Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amplificator auto

PC nu porneste dupa inlocuirea ba...

Recomandare intre 3060/3060 TI vs...

Boxa audio , avansat, RCF art 910...
 Concediere prin acordul partilor

Germana cuvantul "Gleich"

IPRS Baneasa - caracteristici SD...

Galaxy A13 5Gb probleme cu “...
 Termostat radiator blocat?

Radio FM prin Bluetooth catre Cas...

Intrebare concediu medical

Program editare video
 Montare tv pe perete

Partitionare mansarda

Recomandare casti in ear

Upgrade placa video onboard la AT...
 

Captura de pe sony D8 pe computer firewire

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
21 replies to this topic

#1
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
S-a mai jucat cineva cu asha ceva?
Ce soft ar fi cel mai bun ptr a face o captura pe firewire la calitate/rezolutie maxima eventual cu o compresie cat mai buna?
Pixela care vine cu camera are 3 butoane si iese cum vrea el.

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>S-a mai jucat cineva cu asha ceva?

'zdai seama :)

>Ce soft ar fi cel mai bun ptr a face o captura pe firewire la calitate/rezolutie maxima eventual cu o compresie cat mai buna?


kinda non-sens. "captura" de pe firewire nu prea e captura, ci este o simpla copiere bit cu bit de pe banda video unde camera a stocat deja digital (1 si 0) imaginea. deci nu exista setari sau diferente de rezolutie, bitrate-compresie, calitate, este un format universal valabil, 720x576, interlaced, 3.7MB/sec. Calitatea este data de camera, CCD-ul (nr, acuitate, gain), sistemul optic (sticla/lentile) etc.

Orice soft cu care reusesti sa aduci clipul in coputer fara prea mult chin, eventual cu detectie de scena, este foarte bun

>Pixela care vine cu camera are 3 butoane si iese cum vrea el.

cred ca nu am inteles ce vrei sa zici, reformuleaza (cu alte cuvinte)

#3
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Ptr unul care a mai lucrat cu asha ceva dupa cate inteleg din "Zdai seama" ar fi trebuit sa shtii problemele care apar:
Ptr 45 min film trebuie cam 9Gb. care e destul de mult. Softul care vine cu camera are o posibilitate de comprimare in mpeg 1 care se face cu pierderi de calitate. Microsoft movie maker scoate ceva mai bine dar nu prea pot sa-l editez dupa. M-ar interesa un soft care sa poata face o captura divx in timp real. O alta problema e ca dupa ce am facut transferu pe hdd ( de 9 Gb) respectivul fisier nu-l pot edita cu nimic.

#4
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
pai "zdai seama" era cu smiley in coada....nu se vroia ceva ofensiv, sorry.
cei 9GB rezultati in urma transferului de 45 de min nu sunt o "problema", ci asa se lucreaza daca vrei calitate maxima. pt captura cu compresie (orice compresie in afara de cele "loseless" are o pierdere de calitate) real-time, foloseste iesirile analogice, diferenta intre ele si firewire iee1384 nu se simte deloc cand faci treaba direct in mpeg.
daca vrei sa post-procesezi cu filtrare si imbunatatiri pe imagine, iti trebuie un codec DV, windowsul are doar un filtru de afisare direct-show, care nu le are cu codarea/decodarea VFW.

Codecuri DV :
1. Canopus DV Codec V1.00
nu aplica nici un fel de sharpness pe imagine, spre deosebire de toate celalalte si are si un bug de luminanta, o cuantifica pe nivele 16-235 in loc de 0-255
exista doua variante de RGB si YUV2, ambele au un bug de crominanta care se rezolva cu avisynth, cine vrea detalii sa ceara

2. MainConcept DV Codec Demo V2.0.4
codecul care aplica nivelul maxim de sharpness, dezavantajele ar fi ca amplifica cel mai mult noise-ul

3. Panasonic DV
codec cu spatiul de culoare numai in RGB. este cel recomandat de mine, il gasesti atasat

vezi ca DV, repet, este un format intretzesut !

Attached Files



#5
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
M-ar interesa si pe mine cum se lucreaza cu AviSynth.
Eventual un exemplu (in cazul de fatza sau alt caz).

Mtz

#6
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
imi pare rau ca nu prea am timp zilele astea sa postez un tutorial (ar fi cam lung), dar poti sa cauti pe net, o sa gasesti garla de documentatie si FAQ-uri foarte utile.

#7
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
1. Ok am facut captura(transferul necomprimat) de pe camera pe hdd. Stii cumva cum se poate comprima( cu ce)? Virtual dub-ul cica nu poate vedea sunetul.
2.In legatura cu softul ala de la camera pornisera toate prb mele. Ala scoate direct de pe camera prin firewire in format mpeg1 dar pierde cam mult din calitate. Intrebarea era daca este vreun soft care sa ma lase sa salvez de pe camera "on thr fly" intr-un format mai mic la care sa ma pot juca cu setarile de calitate.
3.O alta prb e ca din cate shtiu un avi necomprimat nu poate avea mai mult de 2 Gb(cum transfer un film de 1 ora?).

#8
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Totusi incearca-l pe VDub si nu te lua din auzite. E posibil sa fi auzit ca cu VDub nu poti comprima sunetul la o captura in timp real. Dar asta nu e vina lui Vdub - nu intru in amanunte. Pe aici prin forum sunt o groaza de chestii despre capturi si comprimari.

Daca ai reusit sa transferi materialul pe hdd de abia acum incepe partea frumoasa. Nu te speria de limita de 2 Gb pentru ca are grija VDub de asta. Dar eu nu cred ca tu vei dori sa ai in final avi necomprimat (!!?)

Oricum, daca vrei sa faci transfer pe hdd si nu ai loc, o faci si tu pe bucati si apoi dupa ce le-ai comprimat le pui cap la cap cu VDub.

Intrebare: materialul de 8 Gb care l-ai transferat pe hdd e avi necomprimat?

Mtz

#9
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Mtz : captura cu virtualdub inseamna o unitate de captura WDM sau VFW (tuner, placa cu RCA sau SVideo) deci sursa analogica, firewire e cu totul altceva.....
si pentru a mia oara : transferul din camera in HDD se face prin copiere bit cu bit a informatiei de pe banda digitala : este vorba de un format 720x576 de ~3.7MB/sec (un avi RGB necomprimat are cam 31MB/sec si un YUV2 are 20MB/sec) !

lukedan : suntetul ar trebui sa fie PCM (necomprimat) la 16 sau 12 biti (depinde cum ai setat din camera).
ce soft ai la camera care stie codare mpeg1 a sursei de venite pe firewire ?

#10
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Ok am inteles de prima oara cum e treaba cu firewire dar dupa cum ti-am mai spus softul venit cu camera ( pixela ) scoate direct mpeg cand fac transferul. Daca stai si te gandesti nu e ceva imposibil: Faci un transfer de fisier prin intermediul unui soft care in comprima in timp real. (daca vrei softul cred ca-l pot pune pe un ftp sa-l vezi. Problema lui e ca are 3 nivele de calitate care nu ma multumesc. La cea mai buna calitate sunt pierderi vizibile de calitate. Deci daca exista un soft care sa ma lase sa aleg cu ce codec, si cu ce caracteristici compresez ar fi ok.
Cealalta intrebare era (renuntand la ideile de mai sus) "Ce fac cu fisierul cand il trag pe Hdd"? (brut). Cu ce il pot comprima? Nu pot sa-l pun pe un cd sau sa-l tin pe hdd la dimensiunile lui. Nu am nici o placa de captura analogica si abia am investit in camera si un upgrade de mb care sa aiba si firewire, deci nu-mi sugera sa mai cumpar si un tunner. Este absolut imposibil sa nu pot face un film care sa incapa pe un CD la o calitate rezonabila prin firewire.

#11
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002

Quote

Originally posted by lukedan
Cealalta intrebare era (renuntand la ideile de mai sus) "Ce fac cu fisierul cand il trag pe Hdd"? (brut). Cu ce il pot comprima? Nu pot sa-l pun pe un cd sau sa-l tin pe hdd la dimensiunile lui. Nu am nici o placa de captura analogica si abia am investit in camera si un upgrade de mb care sa aiba si firewire, deci nu-mi sugera sa mai cumpar si un tunner. Este absolut imposibil sa nu pot face un film care sa incapa pe un CD la o calitate rezonabila prin firewire.

ti-am raspuns deja : instaleaza codecul Panasonic DV, o sa poti deschide materialul brut DV cu VirtualDUB si acolo il compresezi cu DivX5.02 sau XviD

#12
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
GunX: eu nu am vrut sa spun ca sa faca captura cu VDUub ci numai comprimarea si editarea. Raspunsul se referea la postul  >>comprimare DV<<.

Sorry daca nu am fost intzeles...

Mtz

#13
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Mtz virtualdub are partea de captura numai pt partea analogica. omul a spus ca nu doreste sa investeasca in hardware pt asa ceva, vrea o solutie de compresie a formatului DV brut care ii ajunge pe HDD prin firewire.

#14
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Cand incerc sa deschid fisierul adus de pe camera , Virtualdub-ul spune ca:"Type-1 DV file detected.Type-1 DV files have video and audio combined into one stream, and VirtualDub currently cannot extract the audio. Only the video stream will be available."
Ce fac amu?

#15
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
D8 ? ce camera (model) e aia care iti face asta ? sau nu aduci tu cum trebuie pe HDD DV-ul de pe banda ?
eu in locul tau as incerca sa separ audio cu premiere, il savez separat PCM si dupa aia il import in virtualdub

#16
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Camera e un Sony DCR-TRV 240E. Fisierul il aduc cu softul de la camera (pixela). Cand play-ez merge ok cam cu toate play-erele

#17
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
nu-i normal sa nu iti faca avi type2 (type 1 este cu sunetul intercalat in video, type2 este separat). renunta la softul ei. incearca ScenalyzerLive. ce iee1394 folosesti ?

#18
Luke

Luke

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 747
  • Înscris: 20.12.2002
Are cineva asha ceva spart ?

GunX avertisment
WARNING : pe acest forum nu se tolereaza nici o o forma de warez (cereri sau raspunsuri legate de seriale, cracks, programe piratate etc) !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate