Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON
 Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...
 Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide

Sorin Cimpeanu și-a dat demi...
 Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.

Identificare boala vita de vie du...
 

Ubuntu Will Not Enable Open-Source VDPAU Support

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Firefox- Edit- Preferences- Advanced- General- Browsing- bifezi ”Use hardware acceleration when available”
[ https://i.imgur.com/qmsriEO.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by shogun1, 23 January 2015 - 19:17.
Typos


#38
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
nu cred ca va reusi.....

off topic, @shogun
nu te deranjeaza frate chestia aia "smooth scrolling"? pe mine ma scoate din sarite, mi se pare ceva nenatural.

#39
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Vezi daca te ajuta cu ceva

https://forums.adobe...message/4917944

Addon+script
https://addons.mozil...n/greasemonkey/
http://userscripts-m...ipts/show/13333

Instalezi addon-ul apoi intri pe link la script

Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 04:03.


#40
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
din pacate nu reusesc sa conving Firefox-ul din Linux Mint 17.1 x64 sa afiseze pe imaginea postata de mine aici
In Chrome sub linux apare ce trebuie totusi.
Attached File  rdtd.png   44.81K   12 downloads

in Plugins am asa:
Attached File  dfhgfh.png   138.75K   12 downloads
Ceea ce eu doresc este sa il fac pe Firefox 35 sa afiseze in youtube ca hardware acceleration este ON si ca este folosit

Edited by Mihai_3, 24 January 2015 - 12:25.


#41
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
La cat de des ma uit eu pe youtube nici nu mi-am batut capul cu accelerarea hardware....de acum sa testez si eu Posted Image
PS. Eu am video onboard si nici VDPAU nu este activat

LE.

@Mihai_3
Dezinstaleaza flash-ul 11.2 si lasa doar 13.1.2.3 (16.0.0.291)

Attached Files

  • Attached File  gpu.png   122.14K   8 downloads

Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 12:57.


#42
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
nici asa nu vrea.
Iata un test cu acelasi video la 1080 pe durata a 60 secunde pe acelasi hardware cu cele 2 browsere.
Attached File  chrome.png   472.01K   17 downloads
Attached File  firefox.png   633.68K   17 downloads

Chrome-ul dupa cum am aratat mai sus in chrome://gpu se lauda ca totul este activat:
Graphics Feature Status
Canvas: Hardware accelerated
Flash: Hardware accelerated
Flash Stage3D: Hardware accelerated
Flash Stage3D Baseline profile: Hardware accelerated
Compositing: Hardware accelerated
Multiple Raster Threads: Disabled
Rasterization: Hardware accelerated
Threaded Rasterization: Enabled
Video Decode: Hardware accelerated
Video Encode: Hardware accelerated
WebGL: Hardware accelerated

Firefox:
Adapter Description NVIDIA Corporation -- GeForce 8800 GT/PCIe/SSE2
Device ID GeForce 8800 GT/PCIe/SSE2
Driver Version 3.3.0 NVIDIA 331.113
GPU Accelerated Windows 0/1 Basic
Vendor ID NVIDIA Corporation
WebGL Renderer NVIDIA Corporation -- GeForce 8800 GT/PCIe/SSE2
windowLayerManagerRemote false
AzureCanvasBackend cairo
AzureContentBackend cairo
AzureFallbackCanvasBackend none
AzureSkiaAccelerated 0

Din cate observ eu, am aproximativ acelasi consum pe CPU atat cu CROME cat si cu Firefox.
Extrapoland, as putea spune ca ori nu merge la niciunul din ele ori in Firefox am obtinut accelerarea dorita.


comanda vainfo intoarce
libva info: VA-API version 0.35.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: Trying to open /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/nvidia_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32
libva info: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.35 (libva 1.3.0)
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems VDPAU backend for VA-API - 0.7.3
vainfo: Supported profile and entrypoints
  VAProfileMPEG2Simple     : VAEntrypointVLD
  VAProfileMPEG2Main   : VAEntrypointVLD
  VAProfileH264Main    : VAEntrypointVLD
  VAProfileH264High    : VAEntrypointVLD
  VAProfileVC1Simple   : VAEntrypointVLD
  VAProfileVC1Main     : VAEntrypointVLD
  VAProfileVC1Advanced     : VAEntrypointVLD

Edited by Mihai_3, 24 January 2015 - 13:29.


#43
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Posibil sa fie accelerare, dar asta cu flashu` vechi

http://www.reddit.co...or_accelerated/

Sa vad cum fac sa-mi citeasca flashu` 16, acele setari din mms.cfg

Attached Files


Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 13:30.


#44
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
ce permisii ai pe folder/fisierul din
/etc/adobe

Captura aceea este de pe statia ta ?

Edited by Mihai_3, 24 January 2015 - 13:47.


#45
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
ls -lh /etc/adobe/

total 4.0K
-rw-r--r-- 1 root root 55 ian 24 13:20 mms.cfg.pacorig

Da, pe calculatorul meu (i5-4440), dar cu flashul vechi nu cu pepperflash.
Pepperflash vad ca nu-mi citeste mms.cfg...back to gugle

Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 13:57.


#46
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
Eu nu reusesc sa obtin acel lucru in Firefox. Captura ta este din CHROME ?

si la vainfo ...te rog

#47
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Captura este din Firefox, cea cu accelerated video

vdpauinfo
Spoiler

In chrome si crhomium nici nu gasesc flash...cred ca nu l-am instalat Posted Image

LE:

vainfo
Spoiler

Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 14:06.


#48
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
bun, acum am explicatia de ce la mine nu se activeaza in Firefox ca si la tine (chiar si cu cel vechi)
Sunt diferente mari de tehnologie intre placa ta video si a mea.

Ce am de facut ?
Sa bag mana in buzunar dupa o placa video mai buna. Posted Image Posted Image

#49
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Teoretic ar trebui sa se accelereze si la tine (asa cred)

Ai incercat sa faci ca in link-ul de mai sus? Cu flashul vechi


PS: Am uitat ca la google e chrome://plugins si nu extensions :lol:

#50
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
M-am adaugat la grupul video cu > sudo adduser userulmeu video .....

Nu cred ca capabilitatiile placii mele video se apropie de cea care o ai. Posted Image
Pai compara petarda mea la output-ul lui vainfo cu ce iese in outputul tau la vainfo

In SMPlayer totul este OK, si intradevar consuma putin procesor cu VDPAU activat pe rasnita mea.
Challenge-ul era cum conving Firefox sa beneficieze de accelerare hardware.
Dar acum m-am linistit.

Edited by Mihai_3, 24 January 2015 - 14:57.


#51
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Lasa ca o sa incerc eu in vbox sa vad daca pot sa o accelerez.

Pana atunci tot caut metode de citire mms.cfg de catre pepper, dar nimic....

PS. Incearca si addon-ul pt firefox

Edited by xxvirusxx, 24 January 2015 - 14:42.


#52
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,891
  • Înscris: 04.02.2011

View PostMihai_3, on 19 ianuarie 2015 - 09:59, said:

este activat in smpalyer...iar utilizarea procesorului a scazut de la 22-20% la 14-16% la play....
Totusi am observat ca uneori (nu tot timpul) pe youtube mai sunt probleme cu unele clipuri si este necesar sa dau reload la pagina.

Voi aveti si alte probleme "marunte" cu VDPAU activat ?
La mine la 1080 stă procesosul core 2 duo de la intel de 3000 la 60%, imaginea se "rupe" uneori un pic pe alocuri. La 1440p deja sacadează și se aproprie procesorul de 100%. Placa Nvidia gtx660 e cam degeaba în configurația asta.

View PostMihai_3, on 19 ianuarie 2015 - 12:10, said:

problema pare sa fie versiunea veche de FLASH din LINUX .... Posted Image
Nu vreau in ruptul capului CHOME sau CROMIUM pur si simplu nu vreau. Vreau Firefox in linux.

Și mie îmi place ff, dar nu îmi place flash, deci rămân cu Chrome. Poate pe viitor VLC va integra mai bine youtube, cine știe..

#53
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,707
  • Înscris: 26.04.2007
benis, cat RAM ai pe acea statie ?

#54
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,891
  • Înscris: 04.02.2011
8 gigei.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate