Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Impozit venituri AdSense

- - - - -
  • Please log in to reply
210 replies to this topic

#163
Freevy

Freevy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 189
  • Înscris: 01.03.2013

 ankabc, on 19 aprilie 2014 - 08:56, said:

E total GRESIT ceea ce spui. Tu nu "vinzi" nimic. Pentru a putea vinde trebuie sa emiti facturi, chitante, etc. Normal ca functionarul de la ANAF ti-a luat declaratia...orice ban vine de buna voie...e bine venit. Conform legii uniunii europene a dubeli impozitari, ei nu au voie sa te impoziteze pe aceste venituri. Scrie chiar si in legea lor si in ghidul de completare a declaratiei 201: "Veniturile din activitati dependente desfasurate in strainatate si platite de un angajator nerezident nu sunt impozabile in Romania, potrivit prevederilor Codului fiscal si nu fac obiectul creditului fiscal extern." O persoana fizica neautorizata nu are voie si nu poate desfasura activitati comerciale legal pe teritoriul romaniei. De aceea si la chirii si la orice chestie de activitate comerciala trebuie sa ai un contract...de inchiriere...de ceva. Eu am discutat cu directorul de la mine din zona de la ANAF si raspunsul a fost ca nu se poate impozita acest venit, deoarece Google Ireland plateste el tot acolo, altfel, o firma nu poate varsa bani intr-un cont de persoana fizica fara un ordin de plata sau factura proforma. Daca ar fi asa inseamna ca Google te-ar plati la negru. Eu nu imi amintesc sa-i fi taiat vreo factura lui Google sau sa fi semnat vreun contract "live" cu el...restul e CanCan. Iar la intrebarea catre dl. de la ANAF: "ce se intampla cu cei care merg si declara?", au spus ca ei sunt obligati sa accepte declaratiile, dar daca vor intra sub incidenta dublei impozitari nu vor putea taxa banii, sau daca in unele zone ale tarii se vor taxa, persoanele care se vor "destepta" la un moment dat vor putea cere banii inapoi...exact cum se intampla acum cu taxa auto din 2012 pe care statul a incasat-o ilegal iar acum trebuie sa o restituie inapoi cetatenilor...bineinteles fara penalitati.
Vreau de la cei care ati fost la ANAF si ati depus aceasta cerere sa-mi spuneti unde au incadrat functionarii legal in lege, activitatea dvs. Si intrebatii va rog pe acei functionari ce facem cu paragraful din legea care insoteste ghidul de completare al declaratiei 201, in care spune clar ca "Veniturile din activitati dependente desfasurate in strainatate si platite de un angajator nerezident nu sunt impozabile in Romania."

Mersi pentru acest răspuns. Chestiile astea nu se aplică doar pt. google adsense, ci şi pentru veniturile realizate din afiliare prin programe din strainatate ? De exemplu sunt afiliat MaxBounty (o reţea de lead generation online), ei pun la dispoziţie mai multe oferte din care eu, cel care fac promovare să aleg. Cumpăr trafic din diverse surse şi generez lead-uri sau vânzări unor firme care nu sunt în România. Să zicem că primesc 2-10$ pentru fiecare lead, sau.. 50-70% pentru fiecare vânzare generată cu ajutorul meu. NICI CHESTIILE ASTEA NU SUNT IMPOZITABILE, NU ?! Sunt foarte sigur că acele companii cu care lucrez sunt %100 legale şi înregistrate, majoritatea din US. Nu vreau să plătesc ABSOLUT NICI UN LEU statului Român din aceste activităţi! Nu mă ajută ei cu nimic, nu am nevoie de nimic de la ei.

#164
r3ticul

r3ticul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 28.02.2006
@Freevy, o parere mai avizata: http://www.luizadane...google-adsense/

De asemenea, Google nu plateste impozit pentru tine in Irlanda. Documenteaza-te.

Referitor la ce-a de-a 2-a parte a mesajului tau, banuiesc ca ai nevoie de un srl pentru a-ti putea deconta cheltuielile cu advertisingul si sa-ti fie impozitat doar profitul (diferenta dintre ce castigi si ce cheltui pe reclama).

P.S. "Nu mă ajută ei cu nimic, nu am nevoie de nimic de la ei." - scoala, facultatea (eventual), asistenta medicala, servicii de siguranta (politie, pompieri, armata) din ce crezi ca ti-au fost platite pana acum? Esti un ipocrit daca consideri ca nu ai nevoie de nimic de la "ei" ... din acei "ei" faci si tu parte, Gigi!

#165
mironalex

mironalex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 06.11.2013
Buna seara!

Am si eu venituri din reclame pe internet (nu adsense, ci alte alternative, dar tot plata per click) si de cativa ani am un PFA. Prin acest PFA eu "facturez" (cica asa trebuie) si platesc la stat 16% din toata suma + 5.5% la sanatate din toata suma.

La un calcul simplu, din 1000 dolari platesc circa 215 dolari la stat. Plus ca platesc si pensie de 200 Lei pe luna.

Incepand din 1 ianuarie 2016, conform noului cod fiscal, se presupune ca pe langa 16% + 5.5% sanatate (din toata suma), voi mai avea de platit si min 10.5% din TOATA suma pentru pensie, iar daca vreau sa-mi fie considerata pensia completa, atunci trebuie sa platesc 25% din toata suma.

Tinand cont ca fac mai mult de 1000 dolari pe luna, simt ca dpdv psihic nu pot da statului 16% + 5.5% (sanatate) + 25% (pensie) din toata suma. Adica, sincer, daca faci 10,000 Lei pe luna, ce garantie ai ca daca platesc acum 2500 Lei pe luna pensie, vei lua ceva dupa 40 de ani?

Ce varianta as avea? Inteleg ca pe SRL tot nasol este.

#166
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început sã emitã facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009
Cât de bine te-ai uitat la SRL?

La SRL e impozit de 16% pe profit și încă 16% pe dividente + 5.5% CASS (sănatate) pe dividende în limita a 5 salarii medii brute pe lună, deci ar cam rămâne 0.84*0.785 = 0.6594 din profit. La SRL mai există și posibilitatea de microîntreprindere, dacă sunt îndeplinite anumite condiții, unde impozitul este de 3% pe venit + 16% pe dividente + 5.5% CASS pe dividende, și ar rămâne maxim 0.97*0.785 = 0.761 din venit în cazul în care costurile sunt aproape 0.

În codul fiscal promulgat, este prevăzută scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5% din 2017, dacă/când se aplică ar rămâne cam 0.75 din câștig sau maxim 0.868 din venit în caz de microîntreprindere.

De asemenea în cazul unei microîntreprinderi nou înființate impozitul pe venit scade la 1% pentru o perioadă de timp dacă are un angajat cu normă întreagă și alte condiții.

Nu am văzut să fie menționat CAS (pensie) pentru dividende, deci îmi imaginez că ar fi nevoie de o pensie privată.

#167
theghost

theghost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.12.2006
Salut,

Topic-ul acesta a fost foarte folositor pentru mine - cautam informatii anul trecut, pe cand ma hotarasem sa depun declaratia 201 / 2014. Asta am si facut anul acesta in Mai, si doamna de la ghiseu a zis ca impunerea va veni candva in toamna, dupa ce se proceseaza declaratiile.

Inrebarea mea este: a primit cineva impunerea anul acesta ?

Legat de suma datorata, nu stiu ce sa zic, am vazut ca se dezbate in reply-urile recente. In mai mi-au zis doua caserite, independent una de alta, ca va fi 16%. Daca sunt care au primit impunerea, ar putea sa ne zica si asta :)

Toate cele bune,
Vlad

P.S. nu tot legat de procentele astea monstruase (50-60%) a fost si scandalul ala la inceputul verii? dupa care a iesit ponta si a zis ca "OK, nu se pune decat de la anul" ? eu asa stiu...dar nu sunt foarte informat

#168
r3ticul

r3ticul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 28.02.2006
Salut,

Eu unul am fost dupa o sapatamana de la depunerea formularului si am CERUT impunerea. Am platit doar 16%, ramanand sa astept impunerea si pentru sanatate (insa nu e facuta "regularizarea" nici macar pe 2013 :D...deci o sa vina la anul probabil ).

Sanatatea o platesc pentru ca nu sunt angajat. Cei care sunt angajati stiu ca nu mai trebuie sa plateasca si sanatatea, ci doar 16% din valoarea declarata prin formular.

Alin

#169
softpediaciscolinux

softpediaciscolinux

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.08.2007
Salut,

@theghost - am depus si eu cererea in Mai 2015 si astept decizia de impunere. Cred ca o sa vina acum in Octombrie sau cel tarziu la inceputul lui Noiembrie...asa a venit si anul trecut.

@Alin - nu ca ar avea vreo importanta in legatura cu plata pentru sanatate. Dar oricum, sa citesti articolul asta: http://www.gandul.in...anilor-14788802

Intrebare: stie cineva concret cat o sa platim (am inteles ca se aplica de la 1 Ianuarie 2016) pentru veniturile de anul viitor? Din cate am inteles numai conteaza ca esti angajat sau nu, unde inainte daca erai angajat ti se elimina sanatatea de 5.5%. De la 1 Ianuarie 2016 toti vom platii la fel. Doar ca nu am inteles cat. Va fi 16% (cota unica) + 5.5% (sanatatea) + 10.5% (pensii?). Daca am inteles bine, la pensii nu ti se va lua 10.5% din toata suma - maxim valoarea a 5 salarii medii pe economie.

La un venit de 10.000 de Euro sau 100.000 Euro pe an cat anume vom platii in final. Poate este cineva mai informat care poate da un exemplu concret in procente si suma finala pe aceste valori.

Multumesc!

#170
andr3y_69

andr3y_69

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 11.06.2006
Nu am mai asteptat decia de impunere si m-am dus la ANAF saptamana trecuta si am platit impozitul pentru 2014.
Am platit doar 16%. Sunt salariat si nu mai e cazul sa platesc 5.5% sanatatea ca apar deja in evidenta ca e platita de angajator.

#171
leny29

leny29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 17.06.2013
Salut,

Pt 500-600EUR/an (deci nu pe luna) are sens sa isi bata capul cineva cu impozitul?
E vorba de un hobby, si nu este vorba de bani, mai mult de alergatura...

Te cauta cineva pt sumele astea mici?

De ce intreb, pentru ca uneori ala care fura o paine ia o pedeapsa mai mare decat ala care a furat milioane.

Nu e vorba de mine, doar incerc sa-mi conving un apropiat ca ar fi mai bine poate, dar uneori cu statul roman timpul stat la coada... si ca experienta personala, am fost acum 3-4 ani sa platesc eu pt mine pt venit din arenda si casiera mi-a zis sa ma duc acasa ca daca nu a declarat arendatorul atunci nu are sens sa declar eu... asta ca o mica paranteza...

Multumesc

#172
theghost

theghost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.12.2006
Salut,

Tocmai ce-am ajuns acasa, si era plicul de la ANAF pe masa. E 16% impozitul pe 2014. Scadent in 60 de zile.  
Eu sunt angajat si nu mai trebuie sa platesc alte cele (sanatate si / sau pensie )

Toate cele bune

#173
leny29

leny29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 17.06.2013
Salut,
Daca inteleg bine, numele site-ului nu apare la cei de la anaf nu? si nu apare nici pe acele detalii de plata de la adsense.

Sau trebuie scris si adresa site-ului pe formularul de la Anaf?

Multumesc

#174
r3ticul

r3ticul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 28.02.2006
Numele/Domeniul website-ului nu apare pe nici unde (nici prin registrele bancii prin care primesti transferul bancar/plata WU, nici pe declaratia depusa la ANAF).

#175
Rhesus

Rhesus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 22.04.2014

 r3ticul, on 25 noiembrie 2015 - 20:41, said:

Numele/Domeniul website-ului nu apare pe nici unde (nici prin registrele bancii prin care primesti transferul bancar/plata WU, nici pe declaratia depusa la ANAF).

Și atunci pe unde vânează ANAF-ul pe cei care nu declară veniturile (în special veniturile din online) ? Atât ads cât și altele ?
Acces la contul tău bancar nu au dreptul, fără o hotărâre judecătorească. Iar o hotărâre judecătorească în acest sens nu se emite fără probe clare de suspiciuni de evaziune. De unde probe/suspiciuni - atunci când omul nu este de bună credință și nu declară el veniturile -?

Tind să cred că ANAF-ul nu prea poate controla mediul ăsta online. Dacă nu ai tu mustrări de conștiință și depui extrasele. Altfel ... ?

Edited by Rhesus, 25 November 2015 - 23:13.


#176
theghost

theghost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 21.12.2006

 Rhesus, on 25 noiembrie 2015 - 23:11, said:

Și atunci pe unde vânează ANAF-ul pe cei care nu declară veniturile (în special veniturile din online) ? Atât ads cât și altele ?
Acces la contul tău bancar nu au dreptul, fără o hotărâre judecătorească. Iar o hotărâre judecătorească în acest sens nu se emite fără probe clare de suspiciuni de evaziune. De unde probe/suspiciuni - atunci când omul nu este de bună credință și nu declară el veniturile -?

Tind să cred că ANAF-ul nu prea poate controla mediul ăsta online. Dacă nu ai tu mustrări de conștiință și depui extrasele. Altfel ... ?

Salut,

1) Citeste asta: http://www.avocatnet...buabililor.html
Deci planuri pentru usurarea controalelor sunt...

2) Eu primul an cand am facut un ciubuc online, nu m-am stresat.... eram pe ideea "Ce sa-mi fac eu firma si sa umblu cu 1000 de foi pe la contabili, anaf, banca etc... prea multe romanisme..... ce fain ar fi sa fie ceva simplu, ca "afara", sa pot depune doar o foaie, sa dau 16%, si gata". Ei, uite, ca de 2-3 ani a rasarit chestia asta cu formularul 201, poate si mai devreme. Si asa se poate si la noi, ca afara. Ce-i drept, am facut un mic portofoliu cu extrasele stampilate de la banca, si cu declaratia in sine, mi-a luat cam 2 ore intr-o zi, cu tot cu drumul la ANAF... deci mi-am schimbat modul de gandire, "Daca se poate asa simplu, de ce nu ? E modul corect de a proceda" ... este unul din pasii pe care trebuie sa-i luam toti, pentru a deveni o tara civilizata. Ar trebui sa ne mustre pe toti constiinta, daca in rest problema se rezolva asa simplu.

#177
leny29

leny29

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 438
  • Înscris: 17.06.2013
Salut,

Pentru plata de la Adsense prin Western Union, ce trebuie sa le duc la ANAF ca dovada?
Cum bine stiti la WU nu ai cont...

Si de la Adsense ce printati exact? pagina cu instructiunile de plata? unde scriu detaliile platii?

Multumesc

#178
r3ticul

r3ticul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 28.02.2006
Duci copii ale foilor primite de la WU dupa ce iei banii. Originalele le pastrezi.

#179
gigidigi

gigidigi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.02.2013
Stie cineva, incepand cu 1 ianuarie 2016, daca sunt salariat si am venituri din Adsense, va trebui sa platesc sanatate si pensie, sau doar cei 16% impozit pe venit ?

Conform codului fiscal, art 177 (3), daca un contribuabil realizeaza venituri din alte surse (Adsense?) si este in acelasi timp salariat, nu ar trebui sa platesca contributia la asigurari de sanatate.

ART. 177 - Baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din alte surse
(1) Pentru persoanele fizice care realizează venituri din alte surse, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate reprezintă totalul veniturilor brute prevăzute la art. 114, 116 şi art. 117, realizate în cursul anului fiscal precedent, raportat la cele 12 luni ale anului.
(2) Pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2017, baza lunară de calcul prevăzută la alin. (1) nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut prevăzut la art. 139 alin. (3), în vigoare în anul pentru care se stabileşte contribuţia.
(3) În anul 2016, persoanele care realizează venituri din alte surse nu datorează contribuţie de asigurări sociale de sănătate pentru aceste venituri, dacă realizează venituri de natura celor menţionate la art. 155 alin. (1) lit. a) - d), g), i) - l), cu excepţia veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală.

Conform articolului 137, veniturile din alte surse nu sunt supuse contributiei la sistemul public de pensii. In concluzie, daca esti salariat si ai venituri din Adsense, nu platesti decat impozitul de 16%. Corect?

ART. 137 - Categorii de venituri supuse contribuţiilor de asigurări sociale
(1) Contribuabilii/Plătitorii de venit la sistemul public de pensii, prevăzuţi la art. 136, datorează, după caz, contribuţii de asigurări sociale pentru următoarele categorii de venituri:
a) venituri din salarii sau asimilate salariilor, definite conform art. 76;
B) venituri din activităţi independente, definite conform art. 67;
c) indemnizaţii de şomaj;
d) indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate.
(2) Pentru veniturile prevăzute la alin. (1) se datorează contribuţii de asigurări sociale şi în cazul în care acestea sunt realizate de persoanele fizice aflate în situaţiile prevăzute la art. 60.

#180
zerolord

zerolord

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 16.11.2009
Va rog sa cititi aici. https://support.goog...f_topic=1727182

{ Adresa mea pentru plată nu este în Irlanda
În acest caz, plăţile dvs. sunt efectuate de Google Ireland, o companie înfiinţată conform legislaţiei din Irlanda. În conformitate cu prevederile acordului dvs. cu Google, serviciile furnizate sunt supuse mecanismului de taxare inversă şi, prin urmare, plata TVA revine destinatarului facturii, Google Ireland, conform articolului 196 din Directiva Consiliului 2006/112/CE.
Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă consilierilor fiscali locali. }
Acum eu intreb , plata TVA revine destinatarului facturi , Google Ireland ?  deci Google Ireland plateste TVA ??? sau nu intelg eu ??

In link de mai sus eu am inteles ca cei cu adresa in Ireland pot primi ramburs tva care il platesc. deci noi din Romania nu trebuie sa platim ??

Edited by zerolord, 18 February 2016 - 21:48.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate