Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...
 Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale
 Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...
 

Cum te fura Orange si cum isi fabrica dovezile

- - - - -
  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#1
puiulnoptii

puiulnoptii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,137
  • Înscris: 06.01.2006
Este povestea mea fresh despre marlania si hotia Orange. Pe scurt. Un smartphone luat in concediu, cu serviciul de roaming voce activat. Plecat in Turcia, venit ... patit. Factura de la Orange insuma frumoasa suma de 1600 lei pentru servicii ''Diverse'' date roaming. Bun. Eu stiind ca la 1 iulie 2012 a intrat in vigoare o ordonanta UE valabila pentru toti operatorii din UE cum ca sunt obligati sa introduca OBLIGATORIU la 1 iulie 2012 praguri de siguranta pentru clienti ( https://www.orange.r...ic-control.html ) in ceea ce priveste traficul de date prin roaming sun la ei. Orange s-a conformat (probabil) si si-a adaugat pe site si in servicii: Data Traffic Control in iulie 2012 prin care citez de pe site-ul lor:

Quote

Data Traffic Control
Cu serviciul Data Traffic Control e mult mai simplu să ţii sub control costurile pentru traficul de date pe mobil în roaming. De-acum poţi stabili gratuit un prag pentru consumul de date în roaming, indiferent de ţara în care călătoreşti.

Poţi alege oricare dintre următoarele praguri de consum lunare calculate pe baza tarifului standard pentru transferul de date în roaming: 50 euro, 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro, 500 euro. La atingerea pragului de consum ales, vei primi un SMS de notificare.

În plus, dacă doreşti, la atingerea pragului stabilit, serviciile tale de date în roaming pot fi suspendate automat. Dacă au fost supendate, serviciile de date vor fi reactivate automat începând cu luna următoare. Pentru a reactiva după suspendare sau a menţine active serviciile de date în roaming, trimite un SMS gratuit la 355, astfel:
SMS cu textul da pentru reconectarea serviciilor de date şi dezactivarea suspendării automate. Vei primi în continuare notificări la atingerea pragului de consum.
SMS cu valoarea unui prag superior + “e” (de exemplu “100e” pentru un prag de 100 de euro). În cazul în care au fost suspendate, serviciile de date vor fi reactivate şi le vei putea utiliza până la atingerea noului prag.

notificările automate
În funcţie de pragul ales, vei primi automat notificări prin SMS atunci când atungi consumul de:
35 euro şi 50 euro, pentru pragul de 50 de euro
70 euro şi 100 euro, pentru pragul de 100 de euro
la fiecare 100 euro, pentru pragurile mai mari de 100 de euro

notificările suplimentare
Poţi alege ca notificările să fie transmise şi către un alt număr de pe contul tău sau către o adresă de e-mail. Îţi recomandăm acest lucru dacă SIM-ul este într-un modem sau într-un dispozitiv care nu acceptă primirea de SMS-uri sau recepţia acestora este mai greu sesizabilă.
Chiar dacă ai activate notificările suplimentare, către numărul care face trafic se vor trimite în continuare notificările prin SMS.

modalitate de activare
Pentru activarea serviciului Data Traffic Control sau a notificărilor suplimentare apelează 411- Serviciul Clienţi şi alege modalitatea de activare:
cu suspendarea automată a serviciilor de date
fără suspendarea automată a serviciilor de date

Din 1 iulie 2012, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene, suntem obligaţi să activăm automat serviciul Data Traffic Control cu un prag de 50 euro, la atingerea caruia, serviciile de date în roaming vor fi suspendate.

Dacă nu doreşti activarea automată a serviciului Data Traffic Control apelează 411 – Serviciul Clienţi sau trimite gratuit un SMS la 355 cu textul NU.
cum funcţionează

Serviciul contorizează traficul din toate serviciile de date prin GPRS, inclusiv mesajele multimedia sau BlackBerry.
Activează una dintre opţiunile Travel Data şi vei beneficia de tarife mult mai mici pentru traficul de date în roaming.
Dacă ai activată una dintre opţiunile Travel Data Daily, Travel Data 50, Travel Data 150 sau BlackBerry Roaming, serviciul Data Traffic Control va fi activat automat cu praguri de notificare în funcţie de opţiunea aleasă, dar care pot fi modificate ulterior. Cât timp ai una dintre aceste opţiuni activată, serviciile de date nu vor fi suspendate la atingerea pragului stabilit.
ce trebuie să mai ştii  

Serviciul Data Traffic Control este disponibil în toate reţelele cu care Orange are acorduri pentru GPRS Roaming.
Dacă pe 30 iunie ai avut un prag de consum exprimat în MB diferit de cel standard, începând cu 1 iulie acesta devine prag de consum în euro conform tarifului standard pentru ţările Uniunii Europene la momentul la care a fost activat pragul. În cazul opţiunilor Travel Data se păstrează pragul anterior pentru zona 1* exprimat în MB, iar pentru celelalte destinaţii se aplică automat un prag standard de 50 de euro.

* zona 1: Elveţia, Gibraltar, Guadalupa, Islanda, Liechtenstein, Martinica, Norvegia, Sf. Bartolomeu, Sf. Martin şi Uniunea Europeană
Dacă foloseşti un card de date sau un modem USB de la Orange vei putea primi notificările serviciului Data Traffic Control prin intermediul aplicaţiei specifice instalate pe calculatorul tău.
Iar dacă vrei să descarci fişiere de dimensiuni mai mari îţi recomandăm să foloseşti o aplicaţie de suport sau să activezi serviciul Data Traffic Control fără suspendarea serviciilor de date, pentru a nu pierde informaţiile descărcate până la întreruperea traficului de date. Orange România nu este responsabilă pentru niciun fel de pierderi ca urmare a suspendării serviciilor de date în roaming.

Sun la Relatii cu Clientii, in prima zi, departamentul de date, confirma ca a fost o problema, la depasirea pragului de 50 EUR serviciul de date trebuia suspendat ... si nu a fost ... se inregistreaza sesizarea cu nota cum ca voi dori sa fiu contactat atunci cand se da rezolutia in cazul meu.

A doua zi primesc mesaj ca rezolutia mi-a fost trimisa prin posta! Iau foc, dau telefon la serviciu de relatii, primul apel mi se spune sa astept hartia sa vina in posta si apoi sa reactionez. Iau foc si mai tare ... ii spun duduii ca am vorbit cu colegul sa fiu instiintat telefonic atunci cand se va rezolva sesizarea. Intr-un final accepta sa-mi spuna verbal care e problema si cu stupoare aflu ca servicul Data Control Traffic cu pragurile aferente de (50, 100, 300 EUR) introdus de Orange la 1 iulie 2012 l-am refuzat. Posted Image Stiind ca nu l-am refuzat si e o greseala de-a lor, ma inarmez cu rabdare, timp, baterie la telefon, dovezi ... si incep razboiul. Screenshot care atesta faptul ca serviciul este activ pe telefon, pragul, cat si dovada ca mi s-a spus ca voi fi sunat si NU m-a sunat nimeni. Ba mai mult m-au sfidat la telefon spunandu-mi sa astept rezolutia prin posta pentru ca nu poate fi comunicata la telefon (da-ma naiba de oficial ce sunt, asa importanti am ajuns pentru Orange). Ca intr-un final sa aflu ca am refuzat pragul Data Traffic Control la ... atentie ... 23 iunie 2010, cand acest serviciu nu era in efect. Ca drept dovada am inregistrat toate convorbirile, mi-am adunat toate dovezile ... si Orange ... sa-ti fie tarana usoara! Ne vedem cand ne-om vedea!

Partea 1: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ua7m6N70HG8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Partea 2 : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NcuVAaL_ev8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files


Edited by puiulnoptii, 26 September 2013 - 18:28.


#2
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
a. nu am inteles de ce te crizezi, inteleg ca raspunsul e inca pe drum?
b. Turcia nu e in EU
c. topicul a fost bookmarkat asa pentru referinta pentru cartela vs. abonament

#3
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,370
  • Înscris: 24.06.2008
De-aia e cel mai bine ca atunci cand pleci in strainatate sa folosesti o cartela prepay....

#4
Alex86

Alex86

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 16.01.2006
Din pacate nu poti decat sa-i dai in judecata , ca PJ nu poti apela la ANPC.

View Postf300, on 26 septembrie 2013 - 18:31, said:

a. nu am inteles de ce te crizezi, inteleg ca raspunsul e inca pe drum?
b. Turcia nu e in EU
c. topicul a fost bookmarkat asa pentru referinta pentru cartela vs. abonament
"...indiferent de ţara în care călătoreşti." . Ca Turcia e tara non UE chiar nu conteaza.

#5
tzotzolyno

tzotzolyno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,056
  • Înscris: 12.01.2007

View Postf300, on 26 septembrie 2013 - 18:31, said:

b. Turcia nu e in EU
:lol: la asta mă gândeam și eu...

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postgeorge_eu25, on 26 septembrie 2013 - 18:36, said:

De-aia e cel mai bine ca atunci cand pleci in strainatate sa folosesti o cartela prepay....
Si de aia e si mai bine sa o folosesti in Romania unde nici macar nu exista protectia cu 50 euro.

#7
kmailand

kmailand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 704
  • Înscris: 21.08.2010
Nasol de tine. Pai 1600 lei inseamna ceva bani. Daca abonamentul este pe persoana fizica poti sa mergi la Protectia Consumatorului.

LE: eu de cate ori ies in strainatate am grija sa dezactivez traficul de date..... E mai sigur asa :)
Stiu pe cineva care, in urma cu 3 ani, a platit 8000 lei pentru traficul de date in roaming :)

#8
tzotzolyno

tzotzolyno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,056
  • Înscris: 12.01.2007
Puii mei, la ce a folosit atâta trafic? A descărcat filme pe torrente? Dar la hotel nu au WiFi...sau s-a cazat în vreo bodegă?

#9
puiulnoptii

puiulnoptii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,137
  • Înscris: 06.01.2006
Avand in vedere ca vor fi multi useri care o vor da pe langa: repet si pentru ei problema mea.

1. Problema mea este faptul ca serviciul Data Traffic Control a intrat in vigoare la Orange pe data de 1 iulie 2012! Asta inseamna ca AUTOMAT tututor abonatilor Orange li se va impune un prag (50,100,300 EUR) care daca va fi depasit va declansa oprirea serviciului de date roaming ... Orange nu a facut lucrul acesta sustinand ca eu AM REFUZAT acest serviciu in 2010, pe cand acest serviciu a fost inclus in 2012 si a inclus automat punerea pragurilor indiferent de orice decizie precedenta a suferit abonamentul in cauza inaintea acestei legi!

2. Nu am probleme cu traficul, costul, Turcia sau operatorul turc ... Acesta s-a achitat exemplar de sarcini/obligatii furnizandu-mi semnal/cost control pe timpul sederii mele in Turcia.

View Posttzotzolyno, on 26 septembrie 2013 - 18:52, said:

Puii mei, la ce a folosit atâta trafic? A descărcat filme pe torrente? Dar la hotel nu au WiFi...sau s-a cazat în vreo bodegă?

Care atata trafic ? Este vorba de 60 Mb x 6 EUR/ 1Mb = 360 EUR. Adica 60 de mega. Posted Image Ala e trafic de torent ?

Edited by puiulnoptii, 26 September 2013 - 18:55.


#10
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011

View Posttzotzolyno, on 26 septembrie 2013 - 18:52, said:

Puii mei, la ce a folosit atâta trafic? A descărcat filme pe torrente? Dar la hotel nu au WiFi...sau s-a cazat în vreo bodegă?

iti verifici mailul si folosesti aplicatia google maps...asa ii consumi..

#11
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 10.05.2011
Era defazata cu 2 ani tipa .

#12
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Posttzotzolyno, on 26 septembrie 2013 - 18:52, said:

Puii mei, la ce a folosit atâta trafic? A descărcat filme pe torrente? Dar la hotel nu au WiFi...sau s-a cazat în vreo bodegă?
Cred ca n-ai auzit de minunea numita data roaming. In Turcia la Orange e 6 eur/MB. Asta inseamna 60MB pentru banii aia. Tocmai am dat jos o aplicatie de 45MB (si aia e dimensiunea ei, traficul total facut e ceva mai mare).

#13
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011
deci sa fiu si ON topic:

1. in 2010 tu ai optat sa dezactivezi notoficari referitoare la roaming
2. in 2013 ai folosit peste 50 mb de trafic...dar daca nu ai optat sa fii notificat referitoare la roaming, e cam nasol..

problema se pune asa: daca tu la 2 ani ti-ai reinoit abonamentul, practic vorbim de alt contract...si cred ca acele optiuni au ramas la fel.......dar daca pe site scrie ca UE ii obliga sa activeze acest trafic control, practic ce era inainte de iulie 2012 nu mai este valabil (referitor la roaming)...deci tu dupa 1 iulie 2012 daca nu ai dezactivat prin sms cu NU acest trafic control, nu ai dece sa platesti acea suma...poate decat 50mb + 34 eurocenti (in grecia)...

si de la 50 mb - 60 mb este o diferenta de 60 de euro de plata...

Edited by cephalophodes, 26 September 2013 - 19:04.


#14
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,294
  • Înscris: 12.08.2006
Hotie clar!
ANPC daca e abonamentul e pe PF.

#15
Alex86

Alex86

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 16.01.2006

View Postalexa32, on 26 septembrie 2013 - 19:25, said:

Hotie clar!
ANPC daca e abonamentul e pe PF.
E pe firma , asa reiese din conversatii ... I-au cerut operatorii CUI.

#16
puiulnoptii

puiulnoptii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,137
  • Înscris: 06.01.2006

View Postcephalophodes, on 26 septembrie 2013 - 19:03, said:

deci sa fiu si ON topic:

1. in 2010 tu ai optat sa dezactivezi notoficari referitoare la roaming
2. in 2013 ai folosit peste 50 mb de trafic...dar daca nu ai optat sa fii notificat referitoare la roaming, e cam nasol..

problema se pune asa: daca tu la 2 ani ti-ai reinoit abonamentul, practic vorbim de alt contract...si cred ca acele optiuni au ramas la fel.......dar daca pe site scrie ca UE ii obliga sa activeze acest trafic control, practic ce era inainte de iulie 2012 nu mai este valabil (referitor la roaming)...deci tu dupa 1 iulie 2012 daca nu ai dezactivat prin sms cu NU acest trafic control, nu ai dece sa platesti acea suma...poate decat 50mb + 34 eurocenti (in grecia)...

si de la 50 mb - 60 mb este o diferenta de 60 de euro de plata...

Corect cephalophodes. Eu dupa 1 iulie 2012 nu am dezactivat/refuzat niciun/vreun serviciu de date roaming, deci teoretic conform Orange, la 1 iulie 2012 eu eram deja cu prag data traffic control minim pus automat de ei conform legii UE. Cum rezulta si de screenshot. Plus ca nici nu am primit vreo notificare, de niciun fel, nici macar cand am atins pragul maxim de 300 de EUR. Daca as fi refuzat pragurile, ar fi trebuit sa fiu contactat dupa 1 iulie 2012.

View PostAlex86, on 26 septembrie 2013 - 19:28, said:

E pe firma , asa reiese din conversatii ... I-au cerut operatorii CUI.

Da, e pe firma.

Edited by puiulnoptii, 26 September 2013 - 19:35.


#17
opop

opop

    bolnav cronic :(

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 06.01.2007
Daca esti bleg si tii datele activate tot timpu, asa iti trebuie.

#18
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,294
  • Înscris: 12.08.2006

View PostAlex86, on 26 septembrie 2013 - 19:28, said:

E pe firma , asa reiese din conversatii ... I-au cerut operatorii CUI.
...pai atunci d'aia l-au si ars ca stiu si ei ca multi renunta la proces.;)
Vad ca mai nou si-au schimbat targetul cand vor sa dea tepe...se indreapta catre firme...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate