Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata

Recomandare tastatura
 Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...
 Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!

AMPShare: Scule de marci diferite...
 

Aprozar de cartier - idei, sugestii

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#1
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Buna ziua tuturor.

  De curand, eu cu prietena mea ne-am deschis un aprozar in cartier. Ne aprovizionam singuri, noi suntem si vanzatorii momentan. Ne-am dorit mult acest lucru, ne-am dorit de fapt o afacere a noastra, cum isi doreste tot romanul in ziua de astazi, fara prea mari cunostinte in domeniu, ea cu facultatea terminata, eu cu ea in curs. Dar am zis hai sa incercam, chirie nu platim, angajatii suntem noi, de ce nu? Ne-am oprit la un aprozar deoarece mai avem o afacere in familie, o ciupercarie (ciuperci Pleurotus) si tot distribuindu-le am vazut mereu ca aprozarele sunt mereu pline, indiferent de ora, tot timpul era lume. Si sincer si acum o consider o idee buna, oamenii tot timpul au nevoie de fructe si legume proaspete. Ne-am chinuit ceva cu actele, nimeni nu te ajuta, umblii ca fraieru dintr-o parte in alta, esti trimis de 10 ori de la un birou la altul, dar cica sunt incurajati tinerii sa porneasca o afacere. In fine,am infiintat un PFA, am uitat sa precizez ca stau la casa, intr-o zona buna, cu vad bun. Este un cartier destul de mare, cu case, blocuri, camin, parc si in zona nu mai este un alt aprozar, este un magazin alimentar, care are un raion de fructe si legume, insa de multe ori calitatea lor este indoielnica. Incercam si asa sa fim daca nu sub pretul lor, cel putin egali pana ne formam clientii. Langa casa, avem un spatiu, care are intrare separata la poarta, este construit special pentru un mic business. Alt concurent ar fi Lidl-u, dar nu e langa noi, e la vreo 5 strazi mari distanta, si sincer avem preturi si sub ei momentan. Intr-adevar, au cate o promotie pe saptamana, ca nu ai cum sa te bati cu asa ceva, de ex sapt asta au rosii la 5,8. Dar calitatea e varza, sunt verzi, urate. Buun, am deschis de o luna. Ce sa zic, merge, slab, sunt zile cand abia atingem 1 mil.. De sarbatori a mers bine, am avut o gramada de clienti, ceea ce imi confirma faptul ca vadul este bun, oameni care sa cumpere sunt. Dar totusi nu merge asa cum ar trebui. Avem o cunostinta in domeniu, are un aprozar ff bun, daca nu cel mai bun din oras, ne-a zis ca trebuie sa sarim de 10 mil vanzari pe zi, si la noi media sa zicem ca e undeva la 1 mil si jumatate. Prea multe sfaturi nimeni nu iti da, evident nimeni nu te ajuta. Am reusit sa aducem si paine de casa, pe vatra, cunoscuta la noi in oras, avem clienti care vin special pentru ea. Dar si aia cand cum. La fel si muraturi.
Avem marfa buna, ne straduim tot timpul sa fie proaspata, daca incepe sa se strice, ba o bagam la promotie, ba o consumam noi, dar nu o lasam pe rafpt la pret de marfa proaspata. Cum am putea sa ne atragem clientii? Sunt muuulti care au venit, aaaa ce super chiar aveam nevoie de un aprozar aici in cartier si pe urma nu mai vin. Nu a fost unul, au fost multi. La fel, incercam sa avem din fiecare sortiment marfa la diferite preturi pentru ca avem doua categorii de clienti. Care prefera calitate, deci dau un pret in plus, si care nu se uita asa mult la calitate, ci la banuti.
E prea repede oare sa imi formez o parere daca merge sau nu merge?
Orice sfat e binevenit!


Imi cer scuze daca m-am exprimat gresit sau daca am sarit de la o idee la alta.

  Va multumesc

#2
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
Nu sunt suficiente informatiile pe care le-ai lasat.
De cat timp este deschis aprozarul? Cum va purtati cu clientii? Cum arata magazinul/ cum sunt depozitate produsele.
Poti spune in ce oras/zona se afla?

In cazul tau este posibil si ca foarte putini sa stie de existenta acelui aprozar, ati putea pune ceva pliante pe la cutiile postale ale caselor de pe raza magazinului.
Adaugati si alte produse pe langa paine si fructe si legume proaspete. Faina, zahar, malai si de ce nu chiar si vin de casa.

#3
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011
Ia bagati voi in oferta un Rachiu de pruna la 60 de grade sa vezi ce vin cumparatorii ;) .

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Piata unde este relativ de tine ? Poate acolo sunt o parte din clienti, altii in Lidl pentru cumparaturi "complete".
Eu, desi nu-s reprezentativ, nu ma duc la aprozar sa iau o legatura de patrunjel, fac mai multe cumparaturi intr-un loc cu mai de toate.

Iar aprozarul, in viziuna mea, e al celor ce dramuiesc foarte bine banii insa si veniturile tale vor fi mici.

Edited by neagu_laurentiu, 13 January 2014 - 16:26.


#5
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013
Cred ca toata lumea pleca de la aprozar si migreaza mai spre magazin general: In genul asta de facere ori intri 100% - ori iesi repede afara.
Nu poti sa stai doar cu aprozar - Doar cu fructe: Trebuie ceva paine, hartie de sters la fund, lame de ras, mai o pasta de tomate, ulei, suc - produsele care se consuma zilnic si pentru care nu are cineva chef sa mearga la supermarket.
Bafta

#6
Stryker_9

Stryker_9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,338
  • Înscris: 22.05.2007
Poti incerca colaborari cu unele restaurante, fast-fooduri. Chiar , despre ce oras e vorba si de unde va aprovizionati cu marfa ?

#7
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 26,182
  • Înscris: 29.07.2013
Sunt multe intrebari la care trebuia sa ai raspunsul inainte de a te apuca!
Eu personal, daca as porni afacerea asta as aplica o metoda pe care am vazut-o in Istanbul. Un pickup ( papuc ) cu expozorul in bena, avea un traseu prestabilit si vindea pe strada (avea chiar si portavoce ca sa stie lumea ca a sosit). Nu stiu cat de usor este dar merita incercat.
Ar mai fi o idee sa selectezi bine marfa si sa faci mai multe sortimente la preturi diferite. Categorie super, I, II, III iar la ultima sa ai cele care se apropie de limita perisabilitatii.
Nu as merge pe diversificarea marfii pentru ca risti sa ajungi un butic aglomerat unde nimic nu-i in ordine. Vanzarea specializata e un business de viitor, deja painea e o marfa care nu prea are legatura cu aprozarul.
Bafta!

#8
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Posttenebroo, on 13 ianuarie 2014 - 15:57, said:

Sunt muuulti care au venit, aaaa ce super chiar aveam nevoie de un aprozar aici in cartier si pe urma nu mai vin.
Poate nu gasesc ceea ce cauta... sau poate, totusi, preturile li se par prea mari.
Ai lasat autoservire? (adica sa-si aleaga omul singur fructele si legumele).

SI cel mai important: dai pe caiet? Posted Image


View Postargonaut, on 13 ianuarie 2014 - 16:25, said:

Eu personal, daca as porni afacerea asta as aplica o metoda pe care am vazut-o in Istanbul. Un pickup ( papuc ) cu expozorul in bena, avea un traseu prestabilit si vindea pe strada (avea chiar si portavoce ca sa stie lumea ca a sosit). Nu stiu cat de usor este dar merita incercat.
Asta nu merge la noi, genul asta de comert se facea in Romania la inceputul secolului trecut, treceau dimineata laptarul, zarzavagiul, baiatul de la brutarie, etc... iesea gospodina sau sluga si lua ce avea nevoie.

Edited by Mocebon, 13 January 2014 - 16:33.


#9
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,252
  • Înscris: 29.12.2009
Magazinele de colt de strada supravietuiesc dand "pe caiet"

#10
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
@initiator, mai nicio afacere de cartier nu merge grozav.

Oricum ai un mare avantaj ca nu platesti chirie.

Iti spune un om batrin, inchide aprozarul, deschide o circiuma si da pe caiet altfel nu iti iese nicio mica afacere de familie.

#11
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,050
  • Înscris: 04.07.2009
1. Fa-l magazin general, pastreaza legumele dar baga si alta marfa (snacks-uri, tigari, bautura, etc.)


2. Fa-l non-stop.

#12
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

View Postargonaut, on 13 ianuarie 2014 - 16:25, said:

Categorie super, I, II, III iar la ultima sa ai cele care se apropie de limita perisabilitatii.
Eu n-as face atat de multe categorii, mai degraba as diversifica marfa.

initiator, ce ai adus tu nou cu afacerea ta?

Edited by Quantum, 13 January 2014 - 16:48.


#13
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
Nu zici rau mai portavioane, da caietul e sfint si in acest caz, si bine ar fi sa-ti procuri singur marfa, cu distribuitorii ai batai de cap.
Iti iei o dubita si alergi cu ea, intrari sa ai ca marfa nu mai conteaza.

#14
emyboy

emyboy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,666
  • Înscris: 15.01.2011

View PostDjMx, on 13 ianuarie 2014 - 16:43, said:

1. Fa-l magazin general, pastreaza legumele dar baga si alta marfa (snacks-uri, tigari, bautura, etc.)


2. Fa-l non-stop.

Sa stii ca prima metoda ar fi char ok . Adica zi si mie cand ai de F***t o jacardea ce cumperi ? Bautura , tigari , prezervative . Deci cred ca ar avea mai mult succes decat cu aprozarul .

#15
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,761
  • Înscris: 06.04.2013
Si tu, dupa numai o luna, vrei sa-ti duduie afacerea? Mai asteapta si tu, macar vreo juma de an.
Acu e ca dupa sarbatori, oamenii si-au cam tocat banii si inca mai digera sarmalele si caltabosii.

Edited by draculescu, 13 January 2014 - 17:05.


#16
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Am deschis de o luna. Posibil sa fie inca prea repede sa imi fac o idee, inca sunt clienti care vin si zic nici nu am stiut ca avem aprozar in cartier. Dar totusi vanzarea e prea mica. Sunt din Satu Mare si cum am zis, aici la noi in oras merg bine aprozarele. Cu clientii evident ca ne purtam cat mai dragut posibil, dar nici prea lingusitori nu vrem sa parem. Te comporti frumos, le zambesti, le ascultam problemele de familie, cererile pentru aprozar. Dar cum am zis, vin o data, vad, daca se intampla sa nu avem, cer, noi aducem pe a doua zi apoi nu mai vin. Bine, nu se intampla sa nu avem marfa de sezon. Avem de toate, cum am zis, incercam sa multumim toate categoriile de clienti. Ne-am gandit sa mai aducem conserve, miere de albine, oua si chiar si faina, de ce nu? e o idee buna. Dar pe bauturi nu tare as vrea sa ne bagam, poate pe palinca de casa sau vin de casa. Piata e la 15-20 de minute bune de noi. Deci, e si ea departe. Problema cred ca e , ca lumea e obisnuita sa mearga acolo, vad babute cum trag dupa ele plasele cu rotile pana la piata si inapoi. Abia umbla ele, mai si cara dupa ele cand aici e aprozarul cu de toate. Asta trebuie sa incercam, sa ii atragem sa vina aici, nu sa mearga pana acolo. Sa stie ca la noi gasesc tot timpul proaspat, stiu ca multa lume care merge la cumparaturi la hypermarket-uri e obisnuita sa isi cumpere de toate de acolo, dar marfa aia cine stie de unde e si de cat timp e acolo. Noi aproape zilnic ne aprovizionam. Totusi tind din nou sa cred ca lumea inca nu e obisnuita cu noi, cu acest tip de magazin la ei in cartier. Dar totusi de ce oamenii care au mai fost nu mai vin? Preturile sunt bune, cand au venit cunostintele in vizita si ne-au vazut preturile s-au mirat ca le avem prea mici. Ne punem un adaos mic momentan, dar nu la toate pentru ca dupa aceea se vor astepta sa fie tot timpul asa. Sa il transformam in alimentara, nu ar tine nici asa pentru ca la 300 metri, cum am zis este una. Si e una dintre cele mai bune din satu mare. Nu poti intra la concurenta cu ea. Avem noroc ca raionul lor de fructe si legume e un dulap mic. Dar si asa, am vazut ca aveau o lada mare de mere intr-o dimineata la 3,50 lei si noi de ex la 2,30. In ziua urmatoare lada lor era aproape goala. Singura explicatie e ca lumea nu stie inca bine de noi. Avem mare noroc ca nu platim chirie, acuma ne dam si noi seama ce inseamna de fapt o afacere, dar daca tot am intrat in hora, am vrea sa si dansam. Si ne si place. Avem o sera, am vrea ca din primavara sa avem si noi productia noastra. Nu conteaza cat, dar sa avem pentru inceput. Cam dupa cat timp poti sa incepi sa iti dai seama daca mai are rost sa continui sau te opresti? Multumesc mult pentru raspunsuri, sper ca am reusit sa va raspund tuturor. Stiu ca is multe intrebari, dar cum am zis absolut nimeni nu te ajuta asa ca incercam sa gasim raspunsuri de peste tot si va multumim :)  Am atasat si poze pentru critici/sugestii.

Attached Files



#17
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013

View Poste_bulu, on 13 ianuarie 2014 - 16:39, said:

Magazinele de colt de strada supravietuiesc dand "pe caiet"
Doar la ce persoane cunosti - Am luat si eu de o suma de ori pe caiet  - Numai cauza ca nu umblu cu cash dupa mine - Nu au cititor de card si mai tot timpul iau pe datorie - Fac treaba asta in 3 orase  Deci este ceva raspandit pe caiet - Dar tot asa in toate magazinele astea m-au rugat persoanele respective sa nu spun ca nu platesc pe loc. - Din partea mea a fost ok ca oricum nu vroiam sa par un ciudat ca nu umblu cu cash dupa mine.
DAR: Tot asa au o suma care uita sa plateasca si se transforma in casa de ajutor reciproc...

View Posttenebroo, on 13 ianuarie 2014 - 17:15, said:

eusit sa va raspund tuturor. Stiu ca is multe intrebari, dar cum am zis absolut nimeni nu te ajuta asa ca incercam sa gasim raspunsuri de peste tot si va multumim Posted Image  Am atasat si poze pentru critici/sugestii.
Aici este problema cu lipsa de experienta in marketing/economie si restul: Ai un magazin care pare incredibil de gol, risipa de spatiu.
Eu sincer nu intram la tine doar sa cumpar cateva mere - Cred ca toti iubim magazinele alea generale la care te mai poti uita pe acolo: Poti cumpara mai multe, sincer nu ma vad sa plec de acasa doar pentru un Kg e mere, sau pentru un un kg de ceapa.
Mai adauga marfa si renunta la laptop.

#18
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Probabil ca eu sunt atipic, dar mie nu-mi plac preturile de genul 4,99 lei. Pune dom'le 5 lei.

Daca magazinul ala ar fi in zona, probabil ca as cumpara fructe si legume de acolo.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate