Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Creionam impreuna planurile unei mici colectivitati

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
323 replies to this topic

#307
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postgeorge90, on 29 noiembrie 2013 - 01:31, said:

Circumstante atenuante.. terenul era deja acolo si era in posesia lui. Insa hai, ce mama necuratului, nu ne'am nascut ieri! Nici eu, nici tu, nici initiatorul.
Sa stii ca multe lucruri chiar daca stii de ele, pana nu le traiesti nu le dai atentia cuvenita!

#308
corinaSIM

corinaSIM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 242
  • Înscris: 03.07.2009
Uau, aici un om ramas in pana de idei a cerut ajutor, sa rezolve,d aca poate, o situatie complicata. Nu sa isi ia suturi ca de ce s-a mutat acolo! Da, au aparut probleme, dar in mare are un vis implinit. Fiecare a avut probleme nenumarate, daca s-a mutat in alt bloc, in alt judet, sau daca a deschis o firma.
Aaa, vezi, ai dat de greu, ai probleme, de ce te-ai mutat acolo? Pai asta e atitudine?  Ce rezolvati cu asta? V-a  spus ca nu regreta, ca a fost visul lor ca familie, copilul oricum repede v-a pleca pe drumul lui.
Sigur ca un orasan care s-a dus la tara si incearca sa puna pe picioare o gospodarie si o afacere, nu intelege de ce sarantocii care nu au o gheata in picioare, au trei copiii si le dau cartofi fierti , nu vor o slujba buna, dar unde sa munceasca, o masa calda-da, costa si masa aia si tuica sau vinul care e alaturi-  si prefera sa bata santurile si sa faca poteca dimineata la birtul din sat. Mai ales ca, atunci cand ii intalnesti, se plang ca o duc greu. Da, sarantoci, si nu regret ca folosesc termenul, fiindca e alegerea lor sa fie asa! Nu sunt batuti de soarta ci doar PUTUROSI si cu nasul pe sus.  Asta e trist, ca au invatat sa ceara, si au uitat de diferenta dintre un om cu calificare si un palmas.

Cristina, eu cred ca solutia ta nu sunt vecinii, poti avea mari surprize chiar daca gasesti vreo doi. Ti-ai asumat aceasta pustietate,  reorganizeaza prioritatile. Niste caini mai mari si bine dresati, un sistem de alarmare direct la politie unde cotizezi periodic sa fie saritori, poate chiar un cerc de prieteni de la oras care vor sa ștea la tine cat va faceti voi concediul, cum se obisnuieste la Paris. Pentru ca acolo hotia e in floare, si vara se sparg casele pe banda rulanta, asa se procedeaza. Aduci pe cineva din alta tara, prieten,ruda , sa petreaca concediul la Paris gratis, avand grija de casa ta.
Mai ramane sa gasesti mana de lucru, fara cazare si alte obligatii din partea ta. Iti spun sigur ca personalul nu va rezista mai mult de trei ani, dar asta e se schimba. Nu vei avea personal de ajutor pe perioade foarte lungi, iti spun din experienta. Orice le dai si orice faci se plictisesc, se cred mai mari decat sunt si pleaca daca nu le indeplinesti nenumaratele  cereri.
Tu ai pornit in aventura asta pentru singuratatea acelui loc, este un dat al situatiei tale, o caracteristica fixa. Nu pe asta trebuie sa o schimbi. Pe asta s-a bazat toata aventura., toata incercarea. Solutiile pentru paza sunt problema, pentru asigurarea sigurantei.

#309
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View PostcorinaSIM, on 29 noiembrie 2013 - 11:05, said:

Da, sarantoci, si nu regret ca folosesc termenul, fiindca e alegerea lor sa fie asa!
Ai reusit s-o intreci chiar si pe Paula Iacob, care zicea, de curand, ca "e mai bine sa fii liber decat in inchisoare".  :)

#310
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View PostcorinaSIM, on 29 noiembrie 2013 - 11:05, said:

un sistem de alarmare direct la politie unde cotizezi periodic sa fie saritori,
Nu cred ca se poate face contract cu politia pt asa ceva, iar o firma de paza te taxeaza la fiecare interventie! Si apar atatea alarme false, de ajungi sa nu mai merite! Eventual cu ceva camere care sa transmita fotografii cand suna alarma!

#311
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
Interesant topic.. sunt total de acord cu ceea ce a scris cristinatudor. De asemenea simona are si ea dreptate.

Din pacate pentru satul romanesc si mai ales pentru cel care nu se afla in zona ardealului tot mai mult se distruge. Ma lovesc zilnic de probleme cu oamenii, cu hotii, cu invidia, cu ticalosia, cu injuraturi pe tiganeste, etc si din pacate nu am o solutie. Caut sa fiu corect cu fiecare persoana care ma ajuta dar ei mereu cauta doar sa ma pacaleasca si sa traga cat mai mult de pe urma mea. Om serios pare sa devina un pleonasm in zilele noastre. Suntr intro continua cautare de oameni de isprava.

Sustin macar cu gandul eforturile cirstinei desi doar banuiesc cat de greu poate fi.

#312
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Asa este, in final ideea nu e ce vreau sau visez eu ci ce se poate...
@corina are dreptate. Am ajuns exact la aceeasi concluzie exprimata spre sfarsitul postarii ei , mai bine ma organizez cu cainii, gardul, alarma, armele etc decat cu oamenii. Faci intelegeri ce apoi nu mai sunt respectate, e greu pana si sa gasesti pe cineva care sa inceapa o discutie nepornind de la ideea ca vrei sa-l pacalesti.

Apropo chiar si de fostii mei angajati, nu mi-a fost lectie pentru ca in viata am avut parte de multe lectii din astea. Cred ca atunci cand se intampla sunt palme ce le iau de-a lungul timpului cei care mi-au creat disconfort si nu ceva ce am pierdut eu. De unde am dat de acolo mi-a dat...si slava Domnului nu ma pot plange. Oamenii sunt diferiti dar n-am sa ma schimb pentru nimeni. Sunt obisnuiti sa fie tratati rau ca sa asculte...sa meraga unde se procedeaza asa, stiu sa aprecieze un gest, o vorba omenoasa etc...e ok, mergem o vreme pe aceeasi carare...

Edited by cristinaptudor, 29 November 2013 - 12:39.


#313
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006

View PostRegeleCocalarilor, on 29 noiembrie 2013 - 04:03, said:

Ai putea cere cateva minute pt o prezentare la festivalul acela daca vii sambata sau duminica in Brasov.

As fi dat like dar la asemenaea nume de scena... pas.

#314
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

View PostPatrick007, on 29 noiembrie 2013 - 11:57, said:

Om serios pare sa devina un pleonasm in zilele noastre.
Ai vrut sa spui o contradictie. Ar fi fost bine sa fi fost pleonasm ...

#315
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 12.06.2011

View Postcristinaptudor, on 29 noiembrie 2013 - 12:39, said:

Asa este, in final ideea nu e ce vreau sau visez eu ci ce se poate...

Daca sistematizam putin:

1- am o gospodarie/ferma mare si izolata
2- am probleme de securitate
3- am probleme cu mana de lucru/lipsa ei

Deci eu, Cristina, m-am gandit ca cel mai bine e sa pun ceva teren la dispozitia unei familii placute, educate, cu utilaje si chef de munca, cu banii necesari sa-si construiasca o casa pe terenul acela. Doar 2 conditii pun: sa ma pazeasca pe mine si gospodaria mea si sa munceasca cu tractorul sau "cu carca" intai la mine. Sa fie tot timpul aproape dar cand se cearta se mearga peste deal ca nu-mi place sa-i aud. Pot chiar sa vand bucata de teren acelei familii placute dar nu vreau. Prefer sa concesionez/inchiriez terenul. Arg@^$ht!!!!,  nu vreau sa vand...sigur exista o alta cale, o gasesc eu sau o inventez.
Avantaje: apa exista de la izvor, curentul e tras, am lemn ieftin si gater/cunosc pe cineva la gater si face un pret bun.

Pana aici e corect Cristina? Sper ca da.

Unde nu vrei tu sa vezi ca scartaie treaba:

1- Cristina nu ar construi o casa pe un teren care nu-i apartine deplin, in totalitate, fara nici un fel de sarcini sau conditii,
2- Cristina nu ar pune la dispozitia altuia persoana, utilajele, carca si timpul ei pana cand nu si-ar fi terminat ea treburile;
3- Cristina nu ar accepta sa fie deranjata de vecini de fiecare data cand vecinii au angoase,
4- Cristina ar fi amabila si saritoare cu vecinii doar daca e amabila si saritoare din fire si toata treaba ei e gata sau daca nu stie sa spuna "nu pot acum".


Pana aici e corect Cristina? Sper ca da.

Am inteles ca eu nu sunt calificat sa cumpar/concesionez/inchiriez/arendez (nu e clar deocamdata) o bucata de teren in gospodaria ta.
Eu spun ca daca primesc un drept legal de folosinta pe aceea bucata de teren, cat am contract de concesiune/inchiriere/arenda si cata vreme eu respect contractul pai terenul ala e in folosinta mea deplina pe perioada contractului. Daca pe proprietar il apuca durerea de sale sa o duca "sanatos", eu nu sunt legal obligat sa-l oblojesc. Cristina ce zice?

Revin Cristina si zic ca nu te pui in pielea potentialului cumparator/concesionar etc.

Daca vorba "ce nu imi place mie nu iti fac tie" e valabila eu as vrea sa o am pe Cristina printre vecini.

#316
radar5

radar5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 28.03.2013

View PostMocebon, on 29 noiembrie 2013 - 11:12, said:

Ai reusit s-o intreci chiar si pe Paula Iacob, care zicea, de curand, ca "e mai bine sa fii liber decat in inchisoare".  Posted Image
In fapt ideea e ca e mai bine sa fii liber in inchisoare decat inchis in libertate. Si se refera la modul de gandire, ca sa intelegi.
Tie iti place genul acesta de dezbatere in care ne luam peste picior ? Ca-i usor pt. toti sa emita formulari ironice. Idei constructive n-am prea vazut, cu mici exceptii. Poate reusesti tu una revolutionara si d-na Cristina nu va mai fi nevoita sa ceara inchiderea topicului (scarbita fiind de atacurile gratuite si rautacioase) si-ti va multumi pt. intelepciune. Ce spui...te incumeti?

#317
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Pana nu vedem schite si planuri cat mai detaliate la tot ce inseamna teren si gospodarie la Cristina nu cred ca putem veni cu idei bune si mai important utile !

Doar vorbim si noi si ne dam cu parerea ca sa mai treaca timpul !

#318
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Postradar5, on 30 noiembrie 2013 - 10:27, said:

In fapt ideea e ca e mai bine sa fii liber in inchisoare decat inchis in libertate. Si se refera la modul de gandire, ca sa intelegi.
Tie iti place genul acesta de dezbatere in care ne luam peste picior ? Ca-i usor pt. toti sa emita formulari ironice. Idei constructive n-am prea vazut, cu mici exceptii. Poate reusesti tu una revolutionara si d-na Cristina nu va mai fi nevoita sa ceara inchiderea topicului (scarbita fiind de atacurile gratuite si rautacioase) si-ti va multumi pt. intelepciune. Ce spui...te incumeti?

Se referea la Becali, profundule. Posted Image


Las-o tu pe Cristina, ca n-are nevoie de aparatori (si in niciun caz de d'astia de talia ta), daca are ceva de spus ne spune si singurica, ca nu-i timida.
A avut atunci un moment de nervi, dar cred ca a realizat ca nu poate aduna numai aprobari fade si aplauze plenare, opinii contradictorii pot aparea (cum ar zice disclaimerul). Solutiile "constructive", adaptate strict la situatia ei, s-au repetat deja de 'nspe ori, ce mai vrei? sa-i facem planul pe-un cincinal?!

In locul Cristinei eu as aprecia parerile la obiect, analizele punct cu punct, cum a facut cineva mai sus... nu posturile inutile, pline cu cugetari din putul gandirii si floricele de clasa a 8 a.

Edited by Mocebon, 30 November 2013 - 14:10.


#319
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Eu tot nu am inteles care sunt defapt problemele ! Pana la urma s-a furat ceva de pe acolo ? Sau facem si noi ca Pacala cu drobul de sare !?

#320
radar5

radar5

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 28.03.2013

View PostMocebon, on 30 noiembrie 2013 - 14:09, said:

Se referea la Becali, profundule. Posted Image

Probabil. Eu nu ma uit la televizor, si n-am de unde sti.
Nu pe Cristina o apar eu, ca n-are ea nevoie de aparatori intr-o disputa cu toti ciudatii. E suficient sa-i ignore si restul inteleg.
Eu contestam un mod atat de romanesc, de a dezbate public. Adica omul cere o solutie si...apar tot felul de psihologi d'astia nesolicitati, sa-i faca o analiza personala, si sa incarce aiurea un topic ce se dorea interesant.
Asta e si ultima mea replica ce ti-o adresez, fiindca m-am cam lamurit ca rolul tau de postac (ca mine) softpedist e unul menit sa- ti umple viata de satisfactii. N-am dorinta sa ma opun fericirilor tale.Sa fii sanatos.

Mi se modifica mesajele de catre moderare. Efectiv s-a introdus (ca mine) in mesaj si nu pot modifica.Asta e elocvent pt. ceea ce spuneam.

Edited by radar5, 30 November 2013 - 16:26.


#321
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Postradar5, on 30 noiembrie 2013 - 16:28, said:

Probabil. Eu nu ma uit la televizor, si n-am de unde sti.
Pai bunul simt spune ca daca nu stii despre ce este vorba n-ar trebui sa faci aprecieri asupra acelui subiect.


View Postradar5, on 30 noiembrie 2013 - 16:28, said:

Mi se modifica mesajele de catre moderare. Efectiv s-a introdus (ca mine) in mesaj si nu pot modifica.Asta e elocvent pt. ceea ce spuneam.
Adica... nimic.

Tu te-ai bosumflat ca ti-am dat peste nas anterior in legatura cu incercarile nereusite de a face troc, de a prosti taranii sa-ti munceasca pe mancare si de a chema oamenii sa le arati damigene goale (asta apropo de ciudati), si ai zis sa incepi o mica harta... dar nici de asta nu esti in stare.

#322
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Atata timp cat nu se discuta tema pusa in discutie ci se fac "aprecieri" personale nu am ce sa discut. Mi s-au pus vorbe in gura, stiu  altii mai bine decat mine ca nu vreau sa vand sub nici o forma, ca vreau sa hamaleasca altii pentru mine etc. Am renuntat demult sa combat astfel de atitudini...
Da, urmare a unor evenimente la acel moment am gandit ca una din solutiile bune ar fi sa ma inconjor de alti oameni si impreuna sa incercam sa ne facem viata mai frumoasa. Uiti cand stai atat de mult in pustietate ca si asta a fost unul din motivele retragerii...aceasta grija permanenta a "apropelui" de binele nostru..."Cainele moare de drum lung...." Ca n-am stat sa-mi plang de mila in Bucuresti, ca am avut curajul/inconstienta si determinarea sa fac cate ceva chiar daca nu sunt fortata dpdv financiar sa fac asta...poate naste fel de fel de sentimente si fiecare e liber sa se descarce. Poate daca nu renuntam eu inainte la idee stateam si explicam ca exista multe tipuri de intelegeri, conventii civile, acte de vanzare/cumparare etc... si atata timp cat ambele parti sunt deschise unei discutii normale orice se poate rezolva. Si nu traiesc pe luna si stiu ca orice promisiune se parafeaza, are garantii si termene ce trebuiesc respectate.
Motivul pentru care doresc sa se inchida subiectul este pentru ca aici nu voi aduce pe nimeni, cel putin nu acum si nu avand aceasta calitate de "vecin"...deci a disparut subiectul discutiei.
Despre angajati activitatea/lipsa activitatii de aici de la noi de la tara va invit sa discutam in subiectul meu initial...poate tihna vietii ( @dorel sa nu uiti ca anul asta in care mai mult am stat cu cafeaua in mana pe terasa ti se datoreaza) ne inspira...pentru ca daca vrei sa faci/misti ceva...e romaneste totul...nici nu ridici capul si au grija sa te ingroape altii :)

#323
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006

View Postcristinaptudor, on 30 noiembrie 2013 - 17:56, said:

Despre angajati activitatea/lipsa activitatii de aici de la noi de la tara va invit sa discutam in subiectul meu initial..
Nu mai mergem (cel putin eu nu) ca poate te superi iar si ceri sa-l inchida si p'ala.  Posted Image
Ramane aria cheala...

#324
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
@radar5:
Stimabile sudest_om, îmi displac profund cei care nu sunt în stare să-şi păstreze un user name şi sunt nevoiţi să-l schimbe anual.
Asta ca şi opinie strict personală.

View Postradar5, on 30 noiembrie 2013 - 16:28, said:

...
Mi se modifica mesajele de catre moderare. Efectiv s-a introdus (ca mine) in mesaj si nu pot modifica.Asta e elocvent pt. ceea ce spuneam.

Eu unul nu îţi voi explica ce este acela un filtru badwords, voi spune numai că ai o săptămână pe dreapta pentru a afla.
Pentru a nu mai acuza pe nedrept altă dată faptul că cineva cu butoane în plus are ceva cu posturile tale.
Butoanele în plus sunt folosite în cazul depăşirii grave a bunului simţ.

Aria de abuzuri ştii exact unde este, aştepţi cele şapte zile şi prezinţi acolo certificatul medico-legal.

@all: la cererea Cristinei topicul este închis.
Consider că este drept să-i fie oferit acest favor.
Poate învăţăm totuşi că puţină decenţă în ce scriem este necesară, nu-i suficient să scriem ce gândim, mai trebuie să încercăm a gestiona emoţiile pentru a crea relaţii armonioase cu cei din jur, nicidecum altminteri...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate