Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Aprozar de cartier - idei, sugestii

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#19
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,033
  • Înscris: 31.08.2006
Nu stiu din ce oras esti insa la mine in zona pute de cate aprozaruri sunt si cred ca toti patronii acestor magazine  sunt plini de bani deoarece eu vad clienti mereu la oricare din aceste aprozaruri. Eu nu cred ca la aceste magazine vin clientii care-si numara banii ca sa ia un kil de cartofi. Din contra, eu vad numai cuconeturi si tipi cu alura de angajati la multinationale carora cred ca putin le pasa ca aici e mai scumpa marfa decat in Kaufland sau piata, de pilda. Ceea  ce ma intriga dar, ma rog, e treaba fiecaruia ce face cu banii lui, e ca piata si Kauf sunt la o aruncatura de bat de aprozaristi (o statie de tramvai) si totusi, dupa cum am spus, nu e deloc lipsa de clienti la aceste magazine. In alta ordine de idei, cauta sa-ti faci si tu clienti fideli aplicand pentru ei diverse reduceri sau atrage-i prin alte metode. Uite, de pilda, eu la piata sunt clientul fidel al unui tip din Voinesti (comuna bogatanilor merari). Omul mi-a zis ca ii convine mai mult sa aiba niste clienti fideli la care sa le acorde din cand in cand niste bonusuri (ori da marfa cu bataie la cantar, ori cumperi , sa zicem, 10 kile de cartofi si el iti cere bani pe 9 kile etc. Ca sa nu mai zic ca pentru fideli are marfa de marfa.). decat sa-si piarda timpul zi-lumina in piata asteptand, doar-doar i-or pica ceva clienti. Asa, omul isi vinde marfa clientilor care-i sunt fideli (si tin sa-ti spun ca are destui) si pleaca mai devreme acasa ca-l asteapta robota la gospodaria taraneasca. E greu si pentru el dar munceste cot la cot cu sotia lui si mi-a zis ca deja a strans bani sa le ia niste livezi si la cei doi copii ai lui.

#20
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
Problema e ca nu arata a aprozar in interior. E curat, dar parca nu e imbietor, e gen o camera recent zugravita cu niste lazi in ea. Si apoi senzatia care o au cumparatorii e aia ca tot timpu le sufla vanzatorul in ceafa si nu le place fiind totul foarte aproape. Mai pune niste rafturi pe acolo, niste postere cu legume ceva, fa-l sa arate a aprozar. Ce as face eu, as pune pe usa afis ca vand produse naturala de casa, gen muraturi, vin de casa, palinca etc vedeti si voi ce stiti sa faceti. Si daca sunt gustoase lumea o sa vina. Si da, o sa dureze pana se obisnuieste lumea, poate peste jumatate de an poti sa-ti faci o idee mai buna de cum merge. Cam toate afacerile merg pe - sau pe 0 in primul an.

#21
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Inca nu dam pe caiet, nu putem din prima sa dam pe caiet. Dar normal, daca o sa vina un client fidel care nu o sa aiba bani la el, sau pana in data de 15 normal ca o sa ii dam pe caiet. O sa incercam sa aducem cat mai multe, dar toate sa fie alimente de baza. Si mie mi se pare gol, dar nu stiu ce sa aduc. Acuma am cateva idei. M-am gandit sa aduc si fainoase, la kg si alea. Nu direct ambalata. Fara deodorante, lame etc. Noi am vrea daca se poate sa ramana aprozar si pe langa un suc, niste oua faina etc. Iar cu preturile de 4,99 ex am zis hai sa incercam asa, cum nu avem experienta. Avantajul nostru este ca nu platim chirie, avem si o dubita cu care putem merge dupa marfa si ca nu am investit multi bani. Dezavantaj - lipsa de experienta. Dar inca mai avem de investit din cate se pare.. Normal ca in timp o sa facem pentru clientii fideli tot felul de promotii, reduceri.. Momentan facem pentru toti cat putem. Nu neaparat ne ingrijoram acuma " vai nu merge, gata, fail " Suntem constienti ca trebuie timp, rabdare si implicare. Nu zic, e putin descurajant cand vinzi 50 de lei pe zi, dar maine e o noua zi si o luam de la capat. Multumesc mult de idei, sfaturi, critici o sa tinem cont de toate :) Stiu ca e greu la inceput, in orice afacere, ar fi culmea sa ne dam batuti dupa o luna, suntem optimisti, fara experienta, dar optimisti.

#22
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Preturile cu 2.99 nu par "cinstite", mai bine pui fix 3 lei.
Si da pe caiet, asa iti formezi rapid clientela fidela... poate o sa iei 2-3 tepe de la neseriosi, dar pe astia ii elimini rapid.

#23
tablagiu_xxx

tablagiu_xxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,346
  • Înscris: 15.06.2009
felicitari pt initiativa !

e mult prea devreme sa tragi vreo concluzie dupa o luna !
cel mai important lucru e sa ai lucruri de calitate si cat mai multe! daca e asa, in timp, vei avea multi clienti ! eu, de ex iau branza, smantana si carnea de la un magazin, legumele de la piata (n-am aprozar in cartier), restul din carfur.
clientii principali trebuie sa fie oamenii cu bani, lor trebuie sa te adresezi in primul rand, degeaba ai 10 babute care cumpara 10 cartofi si o ceapa. lasa babutele sa mearga in piata, ele iau cel mai ieftin si prost.

e clar ca nu te cunosc inca oamenii, poate un anunt in ziarul local, de ce nu un articol cu tineri intreprinzatori in ziarul local (mergeti si propuneti-le sa faca un mic articol), sau o promotie pe zi la un produs afisata afara pe un panou care sa atraga oamenii inauntru.

parerea mea, ca si client, e ca in primul rand conteaza calitatea marfii si a servirii, nu pretul (bine, sa nu fie in afara bunului simt), sau caietul.
si da, imaginea conteaza si ea putin, pune un tablou, un poster ceva sa dea viata magazinului, ca acum pare un pic ca o debara.

succes !

Edited by tablagiu_xxx, 13 January 2014 - 18:13.


#24
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,598
  • Înscris: 27.12.2012
E bine cum ganditi dar trebuie sa veniti si cu ceva altfel, ceva mai nou sau ceva care ar face viata oamenilor mai simpla. La mine in oras acum 3 ani cred au inceput o afacere tot niste tineri cu cozonaci si produse de casa gen tarte prajituri, toate facute natural si "de mana".  Aveau un magazin amarat intr-un colt, dar aveau cei mai buni cozonaci din lume, nici bunica acasa nu ii face asa cu mai multa crema si nuca decat ti-ai putea dori. Au ajuns acum la 3 magazine, si-au cumparat utilaje etc. Deci se poate, dar trebuie sa vii si cu altceva decat ce ofera restu.

#25
alexciupy

alexciupy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 614
  • Înscris: 24.03.2012
Adauga acolo un butoi de varza murata,un butoi de muraturi,vin de tara palinca,malai de tara ,faina ........ diversifica!!!!!!

Edited by alexciupy, 13 January 2014 - 18:16.


#26
silviu_n

silviu_n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 11.12.2008
Hai să-ți spun și părerea mea: aveți acolo câteva produse (cam puține, după cum a remarcat și Moș Nicolae) dintre care mare parte luate din angro-uri, deci aceeași marfă care se găsește și la supermarketuri, numai că mult mai scumpe. Roșii la 8,5 și castraveți la 8,8 lei eu n-o să cumpăr niciodată, poate doar când o să fie euro 15 lei! Sigur că trebuie să ai în galantar și roșii, dar caută când sunt oferte, cumpără la 4,5 lei și vinde la 5 sau 5,5 că n-o să muriți dacă nu câștigați așa mult la un produs, dar nu izgoniți clienții.

Acum e și iarnă, nu prea aveți de unde dar eu consider că un aprozar ar trebui să vândă produse cât mai naturale, de la tărani, oricum ceva total opus unui supermarket. Ori voi ce oferiți? Aceleași mandarine și portocale, același usturoi chinezesc, aceleași roșii spaniole (sau olandeze, mă rog). Căutați producători prin jurul orașului, chiar dacă acum nu e sezonul, măcar pentru primăvară să fiți pregătiți cu ridichi, ceapă și usturoi de grădină, aduceți ouă de casă, cartofi și morcovi românești, etc.

Sper că ai prins ideea, succes!

#27
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Umple magazinul de marfa (daca poti), de sus pana jos.

Caietul te tine in viata, insa nu te ajuta sa te dezvolti.

Edited by Quantum, 13 January 2014 - 18:24.


#28
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Asa e cu preturile, poate tine faza cu ele in magazinele mari, dar din cate am observat lumea se cam satura de ele. O sa incercam si asta cu caietul, daca o sa fie persoane care nu vor avea suficienti bani sau deloc. Ca banuiesc ca nu pot sa le zic cum intra in magazin, dam si pe caiet :) Trebuie sa ne interesam cum e cu bonurile de masa, nu stim exact cum se procedeaza cu ele. Nu stim multe, dar o sa le invatam. Sper sa supravietuim pana le invatam pe toate.
   Multumim, sincer si noi stam seara in pat si ne gandim cum am avut curajul asta :)) Dar sa speram ca tot raul spre bine. Pana acuma ne e clar ca trebuie sa mai modificam pe aici, sa para mai primitor si sa mai diversificam marfa. E greu momentan sa venim cu o idee altfel, si mie mi-ar placea sincer sa pot sa aduc doar produse bio, dar oamenii de aici stiu sigur ca nu ar intelege de ce e mult mai scump un kg de mere bio. Dar merita sa incercam.
    Muraturi avem, la galeti ce ii drept, nu la butoaie.
    Uite un ex am luat rosiile cu 7,5 si le dau cu 8,50.. Am unele legume/fructe la care am adaos 0,30 de bani. Pe cuvant! Asta iar e o problema cu aprovizionarea. Suntem in continua cautare de producatori.. Si mie mi se par scumpe rosiile cu 8,50 sa fiu sincer dar nu pot sa lucrez pentru depozit.. Morcovii, cartofii sfecla telina gulii varza astea toate sunt de la producatori din zona.. Dar nu tot timpul au sau dau.. De la depozite luam citricele si ce nu gasim la producatori..

#29
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,050
  • Înscris: 24.02.2011
Pare zgarcenie 3 mere intr-o lada, pune si tu la gramada sa aleaga lumea

#30
RapidGhost

RapidGhost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 22.10.2008
Un sfat de la un cunoscator, cauta sa iti muti aprozarul langa alimentara de care vorbeai sau intr-un centru comercial, nu stau sa detaliez, o sa observi si tu cu timpul de ce.Te salut si mult noroc incontinuare!

#31
Koal

Koal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 21.08.2008
Vad ca multa lume iti spune sa dai pe caiet, insa eu stiu ca pe cativa din vecinii mei i-a bagat in faliment caietul.

Poti imprumuta numai persoanele pe care le cunosti bine si nu cu sume mari pentru ca ai nevoie de bani pentr a te aproviziona din nou cu marfa.

Poti vinde si faina la sac, tarate, malai, alte cereale.
Intreaba-ti clientii ce au nevoie.

View PostRapidGhost, on 13 ianuarie 2014 - 18:55, said:

Un sfat de la un cunoscator, cauta sa iti muti aprozarul langa alimentara de care vorbeai sau intr-un centru comercial, nu stau sa detaliez, o sa observi si tu cu timpul de ce.Te salut si mult noroc incontinuare!

Te folosesti de vadul creat de celalalt magazin si devi a doua optiune a clientilor acelui magazin.
Insa asta e imposibil pentru ca tu ai un spatiu la tine acasa.

#32
Stryker_9

Stryker_9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 22.05.2007
1. Te inspiri de pe net , trebuie sa-i dai o cu totul alta fata aprozarului, e aiurea rau spatiul, cum au remarcat si altii.
2. Lucrezi cu marfa perisabila, deci trebuie sa faci rulaj .Fa cate-o promotie , in fiecare zi la altceva sau saptamanal cum vrei.Vinzi sub pretul pietei si ai grija ca toata lumea sa afle.
3. Incearca sa colaborezi cu restaurante, cu fast-fooduri. Daca te deplasezi tu la ei s-ar putea sa le convina.
4.Cum mai spuneau si altii , daca tu ai aceeasi marfa ca supermarketurile cu ce-ti atragi cumparatorii ? De asta tre' sa colaborezi pe cat se poate cu producatorii din zona. Fa-ti tu muraturile , pune tot ce se poate , la borcane, la butoaie .
5.Nu-ti transforma aprozarul in magazin cu de toate , e o prostie. Mergi pe nisa asta , dar fa-o bine.
6.Succes

#33
Dau

Dau

    veteran

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,548
  • Înscris: 24.01.2007
Incearca sa oferi spre vanzare o multitudine de marfuri si nu neaparat sa mergi pe profit in categoria asta de produse ci doar a-i oferi clientului o diversitate (apa, bere, gume, tigari, bauturi alcoolice, faina etc). Cumparatorii sunt comozi si decat sa se duca in 3-4 locuri sa-si cumpere produsele pe care le doresc prefera sa le cumpere pe toate dintr-un loc si in cazul aprozarului tau cam bate vantul, fara suparare.

#34
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Multumesc mult pentru toate sfaturile :) Nicidecum sa ma supar, apreciez fiecare critica sau sugestie. Poate noi ne pacalim ca zicem hai ca nu e asa gol, dar cand deja toata lumea iti zice " pune marfa, e prea gol " ne dam si noi seama ca mai trebuie. Si cat de curand luam masuri, sper sa revin cu vesti bune.
      In legatura cu cealalta alimentara, suntem chiar langa ea, am adaugat un zero langa 30. Suntem la 30 de metri de el, e si o statie de bus, una de taxi, tot trebuie sa porneasca, este lume, atata o sa promovam si o sa incercam pana o sa avem coada la el :)) Pentru ca vrem, si trebuie sa reusim.
      Prima data o sa incercam sa ramanem in nisa asta, asta ne place, cum am zis ne-ar placea sa avem si o productie mica, a noastra, o salata, morcovi, verdeturi.
     Si daca nici asa nu porneste, atunci o sa vedem spre ce ne indreptam. Dar sper sa nu fie nevoie.
     Va multumesc mult, chiar nu ma asteptam sa primesc asa multe sfaturi, apreciez.

#35
RBoEMir

RBoEMir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 12.01.2014
Profesore permite-mi si mie sa dau my 2 cents, cum zice romanu' :

1. Scoate niste marfa afara, pe trepte, sa imbii trecatoru, mai ales daca e vreme buna. Expune acolo doar produsele mai speciale , de care esti mandru si au o calitate excelenta si un pret bun. Pe mine unu nimic nu m-ar determina sa dau buzna in magazinasul tau, dar daca as vedea niste pere frumoase cand as trece pe strada ,m-as opri si as cumpara nene. Si as mai si intra s iin magazin, sa vad ce mai ai.

2. Nu vinde ce vind alde Lidl si alte magazine care au legume-fructe. Vinde mere ionatan, vinde varza nu stiu de care, vinde clementine.. vinde chestii mai deosebite, pe langa ce ia tot melteanu.

SI pune frate etichete mai expresive, cumpara niste etichete tip mai frumoase, detaliaza produsul - "Mere Ionatan Polonia " de ex . nu "Mere" ..

Si nu , nu-ti diversifica marfa. Incearca sa devii cunoscut pe domeniul asta - legume-fructe - si sa afle lumea ce produse delicioase vinzi matale. Incearca sa-ti faci un nume, prin calitatea produselor vandute.


In ultima vreme, in Romania a inceput sa se puna din ce in ce mai mult accent pe hrana sanatoasa - si fructele si legumele sunt in prim-plan, la faza asta. Poti profita si trebuie sa o faci.
.

Edited by RBoEMir, 13 January 2014 - 20:20.


#36
dadi272

dadi272

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,301
  • Înscris: 09.06.2008
Daca zici ca e statia de bus aproape baga si un aparat de cafea, nici nu stii cum merge.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate