Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...
 Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...
 COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune
 Roka Residence Doamna Ghica

Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.
 

Mol Romania - politica de corporatie in detrimentul angajatului

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#19
maryus75

maryus75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,273
  • Înscris: 25.08.2006
asta-i capitalismul de rit basescian implementat in Romania si imbratisat cu ardoare si de alde Tonta si Adormitul intru' Domnul Antonescu.cu cel mai barbar si mai retrograd Cod al Muncii din lume  si cu o lipsa de reactie inexplicabila la tot ce li se intampla a angajatilor lucrurile vor degenera si mai mult

#20
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
ma ierti dragul meu.....dar in relatia dintre angajator si angajat nici nu ar trebui sa existe vreun cod. daca se gasesc fraieri care sa munceasca pe 500 de ron pe luna si ore suplimentare, ce ai tu cu ei?
la piata iti place cand gasesti produsele la preturi mari si negustorii sunt intelesi? acolo de ce nu protestezi? daca cineva vinde la jumatate de pret, tu te duci si ii dai pretul mediu sau dai pretul mai mic pe care ti-l cere?

#21
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Inteleg pana intr-un punct ce vrei sa spui. Dar te incadrezi in reteta corporatismului de tip sclavagist.

In ceea ce priveste negustorii obisnuiti, politica mea nu este sa merg pe la 50 de tarabe pana aleg sa cumpar de la taraba cu pretul cel mai mic. Dincolo de pret conteaza mult cum sunt servit, cat de agreabila imi este simpla prezenta a comerciantului, cum isi prezinta produsele, cat de multa GRIJA acorda nu doar propriei afaceri ci si mediului inconjurator, cum reactioneaza si ce rezolva in cazul in care apare o problema cu unul dintre clienti / colegi / angajati / furnizori.

In cazul Mol Romania sunt in primul rand niste discrepante mult prea mari intre castiguri si recompensele acordate. Pentru ca aceste corporatii aleg sa EXPLOATEZE resursa umana prin cat mai multe mijloace. Nu cultiva un raport echilibrat intre foloasele obtinute si beneficiile oferite. Avand foarte multa putere aleg sa marginalizeze pe omul mai slab pregatit, cu o putere financiara mult mai mica, lipsit de educatie si adesea de sansa. Legea junglei este prezenta si pestele cel mare inghite pe cel mic. Context specific capitalismului salbatic. Daca intr-o astfel de lume te vezi traind in continuare, s-ar putea sa reusesti cu brio deoarece nu cred ca vei avea prea multa concurenta in anii ce vor veni.

Edited by Eduard, 01 November 2013 - 21:35.


#22
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
legea junglei exista fie ca iti place sau nu. esti fraier, esti exploatat de altii.
numai prin educatie poti schimba lucrurile.
ai doar doua dolutii: ori esti bun in ceea ce faci si poti comcura onorabil, poti negocia fiindca ai valoare pe piata, ori iti gasesti o pila si negociezi cu pila cam ce ai vrea tu.

#23
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Aceasta realitate exista inca pentru ca unii vor sa existe iar altii nu-si bat capul cu ea. Dar eu nu vreau sa existe si ca mine sunt din ce in ce mai multi indivizi care se trezesc si constientizeaza conditia de animal aferenta la legea junglei. Si mai constientizeaza ca nu acolo vor sa fie, ca aceasta realitate este veche si putreda. Acelora ma adresez eu. Pentru restul populatiei exista (inca) Mol Romania si multe altele.

Edited by Eduard, 01 November 2013 - 23:07.


#24
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
frate, dar nu te obliga nimeni sa lucrezi in conditiile date. nu te-a cumparati nimeni ca sclav. faci contractul si semnezi cu ochii deschisi...dar majoritatea semneaza fara sa citeasca si dupa aia se plang.
tepe poti sa iei in multe domenii, nu numai in relatiile de munca, daca nu esti atent, nu esti educat, iti iei teapa! tot timpul vor fi oameni care sa profite de prostia ta.
ideea asta ca trebuie altcineva sa aiba grija de tine este nenaturala, este idee comunisto/crestino/socialista. in natura, tu ai grija de tine.
tu spui ca nu iti place sa traiesti in mediul asta, eu iti spun ca realitatea te contrazice, asta e viata si asa va fi.

#25
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Dar tu ce faci sa meriti lumea aia de care zici?
Ca altii si-au tocit coatele prin scoli sau si-au rupt carca pt a se ridica din mocirla.
De ce crezi ca meriti ce au aia? Si nu, nu ma refer la lucruri materiale pt ca nu toti strang averi.

Uite am si eu o curiozitate.
Ce nota ai luat la BAC?
Te-ai gandit sa iti continui studiile?

Sper sa nu crezi ca lumea de care vb exclude chestiile astea.

Edited by undercoverbrother, 02 November 2013 - 09:37.


#26
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,871
  • Înscris: 10.12.2006
E ok sa gandesti si asa, ca lumea iti datoreaza tie niste lucruri doar pentru ca te-ai nascut, dar nu e prea sanatos pe termen lung si intr-un sistem capitalist.
Realitatea e alta si cu cat mai repede iti dai seama de asta cu atat mai repede vei putea incerca sa realizezi ceva in viata, cu fortele tale, in loc sa pierzi vremea plangand de cat de nedrepti sunt unii.

Ca sa ai succes in viata trebuie sa te indepartezi de mentalitatea asta de oropsit si sa iti canalizezi energia spre lucruri mai constructive.

#27
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Nu pot sa nu remarc cu cata inversunare se scrie aici! Intr-atat de mare incat atunci cand argumentele devin indoielnice incepem sa invocam tot felul de pretexte pentru a ne justifica de fapt toxicitatea comportamentului fata de semenii nostri impreuna cu incapacitatea de a ne fi rezolvat propriile rani, frustrari si probleme de-a lungul timpului. In astfel de conditii nu ma mira ca exista inca sustinatori infocati si chiar agresivi ai mentalitatii si practicilor de tip Mol Romania.

#28
marius87ism

marius87ism

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,801
  • Înscris: 18.11.2012
Pana la urma e si ala angajat la o benzinarie mol , care e vreo franciza , lucreaza pe salariu minim , si fara sa mai infrumusetam situatia e ca un sclav , si dupa cum se vede nu intereseaza pe nimeni , poate daca era omul studiat prin vreo facultate facute pe intuneric , la care mergi asa , seara un pic , ca la paraclis din 1 pana in 15 sugust , si apoi examene mai interesa pe cineva , vorba lui Alexandrescu , vrem egalitate , dar nu pentru catei. Acest caz nu este unul trist , si  nu este unul singular sau vreo exceptie , dar cineva trebuie sa inceapa , si daca sa creeaza un precedent , mai multi vor prinde curaj poate . Nu putem fi cu totii freelanceri sau mici intreprinzatori , unii mai lucreaza si pe unde li se ofera o paine , si nu toti stiu cum e sa semnezi o fisa a postului in care ai vreo 5-6 pagini de obligatii , indatoriri si astfel de lucruri iar la drepturi sa fie trecut un singur aliniat.. Sigur ca la toti ne e greu , dar nu la toti la fel de greu , inainte de a comenta ceva , va rog sa va debarasati de clisee sau de imaginatie bogata dar lipsita de experienta , si mai ales de faptul ca eu cel care comentez am reusit deci se poate , si altii ar trebui sa poata , ca dupa cum se vede nu e chiar asa.

#29
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
@eduard
dragul meu, totul in viata se reduce la cerere si oferta si la raportul calitate/pret. fiecare dintre noi are de vanzare cate ceva: castraveti, ardei, stiinta, poezie, puterea de munca, etc.
cat de bine isi vinde "averea" tine de abilitatea fiecaruia. din pacate, socialismul/crestinismul asta slinos ne invata ca altcineva are grija de noi. in realitate, noi suntem singurii care putem avea grija de noi insine. de aia spun: casca ochii bine cand iti vinzi munca pentru a nu regreta mai tarziu. negociaza conditii clare de la inceput.
eu, dupa ce am luat cateva tepe cu salariul neplatit, mi-am jurat ca nu mai lucrez fara bani in avans. stii ca a functionat! m-am angajat undeva si am spus clar de la inceput: vreau banii in avans pe 2 saptamani si am primit. asa ca, sa stii ca se poate.

#30
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Sunt aproximativ 140 de statii MOL in toata tara. La fiecare jumatate de an se organizeaza intre angajatii benzinariilor un concurs pentru vanzarea de carburant (benzina si motorina EVO) la care participa toate statiile din tara. La sfarsitul perioadei:

- O singura statie din tara se va clasa pe locul 1
- O singura statie pe locul 2
- O alta statie pe locul 3

Premiile oferite pentru concursul din 2013 au fost: echipa de pe locul 1 primeste per angajat 400 lei in plus la salariu o singura data. Considerand media pe tara a numarului de angajati per benzinarie ca fiind 11, inseamna ca Mol Romania ofera celei mai bune echipe a sa - ca urmare a 6 luni de munca sustinuta - un premiu de 400 lei x 11 oameni = 1000 euro. Echipa de pe locul 2 primeste 300 lei / per angajat o singura data. Adica 750 Euro. Iar echipa de pe locul 3 are parte de 200 lei per angajat, adica 500 Euro.

Per total, Mol Romania ofera celor mai buni angajati ai sai ca premiu - la finalul a 6 luni de performanta in vanzari - generosul onorariu de 2250 euro (aferent la 33 de oameni).

Ridicolul cifrei devine mai mult decat evident atunci cand asociem acesteia cifra de afaceri si profitul net al companiei aferent unei jumatati de an.

Conform site-ului Doing Business Ro, la nivelul anului 2012 cifra de afaceri inregistrata de Mol Romania la nivel national este de 4.147.768.969 lei, adica aproximativ 1 miliard de euro, ceea ce inseamna 500 milioane de euro in 6 luni. Tot conform aceluiasi site, PROFITUL NET inregistrat de Mol Romania in anul 2012 a fost de 76 milioane lei, adica 17 milioane Euro, ceea ce inseamna 8,5 milioane de euro in 6 luni.

2250 Euro din 8.500.000 euro inseamna 0,02%. Atat se acorda in plus din astronomicul profit celor mai buni lucratori. Restul ramane actionarilor. Ca fapt divers, costurile cu reclamele despre generozitatea companiei fac parte din bugetul pentru cheluieli.

Asadar cine vrea sa lucreze in sistem? "Nu va inghesuiti va rugam, avem locuri pentru toata lumea!" par sa ne spuna cei de la Mol Romania. Sau, ca sa le citez sloganul, "Mol Romania e mereu alaturi de tine!"

Edited by Eduard, 05 November 2013 - 02:43.


#31
carol22

carol22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 06.11.2013
Eu sunt unul dintre angajatii Mol Romania si sunt total de acord cu cele mentionate de Eduard, as dori sa mentionez si faptul ca in majoritatea firmelor foarte mari, angajatii de la cele mai joase nivele sunt recopensati din cand in cand cu o excursie, au loc discutii libere intre intre sefi si angajati, ptr a discuta raportul angajat-angajaor (in cazul de fata angajatorul fiind franciza) si Mol Romania, distribuitor de produse petroliere. Tinand cont ca datorita noua vin profiturile urise de care se aude la TV, m-as bucura ca din cand in cand sa mai fim si noi intrebati cum ne simtim, daca totul este in regula si daca suntem multumiti financiar si din punct de vedere al facilitatilor acordate pentru munca pe care o prestam. Din pacate Mol Romania doreste sa-si vada doar interesul personal, un profil cat mai mare si o imagine cat mai frumoasa in fata TV-ului, dar ce probleme intampina angajatii cu angajatorii pe diferite conflicte de munca, dansii nu aud, nu vad, nu cunosc, cand de fapt stiu totul. Doresc cu acest mesaj sa ii consteintizez si pe dansii ca dorim sa fim sustinuti si sa se comunice cu noi.

#32
sabinaionescu

sabinaionescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 06.11.2013
@eduard
copile, am doar cateva cuvinte de spus despre tine si asa zisul tau prieten. Spun asa-zis pentru ca toata povestea pare cusuta cu ata alba.
Primul ar fi sa cresti peste varsta de 9 ani, pentru ca la modul cum pui problema, suna ceva de genul, "d-na invatatoare, mi-a mancat cainele tema".
In al doilea rand, nu ar fi rau sa inveti o exprimare mai coerenta in limba romana, ca sa nu ramai la nivelul de "benzinar" toata viata.
In al treilea, daca vrei sa iti creada cineva povestea asa (se vede ca e inventata de la o posta) incearca sa te comporti ca un adult.
Care sunt motivele alea "inventate" pentru care ai fost dat afara? De ce nu le spui? Si daca firma are comportament abuziv, de ce nu faci plangere unde trebuie, la ITM de exemplu? Poate pentru ca stii ca de fapt au toate motivele sa te dea afara si tu nu ai niciun argument in favoarea ta?
Si daca firma cu care ai contract e JET nu stiu cum, faptul ca aduci in discutie pe altcineva pare cel putin discutabil.
Un singur lucru mai spun. Eu am de cativa ani biroul meu de consultanta, in care am investit toti banii mei plus altii imprumutati si mult timp si efort. Te-as da afara pe loc daca ai fi angajatul meu, pentru atitudinea comunista pe care o afisezi: firma nu e obligata sa imparta profitul cu angajatii, iar faptul ca tu te apuci si spui peste tot despre modalitatile de recompensare si alte proceduri este o modalitatea sigura de a deveni angajatul indezirabil pentru oricine. Din pacate, si vorbesc din experienta, esti ilustrativ pentru multi angajati tineri. Nu oferi decat foarte putin, dar ai vrea procente din profitul firmei.
Maturizeaza-te si baga-ti mintile in cap

#33
Catwoman2013

Catwoman2013

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.11.2013
Chiar daca politica corporatista sustine responsabilitatea sociala fata de capitalul uman, se pare ca in Romania dar si in intreaga lume corporatista, acest lucru este de mult trecut cu vederea. Angajatii au ajuns sa fie doar niste "piese" care pot fi inlocuite cu usurinta atunci cand nu mai corespund situatiei. Multa bafta prietenului tau, care cu siguranta va trebui sa-si "slefuiasca" abilitatile sociale daca va mai dori sa fie angajat intr-o alta corporatie!!!

#34
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,554
  • Înscris: 08.10.2015
carol22, trecand peste aspectul ca ti-ai facut cont pe softpedia doar pentru a ne spune ce ar trebui sa faca mol pentru tine si pentru Eduard, as vrea sa-mi explici, de pe oricare din conturi, care e legatura intre voi si mol, in afara de faptul ca asta e numele scris pe acoperisul statiei in care lucrezi. Vorbesti de firme mari, de corporatii si de ce fac ele pentru angajati iar tu lucrezi la un srl cu 10-15 salariati inclusiv directorul si contabilul. Daca are mai mult de o statie in franciza, desigur ca numarul poate fi mai mare dar tot nesemnificativ ramane fata de o corporatie.

Edited by MembruAnonim, 06 November 2013 - 13:33.


#35
carol22

carol22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 06.11.2013
@Gabi_B_HD
Ma bucur ca cineva pe aici citeste un text cap coada, fara  sa se ia de termeni minori ca <benzinar> si <biciclist>. Am vrut sa evidentiez faptul ca MOL Romania cunoaste tot ceea ce se intampla in aceste statii, dar nu incerca sa remedieze cu nimic, nu discuta cu noi ca si angajati si trateaza totul distant si fara sens, de cate ori am incercat sa discut un aspect legat de o anumita problema cu cineva de la MOL Romania mi s-a raspuns ca fiecare benzinarie are integritatea ei si isi impune propiile reguli. Acum te intreb eu pe tine, in ce relatie esti cu sefii, esti multumit de felul in care ei comunica cu tine si te recompenseaza?

#36
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,125
  • Înscris: 18.12.2007
Carol, ce incerca Gabi sa iti spuna este faptul ca tu nu esti angajat MOL, asa ca MOL nu are ce sa discute cu tine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate