Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 

Sisteme de incalzire, racire, ventilare in solarii/sere/rasadnite

- - - - -
  • Please log in to reply
1172 replies to this topic

#109
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008

 subway_guru, on 16 decembrie 2013 - 22:49, said:

Mai, mai, nu sariti cu picioarele pe pian inaite sa fiti siguri, asa ati facut si cu cetateanul ala din Turda si ati luat-o in barba...ceva rabdare nu strica!
Mie imi pare rau de userul   agrocon care, chiar daca se zice ca a facut ceva reclama (eu n-am vazut - poate in privat), a furnizat informatii de mare valoare

#110
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
1orgu, am trimis pm cu info de contact. Merci!

#111
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
V-am adaugat un link mai jos cu un interviu dat Ziarului Financiar despre aceste sisteme.


http://www.zf.ro/zf-...atalin-11906322

#112
virg72

virg72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 14.01.2012
n-am timp sa ascult tot, da n-am ce spune, e inventie mare, tevi cu aer cald pe sub patule, chiar nu ma gandeam la asa ceva.
iar, n-am stiut pana acum ca lemnul si carbunele sint printre combustibilii cei mai ieftini.
intr-adevar tre sa faci ceva cercetari pt asta.

#113
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Cercetarea propriu-zisa nu e in privinta combustibilului (care da , e mult mai ieftin) sau in privinta pozitionarii tevilor pe sub patule , ci obtinerea randamentului ridicat si eficienta au fost si raman provocarile maxime pentru orice producator de termice. Este o intreaga inginerie ”sub fusta” generatorului , inginerie ce de fapt ii confera valoarea si calitatea pe piata. De asta au avut nevoie cei care au achizitionat sistemul asta sau oricare altul , mai ales pentru sere.

#114
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 14.11.2006
ceea ce faci tu mi se pare a fi o reclama agresiva.  am urmarit si eu reportajul si nimic concret. unde e sera aia din timisoara? ma duc sa o vad si discut cu proprietarul sa vad ce zice si el.

pune si tu ceva concret cum ar fi poze si filme reale si  niste reduceri de 50% pt useri  sa vedem si noi ceva palpabil. si eu pot sa zic ca am descoperit leacul cheliei si sa dau un interviu gen "bilti are leacul cheliei si chiar a vindecat doi cheliosi in dobrogea".

fara suparare dar hai sa mergem in directia buna.

#115
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
@bilti
Cred ca am fost printre primii, daca nu ma insel, undeva dupa maddox, care am fost deranjat de postarea cu tenta de reclama facuta de Catalin, acum vreo luna. Se pare ca a luat si banare din cauza asta. Asa cum am promis in acea perioada, urma sa ma deplasez la o adresa, din comuna Bolintin, pentru a vedea la lucru centrala respectiva.
Problemele zilnice, precum si factorul timp, au fost cele care nu mi-au permis vizualizarea live a utilajului respectiv. Dar cum sunt o fire foarte pragmatica si insistenta, am aflat pe diferite canale nr. de telefon al posesorului acestei centrale. Se numeste Paul si are doua solarii de 500mp. fiecare. In ambele seamana, cultiva si creste flori. Am vb. cu el telefonic si am primit invitatia sa-l vizitez. Persoana respectiva nu a facut nici un fel de loby sistemului respectiv, dar m-a asigurat de eficienta acestuia la un solar incalzit cu lemne, fata de celalalt, incalzit cu aer cald. La solarul unde are centrala, folia este simpla. La celalat are folie dubla. Asta este a doua iarna de cand foloseste centrala respectiva. A devenit maneger in achizitionarea materialului lemnos. Merge in iunie sau iulie, in Jud. Arges si achizitioneza o cantitate de lemne la un pret mai mult decat avantajos. Este asigurat pentru tot sezonul de caldurica, la un pret modic.
De la mine pana la Paul, fac 25-30 de minute. Poate saptamana viitoare, ma reped pana la el sa vad ce si cum. Poze, nu mai spun cate fac.MUlte, multe, multe.  Am un fix cu aparatul foto.
Acum te rog sa ma crezi, dupa ce am accesat multe solarii cu flori si rasaduri, deja 51% sunt inclinat spre aceste culturi. Totul este caldura in sezonul rece. Daca o avem la un cost rezonabil, optam pentru ce este mai eficient. Mai ales ca la solarelul meu imi este necesara o centrala micuta. Lemne, ma invata Paul. Piata de desfacere avem.
Doua scoli pe langa mine, doua gradinite,un dispensar si un cimitir. Acum la modul cel mai serios, trebuie neaparat sa vad cu ochii mei si sa va informez si pe voi.
Cred ca maddox, almadan, regele, virg, maraskinos si alti multi colegi (iertati-ma ca nu v-am citat pe toti), astepta deplasarea mea la Paul. Sa ma zica cineva ca S.P.-ul nu schimba destine. Sper ca spre bine!

#116
K1dnapper

K1dnapper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 08.01.2007
@ bilti asta cu 50% reducere e tare,saracu om ajunge in pierdere :)),iar reclama agresiva nu e,daca te uiti la preturi,cea mai ieftina incepe de la 1680E,si propabil ca pret final pe la 2000 si ceva de euro.Caldura nu este suficienta sa produci rosii,castraveti,ardei,vinete iarna,mai trebuie lumina,CO2,polenizare;doar pentru salata si ridichii nu merita investitia.Nu stiu ce suprafata de solar poate incalzii aceea centrala,si pana la urma cat de usor e sa iti desfaci mara,pe timpul iernii fara sa fii fiscalizat,deci ma indoiesc ca este o optiune pentru multi dintre agricultorii SP. De exemplu in Germania acuma 200gr rosii cherry import Olanda,este 1,99 euro,deci vreo 10 euro kg.Oare in Romania cat costa,avand in vedere caci costul de productie este aproximati acelasi?

#117
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 14.11.2006
care aveti facebook si ati vazut reclamele la economizorul de energie stiti la ce ma refer. e tot ceva de genul asta "cristi din tecuci a redus factura la curent la jumatate, vasile din valea nufarului nu-si mai tine copii in frig" samd. hai sa vedem un utilizator real si apoi mai vorbim. pana atunci vindec si eu chelia.

 catalinpanciu1986, on 16 decembrie 2013 - 18:32, said:

E destul de fain , am vazut la o sera din Bolintin treaba asta.
Ma intreb o fi bun si pentru mine?
De bun e sigur bun de fapt , ca am vazut cum merge , doar ca la dimensiunea mea (500 mp) cred ca imi trebuie ceva mai mare.
Sunt curios daca produc si generatoare mai mari. Daca e maine ii sun , si va tin la curent cu informatiile.
Oricum sunt destul de ascunsi , parca n-ar vrea sa isi faca vanzare......

asta ce mai e? pai catalinpanciu e directorul comercial si pozeaza in user interesat de sistem!?

undeva am mai vazut ca zicea ca e o intreaga inginerie sub fusta. pai avem ingineri pe sofpedia. pune dom'le principiu ala sa-l vedem si noi. ca doar nu e motorul in 5 timpi pe apa si-l tinem secret.

#118
SmartVantage

SmartVantage

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 28.08.2008
parerea mea este ca ar trebui sa-si puna sistemul pe vanzare la top-shop, teleshop etc. Cred ca ca s-ar incadra bine printre masina de cusut "siu-uiz" si aparatul cu care auzi dar esti surd etc. De 2 milenii se chinuie omenirea sa gaseasca un sistem ieftin de incalzire si se gasira unii de la Romanica care descoperira roata rotunda. Daca era un sistem revolutionar, primea 10 premii internationale, si produsul lor nu mai era al lor de mult. Se gasea vreun Soros de afara  care ii cumpara cu tot cu grajdul de la CAP in care au inceput ei sa taie la PVC sa pacaleasca lumea cu niste ferestre (sau geamuri termopan cum le zice ei care habar nu are ce vand) de proasta calitate. Ca sa nu mai zic ca domnu` inginer nu prea le are cu gramatica de loc...
II vad pe cei doi peste o vreme inginieri la Mitsubishi.

Edited by SmartVantage, 17 January 2014 - 08:40.


#119
virg72

virg72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,048
  • Înscris: 14.01.2012
cei ca panciu au impresia ca pe undeva s-a descarcat caru cu prosti, habar n-au cu ce se mananca legumicultura si agricultura in general, si vin asa cu niste aere de baieti scoliti crezind ca cei ce se ocupa si de aceasta activitate n-au auzit in viata lor  de ce vorbesc ei.
fiti siguri ca cei se ocupa in mod serios, profesionist si triesc din treaba asta s-au gandit pana acum la toate posibilitatile de incalzire economica a solariilor in care produc legume,totul se reduce la rentabilitate.
degeaba investesti in nu stiu ce constructie, automatizari, sisteme de incalzire nu stiu de care daca atunci cand tragi linie vezi ca esti pe minus.
eu, cel putin, ma simt ofensat de catre unii care vin cu fel de fel de idei crete si care habar n-au cum se produce un rasad, cum se duce pana la fructificare o planta, cum se vinde fructul acelei plante si tot asa.


#120
regeleflorilor

regeleflorilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 18.02.2010
Sunt extrem de interesat de o rasadnita incalzita sau un solar de 200mp,dar fie vb intre noi ma gandeam mai in gluma mai in serios ca de banii unei asemenea centrale sa fac un solar mare de 500 mp cu de toate si sa iau in pretul centralei 5 vaci bune cu 5 vitei si cred ca o sa am de toate free la pachet,atat legume cat si carne,lactate,atat rasaduri ,flori cat si gunoi,A si sa nu uitam de caldura ce o vor face cele 10 animalute.
Ce ziceti? interesanta idee nu?Posted Image

#121
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006
e cat se poate de bio! :-)  numa' ca tre' sa umblii la nr de "focuri", cele 7,5 vacute nu cred ca ajung sa incalzeasca cei 500 m2. Sa presupunem ca ajungem acolo, cum le tinem departe de salata? nu de altceva, da' s-ar putea sa ne faca prematur cei 5 vitei :-)

#122
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,073
  • Înscris: 17.03.2005
Eu am vrut sa bag vaca in casa dar nu m-a lasat nevasta:D

Edited by parintele, 19 January 2014 - 05:10.


#123
regeleflorilor

regeleflorilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 18.02.2010

 qwertysecret, on 19 ianuarie 2014 - 01:26, said:

e cat se poate de bio! :-)  numa' ca tre' sa umblii la nr de "focuri", cele 7,5 vacute nu cred ca ajung sa incalzeasca cei 500 m2. Sa presupunem ca ajungem acolo, cum le tinem departe de salata? nu de altceva, da' s-ar putea sa ne faca prematur cei 5 vitei :-)

Pai fix asta e impedimentu ca nu credeam nici eu ca mai papa vacutele fan cand vad atata verdeata ,cat despre caldura fac nu ai grija,mai strangi si gunoiu intr-un canal colector si iaca biogazu,vechile melegare asa se faceau pe 2-3 carute cu gunoi verde

#124
catalinpanciu1986

catalinpanciu1986

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.12.2013
Salutare tuturor,

Observ cu tristete sincera felul in care reactionam unii dintre noi fata de ceea ce poate fi un sistem alternativ bun , profesionist si eficient.

Ideea cu aparitia tv era simplu de inteles dpmdv , in sensul ca uite, mai sunt si producatori romani care reusesc sa produca ceva in Romania , in ciuda tuturor problemelor. Subiectul nu imi apartine ci a fost ideea celor de la ZF , la care am fost si noi invitati si care ar trebui sa creeze un sentiment ok , nu de repulsie si de atac la persoana. Probabil ca ne place la maximum zicala "Sa moara capra vecinului", si probabil un faliment in domeniu ar aduce zambetul pe buzele unora dintre noi. Pacat.

Reactia pe care am starnit-o in  bussiness-ul asta  (sere de la 2 ha in sus) si nu numai a fost una pozitiva , care s-a soldat cu solicitari si comenzi in ultimele zile, astfel ca ma mira sincer reactia unor oameni dintre ai nostri fata de acest subiect . Ma indoiesc ca sere mari care ne-au contactat sau specialisti care au testat sistemul sunt toti niste cretini , ca putem sa aparem la Top Shop sau alte rautati. Poate asa au reactionat oamenii si cand a aparut televizorul in vremea lui , l-au luat in ras pana au vazut ca e ok "smecheria" respectiva.

Din pacate , poate ar fi trebuit sa comunic ca intr-adevar , la o sera de 200-300 mp nu e rentabila solutia , ci de la spatii mai mari , unde randamentul si productivitatea pot si foarte usor controlate prin simple calcule , si unde renteaza sa faci caldura profesionist , cu 2 culturi pe sezon si cu piata de desfacere preasigurata , garantata.

In incheiere , si aici as vrea sa inchid pe acest subiect , va sugerez cu drag sa cititi doua poezii : Cuiul - de T Arghezi si Criticilor mei - M. Eminescu., ca poate asa ne dam seama ca ar trebui sa fim mandri , fie ca vom cumpara sau nu , fie ca  suntem de acord cu un sistem sau nu , de faptul ca este produs in Romania , de romani , asa cum au putut ei , incepand in grajduri , dar oferind 25 de locuri de munca , aplicand la maximum toate riscurile ca sa tina afacerea in picioare. Sper din suflet ca fiecare comentariu rautacios sa fie facut de romani de-ai nostri care reusesc macar sa aibe 10 angajati.

Poate ar trebui sa imi fie rusine ca incerc sa promovez , sa fac asa zisa reclama agresiva (in orice manual de marketing , faptul ca postezi pe un forum NU poate fi numita reclama agresiva) , insa ma tem ca nu imi este rusine ca incerc sa arat publicului si alte solutii fata de cele conventionale.

Sper ca nu va veti mai supara ca unul de-al vostri incearca practic , la vedere si complet transparent sa va faca o "trimitere" si la alte solutii.
Spor va urez in tot ce intreprindeti!

#125
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Draga Catalin,
Te-ai suparat degeaba. De ce?
Pentru ca tu ai gresit. Ai gresit canalul de comunicare pentru ca nu ti-ai definit cum trebuie targetul sau nu ai analizat suficient caracteristicile forumurilor.
Aici, pe aceasta arie, nu ii vei gasi  pe cei care au sere de 2 ha, ci ii vei gasi mai degraba pe aceia care au o gradinita sau solarii de 50-100-200-300mp, care nu apleaca urechea sau portofelul la produsele de avangarda sau foarte scumpe. Cei pe care ii gasesti aici sunt aceia care prefera sa-si mestereasca singuri diverse si nu sa "spend much" pentru "high sistems".
Asadar, tu fie nu ti-ai clarificat targetul, fie nu ai evaluat bine publicul de pe forum.
Asa se intampla cand faci greseli grave de marketing, comunicare etc. Ajungi sa crezi ca esti luat in bascalie.

Cu stima
M

Edited by meganedoi, 20 January 2014 - 14:46.


#126
scuterone

scuterone

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 12.09.2005
nu detineti un sistem sa incalzeasca o sera de 2 ha ,nu stiti ce inseamna o sera de 2 ha, iar serele pentru legume nu prea se incalzesc  pe ventilatie aer cald din cate cunosc, aprecierile mele ca faceti ceva dar aproximativ toata lumea care se invarte pe aceasta arie face ceva iar aici ii aveti pe cei mai "rasariti", atata timp cat eprecierile dvs se bazeaza pe minciuna ma indoiesc foarte tare de toate laudele aduse generatorului care e o simpla soba cu ventilator.
Postarea unor asemenea aberatii consider ca este o jignire adusa membrilor acestui forum.
Daca vreti sa raspundeti puteti sa o faceti la urmatoarele:

- detineti vreun sistem de automatizare pe baza caruia sa-mi reglez temperatura in sera ?
- ce capacitate de incarcare au generatoarele dvs ? ce autonomie ? sau de cate ori trebuie sa pun lemne pe foc intr-o noapte?
- ce se intampla cand aerul rece din sera trece pe langa vatra si " schimbatorul de caldura" ? se formeaza condens in interiorul vatrei si "schimbatorului" ? -daca nu se formeaza condens atunci schimbul de caldura este redus prin micsorarea vitezei ventilatorului si de aici si randamentul de 90 % este minciuna? ca vedeti dvs. aici e calcaiul lu'  domnu' erou din grecia antica....vreau randament mare = maresc viteza aerului la ventilator - fac " agresiv" schimbul de caldura - instalatia imi face gudron in interior si-mi corodeaza centrala care e moarta dupa fix 2 ani dupa ce iese din garantie..micsorez viteza aerului ce trece prin centrala atunci randamentul scade substantial. Se poate sa citeasca unul dintre inginerii dvs aceasta nelamurire a mea si sa ma faca sa inteleg cu randamentu' de 90%.
- pretindeti ca specialisti au testat sistemul - eveti rezultatele testelor si in ce conditii s-au facut? ce combustibil au folosit la teste?
mai am intrebari promit ca le pun daca raspundeti la cele de mai sus


----------------------------------------------------------


reactia care le-ati starnit printre posesorii de sere este una de indignare ( a mea n-are nici pe departe 2 ha poate nu ma incadrez la profil)
din contra- sistemul dvs e pretabil pentru solarii si sere mici si pe acest plan trebuie sa va axati , avantajele fiind - investitia mica -fara instalatii cu agent termic si ca sa fiu rautacios putin - primele lucruri care ar trebui invatate la " serele de 2 ha " este sa aflam unde e intrarea in sera si apoi, odata intrati , sa putem sa ajungem si la iesire.

Edited by scuterone, 20 January 2014 - 14:41.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate