Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Chestiunea precolumbiana

- - - - -
  • Please log in to reply
237 replies to this topic

#163
xyz_forever

xyz_forever

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 859
  • Înscris: 30.06.2018

View Posthero3, on 26 noiembrie 2018 - 11:41, said:


E adevarat,  au murit cam vreo 100 milioane de nativi americani

Nu uita ca colonizarea ti-a dat smartphone-ul pe care-l tii in mana.

De fapt doar vreo 25, altfel zici bine.

#164
JohnnyBravos

JohnnyBravos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 14.02.2019

View Postsarac.lipit, on 26 februarie 2019 - 21:09, said:

e vorba de 20.000 ani... portochezii erau altceva ....nici nu frecau băţu'... aşteptau fulgerul...să-şi aprindă marijuana...
si cand era seceta, faceau dansul ploii
altii chiar sacrificau oameni in zona aia, prin America Centrala
pe la 1500 aztecii le smulgeau  inimile cat inca erau vii ghinionistii alesi si le puneau la prajit
apoi le taiau capetele si le aruncau pe treptele templelor de se rostogoloeau zeci de metri ca populatia sa le prinda in plase si sa le pastreze
le mancau organele ca sa devina luptatori
ei credeau ca omul e din porumb, nu din tarana
si daca sacrificau oameni in cinstea zeilor, le aducea ploaie si porumb extra
poftim civilizatie amerindiana!
pe astia ii plang SJW-istii ca i-au macelarit colonistii crestin-europeni

#165
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View PostJohnnyBravos, on 26 februarie 2019 - 21:53, said:

si cand era seceta, faceau dansul ploii
altii chiar sacrificau oameni in zona aia, prin America Centrala
pe la 1500 aztecii le smulgeau  inimile cat inca erau vii ghinionistii alesi si le puneau la prajit

Da, am vazut si io inregistrari pe casete VHS, cum erau pe vremea aia, ca erau inapoiati rau tare.

Edited by criztu, 03 March 2019 - 14:04.


#166
cirus6

cirus6

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,211
  • Înscris: 15.06.2010
Da, am văzut și io multe fresce din alea cu preoți ce au în mână inimi luate de la sacrificati, dar cred că era doar un curent simbolist în pictura amerindiana din acea perioadă.
Da, toți amerindienii ăștia erau un fel de porumbelul păcii și urau violența, nici vorbă de sacrificii umane.

#167
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

View Postcirus6, on 03 martie 2019 - 14:01, said:

Da, am văzut și io multe fresce din alea cu preoți ce au în mână inimi luate de la sacrificati, dar cred că era doar un curent simbolist în pictura amerindiana din acea perioadă.
Da, toți amerindienii ăștia erau un fel de porumbelul păcii și urau violența, nici vorbă de sacrificii umane.

mai precis ai vazut desene facute de preoti crestini europeni in cartzulii de-ale lor, si le confunzi cu fresce


Edited by criztu, 03 March 2019 - 14:19.


#168
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
Topicul pute a nazism murican de-ţi dau lacremele pe nas. Posted Image)
Nu zic că trebuie cenzurat sau închis, că noi nu avem amerindieni şi nici muricani, dar schema e simplă.
1. Băi aia reii care nu e cu noi, muricanii albi cu grumaz roşu şi cu psalmi pe AK 47, e ateu, comunist, musulman! Nazist nu a mai zis, că na, ar fi fost fault.
2. Amerindienii nu au fost exterminaţi că erau nişte sălbatici puţini, suboameni. Te mai împiedici în 20-30 000 de cioturi când faci un "Manifest destiny", este?
3. Cu atât mai mult, dacă au fost mai puţini e foarte clar că tot pe acolo oameni au fost băgaţi în lagăre(rezervaţii). Mai contează că am exterminat un continent când tot 23 000 au ieşit la număr în lagăr? Ce genocide domle că iese la număr!!!?

4. Ioropenii e perfecţi, dacă au făcut, nimic rău! Nici bolile nu e ioropene, da cum nu, chiar dacă i-au omorât pe oamenii ăia răi, au făcut-o ca un favor, pentru a nu mai aştepta să fie omorâţi de epidemiile lor şi de războaiele lor. Deci un favor! Hip-hip, hooray!
5. E cu chestiuni. Ştiţi, eu când aud de chestiuni îmi sună cunoscută tema cu chestiunea şi mă gândesc la soluţii la chestiune. Soluţii justificate, desigur, da cum nu justificate!

În orice caz, dacă la americani e cu freedom şi democracy zic să lăsăm topicul, din moment ce la americani a promova războaie şi omoruri nu e interzis de lege(altfel câţiva bravi preşedinţi ar fi fost îmbrăcaţi în dungi) că e profitabil, e cu capitalismul, nu e ca la noi.
Acum, dacă domnul vrea să ne salveze şi pe noi de comunişti, atei şi musulmani promovând soluţii la anumite "chestiuni"  presante, îndemn să fie puţin moderat, că legea română e mai civilizată puţin în acest aspect, nu-ţi dă libertatea să faci ceva pe dreptul altuia la viaţă oricâte arme de distrugere în masă "crezi" că are, prima dată e cu procesul penal, proba, apoi e cu soluţia.

Edited by A_treia_cale, 04 March 2019 - 09:41.


#169
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

Quote

altii chiar sacrificau oameni in zona aia, prin America Centrala
Adevărat, dar ultima dată când a fost secetă, religia creştină a dus la sacrificarea a unor milioane de evrei. Să verifici câţi nazişti au scăpat cu ajutor catolic şi câţi legionari s-au vrut în panteonul ortodox, de unde toată tărăşenia antisemită la origini( a se căuta frumoasele obiceiuri creştine ce implică bombardamente cu pietroaie asupra caselor evreieşti) .

Penultima dată a unor milioane de catolici şi protestanţi de la o schismă, antepenultima dată a unor zeci de mii de musulmani şi ortodocsi, chiar sute de mii, ante-antepenultima dată a unor sute de mii de germanici, ante-ante-antepenultima dată a unor zeci de mii de romani şi greci şi alte minorităţi creştine ce nu au văzut adevărul lui Constantin. Înainte de asta refuzul lor de a aduce ofrande şi altor zei  ce protejau Pax Romana, ca restul cultelor, pentru binele imperiului, a fost tratat de romani ca un atac la siguranţa pluriculturalităţii romane şi un atac la siguranţa  imperiului în sine, deci altă religie a  dus la sacrificarea lor pe timp de secetă.  Cum să spun, pentru romani a nu aduce jertfă la zei era ca o condamnare la distrugere, a imperiului, a oraşului, a oamenilor, era o lipsă de respect dincolo de orice.
Problema a fost aşa mare în jurisprudenţa romană că au eliberat nişte cecuri pentru evreii creştini care să ateste că au dat jertfă, chiar dacă nu au făcut-o, pentru o anumită sumă.

Deci religia e un sport sângeros şi periculos că presupune speculaţii şi conservatorism cretin, ce conduce inevitabil la omoruri de toată frumuseţea.
Ăia din America Centrală nu omorau pentru că simţeau o plăcere, ci pentru că aveau crezul că dacă nu o fac rămâne zeul nepăpat şi îi paşte dezastrul. Dacă ne uităm şi pe la Romani, vedem poate nu exemple la fel de constante dar la fel de extreme, îngropări de viu, execuţii.  Pasul înainte spre downplay cu secta lui Isus a fost un pas destul de mare, dar plăguit de erori logice ce au condus la omoruri.
Deci toată schema "religie barbară" e o ipocrizie, religie e barbară prin natura ei. Că în unele culturi acea barbaritate e mai pregnantă decât în altele ţine de condiţii geografice. Altfel nici nu am pomenit de vânătoarea de vrăjitoare pe timp de secetă. Posted Image
Despre cultul mexica al războinicului ar fi de discutat, dar nu pe un topic ce are în vedere justificarea unui genocid, negarea lui. Mexica nu erau sfinţi, nici pe departe, dar nici chiar schizofrenici cum apar prin codex-uri.
Când a dat preotul creştin de sacrificii cred că a mai mărit puţin proporţiile măcelului pentru a părea că e autoapărare. Iar trecerea unor triburi rivale sau din confederaţia celor trei oraşe de partea spaniolilor e văzută ca un argument. Doar că se uită un detaliu, în era prenaţionalism nu exista naţionalism, deci oamenii alegeau părţile în funcţie de interesul tribal.

Edited by A_treia_cale, 04 March 2019 - 10:25.


#170
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View Postgrrrrr, on 29 ianuarie 2018 - 16:08, said:

teorie interesanta
zidurile inca megalitice - un fel de ciment?


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vv49DND3uPI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Domnule, teoria e o chestie jmecheră testată folosind o anumită procedură-metodologie, a cărui rezultate sunt acceptate şi pot fi repetate sau nu sunt acceptate şi nu pot fi repetate.
Nu înţeleg de unde, ba înţeleg, de la mitologia de tip feudal, ce a cuprins naţionalismul, s-a infiltrat prin istorie aceste idei alchimiste că orice speculaţie idioată e o teorie şi orice teorie sau speculaţie are rang egal.
Păi mâine se trezeşte AJ şi spune că stânga conspiră să ne facă muntanţi cu râmele, aia deja e o teorie sau speculaţie?

Tot ce ai postat acolo sunt speculaţii idioate făcute de Brian pentru a atrage naivii în călătorii şi achiziţii de cărţi cu basme. E mult mai dificil să te faci istoric decât să-ţi deschizi o agenţie de turism şi o librărie cu amintiri din copilărie( dacă vedem un raport literatură vs ştiinţă la cumpărături de cărţi "culturalizante" ne dăm seama de ce).
Cum să torni ciment în 15 mii de forme? E un cretinism! Ai văzut tu cărămizi în 15 mii de forme random ce ar trebui să se potrivească? Fabrica aia ar da faliment!
Cărămizile din lut ars sunt o tehnologie de epoca bronzului şi sunt o metodă mult mai modernă de a construi decât să torni ciment lavă în zeci de forme random. Dacă civilizaţia nu era plină de retarzi cu muci la nas deşi era avansată, ar fi preferat cărămizile.
Doi, pietre aveau, pietre în diferite forme au finisat cât mai tare, fiindcă necesita mult mai multă muncă să le facă paralelipipede dreptunghice. Cu cât piatra e mai mare, cu atât mai puţină muncă şi mai puţine încheieturi şi tăieturi cu unelte primitive.

Trei, vechimea unui pietroi, că e pietroi şi de unde provine e uşor de determinat după compoziţie, orientare magnetică a particulelor etc. Dacă acele pietre au fost turnate, înseamnă că toţi munţii au fost turnaţi în acelaşi timp şi apoi au fost extrase!

Edited by A_treia_cale, 04 March 2019 - 10:56.


#171
zz_dop

zz_dop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 09.08.2018

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 10:44, said:

Doi, pietre aveau, pietre în diferite forme au finisat cât mai tare, fiindcă necesita mult mai multă muncă să le facă paralelipipede dreptunghice. Cu cât piatra e mai mare, cu atât mai puţină muncă şi mai puţine încheieturi şi tăieturi cu unelte primitive.
incontestabil ca cu unelte primitive, munca nu dureaza mult, decat pana isi da muncitorul seama ca n-are unealta potrivita.
deci ideala ar fi o demonstratie practica, in care iei dumnitale ce unelte vrei, si te apuci sa mesteresti la bolovani de care soi doresti matale, pana imbini macar doi ca-n poza ceea.
si daca filmezi experimentul, garantat ajungi celebritate pe youtube, indiferent daca reusesti, sau, cum ar putea crede unii oameni rai, nu reusesti, ceea ce eu, desigur ca doar cu respect si admiratie.

#172
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View Postzz_dop, on 04 martie 2019 - 11:43, said:

incontestabil ca cu unelte primitive, munca nu dureaza mult, decat pana isi da muncitorul seama ca n-are unealta potrivita.
deci ideala ar fi o demonstratie practica, in care iei dumnitale ce unelte vrei, si te apuci sa mesteresti la bolovani de care soi doresti matale, pana imbini macar doi ca-n poza ceea.
si daca filmezi experimentul, garantat ajungi celebritate pe youtube, indiferent daca reusesti, sau, cum ar putea crede unii oameni rai, nu reusesti, ceea ce eu, desigur ca doar cu respect si admiratie.
Dacă mă plăteşti mata cu 4000 de euroi pe lună(cam cât scoate Brian, minim, din vrăjelile lui cu multe mirări şi adevăruri tulburătoare ce vă intrigă) vă îndeplinesc fantezia şi mă apuc de ciocănit calcar, gresie  cu bolovani de granit şi daltiţe de bronz toată ziua până iese bine, că deh, eu nu am altceva de făcut decât să vă ajut  să vedeţi că laptele e alb.
Altfel ar fi nedrept ca eu să fac-scot pietrele aruncate în puţ de un şarlatan plătit regeşte de cultul său.

Dar şi mai simplu ar fi ca matale şi Brian să daţi o comandă la fabrica de cărămidă din Zalău să vă  toarne lut, nu lavăPosted Image , în 15 mii de forme făra nici o suprafaţă dreaptă şi apoi să construiţi matale cu Brian o căsuţă, aşa pe amestecate, că oricum dânsul e bogat la ce de clientelă are la excursii şi cărţişoarele cu basme.
Aş fi curios în cât 15000 de ani identificaţi tot puzzle-ul şi cât ar costa comanda.

Sau mai simplu cumperi tratatele pe subiect? Na, poţi hotărî matale, în fond nu trebuie nimeni să te convingă că Iecstratereştii sau Harienii nu au turnat munţii din ciment sau zidurile unei civilizaţii eneolitice, doar că nu e bune să foloseşti cuvântul teorie pentru o speculaţie cu origini în epoca vesălă, când orice construit dă năharieni nu putea să nu fie inexplicabil, că restul e subhoameniPosted Image. Păi cum domle nişte coloraţi să facă piramizde înaintea daşilor şi jărmanilor,  da se poate?

Edited by A_treia_cale, 04 March 2019 - 12:42.


#173
zz_dop

zz_dop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 09.08.2018

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 12:16, said:

Dacă mă plătești mata cu 4000 de euroi pe lună
primitivii nu erau platiti in euroi, ei lucra motivati de entuziasm si misticism, din cate considera stiinta cunoasterii arheologice. deci considera ca primii doi bolovani ciopliti sunt interviu de angajare. ba inca si pe pile, ca poti folosi flex, bormasina, fer de calcat, ce unelte vrea muschii dumitale, nu doar scule de lemn si lut si cupru si alifii magice sau ce crezi ca se folosea atunci. si  daca treci interviul 4000 de euroi pe luna ar fi chiar eftin, biznes bun, in exclusivitate apsoluta.

Edited by zz_dop, 04 March 2019 - 12:40.


#174
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019

View Postzz_dop, on 04 martie 2019 - 12:34, said:

primitivii nu erau platiti in euroi, ei lucra motivati de entuziasm si misticism, din cate considera stiinta cunoasterii arheologice. deci considera ca primii doi bolovani ciopliti sunt interviu de angajare. ba inca si pe pile, ca poti folosi flex, bormasina, fer de calcat, ce unelte vrea muschii dumitale, nu doar scule de lemn si lut si cupru si alifii magice sau ce crezi ca se folosea atunci. si  daca treci interviul 4000 de euroi pe luna ar fi chiar eftin, biznes bun, in exclusivitate apsoluta.
Merci dă propunere dar eu e cam capitalist, zic că dacă nu oferiţi contract pă loc eu nu mă leg, să acceptaţi altele inţierviuri care e! Poate să bagă Brian, so fi plictisit şi el de păcălit pensionari şi oameni cu nevoi.

Sau mai bine vă puneţi banii la punguţă şi vă duşe Brian să vedieţi uriaşii harieni dăn Heporborea peruană, Thule, Hatlantida etc, că oricum cine ştie ce conspiraţionist sunt şi-mi dă Soroş maşina dă turnat petre şi eu vă spun că am luat-o la daltă!
Scuipaţi în sân de oameni ca mine! Oricum, speculaţia lui Brian e apreciată mai ceva decât Mama pentru nora mea, deci nu cred că are nevoie de teste, dar pietrele cioplite, domle aşa ceva nu s-a mai auzit. Te gândeşti că am fi avut pietrari!? Nah, uriaşii harieni cu capete alungite turnau lavă în coji de ouă de dinozaur şi apoi jucau puzzle prin Peru.

Edited by A_treia_cale, 04 March 2019 - 12:56.


#175
zz_dop

zz_dop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 09.08.2018

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 12:16, said:

Sau mai simplu cumperi tratatele pe subiect?
dupa ultimele stiri, zice ca suntem in secolul 21, cand se pot citi tratate pe gratis, la distanta, vudumagic.
deci fii antena ce zice-ntr-un tratat, "The Pyramids and Temples of Gizeh" de Flinders Petrie, care evident se pricepea la pietre si la egipteni iar egiptenii cu tehnologia si mitologia mai avansati, mai dezvoltati, dar rezultatele aceleasi:
"The methods employed by the Egyptians in cutting the hard stones which they so frequently worked, have long remained undetermined. Various suggestions have been made, some very impractical; but no actual proofs of the tools employed, or the manner of using them, have been obtained"
Attached File  Screenshot_1.jpg   47.23K   5 downloads
Attached File  Screenshot_2.jpg   127.54K   5 downloads

Edited by zz_dop, 04 March 2019 - 13:11.


#176
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
Deci înţelegi matale ideea sau nu? Supoziţia aia e extraordinară, nici naiba nu trebuie să demostreze că pietrele pot fi cioplite, că mergi la orice colţ de stradă într-un oraş mai aşezat şi găseşti o piatră cioplită, ba chiar la cimitir la un oraş mai Stalinist, vezi acolo la gresie şi marmură cât cuprinde.
Că matale nu poţi face pasul intelectual de a aplica acea cunoştinţă cu unelte mai primitive nu mai ţine de istorie ci de altceva.
Dar de arieni din hiporborea cu capuri alungite ce turnau lavă în forme random pentru a face puzzle poţi auzi doar la grădiniţă, deci dincolo de grădiniţă trebuie demonstrat.
Deci că unii încă sunt nostalgici după grădiniţă nu obligă pe nimeni să se apuce de cioplit pro bono. Poate găsiţi un ONG, că ei sunt mai omenoşi şi au programe de genul.

#177
zz_dop

zz_dop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 09.08.2018

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 12:56, said:

speculaţia lui Brian
n-am idee ce speculeaza Brian, am auzit ca s-a facut si-un film cu Viata lui Brian, tot asa cu antichitati, cred doar ca vad, ce vad, si eventual ce vad, incerc sa inteleg.
se cheama metoda socratica, a lui Socrates, a fost mare fotbalist.

#178
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
Asta de unde aţi luat-o? De pe adevăruri ascunse? Deci că unul vede aia ca impractic e foarte frumos dar fără relevanţă. Impractiv e şi prăşitul cu sapa la fiecare buruiană, dar tot mai practic decât foamea. Pricepeţi? Aţi luat la prăşit buruiene? Ia comparaţi cu ierbicidul.
Că pietroaiele seamănă e simplu, cu cât ai unelte mai primitive, cu atât laşi pietre mai mari ce nu necesită atâta muncă, că lucrezi pe întins şi termini 1 m , 2, 3 pe rând, apoi scoţi şerbii sau tovarăşii(că egiptul era cam feudal corporatist şi Peru cam socialist) şi cauţi un mod să tragi blocul unde trebuie. La 80 de kg împinse/trase pe băiat muşciulos, poţi calcula câţi trebuiau să tragă de şfori şi lemne.
Că doar nu crezi că exista softpedia pentru a se distra altfel. Era muncă dă comitet.

#179
zz_dop

zz_dop

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 09.08.2018

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 13:04, said:

nu poţi face pasul intelectual de a aplica acea cunoştinţă cu unelte mai primitive nu mai ţine de istorie ci de altceva.
asta ai invatat-o la scoala de management si inovatii tehnice "slavery & whips, they get shit done"?

View PostA_treia_cale, on 04 martie 2019 - 13:04, said:

arieni din hiporborea cu capuri alungite
oare ce ar spune freud despre aceasta ficsatie care este.

Edited by zz_dop, 04 March 2019 - 13:19.


#180
A_treia_cale

A_treia_cale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 22.01.2019
O civilizaţie extraterestră(ca a noastră) nu ar fi turnat ceva din piatră, care nu e foarte eficientă termic, nici blocuri, ci bârne şi coloane. Dar dacă totuşi ar fi turnat, ar fi turnat ca noi buncherul, că nu ai nevoie de 15 000 de părţi random, ci de un zid, Iar să nu crape la cutremur ar fi pus fie multe fibre de oţel sau alte minuni fie nimic şi ar fi separat clădirea de fundaţie cu garnituri pentru cutremur).
Dar stai, că de fapt Brian spune că e cu energia. Oricum, credeţi ce doriţi, e destul de plictisitor să dezbaţi mituri Thule, e mai frumos cu dacii, măcar ăia au existat.  

[ https://i.pinimg.com/736x/ca/d5/a8/cad5a87e5a09bd6220b5ca4aab9e6ca7--bunker-abandoned-places.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iar pentru a vedea cioplituri pe piatră decât e Alba Iulia aproape şi catedrala catolică, e plină de obiecte din piatră de o complexitate frumoasă. Nu zic, aveau dălţi de fier sau chiar oţel mai primitiv, dar asta înseamnă doar o diferenţă de ore, plus că în mare foloseau quarţ şi granit, un material mult mai tare decât oţelul, finisau cu bronz şi nisip.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate