Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 

Ce ati facut azi, in solar sau gradina?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
3777 replies to this topic

#3727
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
Buna seara colege si colegi!
Comportamentul civilizat pe care l-am observat pe acest forum, in anumite arii si subiecte, imi creeaza posibilitatea {nu obligatia), sa raspund prima data la asa zisele plangeri. Apoi va spun ce am facut azi.
Persoanele care vin si cumpara mure, zmeura, capsuni, sunt prezente aici doar pentru 1minut maxim doua. Avem o comunicare civilizata. Ne contactam telefonic referitor la ce doresc ei si ce am eu disponibil. Poate nu se crede, dar am lista cu toti clienti. Stiu ce fructe doresc, ce cantitate si perioada zilei cand ei preiau fructele. Stiti sigur de la ce coleg, am urmat acesta modalitate. Noi cei ofertanti de produse sau servicii avem dreptul sa ne alegem beneficiarii! Nu am avut nici o clienta sau client de la ce care dorec fructe, care sa solicite un acces pentru un pipi la toaleta.
Plangerile pe care le invoci au mai fost discutate acum cativa ani, aici si pe un grup de pe WhatsApp. Sigur stii numele lui si imprejurarile.
Sa dezvolt putin subiectul.
Nu am activitate de alimentatie publica. Aici exista obligatia legala sa asiguri un grup sanitar. Respectiv toaleta.
Dar prin activitatea desfasurata am clienti si cliente. Se cunoaste si domeniul.
Pe doamne le acord acesul fara nici un fel de conotatie (rusine cui se gandeste la altceva). Avem cu toti mame, sotii, copii, nepoti. Genul feminin este mult mai disciplinat si igienic in momentul folosiriI, unui grup sanitar.
Copiii, sunt cazuri, au acces neingradit.
Acum vine partea care nu pot sa inteleg comportamentul barbatilor. Din 3 barbati care urineaza, doi o fac imprastiat. Au facut chiar pe pereti. Cunosc motivele. Unele medicale, altele ...Nu va spun de mirosul ramas.
Trebuie igienizat dupa ei! Adica eu. Mop, substante de anulare miros, poate sunmt prea pretentiuos, dar ma consider umilit.
Daca m-am facut inteles, va multumesc pentru accept!
Daca am fost off, imi cer scuze.
Ma echlibrez cu urmatoarea postare.

#3728
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
Acum voi posta doar referitor la subiect.
Asa cum stiti astazi asteptam tubulatura comandata. Am fost foarte multumit de ora la care a sosit. La 9.20 a fost la poarta mea. A fost adusa direct de la firma care este abordata de mine de 11 ani. A venit un angajat de acolo. Am achitat doar marfa, transportul din partea lor. Acum consider ca s-au adaptat perfect la modalitatea de comert cu potentialii clienti.
Am solicitat si primit:
- tub picurare16mm x 1mm, 4l/h, distanta intre doze 20 cm, 4 orificii la doza. Rola de 400m.
Binenteles ca am trecut imediat la fixarea ei pe sarmele de sustinere, care asa cum stiti, se afla la distanta de 50 cm fata de sol.
Acum fac o mica mentiune care poate va este de folos.
Acum cativa ani cand am montat decedata tubulatura, am facut un fel suport pentru derularea colacului. Am pus o teava pe doua capre laterale. Am derulat. A mers greu. Se bloca si facea bucle.
Acum derularea a fost direct din colacul de la primul stalp de sustinere, catre ultimul. A fost perfect. Buclele create le-am adus liniar,foarte usor.
Am continuat cu fixarea tubulaturii pe sarma de sustinere. Acesta a fost fixata cu ajutorul unor sarme, dintr-un cablu te telecomunicatii. Stiti despre ce fac vorbire. Acele sarme le foloseam la fixarea tufelor si ramurilor de mure si zmeura. Acum folosesc doar clipsuri. Cred ca am vreo 5,6 mii de bucati.
Pana pe la ora 13,00 am terminat de intins si fixat. Am continuat cu racordarea tubulaturii de pe randuri, la robinetii de la coloana principala. Aici m-am chinuit putin! Dar m-a ajutat alimentul meu de baza. Berea la doza. Cunoasteti. Tubulatra este de 16 mm si robinetele de 17mm. Cu un pistol de aer cald si putina vaselina, deja devenise o distractie.
Apoi a urmat doapele de la capetele randurilor. Tot aerul cald si vaselina au fost aliatele mele.
Am trecut apoi la fixarea lor in zona florilor. Aici aceleasi satisfactii.
A urmat o perioada nitel mai grea. Dar nu prea,  Am trecut la zona capsunilor. Aici am beneficiat de sfaturile de pe forum. Capsunile sunt plantate dupa ce am facut orificii la agrotextil. Distante recomandate.
Asa cum am facut mentiunea, m-au ajutat sfaturile voastre. Cand am eliminat tubulatura obosita, am legat de capul ei tubulatura noua. Tras incet, injurat mult, golit alta doza, reusit!
Bimenteles a urmat proba. La ce cunostinte si cate deceptii am avut in trecut, cum credeti ca a fost?
Perfect!
Cativa ani am scapat de griji.
Deja era ora 15,30 si eu am sarit peste masa de pranz. Sotia ma chemase de vreo 3 ori dar stie cand spun ca vin imediat, o voi onora cu lipsa fizica. Nu imi era foame. Meritul este al dozelor de bere.
Am zis eu bine, ca berea este un aliment.
Am uitat sa va zic: pe la ora 12,00 am primit un aparat sau utilaj, nu stiu cum este mai corect, care in contextul actual legislativ, o sa fie necesar in multe gospodarii. Mai ales in mediul rural.
Va spun in postarea urmatoare despre ce este vorba.

#3729
tal3ntat

tal3ntat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 01.04.2007
Salut
Cum ți se pare tubul de 1 mm? Am vãzut ca mai e și de 1.2 mm ce pare un pic mai sãnãtos.
Și te rog data viitoare când postezi asa mult...atașeazã și câteva poze.

#3730
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
Asa cum siti legea este promulgata si in vigoare (scuzati pleonasm) de parca anul trecut.
Este total interzis arderea resturilor vegetale in gospodarie sau la camp. Buruienile provenite de la prasit si iarba de la tunsul gazonului, le depozitez pe acea bine cunoscuta gramada de compost, pe care o irig periodic pentru ajutorarea ajungerii ei la un compost folositor.
Dar in locatia mea am si multi pomi care trebuiesc toaletati. deasemenea tufele de mure si zmeura, care sunt eliminate dupa perioada de fructificare. Mai sunt trandafirii care trebuiesc si ei ajutati sa fructifice cat mai mult timp.
Multe crengi care se aduna. Gramezi mari. Loc ocupat. Imagine inestetica. Scapam de ele prin incendiere. Fum, haine mirositoare, pericol de incendii prin scantei fata de vegetatia uscata de la vecini.
Ca o persoana care vrea sa fie ferita de toate aceste inconveniente si sa respecte legea, am luat decizia.
Am comandat si primit respectivul aparat sau utilaj, care ma va ajuta sa elimin toate inconvenientele.
Se numeste ,,tocator de crengi".
Date tehnice. Are puterea de 2500W, alimentare 220v. Se poate deplasa pe doua roti. Usor de manevrat. Are dedesupt o cutie foarte spatiosa care acumuleaza tocatura. Am primit si doua cutite de rezerva. Au 3 mm grosime si un material sper eu, rezistent.
Nici nu va inchipuiti ce proba am facut prima data dupa ce l-am conectat la curent.
Eram mult mai curios decat un copil care primeste o jucarie noua.
In urmatoarea postare , voi explica ce randament are, cum si cand trebuie folosit, beneficii si binenteles putinul discomfort auditiv creat!

#3731
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017

Vizualizare mesajtal3ntat, pe 01 martie 2024 - 20:49, a scris:

Salut
Cum ți se pare tubul de 1 mm? Am văzut ca mai e și de 1.2 mm ce pare un pic mai sănătos.
Și te rog data viitoare când postezi asa mult...atașează și câteva poze.

Folosesc de ani de zile tubulatura. Cand am deschis ochii pe irigare , acum vreo 12 ani si incercam sa merg in picioare dupa mersul dea busilea, am folosit banda de irigat. Dupa un maxim sezon, era decedata. Din varii motive. Colmatare orificii, apa din put avea multe particule si nu avem filtre corespunzatoare, cedare in urma razelor solare, fisuri din fabricatie... Nu critic pe cei care o folosesec. E doar parerea mea.
Cred mai mult ca sigur, ca am peste 1000 de imagini, puse pe acest forum. Nu cu userul actual. Cu cel care a initiat acest subiect.Erau facute cu un aparat foto performant la acea vreme. Stiam cum sa descarc si cum sa micsorez rezolutia. Dar de obicei anii de la data nasterii pana in prezent, isi spun efectul. Varsta nu mai este de multe ori capabila sa faca fata tehnologiei actuale. Evit stresul de postari foto. Prefer comunicarea literara.
Referitor la postarile mele lungi sau ,, asa multe" nimeni nu este obligat sa lectureze totalitatea postarilor mele.
Pentru postari scurte exista, fb, instagram, tiktok si multe alte retele de socializare.
Noi aici dorim si transmitem sfaturi pertinente si folositoare in domeniul ariei respective!

#3732
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
Referitor la aparatul de tocat crengi, prima proba facuta de mine a fost foarte dura. Viata mi-a dat imformatia ca trebuie sa mergi din prima spre un maxim de eficacitate a unui bun achizitionat!
Deja am fost chemat de doua ori la masa de seara. Mamaliguta cu branza de capre, smantana si doua bucatele de file salau cu maioneza de usturoi.
Ne citim maine. O seara linistita sa aveti!

#3733
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,530
  • Înscris: 27.01.2012
Nene Iorgule de ce nu mai pui poze?
Mi-mi plăceau tare mult!

#3734
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,238
  • Înscris: 15.03.2013
Sambata am scos o radacina de smochin ramasa de la pomul taiat anul trecut.M-am cam chinuit, am sapat juma' da metru lateral si in adancime pe langa ciot pana l-am dovedit.A avut vreo 5 derivatii de radacini nebunul...Apoi am sadit 2 magnolii si un trandafir.Din experienta voastra, cam cat creste pe an in inaltime magnolia?

Edited by calincosma, 12 March 2024 - 18:32.


#3735
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,760
  • Înscris: 07.09.2004
Nimic. Doar planuri de viitor. Ploua de ieri cu mici intreruperi si o tine pana joi inclusiv. Vineri si sambata va fi ok dar vineri lucrez asa ca sambata o sa mai fac si eu cate ceva, probabil ma bag la taiat via si la curatat de uscaturi zmeura. Eventual ceva curatenie, mai am frunze care au cazut tarziu din pomi si nu am mai avut timp sa le strang. Taiereile la pomi le-am facut, cupru le-am dat, urmeaza uleiul si insecticidul la vremea lor. Si mai am de nimicit un nuc in hotar care ma dispera dar nu stiu daca reusesc in weekendul asta.

#3736
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
calincosma
Acum 2 ani am plantat 7 (sapte) fire de magnolii. Achizitionate de pe un site. Diferite ca si flori, culoare, numar de inflorescente. Erau cam 1cm grosime si vreo 30 cm inaltime. Le-am plantat in forma de ,,X", cu vreo 2,5m, intre ele. S-au prins toate. Dar...cu parere de rau, o sa trebuiasca sa le raresc. Au acaparat deja zona. Au fiecare in jur de 2-2,5m inaltime si vreo 100 cm in diametru. Au fiecare in jur de 3-4 tulpini plecate de la sol, sau din laterale. Ma incurca mult la tunderea gazonului. Acolo le-am plantat. Astept sa vad ce flori fac si apoi trec la eliminare. Am inteles ca ele infloresc (nu stiu care specii) dupa 3-4 ani. In zona mea am un vecin care are vreo 3 magnolii. Au fiecare in jur de 3-4 m inaltime si sunt pline de flori., cand le vine caldurica.Acea frumusete florala, m-a facut sa plantez si eu magnolii.

cotzi
Sunt sigur ca nu vei lua postarea mea ca pe ceva acuzativ, sau ca eu stapanesc munca in gradina si livada. Scopul comunicarii noastre pe forum, este sa ne impartasim, sfaturi, sugestii, esecuri, realizari. Eu postez acum din umila mea experienta acumulata in multi ani. Aici am primit si eu sfaturi, aici am obligatia morala sa le impartasesc.
Cu vita de vie nu le am.
Zmeura eu o scurtez, cam la sfarsit de septembrie. La 50 cm. inaltime. am un soi remontant. face flori, fructe pana in decembrie. Dar caldura soarelui, nu mai este asa de mare si ele nu mai au gust. in plus daca nu le tund, se epuizeaza in privinta rodului de anul viitor. Elimin din tufa sub ultimul rod de fructe. Nu las mai mult de doua tulpini la cuib. Distanta intre cuiburi 50cm. Niciodata mai putin. Deja au inceput sa apara muguri si multe frunzulite. Voi revenii asupra acestui subiect, daca prezinta interes.
Frunzele au fost ultimele cazute, la meri si nuci. Cele de la meri au mers la gramada de compost, cele la nuci intr-o o zona aparte unde am si alte resturi vegetale expuse. Nu las nici o frunza cazuta in sezonul rece. Am argumente in acest sens. Acolo este casa aricilor. O aricioaica si doi puisori. le stiu cuibul. In iarna asta le-am pus mereu miez de nuci. Cantitati domestice. Am avut de unde. Au consumat toti miejii, plus biscuitii pusi de nepotica mea. Cand a fost mai cald, respectiv februarie, erau prin gradina toti 3. Multe foto cu ei facute de nepotica. Nu sunt speriati.
Uleiul horticol a fost pulerizat de sus pana la sol, la toti pomii. In ianuarie. Imbaiere totala. Exceptie nucii.
Referitor la nuci, ei sunt regii pomilor fructiferi. Traiesc in jur de 100 de ani. Au radacina fusiforma si ajung la multi metri in sol, dupa apa. Nu necesita taieri, decat pentru modelare. Fructele pe care ele le daruiesc noua, sunt singurele fara retete speciale de conservare. Rezista in stare de ,,baca", asa se numesc, in jur de 5 ani, fara nici un fel de impediment, asupra gustului. Colegii mai vechi pe subiectul acesta, cunosc istoria livezii mele de nuci.
Cu ce te-a deranjat nucul din hotar? Si eu am avut unul pe care l-am eliminat.

P.S. am multe foto facute zilnic, pe tel. Nu stiu cum sa descarc in pc. si apoi sa le pun aici. am facut mentiunea referitoare la foto, in urma cu ceva postari. Gurule, total de acord cu tine.
Nepotica mea, este nr. 1 in familie referitor la tot ce tine de tel. mobil. Ma ajuta imediat cand am o problema cu tel. Dar...falsul meu orgoliu de om nascut mult mai devreme, imi creeaza dorinta sa reusesc singur in aceasta operatie.
Daca primesc un sfat competent de la voi, cum sa procedez, veti avea multe bile albe de la mine.
Multumesc anticipat!

#3737
gabiroa

gabiroa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,489
  • Înscris: 28.12.2010

View Postcalincosma, on 12 martie 2024 - 18:32, said:

Sambata am scos o radacina de smochin ramasa de la pomul taiat anul trecut.M-am cam chinuit, am sapat juma' da metru lateral si in adancime pe langa ciot pana l-am dovedit.A avut vreo 5 derivatii de radacini nebunul...Apoi am sadit 2 magnolii si un trandafir.Din experienta voastra, cam cat creste pe an in inaltime magnolia?
Cred ca depinde. Eu am o magnolie in fata geamului si are vreo 3 metri jumate. Dar are o forma aiurea se intinde dupa lumina deoarece au venit niste tampiti si au pus un artar la 1 metru de ea. E pusa in 2011 sau 2012 de soacra-mea cumparata din Carrefour sau Dedeman. Acum e gata sa infloreasca voi pune poze cu ea inflorita e foarte frumoasa se opresc oamenii pe trotuar mereu si o admira.
Imi aduc aminte ca am vazut una in Southampton cred ca prin 2002 intr-un parc. Era un ditamai copacul foarte frumos condus in lateral si am avut norocul sa o vad inflorita. Ceva superb dar banuiesc ca avea cel putin 20-30 de ani comparand-o cu asta din fata blocului meu

#3738
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,760
  • Înscris: 07.09.2004
Iorgule, nu mi-o lua in nume de rau, dar, fiecare face cum vrea si ce vrea in "mosia" lui. Apreciez sfaturile si munca fiecarui coleg la el in livada/gradina  dar la mine pe mosie fac totul cum consider eu ca e mai bine. Crede-ma ca la 56 de ani nu vad prima oara un nuc ca sa nu stiu ce este cu el, cat de mare creste, cat traieste, care ar putea fi beneficiile si "defectele" lui...  Nucul asta semanat de o cioara imi strica gardul deja prin cresterea in grosime si imi umbreste buna parte din gradina afectand alti pomi mai valorosi pentru mine. In plus, desi nu ar trebui sa ma justific, am trei membri in familie (cu exceptia mea) cu intoleranta severa la iod, implicit la nuca. Asadar, degeaba face nucul asta niste nuci mici cat oul de prepelita din care cu greu scoti miezul nesfaramat macar pe sfert. Zac pe jos si le mananca ciorile.
Am vrut doar sa spun care e stadiul treburilor pe la mine, nu e motiv de ingrijorare pentru colegi, totul e sub (lipsa de) control Posted Image si lucrarile se executa pompieristic! Unde arde mai tare dam cu apa...
Spor in toate Iorgule si celorlati colegi!

Edited by cotzi, 12 March 2024 - 22:03.


#3739
Mama_ranitilor

Mama_ranitilor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 22.04.2017
Acel nuc face nuci ,,incuiate". Asta este un termen popular. Acum vreo 35 de ani cand mergeam la pescuit pe Valea Argovei, drumul era prin vechea sosea spre litoral. In portiunea dintre Fundulea si Lehliu gara, pe marginea drumuiui erau multi nuci, Localnicii, multi din ei tineri, culegeau fructele si le vindeau trecatorilor. La preturi tentante. Am pus si eu botul si ca un om de casa, am cumparat vreo 3 pungi din alea de 1 leu, pline cu nuci. Erau maricele. dar nu am reusit sa iau miezul din absolut nici o nuca. Erau ,,incuiate".

Nu m-am ingrijorat absolut deloc in privinta gestionarii activitatii si stadiului lucrarilor de primavara in gradina colegilor.
Promit ca nu voi recidiva cu postari in domeniul acesta. Excesul de zel este de multe ori acuzativ.
Imi cer mii de scuze daca am gresit!

#3740
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,530
  • Înscris: 27.01.2012
Ploile astea sunt binevenite, mai înviorează plantele după atâta uscăciune.
Nuci maturi am șapte dar numai unul are fructe cum se cade. Ceilalți obișnuiesc să-i culeg necopți și să mănânc miejii cruzi curățați de pieliță.

#3741
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,238
  • Înscris: 15.03.2013
Azi am plantat un coacaz negru (Ribes Nigrum) de la Yurta.L-am vazut cand am trecut pe la Kaufland.Statea singurel in raft, avea frunzulite sanatoase verde crud, n-am putut rezista... Posted image Acum sta in gradina langa noul sau prieten (batranul coacaz rosu). Posted image

Edited by calincosma, 23 March 2024 - 15:55.


#3742
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,530
  • Înscris: 27.01.2012
Cum vă descurcați cu vijelia?

#3743
calincosma

calincosma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,238
  • Înscris: 15.03.2013
Deocamdata coafura rezista. :) N-a ajuns pe litoral.Azi bate sudul, apa rece, nu intru la balaceala.

Edited by calincosma, 02 April 2024 - 10:57.


#3744
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,530
  • Înscris: 27.01.2012
Eu asta mă întrebam dacă ați suferit avarii la solarii…

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate