Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Infestarea stiintei

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,077
  • Înscris: 02.12.2007
@Gurban_Dan intelegi gresit fenomenele.
Da, stiinta e mega infestata cu tot felul de informatii junk si tot felul de asa zisi oameni de stiinta care sunt semianalfabeti, n-au nimic de zis si se ascund de obicei in spatele "comunitatii oamenilor de stiinta". La acest fenomen contribuie foarte mult revistele si site-urile de stiinta care in goana dupa articole publica tot felul de cai verzi pe pereti. De cate ori nu ati vazut ca acum cercetarea si studiile sunt facute de "comunitatea oamenilor de stiinta" care spune ... , sau si mai simpku "un grup de cercetatori afirma ca ...". Niciodata nu se spune numele acestor cercetatori. De ce? Pentru ca sunt niste nimeni, niste anonimi si chiar si lor le e rusine cu e insisi.
Aceste stiri/articole sunt preluate de ziaristi care sunt si mai prosti. Presa online si TV e plina de informatii junk.
La noi in Romania stiinta s-a infestat inca din anii '50 cand comunistii au exterminat toata intelectualitatea romaneasca si in locul lor au pus proletari care la randul lor si-au promovat in domeniile pe care le conduceau rudele si copiii care la randul lor sunt mai prosti decat parintii lor. Asa s-a ajuns ca acum avem tot felul de imbecili care ne conduc sau care o ard ca oamenii de stiinta, formatori de opinie, etc. Acelasi fenomen se intampla si in Occident de la o vreme. Adevaratii oameni de stiinta sunt inlaturati din functii si in locul lor sunt adusi anonimi care doar servesc anumite grupuri de interese.

Firmele romanesti se plang ca nu au de unde lua oameni bine pregatiti, dar aici e doar partial adevarat. Pe de o parte sistemul de invatamant chiar si superior e praf deci va scoate in piata muncii oameni la fel de praf, pe de alta parte firmele romanesti ori nu isi permit sa dea salarii mari ori nu vor iar oamenii bine pregatiti nu muncesc pe bani putini si de aia cei care au scapat nespalati pe creier de sistem pleaca in strainatate unde sunt platiti bine pe masura pregatirii lor.

Cei cu doctorate, masterate sunt departe de a fi oameni realisti. In primul rand aceste studii NU intereseaza pe nimeni in campul muncii, in al doilea rand mai ales lucrarea de doctorat inseamna de fapt cercetare. Pai ce cercetare face doctorandul din Romania cand el n-a muncit o secunda in campul muncii? Diplomele alea sunt date la gramada iar lucrarile de doctorat sunt cel mult de nivelul unei lucrari de licenta (nimic din cercetare, nimic inovator) majoritatea copiate.

Stai linistit, nimeni nu a spart serverele NASA, FBI, etc. Astea sunt stiri pompoase spuse de ziaristi imbecili care nu inteleg nimic. Cel mult respectivii destabilizeaza putin site-urile de internet oficiale folosind programe flood de care musteste internetul. Aceste "genii" abia daca au cunostinte de baza despre informatica si sunt in general copii care o ard aiurea pe net.

#20
Gurban_Dan

Gurban_Dan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 13.07.2005

 Tipiric, on 07 octombrie 2013 - 11:52, said:

Aceste "genii" abia daca au cunostinte de baza despre informatica si sunt in general copii care o ard aiurea pe net.

Rugamintea mea este sa ne laudam valorile. Nu a descarcat un program de pe NET, ci a scris propriul program.


'promovat in domeniile pe care le conduceau rudele si copiii'. Sunt alesi cei care ii mosteneste gentic. Despre probabilitatea de a se transmite anumite caracteristici si cat de corect e luata in consideratie am discutat pe un alt topic.

Consider ca in urma raspunsurilor, problema s-a clarificat in mare parte, sa ne punem urmatoarea problema: ce este de facut ?

 Tipiric, on 07 octombrie 2013 - 11:52, said:

in al doilea rand mai ales lucrarea de doctorat inseamna de fapt cercetare. Pai ce cercetare face doctorandul din Romania cand el n-a muncit o secunda in campul muncii?

Mi s-a parut 'atat de corecta' acesta ultima remarca incat am mai discutat-o si cu unii din colegi. Pentru mine cercetarea inseamna prin excelenta munca experimatala si apoi interpretare teoretica de catre cei care au facut experimentele.
Atunci cum vine doctorat in fizica teoretica ?

#21
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,077
  • Înscris: 02.12.2007
Cercetarea teoretica sau practica se face dupa o vasta experienta in campul muncii. In scoala iti insusesti doar bazele acelei stiinte, in campul muncii le completezi si apoi dupa ce esti meserias solid in domeniul tau te poti apuca de cercetari si descoperiri, inventii, etc. Acum se invata doua toereme si  zece dileme si se arunca la doctorate, de multe ori chiar in alt domeniu decat cel studiat in facultate (de ex. face facultate in informatica si doctorat in economie) iar lucrarea e copy-paste din alte idei deja rasuflate de cand lumea. Bine macar ca nu conteaza diplomele astea in campul muncii. S-a umplut tara de doctori care n-au realizat nimic, portofoliul le este gol.

Hackerul lu' peste prajit n-a facut el nici un program. Cei care sunt capabili de asa ceva nu pierd timpul sa darame site-uri de rahat de pe net (multe site-uri guvernamentale chiar si americane sunt cam de rahat, au bug-uri gramada) ca sa demonstreze nimic basca mai dau si de belele. Aia buni muncesc pe bani grei in companii mari (Facebook, Google, etc.) sau/si isi dezvolta propriile proiecte open source. Sunt o gramada de creatii super tari facute de baieti adevarati care chiar au demonstrat intregii lumi ca sunt BUNI, au reusit chiar sa schimbe mentalitatile globale in industria IT si sa destabilizeze economic monopolistii pietei (ex. Microsoft).
Dar la acest nivel se ajunge dupa ani buni de studiu si munca intensa si in nici un caz la 20 de ani sau chiar mult sub.
Nu mai vorbesc ca serverele guvernamentale sunt practic imposibil de spart din cauza ca "spargatorului" ii trebuie un computer cel putin la fel de performant ca cele ale acestor institutii si crede-ma ca Nasa, FBI, NSA, etc au cele mai performante computere din lume care costa cel putin cateva miliarde de dolari bucata.

Sunt de acord ca trebuie sa ne laudam cu valorile noastre dar hai sa nu consideram valori niste fumigene. De ce nu ne laudam de exemplu cu Andrei Alexandrescu?

Edited by Tipiric, 16 October 2013 - 15:52.


#22
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007

 Tipiric, on 16 octombrie 2013 - 15:48, said:

Nu mai vorbesc ca serverele guvernamentale sunt practic imposibil de spart din cauza ca "spargatorului" ii trebuie un computer cel putin la fel de performant ca cele ale acestor institutii si crede-ma ca Nasa, FBI, NSA, etc au cele mai performante computere din lume care costa cel putin cateva miliarde de dolari bucata.


Posted Image  buna asta


 Gurban_Dan, on 04 septembrie 2013 - 04:59, said:

Nicidecum. Implicatia nu merge si invers.
Uite un exemplu:
http://www.gandul.in...l-a-dat-9193207
Imi pare rau ca in RO se imtampla asa ceva.
Daca ii dai nota 4 la scoala l-ai scarbit, renunta la scoala si ce va castiga el sau scoala din asta ? Va refula si va face si el rau si cei din facultate se vor face ca ploua.....
Tu daca iei nota 4 la primul examen ai mai merge la scoala ?
Macar ii dateai tu 7-8 si celolalti nota 10. Tot era ceva.
Da, tipul asta a ajuns sa faca rau, pentru ca pur si simplu profesorii nu s-au purtat cum trebuie cu el.
Ia sa il pui sa fac prezentari la seminarii, sa arate ce a invatat, ce stie. Poate avea alta ocupatie astazi din care RO castiga mai mult.
Sunt multe firme de securitaate informatica in RO care ar putea angaja astfel de oameni.
Insa Google a stiut sa il premieze. De ce ? Cum ? E secretul ei. De asta fac pariu ca va fi o companie de succes.
In firme se poate calcula productivitatea marginala a muncii, a capitalului. Dar la fel ne facem ca ploua.
Se poate calcula profitul chiar si al unui institut de cercetare dar iar ploua....
Adica un fizician scrie doua articole pe care primeste bani, iar altul scrie 10 articole pentru care da bani.
Iar tu faci avansari doar pe numarul de articole. Se prevede cumva familentul ?
De la orele de pedagie imi aminteam:
"Cat de gresit este invatamantul care judeca valoarea unui elev doar dupa ce el retine si reproduce din carte, experimari care sunt ale cartii nu ale lui, si care vor rame ale cartii dupa ce el isi va lua nota dorita"
Cm ii recunosti ? E mult....Uite de exemplu proful meu de mate mi-a spus:
"Din experiemta mea cine intelege analiza matematica ala gandeste. Aici se vede cine gandeste si cine nu!"
Si fara a fi misogin mi-a mai spus: "Am mai observat ca aici baietii intrec fetele"

Nota o primesti pentru cunostintele la acea materie. De ce i-ar da mai mult de 4 daca nu stie ? Ce legatura au acele materii cu ce facea el ?
Prespunerile tale nu au nicio baza.

Edited by Shade14, 19 October 2013 - 19:58.


#23
Gurban_Dan

Gurban_Dan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 13.07.2005
Care stiti ce scria M. Apostol despre: 'ce spun academicienii cand intra in Academie' ?

 Shade14, on 19 octombrie 2013 - 19:57, said:

Prespunerile tale nu au nicio baza.
Si ce altceva te asteptai ?
Eu nu stiu ce s-a intamplat in acel caz si chiar daca as sti nu as discuta pe forum despre o anumita persoana(dar nu stiu).

Trebuie intelese: 'in acel context ipotetic, ce spuneti'

Edited by Gurban_Dan, 27 October 2013 - 18:16.


#24
Gurban_Dan

Gurban_Dan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 13.07.2005
Aici:
http://adevarul.ro/t...d9c1/index.html
apare:

http://www.citateped...i.php?id=180499

Oricine poate gresi, dar ceea ce atrage atentia este ca nimeni dintr-un intreg institut de sttat, platit bine, nu o corecteaza.

Uite, eu am scris pagina despre autorul citatului pe Wiki, oricine o poate modifica, adugai, da' parca nu am scris asa bazaconistic sa pun asta pe citapedia :)

#25
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

 Gurban_Dan, on 04 septembrie 2013 - 04:59, said:

"Din experiemta mea cine intelege analiza matematica ala gandeste. Aici se vede cine gandeste si cine nu!"
Si fara a fi misogin mi-a mai spus: "Am mai observat ca aici baietii intrec fetele"

O intelegea si pe nevasta-sa?

#26
Gurban_Dan

Gurban_Dan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 13.07.2005
Inca un fenomen: mai toate lucrurile de neexplicat ies ca conditie la transformarile de simetrie. Cum ruperea de simetrie poate sa explice mai orice.

Acum, daca vreti sa luam de la inceput cuantica. Sa ve ce cum si unde nu se leaga.
Inca din liceu auzisem de Ecuatia Schrodinger. Profu' de fizica zicea ca 'este ceva prea complicat sa ne explice' . Eram impresionat si entuziast:
http://en.wikipedia....dinger_equation

Pe aceeasi pagina insa scrie:
"Where did we get that (equation) from? Nowhere. It is not possible to derive it from anything you know. It came out of the mind of Schrödinger. ”—Richard Feynman

Si aici lucrurile se complica, pentru ca cei care afirma ca nu inteleg, nu sunt cei care au citit mai putin, ci cei care au citi mai mult (in acest caz pe Feynman)

Deci nu prea ai cum sa deduci ecuatia asta, s-a trezit unu' cu ea in minte. Sau "daca zice profu' asa o fi".

Daca vreti putem relua rationametul lui Schrodinger si sa va lasati si voi o parere personala.

Cat despre transformarile de simetrie in fizica cuantica, raman doar apanajul unui mediu ermetic, ceva de genul "divinitatea este incomprehensibila"

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate