Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Dilema vacanta de iarna(la munte in Austria/Germania)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
entity22

entity22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 16.07.2007
Salut!
Am fost in Germania si in Austria de mai multe ori dar am o mare dilema Posted Image)
Vreau sa merg cateva zile la munte in Februarie si nu stiu unde. Vara am fost in mai multe locuri(Garmisch,Berchtesgaden,Fussen,Salzkammergut), nu mi-e greu sa aleg, dar iarna mi-e greu deoarece nici eu nici mama mea(cu ea vreau sa merg) nu schiem. Ne place sa mergem mult pe jos deci vara e perfect, plimbari ,barca pe lac, etc se pot face cam peste tot, insa iarna nu stiu care sunt optiunile. Am fost acum 2 ani la Berchtesgaden si iarna ,acolo am avut pe unde sa ma plimb insa anul asta vreau sa incerc si altceva pentru ca am fost la Berchtesgaden de mai multe ori deja.

Pentru cei ce au fost iarna prin diferite zone, pe unde as putea sa ma plimb pe trasee si iarna, eventual si o piscina ceva undeva in apropiere(daca e si termala in aer liber ca la Solden e si mai interesant)? In principiu vreau sa fie peisaj frumos si sa am ce face 3-4 zile. Vreau sa plec din Munchen pentru ca jumatate din excurie va fi acolo deci daca e prin Tirol/aproape de Innsbruck sau Salzburg/prin Alpii din Germania ar fi minunat.

Edited by entity22, 14 December 2013 - 18:50.


#2
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,414
  • Înscris: 30.04.2008
Incearca săniuș la Wildkogel-Sledding-Arena cea mai lungă pârtie de sanie iluminata nocturn, in lungime de 14 km, cu o diferență de altitudine de 1300 m. Se pot folosii: sanii de curse, sanii clasice/normale sau bob. Traseul de săniuș durează ca. 30 – 50 min., în funcție de abilitățile si echipamentul fiecăruia. Sanii se pot inchiria la fata locului.
http://www.rodeln.at...esland=Salzburg
http://www.wildkogel...r/sledding.html

#3
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007
Mie mi-a placut la Seefeld ... e intre Munchen si Innsbruck, dar suficient de aproape de Innsbruck incat sa poti merge usor. De fapt am stat in Moesern, la vreo 5 km de Seefeld, unde aveam o super priveliste asupra Vaii Innului. Leutasch e o localitate pitoreasca destul de apropiata (unde ai si ceva centru spa/inot), poti merge prin ceva chei (iarna probabil nu), tot aproape e si Mittenwald (in Germania), un sat cu case fain pictate si ceva muzeu al viorilor (se fac acolo) plus peisaje faine ... Seefeld are multe trasee de ski fond (adica nu foarte inclinate, bune si de plimbare probabil), sunt multe lacuri in zona, case pictate, etc. S-au tinut si olimpiade de iarna acolo, deci infrastructura e bine dezvoltata. Evident poti urca sus pe munte in Seefeld, in Mittenwald, etc.

Referinte:
http://www.seefeld.com/en
http://www.alpenbad-leutasch.com/
Aici am stat atunci, priveliste super (daca ai camere cu vedere panoramica)
http://www.moesererhof.at/
[ http://pic.nethotels.com/images/NHATINN/hotels/moesererhof_front_view.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa vezi Valea Innului din Moesern (daca nu cumva norii sunt sub tine):
[ http://www.imageant.com/blog/wp-content/uploads/2007/07/valea_innului.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa e peisajul in Leutasch:
[ http://www.imageant.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/weidachsee.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Imagini din Mittenwald:
http://www.imageant....varia-germania/

Cheile din Leutasch (Leutaschklamm) sunt inchise de obicei iarna, dar tot te poti plimba prin padure in zona

De Innsbruck nu mai zic nimic, ca acolo probabil stii destule, ideea e ca e aproape si poti merge cu trenul (pe un traseu destul de spectaculos). Dupa cum vezi eu am fost vara (poza cu hotelul nu e facuta de mine), insa iarna e sezon mai intens acolo ...

Edited by utopium, 14 December 2013 - 19:58.


#4
whoswho69

whoswho69

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,391
  • Înscris: 02.10.2006
Recomand Solitude, Alta/Utah, Silverton, Telluride, Snowmass Resort/Colorado, Grand Targhee/Wyoming. Variante de rezerva Breckenridge sau Park City. In Europa e plictiseala mare, dai banii degeaba. Vacanta placuta!

Edited by whoswho69, 14 December 2013 - 20:07.


#5
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,532
  • Înscris: 30.10.2003
Eu iti recomand Tegernsee. E o piscina in Bad Wiessee  http://www.badepark-bad-wiessee.de/
Sunt trasee usoare de iarna pentru incepatori.

Iti recomand si Langlauf, schi de fond. Eu am fost de cateva la Kreuth ori, fara sa stiu sa schiez. Dupa ce prinzi miscarea si te dai in 2-3 ore cazi lat de oboseala. Poti inchiria echipamentul de la ei. Iti recomand la Kreuth ca acolo e o pista scurta pt incepatori. Chiar te distrezi, mai ales daca nu te stii.

Exista si o partie lunga de sanie la Wallberg. Coborarea dureaza cel putin 30 minute. Poti inchiria sanie si apoi sa urci cu telecabina pana in varf.

Poti apoi sa mergi la Schliersee.
Peste tot poti merge cu autobuzul. Daca iti iei bilet Bayern poti sa mergi cu biletul ala cu toate mijloacele de transport (in caz ca nu ai masina)
Ai toate informatiile aici:
http://en.tegernsee.de/ varianta in germana ofera mai multe informatii. Vezi harta interactiva ofera infoermatii faine. Ai si webcamere si poti vedea cum e zona.

Deasemenea recomand si eu Mittenwald.

#6
entity22

entity22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,016
  • Înscris: 16.07.2007
Multumesc pentru recomandari! In Mittenwald am vrut sa ma duc asta vara dar am decis sa o pastrez pentru alta vacanta, deci m-am documentat, dar de Seefeld doar auzisem. Acum ca m-am uitat mai atent, cred ca ma duc in zona aia, am vazut ca se fac pana in 3 ore cu trenul de la Munchen si sunt trenuri directe. Acum ma intreb daca m-as putea folosi de varianta de bilet pe un land(adica Bayern in cazul de fata) chiar daca ies din Germania. Sunt autobuze care merg intre localitati pe acolo? Ma gandesc ca trebuie sa fie, ca peste tot. Acum sa ma uit de pensiune. Pe siteul lor am vazut ca au la activitati de iarna si hiking/walking deci e bine!

#7
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,897
  • Înscris: 14.08.2007

 entity22, on 16 decembrie 2013 - 20:04, said:

Sunt autobuze care merg intre localitati pe acolo? Ma gandesc ca trebuie sa fie, ca peste tot. Acum sa ma uit de pensiune. Pe siteul lor am vazut ca au la activitati de iarna si hiking/walking deci e bine!
Da, sunt autobuze intre localitati, eu am fost fara masina si m-am deplasat cu autobuzul si trenul. In Innsbruck am fost cu trenul, in rest cu autobuzul (Moesern - Seefeld - Leutasch - Mittenwald, etc). Si noi am fost un pic off-season (la inceputul verii) cand programul autobuzelor nu era la fel de des ca in sezon, dar tot ne-am descurcat (si Moesern era un pic mai izolat, Seefeld insa e mult mai mare si are si gara). Am preferat Moesern-ul datorita peisajului mai spectaculos, dar da, accesibilitatea nu e la fel de buna ca in Seefeld, aia e clar, nici magazinele/restaurantele nu sunt nici pe departe comparabile ca numar. Seefeld e statiune in toata regula, Moesern e un satuc, insa e foarte pitoresc amplasat. Nu ca Seefeld nu ar fi si el frumos. Pentru usurinta deplasarilor/mai multe optiuni recomand Seefeld si poti vizita si Moesern intr-una din zile (preferabil cand e senin ca sa ai o vedere frumoasa asupra Vaii Innului). Leutasch si Mittenwald nu trebuie nici ele ratate ... Innsbruck e bonus :)

Edited by utopium, 16 December 2013 - 20:39.


#8
cibo

cibo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 26.02.2004

 w140, on 14 decembrie 2013 - 19:26, said:

Incearca săniuş la Wildkogel-Sledding-Arena cea mai lungă pârtie de sanie iluminata nocturn, in lungime de 14 km, cu o diferenţă de altitudine de 1300 m. Se pot folosii: sanii de curse, sanii clasice/normale sau bob. Traseul de săniuş durează ca. 30 – 50 min., în funcţie de abilităţile si echipamentul fiecăruia. Sanii se pot inchiria la fata locului.
http://www.rodeln.at...esland=Salzburg
http://www.wildkogel...r/sledding.html

ati incercat personal? eu astazi plec din Kaprun cu marele regret ca n-am reusit sa ajung acolo. pana sa ma dezmeticesc partia a devenit inaccesibila datorita vantului puternic sus si ulterior lipsei de zapada in partea inferioara..

#9
zugry

zugry

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,441
  • Înscris: 27.04.2007
O alternativa ar fi Schladmingul cu partie de sanie de 7km iluminata noaptea + mai multe trasee de trekking (facute personal iarna prin zapada)
In apropiere ai avea si valea Gastein, cu thermele de la Bad Gastein/ Bad Hofgastein (si aici ai trasee de trekking)

#10
w140

w140

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,414
  • Înscris: 30.04.2008

 cibo, on 28 decembrie 2013 - 07:21, said:

ati incercat personal? eu astazi plec din Kaprun cu marele regret ca n-am reusit sa ajung acolo. pana sa ma dezmeticesc partia a devenit inaccesibila datorita vantului puternic sus si ulterior lipsei de zapada in partea inferioara..
Scuze, doar acum am vazut postul/intrebarea.
Da, am fost personal, ...distractia este garantata, pt. franare si viraje in cei 14 km de coborare e nevoie de bocanci seriosi sau bocanci de sacrificiu, deoarece acestia vor fi supusi drastic la frecus cu zapada (ghiata). Sanile de diferite marimi se pot inchiria cu 8 euro/zi de la fata locului, dar este permis si cu utilajul personal. Inradeva merita incercat saniusul doar cand este zapada de buna calitate pana jos in vale.
Regret ca nu am probat si snowbike-ul (ski-bicicleta) ce se putea inchiria cu 20 euro /zi

Edited by w140, 10 February 2014 - 01:08.


#11
fonrabie

fonrabie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 645
  • Înscris: 02.11.2006
Salutare baieti, vin si eu cu o intrebare la cei care ati fost si stiti despre ce e vorba prin alpi, vreau sa mergem 4 persoane in alpi in Austria prin ianuarie si as fi interesat si eu de niste preturi de pe acolo... mancare, cazare, taxe de drum, km, etc... eu am fost in Austria de mai mutle ori in linz dar nu stiu unde exact sunt alpii... spre Rusinea mea. In principal ne intereseaza o cabana cu camere cat mai accesibile la pret si sa fie frumos cam asta e principalul. De mers noi ne am gandit sa mergem cu masina(opel corsa 1.0) momentan dar daca am lua bilete de avion din timp si sa inchiriem o masina ar fi ok si asa sa nu pierdem vremea pe drum aiurea. Cazare ne intereseaza pentru 3 nopti 4 persoane. Multumesc

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate