Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Tablete PC All-In-One

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Desi in categoria "All-in-one tablet PCs" intra o categorie mai larga de dispozitive, la acest topic voi avea in vedere exclusiv o anumita gama de modele, gama initiata de mari producatori cum ar fi Sony, Dell, Hewlett Packard etc.
Pentru inceput, voi avea in vedere urmatoarele modele:

Sony VAIO Tap 20 Tablet-PC
HP Envy Rove 20 (tabletop PC)
ASUS Transformer AiO P1801
Dell AiO XPS 18
Lenovo IdeaCentre Horizon 27 (table PC)
Panasonic Toughpad 4K UT-MB5 tablet

Dupa cum observam, aceste dispozitive AiO poarta diverse denumiri: tablet-PC, table-PC, tabletop-PC etc. Desi se indeparteaza de clasa tabletelor traditionale cu diagonale ale display-ului intre 8 si 12 inch, apropiindu-se mai mult de caracteristicile unor notebook-uri/ ultrabook-uri/ convertible-PC-uri etc., integrand totodata procesoare mai puternice, unitati de stocare date mai mari decat in cazul tabletelor, mai multe USB-uri (3.0), unitati optice s.a.m.d. (dar nu toate modelele), forma lor ramane cea de tableta, avand drept caracteristica fundamentala ecranul tactil. Ceea ce le distinge, in primul rand, fata de tabletele traditionale este diagonala ecranului de cel putin 18 inch si faptul ca dispun neaparat si de tastatura/ mouse wireless care, in mod normal, se livreaza impreuna cu dispozitivul, eventual de un stand optional sau nu. Toate aceste modele vin cu Microsoft Windows 8 preinstalat.

Va propun ca la acest topic sa discutam atat despre modelele de mai sus cat si despre alte modele din aceeasi gama.

Edited by _-_, 23 September 2013 - 08:50.


#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cel mai accesibil ca pret dintre modelele de mai sus pare a fi Dell AiO XPS 18 care deocamadata apare numai in 3 oferte din Romania:
http://www.pcgarage....a-model-xps-18/
http://www.pcfun.ro/...a-model-xps-18/
http://www.ventumsho...one-home/dell-7

Iata si un videoclip de prezentare pentru modelul de la Dell:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Rd0ncOAgic8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,030
  • Înscris: 06.09.2008

View Post_-_, on 23 septembrie 2013 - 08:26, said:

Va propun ca la acest topic sa discutam atat despre modelele de mai sus cat si despre alte modele din aceeasi gama.
Foarte scumpe, de fitze, impractice si fara sens imo

#4
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Sunt inca un pas spre unificarea intre smartphone - phablet - tableta - astea - laptop. Desktopul deja a disparut.
Peste cativa ani va exista un device unic disponibil cu diferite marimi ale ecranului.

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postsirgoofy, on 23 septembrie 2013 - 10:27, said:

Foarte scumpe, de fitze, impractice si fara sens imo

Sunt ceva mai scumpe, intr-adevar. Dar, daca stai sa analizezi putin iti vei da seama ca pretul lui Dell XPS 18 nu este chiar exagerat.
Luand ca exemplu, primul dintre magazinele care comercializeaza acest model observam urmatoarele:
1. Cel mai ieftin Convertibile-PC cu procesor Intel Atom costa 3917 RON: http://www.pcgarage.ro/convertible/
2. Cel mai ieftin Ultrabook este 2499 RON http://www.pcgarage.ro/ultrabook/
3. Cel mai ieftin notebook cu procesor i3 si display de 17 inch costa 1949 RON: http://www.pcgarage....80-pana-la-189/
4. Cel mai ieftin notebook cu procesor i3 si display de 18 inch costa 2800 RON: http://www.pcgarage....80-pana-la-189/
5. Cel mai ieftin All-In-One PC cu touchscreen si procesor Intel Core i3 costa 4400 RON: http://www.pcgarage....80-pana-la-189/
6. Cea mai ieftina tableta cu Windows 8 (real, cu interfata desktop) nu aberatia de RT este 1792 RON in cazul uneia cu procesor Intel Atom si 2914 RON in cazul uneia cu i3.

Atunci, daca pretul de intrare pentru DELL XPS 18 Touch Core i3-3227U este de 5690 RON, oare acesta chiar este un pret exagerat?
Sa ne gandim ca notebookurile cu display-uri de 17 si mai ales de 18 inch au fost intotdeauna mai scumpe decat echivalentele lor cu ecrane de doar 15 inch, iar Dell XPS 18 are ecran de 18.4 inch. Performantele unui procesor Intel Atom sunt extrem de slabe comparativ cu ale unui i3, i5, i7, indiferent de generatie, asa ca pretul mai ridicat se justifica in acest caz. Microsoft Windows 8 este un sistem de operare scump deci pretul este normal sa fie mai ridicat decat in cazul unei tablete cu Android sau Linux (in plus, tabletele cu Windows 8 au de obicei versiunea pe 32 de biti a sistemului de operare, in timp ce Dell XPS 18 vine cu versiunea pe 64 biti ceea ce aduce un spor de performanta). Daca tinem cont si de faptul ca majoritatea modelelor din titlul topicului suporta cel putin o rezolutie Full HD, atunci este normal ca si pretul sa fie un pic mai mare, insa factorul decisiv este touch screen-ul. Cu cat ecranul este mai mare cu atat costurile de productie pentru un ecran tactil sunt mai ridicate.
Daca adaugam faptul ca fata de o tableta obisnuita care are in mod normal un spatiu de stocare de 16/32/64/128 GB, modelele enumerate in primul post au HDD-uri de cel putin 500 GB, atunci este normal ca si pretul sa urce. De asemenea, daca o tableta performanta are 2 GB de RAM, in acest caz avem de-a face cu cel putin 4 GB RAM ca si in cazul unui notebook obisnuit. O tableta obisnuita are un singur port USB 2.0 in timp ce acestea au cel putin doua porturi USB 3.0.
Sunt convins ca peste 1 an pretul acestui dispozitiv (Dell XPS 18) va cobori cu cel putin 30%, deci ar ajunge pe la 3983 RON si acesta ar fi pretul pe care ar trebui sa il avem in vedere atunci cand il comparam cu preturile cele mai mici ale altor dispozitive care deja au trecut printr-o serie de ieftiniri.
Din punctul meu de vedere o astfel de tableta isi dovedeste utilitatea intrucat are aproape performanta unui Desktop-PC si portabilitatea unei tablete, in plus fata de un Desktop-PC avand ecranul tactil cu o diagonala rezonabila (diagonala de 18.4 inch este diagonala minima ca sa se poata lucra in conditii rezonabile pe o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli).

View PostOxigen1234, on 23 septembrie 2013 - 12:34, said:

Sunt inca un pas spre unificarea intre smartphone - phablet - tableta - astea - laptop. Desktopul deja a disparut.
Peste cativa ani va exista un device unic disponibil cu diferite marimi ale ecranului.

Cam la fel gandesc si eu. Interfata metro a lui Windows 8 este optimizata pentru touchscreen, iar Ubuntu 14.04 va fi, de asemenea, optimizat si mai mult pentru ecranele tactile, introducand totodata suport pentru tablete si smartphone-uri (indiferent de procesor).
Smartphone-urile/ tabletele cu iOS, Android, Windows mobile / Windows Phone deja ne-au obinsuit cu interfetele tactile, asa ca vom dori in viitor mai curand displayuri tactile si pentru PC-urile noastre.
Vom dori totodata o mai mare portabilitate si vom fi tentati sa putem detasa tableta de suport si sa o luam cu noi atunci cand plecam de acasa (sau chiar acasa cand stam in fotoliu sau in pat). In loc sa caram de un laptop cu ecran de 15 inch, mai curand vom fi tentati sa caram cu noi tableta de 18 inch.
Tabletele care nu ofera performante similare unui PC probabil vor intra in declin pentru ca nu poti face mare lucru nici macar pe un procesor Intel Atom (nu poti, de exemplu, sa te bucuri vizionanad un filmulet FullHD fara sa sacadeze, ca sa nu mai zic de cate ori si cat trebuie sa astepti ca sa se incarce o pagina web mai stufoasa, un document mai mare intr-un reader sau procesor de documente, ca sa se instaleze un update etc. - ceea ce consuma si din nivelul bateriei fara ca tu sa poti realiza in acest rastimp ceea ce ti-ai propus).
De asemenea, aplicatiile cer in general rezolutii mai mari decat cele oferite de tabletele obisnuite, iar ca sa folosesti o rezolutie mare pe un display mic inseamna sa iti strici vederea si sa obosesti psihic in mod inutil. Probabil ca toata lumea stie ce inseamna, de exemplu, sa citesti un pdf pe o tableta sau eBook reader si cat de dificil este sa vizualizezi anumite pagini web pe bucatele...
Din punctul meu de vedere tabletele sunt ca niste smartphone-uri mai mari. Eu nu prea vad utilitatea tabletelor. De exemplu, eu de cand utilizez Samsung Glaxy Note 2 nici nu ma mai ating de vreo tableta. Cand am nevoie sa lucrez la PC, utilizez notebookul meu cu ecran de 18.4 inch (un Asus), eventual il conectez la monitorul de 27 inch. De cand am acest notebook aproape ca nu mai pot suporta notebookurile cu ecrane de 15 inch. Deci, probabil ca peste un an voi achizitiona Dell XPS 18 sau sa vedem ce mai apare intre timp (poate o tableta AiO cu display 3D la care nu ai nevoie de ochelari)...

#6
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Cea mai mare provocare in lumea tabletelor (de orice dimensiuni, de la 5 la 50 inch) este acum bateria. Nu vor fi schimbari majore pe piata pana cand nu vor aparea bateriile cu nanotehnologie, care vor avea o capacitate de 5-10 ori mai mare la aceeasi dimensiune si greutate, si se vor incarca in 5-10 minute.

#7
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
O autonomie de cateva ori mai mare poate fi utila atunci cand nu avem acces la o priza sau la bateria de la masina. Insa, chiar si daca suntem plecati cu cortul pe munte, putem utiliza un incarcator solar. Mie, o autonomie de cateva ore imi este suficienta.
Deci, in cazul meu si probabil al multora, autonomia pe baterie nu primeaza asupra diagonalei displayului, procesorului si a sistemului de operare. Prefer sa car cu mine o tableta cu volum si greutate ceva mai mare numai sa nu ma chinui pe un ecran mititel. De asemenea, cand aud de procesoare sub Intel i3 ca performante deja incep sa imi pierd interesul. De cand au aparut tabletele cu Windows 8 full (incluzand si interfata de Desktop) si de cand se anunta viitoare versiuni de Ubuntu care vor functiona perfect pe tablete, deja incep sa imi pierd interesul si pentru SO Android. Unele tablete ofera oricum dual boot Windows 8 + Android. Exista chiar si o tableta cu triple boot (Windows + Linux + Android) care merita amintita la acest topic.
Este vorba de Ekoore Python S3. Detalii si aici: http://www.pcworld.c...-windows-8.html

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rL61E7K6aZY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Lenovo IdeaCentre Horizon 27 AiO

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bAeLi4Qcw6w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Iata is un videoclip cu Dell XPS 18 (deocamdata preferinta mea principala)!
Dupa cum este manevrata tableta de catre prezentatoare ar rezulta ca este o tableta AiO chiar portabila (sau poate ca este tipa fortoasa)...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7WQGAIyNbJE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Flicare ingrozitor ecranul  de la Dell XPS 18 !
Este greu de inteles cum poate suporta cineva asa ceva.

#11
awss

awss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 830
  • Înscris: 27.08.2006
Nu este greu de inteles... Flicaritul ecranului nu este sesizabil cu ochiul liber.

#12
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010

View Postloock, on 01 octombrie 2013 - 20:55, said:

Flicare ingrozitor ecranul  de la Dell XPS 18 !
Este greu de inteles cum poate suporta cineva asa ceva.

Nu flicare nimic, e vorba de filmare, se interpoleaza refresh-ul monitorului cu frame-rate-ul camerei de filmat.

#13
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Ochiul are latenta MUUUULT mai mica decat camera de filmare, mai precis timpul de expunere, deci vede flicareala mult mai rau.
Sigur, daca ai un lant nervos de dinozaur nesimtit, poate nu o sa te supere.....
Nu toti oamenii sunt la fel.
La CRT nu suport sub 100 Hz, iar la LCD depinde de panel si depinde si de refreshul backlightului.
Panel-urile contemporane sunt rapide, si au nevoie de refresh mare, 100-120 Hz, iar backlightul trebuie sa fie si el cu refresh de 100-120 Hz, sau cu lumina continua, fie ea artificiala sau naturala.

Edited by loock, 06 October 2013 - 23:09.


#14
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002

View Postloock, on 06 octombrie 2013 - 23:04, said:

Ochiul are latenta MUUUULT mai mica decat camera de filmare, mai precis timpul de expunere, deci vede flicareala mult mai rau.

Vederea umană nu funcţionează la fel ca o cameră (mecanică sau electronică). Creierul nostru simulează o experienţă temporal-continuă în ciuda limitărilor fizice (limitarea câmpului vizual, viteza de transmitere a semnalului neuronal, saccadic glitch etc.) Deci nu se poate vorbi despre "timp de expunere".

Însă deşi explicaţia ta e greşită ai totuşi dreptate, s-a dovedit că oamenii pot detecta rate de refresh peste 60 Hz şi la monitoare CRT şi la LCD. Iar unii se simt mai bine cu rate de 100-120 Hz, la fel ca tine.

#15
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Nu am afirmat ca ochiul functioneaza ca o camera de filmare, insa formularea facuta rapid, recunosc, poate lasa loc de interpretare in sens usor gresit.

Am precizat totusi latenta ( nervoasa se intelegea din randul urmator), vs timp expunere camera.

Cu tot cu feedback, adica raspuns motric la stimuli, un om obisnuit are in medie o latenta cumulata de ~10 ms ( daca nu este beat, bolnav, nesimtit...)

In cazuri exceptionale, rarisime dar totusi omologate, anumiti oameni pot avea mai mult sau mai putin constant, o latenta cumulata cu tot cu raspuns motric, chiar si de numai ~0,02 ms.

Fie si numai prin deductie, se intelege ca latenta de receptie nervoasa ochi-creier, poate fi chiar si de sub 0.01 ms.

Asta nu inseamna insa ca este nevoie de refresh mai mare de 120 Hz.
Peste 160 Hz, efectul este chiar invers, respectiv efectul stroboscopic este chiar mult mai obositor decat refreshul mic.
La LCD ajuta latenta cristalelor lichide, pt. estomparea unui refresh de 200 Hz la 3D.

Edited by loock, 07 October 2013 - 10:09.


#16
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Ai citit link-ul pe care l-am dat? Este inutil să vorbeşti de latenţă când creierul uman excelează în a se asigura că nu percepem niciun efect de latenţă. Dacă vrei o analogie (forţată), este ca un program de înregistrare de sunet care se activează la zgomot – înregistrarea rezultată nu are niciodată pauze.

S-a demonstrat că timpul de transmisie a semnalului în neuroni nu este relevant, nu se aplică direct la percepţia imaginii din creier, şi-n general este greşit să fie comparat direct, matematic, cu rata de refresh. Creierul "trişează" oricum şi ne furnizează mereu un film continuu.

Nu ştiu la ce efect "stroboscopic" te referi şi ce legătură are cu modul în care e afişată imaginea pe monitoare.

#17
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Panasonic a pus preţ pe tableta-gigant: câteva mii de dolari îţi aduc un gadget mare, rezistent la căderi şi cu ecran 4K

Tableta Toughpad 4K UT-MB5 de la Panasonic a fost prezentată la începutul anului, la un festival de tehnologie din Las Vegas. Pe piaţă va fi lansată în ianuarie 2014 şi producătorul a anunţat că va fi disponibilă la preţul de 6.000 de dolari. Pentru aceşti bani utilizatorii obţin o tabletă-PC cu ecran de 20 inci cu rezoluţie 4K şi dotări de calculator cu procesor Intel i5, spaţiu de stocare de 256GB pe solid state drive (SSD), o memorie RAM de 8GB şi Windows 8.1 ca sistem de operare. Panasonic susţine că tableta este şi rezistă, nu doar mare, „supravieţuind“ unei căderi de la 75 de centimetri. Greutatea acesteia e de 2,4 kilograme.

Sursa: http://adevarul.ro/t...237e/index.html

Intrucat de la acest topic lipsea un videoclip care sa prezinte aceasta tableta voi adauga unul mai jos:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7HtbhFEK1EE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Deja au mai coborat preturile la Dell XPS 18. De exemplu, acum versiunea cu procesor i7 costa la Cel.ro sau www.oktal.ro mai putin decat cea cu i3 din ofertele PC Garage sau EvoMAG:
http://www.cel.ro/ca...2gb-8gb-win8-l/
http://www.oktal.ro/... 8-o111951.html

Edited by _-_, 10 December 2013 - 16:22.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate