Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...
 BSOD help - Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...

The Mother (2023)
 The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...
 CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?

Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...
 

Aprozar de cartier - idei, sugestii

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#37
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,510
  • Înscris: 18.12.2011
Un automat de cafea si dai la 1 leu, un dulap cu tigarii si sa vezi ce repede vin clientii.
Lapte si paine daca tot te ocupi de perisabile.
Ai probleme si vei avea in continuare deoarece stai in zona de case si cel mai apropiat cartier e Solidaritatii cu oameni cu venituri mici la care merge fasole uscata, faina, malai etc chestii care umplu stomacul si la care singura leguma este cartoful si singurul fruct e marul

#38
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Nu e chiar asa.. Dupa cum ziceam sunt 2 categorii de clienti. Cea mai buna dovada e ca de ex am 2 feluri de clementine: mai ieftine, normal calitate mai slaba si am clementine extra la un pret mai ridicat. La fel si cu merele, cartofii etc.. Si cel mai bine trec alea la pretul mai mare.. Trec muult mai bine.. Deci nu e chiar asa cum zici.

#39
penciuc

penciuc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,575
  • Înscris: 09.08.2010
Imaginea conteaza, mai mult poate decat crezi. Eu as cumpara produse daca magazinul sau produsele ar fi prezentate ca in pozele pe care le atasez.
Un magazin aproape gol, cu lazi aproape goale nu-mi inspira incredere si nu  as cumpara de acolo. Si cu siguranta nu as mai intra a doua oara in el.
Ai nevoie de produse si imagine care sa-l faca pe cumparator sa revina in magazinul tau.
Ai nevoie de "customer service" bun, pentru ca asa clientii vor veni din nou in magazin.
Cand cineva cumpara niste rosii, de exemplu, una e sa spui: "Altceva?" si alta e sa spui "doriti si niste castraveti pe langa rosii?".
Ai nevoie de niste produse "tractor" care au rulaj zilnic si care sa arate foarte bine.
Ai nevoie de niste produse care sa-ti aduca clientul in magazin, iar acolo el sa vada si celelalte produse si sa le cumpere, atunci sau in viitor.
Ai nevoie sa-ti promovezi produsele in exteriorul magazinului, dar nu cu foi A4 scrise cu pixul, arata urat.

Vanzarea pe caiet inseamna ca tu sa-ti blochezi niste bani pentru a-ti credita clientii. De ce? Banii aia in loc sa stea blocati pe caiet, mai bine stau blocati in marfa si arata altfel magazinul.
Vanzarea pe bonuri inseamna cam acelasi lucru, ai un contract cu cei care emit bonurile, odata pe luna trimiti bonurile catre ei iar ei iti vireaza banii in cont, nu stiu in cat timp, si bineinteles le platesti un comision pentru asta.

Attached Files



#40
1618

1618

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.06.2013
Ai putea sa cumperi o moara electrica cu pietre si sa faci faina integrala din grau/secara pe care o poti vinde ca atare sau o cerni si ai faina alba si tarate, cred ca aici vei avea un adaos comercial mult mai mare decat la alte produse si iti poti permite sa faci reduceri.  Unele mori pot face si malai, ai grija sa fie specificat acest lucru!

1kg grau 1leu    
1kg faina alba ambalat  2.5 - 3 - 5 - 6

La toamna faci bulion, usuci rosii/vinete/alte legume pe care le pui in ulei de floarea soarelui presat la rece, pretul unui astfel de produs e cam la fel cu cel rafinat, dar mult mai bun,  poate chiar adaugi un astfel de ulei la oferta actuala. Poti cauta pe site-ul ansv-ului((agentia nat de sanatate publica) lista cu cei care detin prese de floarea soarelui si cauti datele de contact pentru a incerca sa cumperi uleiul direct de la producator, s-ar putea sa fie in jur de 3-4 lei/kg.

Ar fi bine sa renunti la hartiile acelea din geam, pune in locul lor legume si fructe.

Pentru a fi cunoscut in zona distribue pliante, format A4 sau jumatate de foaie A4, pe care scrii numele aprozarului (aprozarul lui ilie/praslea cel voinic; un nume unic, usor de retinut, etc), cateva produse cu preturi bune si o mica harta (pe verso).

Ai informatii despre solarii, sere si cultivare legume pe sectiunia dedicata a forumului.

#41
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 15.04.2006
In poza din prima pagina am vazut usa inchisa.
Usa trebuie sa fie intotdeauna deschisa !

Edited by mihai!, 13 January 2014 - 22:12.


#42
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,675
  • Înscris: 22.10.2002
Eu daca as fi in locul tau in primavara as pleca la 50-100 de km de oras, sa caut legumicultori, legume proaspete, fara prea multe chimicale, si produse de casa, un gem, o muratura buna, o varza buna, si cel mai important lucru este sa nu te descurajezi, mergi pe profitul cel mai mic, sa iti atragi clienti, fidelizeaza-i, daca iti cumpara cineva zilnic da-i un kilogram de ceva din partea casei, este o pierdere mica, dar pe termen lung vei castiga un client care iti va aduce alt client.
Pe masura ce te dezvolti diversifica oferta, si mergi musai pe produse romanesti cat se poate, ar fi bine sa incepi de pe acum sa investighezi comunele din jurul orasului tau, legumicultorii au inceput sa lucreze imediat in sere dupa anul nou, probabil ca in cateva zile sau saptamani se pregatesc sa scoata primele recolte de salata, si ceapa, usturoi, etc, si cel mai important lucru, mergi pe drumul tau, nu te descuraja, nu pune la suflet tot ce ti se spune, este adevarat, si colegii au dreptate cand iti spun sa pui si alte produse, dar este de preferat sa cresti incet si sigur, sa ai un portofoliu de clienti si de furnizori stabili.
Succes!

#43
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006

 mihai!, on 13 ianuarie 2014 - 22:03, said:

In poza din prima pagina am vazut usa inchisa.
Usa trebuie sa fie intotdeauna deschisa !
Si eu vroiam sa-i zic ceva asemanator. La un aprozar, parca ma astept sa vad de afara produsele.
Stiu ca e iarna, dar parca nu ar strica sa pui macar vreo 2-3 rosii din plastic pe afara pt. decor :)
Prin usa de la intrare nu se vede nici in interior, parca zici ca ai vinde ceva produse de sex shop :)

#44
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,109
  • Înscris: 24.01.2012
Un magazin trebuie sa fie plin si curat si bine luminat, ca sa transmita incredere clientului.
Ai deschis de doar o luna, dar nu asa trebuie sa arate un magazi, mie personal imi creaza inpresia de improvizat.
Eu as lua o vitrina frigorifica si as contacta micii producatori locali, cu diverse: de la miere pana la branza si de la caltabos si toba de casa pana la gem de agrise si carnati afumati.
Lapte proaspat, desi legislatia e tot mai de rahat in ceea ce priveste produsele lactate.
Promotii saptamanale la diverse produse. Iei mai mult, vinzi mai mult si mai ieftin.
Si anunti asta din timp, vorba umbla.

Un frigider cu sucuri scumpe si unul cu sucuri ieftine.
Tigari.

Un nume unic, simplu, care poate fi tinut minte si care sa poata intra in folclorul local: "Ne vedem la 6, in colt La Ilie"

Intotdeauna rotunjesti cantarul in favoarea clientului.
Nu mult, dar omul observa ca i-ai scos un cartof din tal.

Reclama la radio sau tv locala. E mai ieftin decat crezi.

Dar asta dupa ce pui la punct magazinul.
Asa cum este acum, arata ieftin si nu transmite incredere.

Edited by LouisCyphre, 13 January 2014 - 22:38.


#45
mviorel

mviorel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 819
  • Înscris: 29.06.2009
1. Ai de umblat la rearanjarea magazinului, rafturi, vitrina frig deschisa, lumina alba
2. Umplel si daca il umpli cu mere, magazinul trebuie sa para ticsit, trebuie sa ai toate legumele posibile si imposibile.
3. Fructe uscate, fasole boabe la kg toate marimile si culorile(nu ii perisabila), malai, faina, nuci, samburi de nuci, fistic, alune ETC, astea nu cer de mancare si nu au termen de valabilitate redus.
4. Arunca ceva lazi si afara chiar si cu 2 3 produse, sa traga cu ochiul
5. Respecta legislatia, ai numa o luna dar inca nu au venit baietii in vizita, painea are regim  strict, trebuie tinuta pe raft separat de alte alimente(tu o tii peste ceva), pentru asa ceva iti iei o amenda de inchizi, toti ce vinzi trebuie sa aiba eticheta, nu te juca cu palinca ca te baga la contrabanda(o vinzi pe sub masa), vanzarea bauturilor are alt regim ca si tigarile, poti pune un raft cu palinca branduita si cand intreaba careva spui ca ai si naturala dar nu o poti pune pe raft.... intelegi tu daca nu iti explic mai detaliat, la fel cu toate lucrurile mai speciale facute acasa, arati marfa cu acte, brand si vinzi pe sub masa propria marca, dar omul trebuie sa stie ca vinzi si palinca, lapte, oua, branza ....
6. Tine legatura stansa cu inspectoru DSV de care apartii si cere ce norme trebuie sa respecti pentru x,y.z il stimulezi cu mere,pere si parai.
7. Reclama in oras
8. Rabdare, ai numa o luna
9. Iti doresc succes!

#46
noha_1508

noha_1508

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,161
  • Înscris: 03.08.2007
Eu merg la cumparaturi la un aprozar in Cluj, desi stau si 20 de min la coada. Ce are special acest aprozar? Are foarte multe produse: legume, fructe, frunze, fructe uscate( merisoare, prune, smochine, stafide), ciuperci, conserve cu legume si fructe, condimente de toate felurile, sucuri, oua proaspete, faina, malai, paste fainoase, bors, cateva bauturi, cateva dulciuri, cateva sucuri (din astea nu am cumparat niciodata), 2 feluri de detergenti de vase si multe alte minunatii. Are cele mai mici preturi din oras dar sunt sigura ca au profit din rulaj. Cat stau la coada acolo nu vad pe cineva care sa iasa fara oua si fara cateva pungi de legume. In afara de carne, acolo gasesti tot ce iti trebuie pentru a gati.
Spre deosebire de acest aprozar, tu ai lumina foarte slaba, foarte putine rafturi, foarte putine produse. Eu as face o tejghea lunga, plina cu produse (ori mai ieftine ori mai speciale), de care omul sa dea cu ochii in timp ce vine spre cantar.

#47
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Ne-am mai consultat si pana la urma o sa mai aducem si alte alimente de baza. Pe care o sa incercam sa avem adaos cat mai mic. Plus modificari in aprozar, publicitate mai multa. Optam pentru niste pliante.  Astazi am mai si pus un raft pentru paine, stiam ca e in regim mai special, dar credeam ca e ok asa. Multumesc ;) Speram sa fie bine in cele din urma.. Munca, munca si rabdare.. Multumim de sfaturi inca o data, din fiecare am bagat la cap ce trebuia :D

#48
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 15.04.2006
La primavara, poti aduce ceva flori de gradina pentru a lua lumea sa puna in casa.
Margarete , zambile , narcise... Nu stiu , nu le cunosc bine.

#49
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,463
  • Înscris: 08.08.2006
Cunoaste-ti clientii. Pe cei care intra ii cunosti probabil cat de cat. Uita-te un jur si vezi cine ar putea sa iti fie client, nu doar cei ce sunt.
Vad o gramda de sfaturi care mi se par decente, dar ma gandesc ca ai un buget si nu le poti face pe toate in alceasi timp.
Aparatul de cafea e o idee buna, daca statia e aproape.

Daca semnezi contracte de exclusivitate cu unii producatori e posibil sa iti dea niste bani ei, pe care sa ii folosesti cumva.
Invata si de la distribuitorii mari, gen lidl, carrefour. Exista un motiv pentru care ei acum sunt dominanti, desi exista o tendinta pe piata catre limente organice, la care ei se adapteaza.
Citeste reviste de profil, poate iti sunt folositoare, sunt si pe la noi destule.
Avantajul tau este ca te poti apropia mai mult de nevoile clientilor tai. Or sa-ti spuna ei de ce au nevoie, etc. Poti sa-i intrebi ce si-ar dori, dar vei afla mai multe afland diverse despre ei.
Va trebui sa gasesti un echilibru intre produse care aduc clienti si cele care aduc profit.
Incearca sa nu dezamagesti clientii, or sa revina mai greu.
Bafta!


Bafta!

#50
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Da, ne-am gandit chiar si la niste seminte cum vine incet primavara. Lumea mai planteaza una alta.. Normal, si bugetul e putin redus, tot ce castigam, reinvestim si tot asa o sa fie o perioada lunga de timp, probabil tot timpul, eu cred ca trebuie sa fi in continua dezvoltare sa rezisti pe piata, mai ales ca e fooarte greu sa iti multumesti toti clienti. Practic, imposibil. Nu o sa putem din prima probabil sa umplem aprozarul, dar saptamana asta punem un raft, saptamana viitoare inca unul si tot asa...

#51
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

 gumball3000, on 13 ianuarie 2014 - 22:23, said:

nu ar strica sa pui macar vreo 2-3 rosii din plastic pe afara pt. decor Posted Image

 mihai!, on 14 ianuarie 2014 - 18:09, said:

Margarete , zambile , narcise...
Aceste idei te pot scoate din anonimat.

#52
STEFAN08

STEFAN08

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 17.02.2008
Uite cateva poze cu vitrine pentru legume&fructe care s-ar potrivi bine la tine la magazin.
Parerea mea.

Attached Files



#53
chiriasDezamagit2000

chiriasDezamagit2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 600
  • Înscris: 10.10.2013
Am citit intrebarea ta si pe sarite cateva raspunsuri, ce am observat:

- Camera in care te lauzi ca nu platesti chirie, daca ai inchiria-o ai scoate un ban cu ea (deci de fapt tu platesti mereu chirie pe ea).

- vanzari de 150 lei pe zi si din astea cat poate fi profitul tau , 50 lei ? Pai numai daca mergi cu ziua la prasa tu si nevata-ta ati scoate 200 lei pe zi profit.

- esti in un oras de provincie (eu personal nu stiu unde vine pe harta) unde 10% din populatie nu are salariu de 1500 euro la vreo corporatie si o nevasta intretinuta care sa ii toace banii pe produse bio.

Raspunsurile si ideile multora de pe aici ma fac sa ma intreb daca au vreo legatura cat de mica cu realitatea. De exemplu datul pe datorie (o sa fii luat de fraier si in 2 saptamani ti se va sparge magazinul).
Sau decoratul magazinului cu flori de plastic, oamenii aia sunt saraci nu le pasa de decor.

Parerea mea este ca nu va pierde lumea timp si bani sa cumpere de la aprozar doar legume (un drum in plus) si de la supermarket restul. Tine-te de facultate si angajeaza-te, sa fii patron fara bani nu tine de foame.

 tenebroo, on 14 ianuarie 2014 - 21:27, said:

ce castigam, reinvestim si tot asa o sa fie o perioada lunga de timp, probabil tot timpul, eu cred ca trebuie sa fi in continua dezvoltare sa rezisti pe piata, mai ales ca e fooarte greu sa iti multumesti toti clienti. Practic, imposibil. Nu o sa putem din prima probabil sa umplem aprozarul, dar saptamana asta punem un raft, saptamana viitoare inca unul si tot asa...

Vise si fantezii , ca sa scoti profit de 1000 euro macar (cat un job decent cu ceva ani vechime) tre sa vinzi probabil de 5k - 6k euro pe luna (cu adaos comercial 20%). Mai exact tre sa vinzi de 750 - 1000 lei pe zi.
Iar tu gandeste-te ca tre sa scoti minim dublu, ca sunteti doi care munciti la asta. Si chiar daca ati vinde prin absurd de 2k ron zilnic tot nu s-ar merita.

Facultate + niste ani = tu si femeia cate 1k euro fiecare salariu (dupa ce aveti si vechime).
Aprozar care prin magie vinde azi de 2000 lei zilni + niste ani (cand iti pune statul impozite si mai stiu eu ce reglementari) = ajungeti someri si nu va puteti angaja decat ca vanzatori. Iti risti viitorul tau si al familiei pe ceva ce stii sigur ca va esua la un moment dat. Plus ca aveti o gandire optimista si visatoare (va invidiez intr-un fel pt asta) care va impiedica sa vedeti ca nu va veti amortiza niciodata investitia.

Edited by chiriasDezamagit2000, 17 January 2014 - 11:53.


#54
tenebroo

tenebroo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 10.01.2014
Multumesc Stefan08 pt imaginile cu rafturi :D

               Chiriasdezamagit, ce sa zic, ii fi avand si tu dreptate si iti multumesc si tie. Nu stiu, o sa vedem peste cateva luni daca spusele tale s-au adeverit sau nu. Dar cum ziceam mai sus, aici, in oraselul nostru de provincie merg foarte bine aprozarele. Da, suntem optimisti, dar nu si visatori. Is 2 chestii diferite. Am fost visatori cand am crezut ca dupa o facultate de o sa reusim sa ne angajam ( nevasta) , daca nu in domeniu, cel putin ceva decent, dar uite ca au trecut inca 3 ani si am ramas cu visele. Si crede-ma am investit poate de 10 ori mai mult in facultatea aia ( chirie, cursuri) decat in toata afacerea asta. Nimeni nu se asteapta sa fie usor, daca ar fi asa usor ar fi plin de afaceri care colcaie pe strazi si plin de romani bogati.
               Nu o sa stau acuma sa iti explic cum am luat hotararea si de ce suntem in continuare optimisti, cu siguranta nu ai fost rau intentionat cand ai zis tot ce ai zis si apreciez, cu siguranta esti un om trecut prin viata si ai dat de multe. Cu siguranta nu o sa stam in afacerea asta, pana ajungem rau de tot in gaura, dar nici nu o sa ne dam batuti dupa o luna, doua.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate