne inerția temporală sistemulu vizual uman pentru a le fuziona într-o singură imagine combinată din succesiunea rapidă a imaginilor în culorile fudamentale. Un avantaj tehnic major al acestei soluții este că nu mai avem nevoie de o aliniere migăloasă în calea optică a celor trei imagini componente formate în locații spațiale distincte (observație: problema aceasta a convergenței apărea și la televizoarele CRT). La modul practic această soluție implică fie comutarea rapidă a unor surse de lumină - lămpi - în culorile primare, fie intercalarea alternată a unor filtre de culoare de diverse culori în condițiile unei lămpi unice care emite continuu. Intercalarea are loc prin folosirea unui disc rotitor ale cărui segmente sunt filtre de diverse culori, elementul de formare a imaginii fiind sincronizat cu discul rotitor pentru a genera sub-imaginea corectă la momentul în care în calea optică se află intercalat filtrul de culoare aferent. Metoda aceasta este folosită la proiectoarele singe-DLP, precum cel despre care vorbim, unde elementul de formare a imaginii este o matrice de oglinzi microscopice basculabile care reflectă lumina lămpii. Din nou, suprapunerea perfectă a imaginilor componente (în acest caz nu mai sunt neapărat strict RGB) se produce doar în centrul imaginii, dispersia optică făcând ca spre periferie sub-pixelii în ulorile componente să cadă alăturat în loc de suprapus.
Unde intervine povestea cu mitologia? La faptul că numărul de sub-imagini produse pe secundă este fix, 120 sau 144, la fel cum fixă este viteza de rotație a discului cu filtre de culoare. Nu are ce algoritm de compunere a imaginii să se schimbe aici pentru a modifica efectul de curcubeu. Ar trebui să se schimbe fie cadențele de producere a imaginilor în culorile primare, fie să se schimbe tipurile de filtre de culoare prezente pe disc.

View PostAndreiNR, on 18 aprilie 2021 - 11:26, said:

Pacat ca o astfel de postare se va pierde în mulțimea de reply-uri.

Se poate pune la ''sticky"  Posted Image

#3635
AxelRo

AxelRo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.089
  • Înscris: 21.09.2006
Vreau sa schimb actualul avr Onkyo(2010) cu unul de generație noua cu 4k, dolby atmos, a dolby vision, HDR....etc și nu găsesc. Am înnebunit căutând pe la magazinele online de specialitate și nimic. Nimeni nu are pe stoc niciun model/brand. Nici pe amazon.de nu sunt. Av store mi-a confirmat ca în EU nu exista stocuri. Dacă aveți vreo idee pe unde sa caut, va rog un link, ceva. Buget 500-600 euro. În caz ca nu apare onkyo, e bun și Denon.

#3636
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.645
  • Înscris: 06.03.2005
Nu esti familiarizat cu problema lipsa stoc, treaba asta este valabila de 6 luni, nu de ieri, de azi.Poti gasi doar niste petarde de Sony sau modele high-end +1500 euro.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate