Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 

Linux Manjaro - topic general

- - - - -
  • Please log in to reply
706 replies to this topic

#433
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Eu folosesc KDE de 2 ani, cu cateva probleme minore, rezolvate rapid. Cei de la Manjaro au pe forumul lor discutii despre fiecare update, se dau rapid solutii in caz de probleme. Nici cu Xfce nu am ceva, merge ok, doar ca il folosesc mai rar. Nu stiu cum 7nii au nspemii de probleme existentiale, ca chestie, am avut mai multe belele cu w10 fata de Manjaro. Este extrem de stabil, nici nu ma asteptam sa nu trebuiasca sa il reinstalez in doi ani.

#434
mamaie12

mamaie12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 17.08.2018
Problema e privită doar superficial în acest caz. KDE este un de DE elaborat, cu un sistem de setări complex si bine pus la punct și propriile aplicații dedicate. Instaleaza Arch și pune KDE și o sa vezi ca nu mai trebuie să mai faci mai nimic ca să fie totul OK. Totul merge de la sine. Adică să pui KDE pe Arch și să meargă foarte bine e foarte simplu. E copy/paste.
În cazul XFCE lucrurile stau puțin altfel, nu prea merge cu copy/paste, căci încă este un DE sărac și simplist și foarte multe aplicații trebuie împrumutate de la alte DE-uri pentru a putea avea acces direct la toate setările necesare, aplicații care trebuiesc armonizate cu DE-ul. Tocmai aici se vede știința și capacitatea (care în acest caz se văd din plin, nu-i așa?)
Numai eu știu de 4 ani de zile problema cu Firefoxul care deschide folderul de download cu Audacious (sau alt player instalat curând) identică cu cu cea din Manjaro Cinnamon la care applet-ul "Places" se manifesta la fel și care se rezolva cu doar o simplă setare în (inode/directory) dar pe care ei n-au reușit s-o rezolve în tot acest timp, sau cu tema de cursor (tot de atât timp nerezolvată) pe care dacă o schimbi, la primul restart revine la cea inițială, și multe altele pe care le-am pomenit până acum sau nu, așa că am toate motivele să am mari suspiciuni privitoare la capacitatea dezvoltatorilor Manjaro.
Și după câte s-a văzut eu aici vorbesc despre lucruri concrete, cu exemplificări la obiect, nu expun impresii generaliste.

LE
Bine, nu pot sa neg în totalitate capacitatea oamenilor. După câte se vede cu ochiul liber, se pricep foarte bine cum si ce trebuie să facă ca sa se cațere pe un nemeritat loc întâi în topul popularității DistroWatch. Adica iar vorbesc despre lucruri concrete și constatabile de către oricine.

Edited by mamaie12, 28 September 2018 - 19:00.


#435
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Nu știu cum se comportă Manjaro, nu-mi plac derivatele, poate cu excepția Sabayon, și nici asta nu mai știu cum e azi... O fi având bube Manjaro, poate n-au o echipa suficient de numeroasă și de pricepută de packageri/ developeri/ maintaineri, poate n-au reușit să integreze bine Xfce (puține distribuții fac treabă bună cu toate mediile grafice!), nu știu și nici nu-mi pasă. Înțeleg că nu-i ceea ce vrei tu, e ok, sunt mii de alte distribuții, ce nu-nțeleg e de ce insiști să folosești/ testezi Manjaro după 4 ani de dezamagiri, sau câți ani or fi.

#436
mamaie12

mamaie12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 17.08.2018
De ce? Răspunsul e foarte simplu.
Pentru că îmi place Arch, îmi place filosofia Arch, îmi place foarte mult XFCE și îmi place ce găsesc în repositoriile oficiale sau AUR (aplicații vechi cu care sunt obisnuit și care sub Ubuntu/Debian nu mai pot fi instalate sau nu mai funcționează, Iar prin ppa-uri e mai nimic și din ce în ce mai puține) ca să nu mai vorbesc despre ceea ce spuneam acum vreo săptămână despre wine care nu mai funcționează sub Ubuntu 18.04 de nicio culoare (dă eroare după eroare) în timp ce aici am pus unul plin de patch-uri din AUR care merge de rupe. Altfel spus, comunitatea Arch este de altă factură, are alt nivel și se implică intens.
Dar cum mie nu-mi iese foarte bine XFCE pe Arch, mi-am pus speranțele în produsul unora care se pretind a fi dezvolatori dar care, iată, constat cu mare dezamăgire că nu e foarte departe de ceea ce obțin eu.
Eu mai sper încă, de aceea tot revin periodic la acest Manjaro XFCE. Poate...într-o zi....

Edited by mamaie12, 28 September 2018 - 20:15.


#437
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 07.03.2010

View Postmamaie12, on 28 septembrie 2018 - 20:08, said:

De ce? Răspunsul e foarte simplu.
Pentru că îmi place Arch, îmi place filosofia Arch

Incearca Antergos cu xfce....simplu de instalat, merge bine si ai tot ce-ti doresti.

#438
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018
L-am avut anul trecut și nu m-a încântat deloc. Are mai multe probleme decât Manjaro XFCE, și se pare ca lucrurile nu prea s-au schimbat intre timp.
https://forum.anterg...ntergos-xfce/14
Băieții sunt focusați pe alte DE-uri. XFCE la ei e doar a cincea roată la căruță.

#439
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
LXDE nu te prinde?

#440
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018
În niciun caz! E atât de primitiv încât e la pământ cu orice fel de performanță grafică.
Pentru mine mai jos de KDE, Gnome, Cinnamon și XFCE nu există nimic.
KDE mănâncă prea multe resurse, Gnome nu-mi place de nicio culoare privitor la ergonomie (rutina de lucru) și nici cum arată, așa ca mai rămân doar două. Și dintre astea două, daca ne referim la posibilitățile reale de customizare a aspectului, singurul câștigător e XFCE, doar că are și ăsta o grămadă de probleme generate în special de incompatibilități cu aplicațiile Gnome care sunt cele mai diverse și utilizate.
Cel mai banal exemplu care îmi vine acum în minte e faptul că aproape nicio aplicație nu reușește să anuleze intrarea în suspend chiar dacă e setat acest lucru (și nu prea e plăcut când downloadezi un fișier de mari dimensiuni și te trezești că se oprește calculatorul de nebun căci l-ai setat în power manager să intre în sleep după o jumătate de oră ca să nu îți vâjâie  toată noaptea în cap dacă ai adormit cu el pornit)

Edited by mamaie112, 27 October 2018 - 21:41.


#441
Ausradierer

Ausradierer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 22.10.2005
Ce resurse iti manaca KDe, il rulezi pe ceas?

#442
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Omului nu ii place KDE si atunci pentru el KDE manca resurse. Asta si mitul utilizatorilor GNU/Linux cum ca KDE e cel mai mare consumator de resursere dintre DE-uri. Mit pornit, cel mai probabil, de fanii celul mai hraparet DE, gnome manca RAM cum manca copii dulciuri. Dar tot KDE e ala rau si care consuma resurse.

PS: Pentru carcotasi, clamav consuma mai mult, cam dublu decat consuma componentele KDE luate impreuna:

#443
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018

View PostAusradierer, on 27 octombrie 2018 - 23:20, said:

Ce resurse iti manaca KDe, il rulezi pe ceas?
Da, un ceas de mână Raketa (URSS). Are și sonerie. Altă întrebare?

View PostMembruAnonim, on 28 octombrie 2018 - 00:01, said:

Omului nu ii place KDE si atunci pentru el KDE manca resurse. Asta si mitul utilizatorilor GNU/Linux cum ca KDE e cel mai mare consumator de resursere dintre DE-uri. Mit pornit, cel mai probabil, de fanii celul mai hraparet DE, gnome manca RAM cum manca copii dulciuri. Dar tot KDE e ala rau si care consuma resurse.

PS: Pentru carcotasi, clamav consuma mai mult, cam dublu decat consuma componentele KDE luate impreuna:
Din tot ceea ce am scris până acum pe aici, trăiești cumva cu impresia că sunt genul care vorbesc din auzite sau din ceea ce am citit pe undeva?
Nu cred că e vreo distribuție sau DE care să nu-mi fi trecut prin calculator pentru o perioadă de cel puțin o lună, ca să nu le știu problemele specifice.
Calculatorul pe care instalez   distribuții Linux are doar 4G de RAM, și la cât halește KDE-ul, asta exclude cu desăvârșire  testarea vreunei alte distribuții în vbox sau VMWare (dar merge foarte bine sub XFCE) ca să nu mai spun că in cazul Arch sau Manjaro o grămadă de compilări eșuează pe motiv de spațiu insuficient.
Iar tu citești  și răspunzi numai la ce îți convine? Și sub KDE se intâmplă aceeași măgarie cu setarea de inhibare a suspend-ului pentru marea majoritate a aplicațiilor, și asta mă deranjează cel mai mult (ca și în cazul XFCE)  și nici Caffeine nu reușește să aibă vreun efect. Sub Cinnamon, Pantheon (Elementary) sau Deepin mai utilizez încă Caffeine 2.5 sau 2.7, aia care este și în AUR și care permite setarea în funcție de aplicațiile folosite, și care funcționează foarte bine. Ia dă-mi mătăluță un exemplu de aplicație echivalentă KDE și care să facă același lucru! (ca este primitiv, prostesc si obositor să trebuiască să anulez suspend-ul din power manager de câte ori vreau să văd un film online sau sa descarc un fișier mare și, după aceea, să nu uit să modific modificarea ca să nu cumva să adorm cu calculatorul pornit și să-mi vâjâie toata noaptea în cap)

LE
Și cine dracu' folosește gunoiul ăla penibil de clamav care, acum trei ani mi-a șters toate dll-urile din suita office instalată în wine, atât de retardat este!

Edited by mamaie112, 28 October 2018 - 01:32.


#444
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostMembruAnonim, on 28 octombrie 2018 - 00:01, said:

Omului nu ii place KDE si atunci pentru el KDE manca resurse.
KDE nu mananca resurse, nu mai mult ca XFCE, de fapt. 400-500 mega in ram la pornire nu e cine stie ce. Mai am in casa un laptop cu Manjaro xfce, utilizatorul il folosește pentru ca are impresia aparenta ca se deschid programele mai repede. Eu tot 4 giga de ram am pe laptop, nu este folosit niciodata full, ca sa am vreun motiv de upgrade. Oricum, nu ma joc cu vbox, are cerinte cam mari, iar deviceurile pe usb nu-s recunoscute corect.

View PostAusradierer, on 27 octombrie 2018 - 23:20, said:

Ce resurse iti manaca KDe, il rulezi pe ceas?
O placa video mai de doamne ajuta are nevoie. Pe o antichitate cu HD 3000 nu merge deloc, chiar daca are ram suficient.

Edited by lucifer76, 28 October 2018 - 08:05.


#445
mamaie112

mamaie112

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 23.10.2018

View Postlucifer76, on 28 octombrie 2018 - 08:08, said:

KDE nu mananca resurse, nu mai mult ca XFCE, de fapt. 400-500 mega in ram la pornire nu e cine stie ce.
Ai și tu dreptate, dar asta doar la start și numai în condițiile în care ai KDE-ul ăla pus acolo ca să te uiți la el, nu altceva. Căci dacă ai și câteva gadgeturi pe desktop și celelalte aplicații de care ai nevoie și care rulează la startup constați că situați nu este deloc așa ci consuma cam 1-1,2G direct din start. (XFCE în aceleași condiții - conky lua+aplicații - ia doar vreo 600-650)
Asta ca să nu mai spun că după vreun sfert de oră de folosire intensă a a calculatorului (deschidere aplicații, utilizare, închiderea acestora) constați că fără mari eforturi consumul s-a dus în 1,6-1,8G (se pare ca tu nu prea știi că în RAM mai există și cached și buffer care nu sunt la vedere)
Iar motivul principal pentru care nu folosesc KDE e faptul ca, oricât aș vrea, tot aplicații Gnome trebuie să folosesc (căci KDE e cam sărăcuț, spre sărac lipit la ce am eu nevoie și versiuni QT sunt încă puține) aplicații Gnome care nu conlucrează neapărat în cel mai fericit mod cu KDE (am scris ceva în acest sens în a doua parte a comentariului anterior)
Și nu-mi plac gadgeturile alea lățite pe un sfert de desktop la o rezoluție a monitorului de 1920x1080 și a căror mărime nu se poate reduce la o dimensiune decentă (cum erau vechile plasmoide dinn KDE4), ci doar până la una care e totuși mult prea mare ca să mai încapă și fereastra browserului (la lățimea care trebuie) lângă, și conky lua nu mai merge corect ca să pot avea altceva decent acolo (ultima oară, acu' vreo 3 luni, a trebuit să apelez la niște artificii ca să pot instala conky, și după aia m-am trezit că-mi bloca desktopul - bine asta numai pe KDE se întâmplă, pe restul a mers foarte bine) și...și...și (sunt totuși prea multe "și"-uri și n-are sesns să le descriu pe toate cele care, din punctul meu de vedere, sunt în defavoarea KDE).

LE
În cazul acesta de ce aș alege KDE și nu Cinnamon care e un DE modern și foarte bine întreținut, arată la fel de bine, are applets și desklets și , deși mănâncă la fel de multe resurse, este - spre deosebire de KDE - perfect compatibil cu orice aplicație Gnome și nu-mi apar problemele manifestate de acestea sub KDE?
Manjaro Cinnamon:
Attached File  Screenshot from 2018-10-28 14-28-57.png   1.24MB   21 downloads

Și încă nu e customizat aspectul cum vreau eu că e instalat proaspăt și am pierdut mult timp cu instalarea și setarea aplicațiilor necesare.

Edited by mamaie112, 28 October 2018 - 14:39.


#446
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai daca vrei nspe rahaturi extra care nu isi au rostul intr-un sistem decat pentru eye candy trebuie sa platesti un pret. Se vede in screenshot-ul de mai sus ca folosesc un widged de vre me, nu stiu daca si de cate ori am fost atent la ce afiseaza acel widget, e cam useless doar ca mie lene sa il scot de acolo si tot timpul zic ca poate, poate il voi folosi / va fi folositor odata si odata. La fel restul chestiilor, sunt useless. Ce sa  fac cu un widget de ceas  cand am ceas in tray sau cand pot oricand sa dau comanda timedatectl sau date in terminal in conditiile in care la mine terminalul e deschis non-stop. La fel si conky, prefer htop, iftop, bmon, etc pentru a afla informatii despre siste\m in loc de saracia aia de conky care ruleaza in spatele tuturor aplicatiilor deci nu vad niciodata ce afiseaza.

Ce naiba e Caffeine? Nu am probleme cu power managementul la laptop sub KDE, ca lucrez remote sau ma uit la un film si nu ating tastatura / mouse timp de 3 ore. Ah la power management KDE rules fata de alte DE-uri in care mi-am prins urechile la cat de saracacioase sunt in optiuni. Da, fiecare foloseste ce ii place / convine, dar hai sa lasam deoparte mit-ul legat de consumul de resurse. KDE il rulez okay si pe 2 GiB de RAM, de fapt am si facut-o cateva luni. Gnome, spre exemplu, abia isi misca basinile pe 2 GiB RAM. Cu terminalul deschis depaseste 1.2 - 1.3 GiB RAM, daca mai deschid ceva sare de cur in sus si intra sistemul in swap.

O aplicatie foarte tare desi nu e folosita de foarte multa lume e KMail, integrare absolut fantastica cu restul aplicatiilor KDE, multitudine de optiuni. Superb, Thunderbird e mic copil pe langa KMail, mai plin de bloatware si se misca si infect pe deasupra. Mda, multi urasc KDE fara motiv, sau mai bine zis au nevoie sa urasca ceva asa ca urasc KDE si ii gasesc hibe. Adevarul ca in clipa de fata toate DE-urile sunt consumatoare de resurse, insa de aici si pana a pune KDE pe primul loc ca si consumator de resurse a cale lunga.

Ah, si "gunioiul" de ClamAV il folosesc toti cei care au un server de mail, dar nu stii mataluta de astea.

Edited by MembruAnonim, 28 October 2018 - 15:36.


#447
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
La cat de ieftina e memoria, nu stiu de ce iti mai faci griji. Am vazut la talcioc 2 giga ddr3 de laptop cu 20 de lei si 4 cu 40 lei. Repet, la KDE singura problema ar fi efectele grafice, fara o placa video sanatoasa nu se vad ok, dar memoria e ultima problema.
Gadgeturi nu am pe desktop, nu le vad rostul. Am in tray vremea, traficul in retea si temperatura la cpu, imi e suficient.

View PostMembruAnonim, on 28 octombrie 2018 - 15:31, said:

Pai daca vrei nspe rahaturi extra care nu isi au rostul intr-un sistem decat pentru eye candy trebuie sa platesti un pret.
Se pierde vremea cu customizarea, de parca ar conta. Desktopul nici nu il vad, e browserul si file managerul deschis mereu. Tema default la KDE e chiar frumoasa in Manjaro, nici nu se compara cu cea stock din KDE. De fapt nici nu prea am avut ce sa customizez grafic, e ok ce au facut cei de la manjaro.

View PostMembruAnonim, on 28 octombrie 2018 - 00:01, said:

PS: Pentru carcotasi, clamav consuma mai mult, cam dublu decat consuma componentele KDE luate impreuna:
Vad ca Opera consuma, nu gluma. Mai conteaza DE-ul?

#448
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Adevarul ca la Manjaro mi-au placut ambele variante, KDE si i3-wm. Arata bine tema asa cum este ea de la dezvoltatori.

#449
Ausradierer

Ausradierer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 22.10.2005
KDE Connect nu are egal.

#450
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Adevăru-i c-ați deraiat și subiectul acesta...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate