Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?
 sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...

BSOD help - Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina
 Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...

The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...
 Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?
 

Kernel panic Archlinux

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
fuucktheclowns

fuucktheclowns

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2013
Salutare !


   Incerc sa-mi instalez Archlinux pe laptop-ul meu (dell inspirion n5010), instalarea decurge normal fara erori si facuta cum este dat in ghidul Archlinux insa dupa ce dau reboot si intru in sistem imi da aceasta eroare de fiecare data cand  incerc sa instalez ceva. Dupa ce primesc eroarea asta se blocheaza si nu-mi ramane decat sa ii dau un restart fortat. Daca stie cineva care este cauza as fi foarte bucuros sa aflu si eu. Multumesc anticipat !



[IMG]https://i.imgur.com/aqdkGGTl.jpg[/img]

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
http://bbs.archlinux.ro/index.php e locul unde ar trebui să postezi!
Dă și tu detalii, arhitectură, placă video, driver instalat, te poți loga în tty (Ctrl+Alt+F1... F6), etc.

LE: cum adică când încerci să instalezi ceva? Din terminal sau vreun front-end al pacman? Cu pacman sau yaourt, packer sau care anume? Dacă nu încerci să instalezi ceva merge ok sistemul?

Edited by shogun1, 21 August 2013 - 13:26.


#3
fuucktheclowns

fuucktheclowns

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2013
Imi cer scuze ca nu am fost prea detaliat dar am stat toata noaptea si am incercat sa-i dau de cap. Laptopul pe care vreau sa instalez Arch este un Dell inspiron 15 N5010, procesor i3, 3 gb ram, hard 320, video Ati HD5660 si placa de retea Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n. Dupa ce am terminat instalarea am dat reboot m-am logat in sistem si atunci cand am vrut sa instalez cu pacman alsa-utils imi da eroare aia  si se blocheaza laptopul. Asa se intampla de fiecare data cand folosesc pacman sa instalez ceva.

#4
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
pacman alsa-utils sau pacman -S alsa-utils ca root?
Bănuiesc că ai greșit pe undeva la instalare. Ai setat corect mediile (în /etc/pacman.conf), că alsa-utils e-n extra? Ai actualizat sisyemul cu pacman -Syu? Ce driver video ai instalat, aduce a problemă cu driverul grafic? Să înțeleg că nu ai instalat nici un DE/ WM, ești în tty? Dacă da, cea mai rapidă variantă ar fi reluarea procesului de instalare, ai partițiile create, în 5-10 minute instalezi din nou, și să știi că după pasul arch-chroot /mnt poți instala deja pachete, alsa-utils pentru alsamixer, driverul video, codecuri, etc.
https://wiki.archlin...tallation_Guide

#5
fuucktheclowns

fuucktheclowns

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2013
Nu stiu pe unde am gresit ca am urmat toti pasii cu strictete din acel ghid. Dupa reboot si prima logare in sistem am dat pacman -Syu apoi am incercat sa instalez restul de pachete necesare. Am repetat instalarea de vreo 5 ori si acelasi rezultat....

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Dacă problema asta apare doar la folosirea pacman nu știu ce poate fi, repet sugestia de-a întreba pe forumul local Arch (http://bbs.archlinux.ro/) sau pe forumul internațional, ăsta ar fi preferabil (https://bbs.archlinux.org/).  Ai dat înainte de update/ instalări comenzile:
pacman-key --init
pacman-key --populate archlinux
Cum arată fișierul /etc/pacman.conf? Uite-l de exemplu pe-al meu:
#
# /etc/pacman.conf
#
# See the pacman.conf(5) manpage for option and repository directives
#
# GENERAL OPTIONS
#
[options]
# The following paths are commented out with their default values listed.
# If you wish to use different paths, uncomment and update the paths.
#RootDir	 = /
#DBPath	 = /var/lib/pacman/
#CacheDir = /var/cache/pacman/pkg/
#LogFile	 = /var/log/pacman.log
#GPGDir	 = /etc/pacman.d/gnupg/
HoldPkg	 = pacman glibc
#XferCommand = /usr/bin/curl -C - -f %u > %o
#XferCommand = /usr/bin/wget --passive-ftp -c -O %o %u
#CleanMethod = KeepInstalled
#UseDelta = 0.7
Architecture = auto
# Pacman won't upgrade packages listed in IgnorePkg and members of IgnoreGroup
#IgnorePkg =
#IgnoreGroup =
#NoUpgrade =
#NoExtract =
# Misc options
#UseSyslog
Color
#TotalDownload
CheckSpace
#VerbosePkgLists
# By default, pacman accepts packages signed by keys that its local keyring
# trusts (see pacman-key and its man page), as well as unsigned packages.
SigLevel = Required DatabaseOptional
LocalFileSigLevel = Optional
#RemoteFileSigLevel = Required
# NOTE: You must run `pacman-key --init` before first using pacman; the local
# keyring can then be populated with the keys of all official Arch Linux
# packagers with `pacman-key --populate archlinux`.
#
# REPOSITORIES
# - can be defined here or included from another file
# - pacman will search repositories in the order defined here
# - local/custom mirrors can be added here or in separate files
# - repositories listed first will take precedence when packages
#	 have identical names, regardless of version number
# - URLs will have $repo replaced by the name of the current repo
# - URLs will have $arch replaced by the name of the architecture
#
# Repository entries are of the format:
#	 [repo-name]
#	 Server = ServerName
#	 Include = IncludePath
#
# The header [repo-name] is crucial - it must be present and
# uncommented to enable the repo.
#
# The testing repositories are disabled by default. To enable, uncomment the
# repo name header and Include lines. You can add preferred servers immediately
# after the header, and they will be used before the default mirrors.

[kde-unstable]
SigLevel = PackageRequired
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[testing]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[core]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[extra]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[community-testing]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[community]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[archlinuxfr]
SigLevel = Never
Server = http://repo.archlinux.fr/$arch

# If you want to run 32 bit applications on your x86_64 system,
# enable the multilib repositories as required here.

[multilib-testing]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[multilib]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

[repo-ck]
Server = http://repo-ck.com/$arch

# An example of a custom package repository. See the pacman manpage for
# tips on creating your own repositories.
#[custom]
#SigLevel = Optional TrustAll
#Server = file:///home/custompkgs


Edited by shogun1, 21 August 2013 - 19:55.


#7
Gady_paul

Gady_paul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,421
  • Înscris: 12.01.2008
Eu ti-as sugera sa vezi daca merge fara update. Am patit destule probleme (variate) de la updates

#8
fuucktheclowns

fuucktheclowns

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2013
Deocamdata am instalat Linux Mint pentru ca maine o sa am nevoie de laptop, insa nu am sa renunt si voi incerca din nou cu Arch. Am inceput sa devin obsedat de Arch, l-am mai avut instalat pe laptopul asta si a mers frumos, l-am costumizat si l-am aranjat dupa bunul plac. Am uitat sa precizez ca instalarea am facut-o dupa un stick usb si ma gandesc sa nu fie ce in neregula cand l-am facut bootabil.

#9
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Urmează tutorialul acesta poate nu urmezi vreun pas din ghidul Arch și de acolo pot apărea eventualele probleme sau ai selectat ceva prin pacman.conf ce nu îi convine managerului de pachete; postază aici fișierul config.

#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Hai c-am instalat și eu Arch pe partiția de teste (tot voiam să încerc btrfs...), totul a mers ok. Recomand ultima imagine 2013.08.01-dual.iso de aici (http://mirror.archli...iso/2013.08.01/ ), poate-i bine s-o scrii pe-un cd și să încerci iar. Și eu am avut uneori probleme cu stickurile usb, mai ales dacă erau făcute cu Unetbootin, dd e mai sigur.
Urmează ghidul lui @AnbuBlack.

[ https://i.imgur.com/BW7lAHh.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by shogun1, 22 August 2013 - 07:04.


#11
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
cu mentiunea ca sa fie foarte atent la comanda aia "dd"....ca sa nu stearga din greseala HDD-ul. de obicei trebuie dev/sdb.

Edited by rich1974, 22 August 2013 - 07:04.


#12
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
1- Poți face prostii cu muuuulte comenzi, nu numai cu dd.
2- ”De obicei” ăsta depinde de prea multe chestii, trebuie aflat discul cu fdisk -l, blkid, lsblk, Gparted, etc.

#13
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
gparted, Gparted.....nimic nu se compara cu gparted

#14
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
partitionmanager

#15
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
Ala din kde nu imi vedea partitile din sistem. UPS!
fdisk, cfdisk, Gparted le vedea, el nu.
O fi fost ceva bug. Dar nu ma mai risc sa il deschid. Posted Image

Edited by ovilix, 22 August 2013 - 07:59.


#16
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Contează packagerul, contează să ai dependențele necesare, or fi ele opționale, dar fără ele nu-ți recunoaște sistemul de fișiere... Mie-mi merge perfect în Arch.
[ https://i.imgur.com/g10Ccuz.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://i.imgur.com/jKrYJ7j.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
ovilix

ovilix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,215
  • Înscris: 01.08.2013
O fi din flaguri. :)
Nu neg aceasta posibilitate.

#18
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
rich,shogun de curiozitate voi ati facut vreodata stickul cu DD? a functionat?
Pentru ca eu am incercat pe 2 sisteme diferite: Arch si Ubuntu si nu face stick-ul bootabil, de asta folosesc Multisystem

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate