Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Sisteme de incalzire, racire, ventilare in solarii/sere/rasadnite

- - - - -
  • Please log in to reply
1172 replies to this topic

#127
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Erori grave de marketing :)
Meganedoi , targetul meu de marketing este de multa vreme indeplinit...tocmai prin aceste raspunsuri "acide" din partea unora dintre noi , inseamna ca se creeaza atentie asupra produsului , si scopul meu este sa fac cunoscut principiul si posibilitatile acestui produs , NU sa il vand. Sunt suficienti oameni care din curiozitate macar , au verificat informatia , au "pipait" si si-au dat seama ca asta este ceea ce au nevoie pe viitor.
Daca azi ai 300 mp , maine poate iti vei dori sa ai 700 mp , si atunci vei sti ca exista ceva profi. E o investitie in viitor , prin care nu fac nimanui niciun rau. Nu fac reclama , doar informez!
Ma bazez ca fiecare dintre noi isi doreste ceva mai bun , in timp , iar sistemul asta vine in intampinarea celor ce vor reusi mai mult.......

Asa ca va urez in continuare spor!

#128
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Buna ziua ,

Societatea noastra s-a gandit sa vina in intampinarea unei nevoi de a incalzi spatii mari la un cost cat mai mic. Astfel , generatorul de aer cald poate functiona pe lemn , deseuri de lemn , resturi vegetale , carbune , cocs , talaj , bricheti rumegus. Este o constructie moderna din inox si otel , acompaniata de o turbina centrifugala de ultima generatie cu nivel scazut de decibeli si durata de viata extinsa , reprezentand pe de-a intregul un agregat menit sa raspunda oricarui tip de necesitate de incalzire industriala.
Chiar daca este produs , fabricat in Romania  am avut grija ca de la inceput sa fie mai mult decat "o soba cu ventilator". Sunt foarte multe sere in lume care folosesc tunuri de aer cald pe alti combustibili (lichizi , gazosi) etc care duc la cheltuieli majore , astfel ca la noi in tara devin foarte costisitoare , solutia propusa vine in intampinarea conditiilor si politicilor de pret pe combustibili din Romania. De exemplu , daca folosim la incalzire deseurile rezultate de la o fabrica de cherestea (gater , mobila ) , costurile cu incalzirea intr-o sera sunt de 10 ori mai mici decat cele pe gaz sau motorina.

O sa trec la intrebari acum , mai jos aveti raspunsurile ingrosat:

- detineti vreun sistem de automatizare pe baza caruia sa-mi reglez temperatura in sera ?Da , generatoarele mai mari de 205 kw (inclusiv) sunt prevazute cu tiraj fortat la cos. Intercaland un termostat de ambient se poate in acest fel regla si mentine temperatura . Acest termostat se poate monta pe tabloul electric al agregatului.
- ce capacitate de incarcare au generatoarele dvs ? ce autonomie ? sau de cate ori trebuie sa pun lemne pe foc intr-o noapte? Autonomia este intre 2 si 4 ore , in functie de combustibil si de gradul de umiditate al acestuia. Noi recomandam un maxim de 20% umiditate pentru combustibil
- ce se intampla cand aerul rece din sera trece pe langa vatra si " schimbatorul de caldura" ? se formeaza condens in interiorul vatrei si "schimbatorului" ? -daca nu se formeaza condens atunci schimbul de caldura este redus prin micsorarea vitezei ventilatorului si de aici si randamentul de 90 % este minciuna? ca vedeti dvs. aici e calcaiul lu'  domnu' erou din grecia antica....vreau randament mare = maresc viteza aerului la ventilator - fac " agresiv" schimbul de caldura - instalatia imi face gudron in interior si-mi corodeaza centrala care e moarta dupa fix 2 ani dupa ce iese din garantie..micsorez viteza aerului ce trece prin centrala atunci randamentul scade substantial. Se poate sa citeasca unul dintre inginerii dvs aceasta nelamurire a mea si sa ma faca sa inteleg cu randamentu' de 90%.Prin plimbarea ,amestecarea si destratificarea aerului se produce o uniformizare a aerului si temperaturii implicit. Prin folosirea inoxului refractar de tip v4828 (inox pentru cuptoare) ,  gudronul si compusii chimici nu pot afecta viata generatorului astfel ca  durata estimata a agregatului fiind de 10-20 de ani de viata. Din experienta noastra , nu s-a plans nimeni de gudron sau deteriorarea focarului. Singura depunere este o cenusa minerala asemanatoare cu cea vulcanica (cenusa ce nu poate fi arsa in niciun fel) alba-gri care se regaseste la curatirea lunara in tuburile schimbatorului de caldura , precum si in cenusar.  
- pretindeti ca specialisti au testat sistemul - eveti rezultatele testelor si in ce conditii s-au facut? ce combustibil au folosit la teste?Testele s-au facut cu combustibil lemnos cu umiditate mai mica de 25% , la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti , Facultatea de Inginerie a Instalatiilor si Instalenerg CERT Bucuresti , la laboratoarele Insist . Raportul de incercari poate fi verificat oricand la sediul fabricii din str Turnului nr 5 , Brasov (fosta platforma Tractorul). Generatoarele de aer cald KronHeat , produse de SC MSSC Trans Brasov , in conformitate cu directiva 2006/42/CE a Parlamentului European si al Consiliului din 17 mai 2006 privind echipamentele tehnice si de modificare a Directivei 95/16/CE cu OG 20:2010 , sunt standardizate potrivit declaratiei de conformitate si atestate conform standardelor SR EN 1319/2010 si SR EN 303-5/2012.


Daca mai aveti intrebari , va raspund cu mare drag , chiar va las si numarul de telefon 0753 680601 sau [email protected] , totodata va asteptam la sediul nostru sa vedeti rapoartele in original si agregatele functionand live.

In speranta ca v-am raspuns intrebarilor dvs , va astept cu alte informatii daca aveti nevoie.

#129
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
vad ca ati trecut de la sere la spatii mari ..asa si trebuie...atitudinea ca pe forum se invart doar agricultori (sau tarani in opinia unora) care brusc li se inmoaie la vorbe de genu - ca sunt profund interesati cei cu sere de 2 ha pentru voi astia amaratii cu solarelu' de 100 mp nu e rentabil - este neconstructiva.Ca sa va dau o informatie pentru marketingu' dvs. veti vinde generatoare de aer cald in sere mari and o face plopu' pere si rachita micsunele singura sansa pe care o aveti sunt solarele si serele de mici dimensiuni.Revin cu intrebarile.

#130
SmartVantage

SmartVantage

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 28.08.2008
vrem un ex concret.
1. Cat costa un sistem la cheie pt un solar de 500mp acoperit cu folie normala, fara dublura?
2. Ce cantitate de lemne este necesara pentru a obtine o diferenta de temp de 20 gr sa zicem, sau consumul de lemn in m3 pentru o centrala de X kw la putere maxima care ar fi potrivita acelui solar de 500mp?

exemplu cu fabrica de cherestea pt noi este egal cu zero. E ca si cum i-ai spune unuia care are sonda de petrol sa se incalzeaza electric cand el are gratis altceva, sau cand i-ai spune unei mecanic auto sa nu mai foloseasca uleiul ars pentru incalzire si sa-l duca la reciclat. Fiecare cu avantajele lui. Unul poate are o centrala eoliana si foloseste curentul.

#131
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Este necesar un generator de 170 kw (in mod normal aveti nevoie de 90 kw , dar fara nicio izolatie , cu folie normala nedublata , cu deltaT de 20 g, necesitatea este mai mare ) - consuma 50 kg/h (consum maximal) , cam un mc pe zi (in conditii vitrege repet) . Consumul maxim este de 30 mc pe luna , cel pe care l-am intalnit totusi este undeva cam la 75% din valorile maxime , adica ar consuma 23 mc. Practic , costurile lunare se ridica intre 2800 si 3500 lei cu combustibilul.
Costurile sunt disponibile la telefon sau pe mail.

Detalii mai multe aici :
http://kronheat.ro/d...pecificatii.jpg

#132
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Si apropos , ca raspuns ca nu putem incalzi sere mai mari , avem pana acum peste 15 baloane presostatice si terenuri sportive pe structura de 28000 mc fiecare incalzite.
O sera de un hectar se poate incalzi cu 3-4 agregate (in functie de locatia geografica) si are 35000 mc deci super ok de incalzit. Si simplu sincer!  
Serele mici se incalzesc cu agregate mai mici , incepand cu 35 kW si ajunge pana la 305 kw (la comanda si mai mari)
Daca am incalzit baloane sau terenuri sportive de asemenea dimensiuni , ar fi chiar copilaresc sa spunem ca nu putem sa incalzim si sere.

Pe langa acest lucru , avem deja in curs cateva proiecte europene de sere cu bani pe care investitorii i-au primit pentru a-si achizitiona sistemele noastre , noi avand certificari EU.
Inainte sa dam cu bata , va invit sa vedeti fabrica , agregatele si apoi sa ne dam cu parerea.

In mai o sa lansam si primul uscator profesional de legume-fructe , de 2 MW , avem deja 2 comenzi pentru asa ceva.
Chiar reiterez invitatia sa ajungeti in Brasov sa vedeti despre ce e vorba!

#133
virg72

virg72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 14.01.2012
din exprimarea ta, cataline, imi dau seama ca nu stii cu ce se mananca o leguma, si de  asta nu e buna jucaria ta, de altfel comuna.
acum, serios, la costuri v-ati gandit?
daca-mi demonstrezi ca un astfel de utilaj este rentabil la un solar cu folie dubla, de 500 m2, cu rosii rasadite in el, incepand cu 20 februarie, te cred, altfel, imi pare rau, pe cuvant, nu pot.

Edited by virg72, 21 January 2014 - 11:46.


#134
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Treaba mea nu este sa "stiu sa mananc o leguma", asta e treaba inginerilor nostri , ei proiecteaza "jucarii". Treaba mea este sa v-o arat , voi sa o vedeti sau nu , sa o contestati sau nu , si sa va dati cu parerea. Momentan eu am toate certificarile si clienti in spatele acestei "jucarii", precum si proiecte pe viitor preaprobate sau in curs s.a.m.d , voi aveti doar indoiala care se bazeaza pe faptul ca stiti "sa mancati mai bine o leguma" decat stiu eu.
Tinand cont de faptul ca solutia asta se vinde pentru hale , terenuri presostatice , biserici , ciupercarii si sere, service-uri , grajduri , crescatorii de animale , fabrici de orice tip - inseamna ca ar trebui sa stiu sa construiesc o hala in timp ce joc tenis pe teren , gandindu-ma ca ma rog in biserica in timp ce mananc o ciuperca sau ca imi cultiv rosiile, urmand sa imi repar masina singur si apoi sa incerc sa produc pvc, mobila , frigidere ????
Tare , imi pare rau , nu stiu toate detaliile de care sunteti pasionati si apreciez lucrul asta , eu stiu in schimb toate detaliile in domeniul meu . A , am uitat , sunt expert in telecomunicatii , mai stiu si d-astea!
In privinta acestui produs , lucrurile sunt ff simple. Vreti si va intereseaza , faceti un efort si veniti in Brasov ! Nu va intereseaza de fapt dar vreti sa aratati ca va pricepeti? Va ascundeti dupa tastatura cu sarcasm si tastati una-alta! E alegerea voastra! Apreciez pe cei din prima categorie totusi , intrucat sunt oameni care stiu ce vor ! Si pe ceilalti ii apreciez , intrucat ma tin activat si imi creeaza confortul ca aflu foarte multe obiectii pe care sa stiu sa invat sa le rezolv prin explicatiile necesare si bazate pe logica si experienta acumulata.

As aprecia enorm sa aveti si ceva argumente solide (cum au fost cele de mai devreme la care am raspuns) inainte sa aruncati cu vorbe de gen "ca nu stiu cu ce se mananca o leguma". Sincer , mie imi place sa le asezonez cu o friptura sau cu un peste la cuptor asa ca ... poate ca stiu mai multe decat las sa se inteleaga ;)

Spor in tot ceea ce intreprindeti!

A...si mai am o mica intrebare...sa zicem ca unul dintre toti cei ce vad aceste cuvinte vor cumpara sistemul si vor fi nemultumiti! Cat de prost as fi , va intreb , sa ma expun pe mine si firma in halul asta , ca dupa o porcarie sa calcati in picioare produsul? Ce credibilitate as mai avea? Credeti ca daca , sa zicem , vand o "jucarie"cu 2000 Euro (oau! ce valoare mare) si apoi ma terfeliti , inseamna ca am facut o mare chestie ? Nu , dimpotriva , inseamna ca am distrus aproape totul pe latura asta de business.. Totusi prin faptul ca ma expun astfel , ar trebui sa va dea unora de inteles ca suntem ff siguri pe "jucaria" asta , mai ales prin prisma experientelor anterioare , experimentelor si testarilor facute de organizatiile specializate !

Zic si eu , think out of the box ! PLEASE !

#135
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Draga Catalin,
Va fi o poveste fara sfarsit daca nu ne dai contactele unora dintre clientii care folosesc inventia ta. Chiar si ale celor care iti sunt prieteni. Trebuie sa vedem cu ochii nostri. Macar asa cum putem vedea aici, o solutie de 600 lei. Sper sa nu se supere proprietarul sau altcineva ca am pus link-ul, dar nu mai rezist la o densitate asa de mare de vorbe fara date sau exemple.

#136
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Am trimis pm cu informatiile de contact.

#137
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
serele mari  nu se incalzesc cu acest tip de incalzire , puteti pune si 40 de agregate intr-o sera de 10ha , nu se incalzesc in acest mod, nu mai vorbesc de solutia tehnica cum distribuiti caldura in sera respectiva si alte detalii , o sera nu este o hala sau un teren de fotbal ,caldura prin ventilatie nu este recomandata intr-o sera.La o ciupercarie este nevoie de conditionarea aerului cu o anumita umiditate (din cate stiu ,n-am experienta cu ciupercariile) iar sistemul dvs schimba parametrii aerului drastic , deci si ciupercariile cad in opinia mea. Singura varianta in agricultura pe cresterea plantelor in spatii protejate pentru dvs. este solarii si sere mici . Am vazut in schitele dvs ca tevile pentru incalzire sunt sus-tevile se pun jos. De asemenea aveti un filmulet in care aratati un solar/sera cu mai multe travee iar tevile de caldura sunt puse sus in mijlocul traveelor ceea ce este total gresit. Stiu o sa spuneti ca e doar cu titlu informativ solutiile tehnice fiind altele etc. etc. da de ce nu puneti solutii tehnice corecte ca si exemplu? Pur si simplu pentru ca nu ati facut pana acum nici un sistem pentru solarii atunci cand faceti unu va rog anuntati-ne si puneti pozele cuvenite pentru ca poporu sa vada despre ce este vorba.Tot la eficienta trebuie specificat ca la centralele cu tiraj fortat aflate in incinta incalzita aer rece va intra in incinta pentru al compensa pe cel scos afara pe cos.

---------
la raspunsurile dvs. unele sunt incomplete nu ati facut un efort prea mare sa raspundeti apreciez ca ati raspuns totusi ,intrebari nu mai pun sunt mai mult tehnice si nu are sens.

la prima intrebare trebuia sa specificati si ventilatorul de tiraj unde este amplasat iar tirajul se face direct in camera de ardere sau sub vatra..
la problema numaru' trei ma plimbati pe langa subiect,inoxul refractar este atacat de acidul format din gudron si condens daca acesta exista,nu vad nici o plimbare si nici o destratificare a aerului in schita dvs. eu vad numai ca aerul trece pe langa vatra in schimbatorul de caldura...ma rog nu mai insist nici macar unde este pus inoxul acela de care vorbiti..nu ma indoiesc ca sistemul nu e viabil sau nu este de calitate ,indoiala mea vine de la eficienta aia de 90% care o puneti pe site si care cred ca nu este reala...si ar trebui specificat si grosimea tablei din care este facuta instalatia si unde e pus inoxul acela cu care va laudati si de ce e pus acolo. Si in sfarsit la ultima intrebare era legata tot de eficienta de 90% daca sau facut teste , desigur ce-mi spuneti dvs. acolo sunt bine venite ca si constructie nu ca eficienta.

-----------
In concluzie daca tot nu mi-ati multumit pentru sugestia de a renunta sa mai discutati cu cei care au sere de 2ha pentru ca acest timp de incalzire nu se potriveste, nu este viabil (oare ma gandesc la o sera de un hectar cu patru agregate de incalzire trebuie sa transport cate 400 kg de lemne la 4 ore in 4 locatii diferite in sera)  si solutia de distribuire a caldurii in sera este aproape imposibila (nu uitati tevile care degaja caldura se pun jos -nu sus) dar  nu m-as mira la noi sa gasiti asemenea clienti -va mai dau cateva sugestii.
- prima sugestie ar fi la potentialul prim client cu solarii sa-i faceti o reducere instant de 50% si in schimb sa va folositi de rezultate in scop de marketing
- fara tiraj fortat carbunele nu arde complet si la capacitate de asemenea curatarea centralei este zilnica si curatarea fumurilor saptamanal ,la curatarea fumurilor se face foarte mult praf negru ce se poate pune pe plante si innegreste totul in jur.
- trebuie sa aveti in vedere o autonomie de cel putin 8h sau nu credeti ca ma voi scula din 3 in 3 ore sa bag foc...
- un generator de aer cald cu combustibil solid pe gazeificare ar fi cu adevarat o realizare remarcabila
- cei cu solarii iubitii ca sunt cei mai multi.
Succes in continuare.

Edited by scuterone, 21 January 2014 - 15:36.


#138
virg72

virg72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 14.01.2012
pt sa-ti raspund aici:  nu sint interesat de oferta ta pt ca din intamplare cam stiu principiul de functionare a unei sobe, fie ea din metal sau alte materiale.
adica ce vinzi tu, mi se pare destul de comun, adica usor de realizat si in regie proprie.
pot sa-ti spun, fara a da dovada de lipsa de modestie,ca incalzirea solarului cu aer cald sau incalzirea pamantului cu apa calda, echivalentul incalzirii in pardoseala de azi, sint incercate de mine cu ceva timp in urma.
despre rezultate, asta-i alta poveste.

#139
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Se apropie iarna adevarata. Cu zapada, viscol si inevitabil ger. Cu totii cautam sa protejam plantutele din solar sau rasadnita. La rasadnita avem posibilitatea sa o incalzim cu acele cabluri electrice iar caldura sa o pastram cu rame sau tunele de folie sau agril. Dar cum iarna ,, nu-i ca vara'' ideal este sa avem si putina (sau mai multa) caldurica in solar.
Variantele sunt multe si cateva au fost postate pe acest necesar subiect. Cred ca am gasit ceva eficient, curat, disponibil, cu mare capacitate calorica.
Dar sa incep cu inceputul. Vis-a-vis de mine se afla o statie gpl si o spalatorie auto. Ambele apartin aceleiasi firme. Acum vreo cateva saptamani (3,4) din cauza frigului, ingheta spuma si apa care erau date pe auto. S-a inchis (are usi rulante) incinta respectiva, dar tot degeaba. Atunci patronul, a facut achizitionarea unui tun care foloseste ca agent termic, gpl.
A fost bagat in incinta si mediul ambiant s-a schimbat radical, spre bine. Astazi discutand cu un vechi si bun coleg de pe arie, despre iarna care va sa vina, ma uitam spre spalatorie si mi-am adus aminte de tunul respectiv. Am fost si am facut foto, iar patronul respectiv mi-a dat toate detaliile. Pret, consum, furnizor, etc. La intrebarile mele, mi-a facut urmatoarea propunere: poftim tunul, tine-l o noapte, vezi cat consuma si daca iti convine, i-ati si tu unul. Mai mult de atat, nu cred ca ofera cineva. Astept sa scada temperaturile nocturne, dupa ninsorile prognozate si trec la actiune. Mentionez ca tunul respectiv are un arzator din ceramica, aprinderea este gen pizoelectrica, iar in spatele flacarii se afla un ventilator. Adica ceva gen aeroterma. Caldura emanata este foarte mare. In spatiul unde am facut noi probe, cand am dat drumul, iesea abur din gura. erau -4*. In trei minute, alcoolul din termometru, s-a ridicat la 5*,6*. Locatia respectiva are 8m.x6m. Inaltimea este de 5m. Socotiti voi cubajul.
Inainte sa postez, am intrebat cativa colegi, in ideea de a nu fi socotita reclama postarea mea. Toti mi-au spus ca doresc sa fie corect informati de aparatul respectiv. Ma comformez si pun foto insotitoare. Raspund la orice intrebare. Nu stiu, travesez soseaua si aflu.
Atentie la ultima imagine! Nu stati prea aproape de monitor! Riscati sa va parleasca sprancenele! Este in functiune.
Este ca se simte caldura?
Foto

Attached Files



#140
danjkl

danjkl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 18.04.2010
" Atunci patronul, a facut achizitionarea unui tun care foloseste ca agent termic, gpl." Poate combustibil nu agent termic?

#141
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Flacara deschisa=condens!
Cum scoti condensul din solar cand afara sunt -15 grade?

Numai bine!

#142
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Danutz
Oare se va crea mai mult condens fata de ce am acum in solar? Si oare nu iese pe circumferinta ,,tunului'' doar caldura impinsa de eliciile ventilatorului? Flacara deschisa este in interior. Oricum trebuie sa tin o noapte aparatul respectiv in solar. Dimineata voi trage niste concluzii, pe care le fac publice.  Sper pozitive!

#143
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Da, face condens suplimentar!
Prin ardere rezulta, printre altele, si apa (sub forma de vapori). Vaporii din tub vor fi suflati in solar.
Esti constient de efectul picaturilor de condens! Trebuie montat si un extractor de aer (sa scoata
aerul din solar fara sa deschizi usile) .... adica costuri suplimentare!
Eu nu as incalzi cu flacara deschisa...ca: ce iau pe mere dau pe pere! ... in cazul asta perele imi
par mai scumpe decat merele!
Asteapta si alte opinii!

Numai bine!

#144
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Dă-i bătaie Iorgule !

Attached File  DSC01920.JPG   126.41K   98 downloads

Uite si o sera de afara :

Attached File  3dd6d0737bfb531d1d9e820898fdfabf.jpg   50.58K   106 downloads

Edited by almadan, 23 January 2014 - 23:50.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate