Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Angajator privat - obligatie plat...

Sfat achiziție laptop max 30...

Achizitionarea primului Atv

Ce arbusti/pomi sunt in imagine
 DAMEX - Card VISA cu Plan in func...

Jardiniera din OSB

Problema cuptor Arctic

Cum as putea adormi mai repede se...
 Suspendare permis conducere pentr...

Recomandare bormasina (Buget: ~20...

Masina SH 6000 euro

Glet peste calciu
 Facultatea de Agronomie - Agricul...

mobilat sau nemobilat/semimobilat?

Contract de schimb

Snapdragon 8 Gen 4 - stire
 

Echipament pentru transmisie video

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Dj_Eagle

Dj_Eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 12.04.2007
Salutare!
Am nevoie de cateva sfaturi in ce priveste achizitia unor echipamente audio/video pentru a transmite live.
Asta este planul meu:

Voi primi semnal video de la 2-3 camere video (nu stiu prin ce tip de conector). Apoi semnalul audio va veni dintr-un mixer (Line-Out) prin RCA-uri sau Jack (Male) de 3.5mm (sau 6.3mm).
Apoi, am nevoie de o 'unitate de procesare' (nu stiu daca se numeste asa) care ar trebui, cred eu, sa primeasca semnalele audio (de la o sursa) si video (de la 2-3 surse), si sa le trimita apoi la un monitor/proiector.
Dar asta nu e tot. Semnalul care va iesi din 'unitatea de procesare' va trebui sa-l impart in 2: la un monitor/TV si la un proiector.
Problema se complica pentru ca distanta dintre 'unitatea de procesare' si terminale (monitor/tv/proiector) este destul de mare, pentru asta se va intampla intr-o incinta cu un spatiu extins. Deci, semnalul va trebui transmis 'wireless' sau prin fir cu ceva amplificatoare de semnal.

As dori sa imi spuneti ce aparatura am nevoie in cazul acesta.
Multumesc! Posted Image

#2
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Lasa-te de asta, apuca-te de crosetat, tricotat. Daca nici tu nu stii ce vrei, despre ce distante-i vorba, nu stii despre ce mixer e vorba,..

#3
Dj_Eagle

Dj_Eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 12.04.2007

View Postrumegus, on 06 august 2013 - 00:22, said:

Lasa-te de asta, apuca-te de crosetat, tricotat.
Merci de incurajare! E nevoie de mai multi ca tine. :P

View Postrumegus, on 06 august 2013 - 00:22, said:

Daca nici tu nu stii ce vrei, despre ce distante-i vorba, nu stii despre ce mixer e vorba,..
Maine ma duc sa vad sala si vroiam sa-mi fac o idee inainte.
Nu pot folosi un mixer video ca Roland VR-5 pentru ca nu am buget. De aceea intrebam de aparatura cat mai accesibila si unde o pot gasi ;)

#4
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,731
  • Înscris: 14.11.2004
Mai bine adu detalii privind locatia, ce aparate ai la fata locului, doar asa poti pune o intrbare ok pentru a primi un raspuns ok.

In general conectica difera, daca vrei SD o faci prin mufe BNC sau RCA iar pentru HD prin SDI in general. Am avut ocazia sa improvizam un platou cu 4 camere Sony MC2000, conectate prin RCA, cu mixer SD DataVideo, cu intrare de la server playout, chroma si grafica si rezultatul a fost multumitor pentru un exercitiu si tinand cont ca sculele nu erau cele mai performante.

Din ce inteleg la tine, semnalul "taiat" de la toate sursele video (camere, VTR, s.a.) va fi difuzat local pe un ecran de proiectie si monitor?

Edited by connectorxp, 06 August 2013 - 01:56.


#5
Dj_Eagle

Dj_Eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 12.04.2007

View Postconnectorxp, on 06 august 2013 - 01:55, said:

Mai bine adu detalii privind locatia, ce aparate ai la fata locului, doar asa poti pune o intrbare ok pentru a primi un raspuns ok.
Sala este Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta. Si semnalul va trebui transmis din sala principala, in sala B (sala de conferinte). Maine ma duc sa masor exact.

View Postconnectorxp, on 06 august 2013 - 01:55, said:

In general conectica difera, daca vrei SD o faci prin mufe BNC sau RCA iar pentru HD prin SDI in general.
Da, prefer ceva SD (camerele au BNC-uri). Presupun ca pretul sculelor creste si in functie de calitatea semnalului folosit.

View Postconnectorxp, on 06 august 2013 - 01:55, said:

Din ce inteleg la tine, semnalul "taiat" de la toate sursele video (camere, VTR, s.a.) va fi difuzat local pe un ecran de proiectie si monitor?
Exact. Numai ca acest ecran de proiectie va fi situat un nivel mai jos in sala B (aprox 200m liniari de cablu). De aceea incerc sa caut o modalitate de a transmite wireless.

Edited by Dj_Eagle, 06 August 2013 - 02:15.


#6
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Poti folosi un DVR care sa primeasca pe intrarile video semnalele de la camere, si pe intrarea audio semnalul audio, DVR-ul respectiv trebuie sa aiba si port ethernet la care cuplezi o pereche de routere wireless  preferabil in 5 Ghz cu antene directionale, iar in partea opusa folosesti un laptop pe care il cuplezi la videoproiector.

Edited by eugeniusro, 06 August 2013 - 04:49.


#7
Dj_Eagle

Dj_Eagle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 12.04.2007

View Posteugeniusro, on 06 august 2013 - 04:49, said:

Poti folosi un DVR care sa primeasca pe intrarile video semnalele de la camere, si pe intrarea audio semnalul audio, DVR-ul respectiv trebuie sa aiba si port ethernet la care cuplezi o pereche de routere wireless  preferabil in 5 Ghz cu antene directionale, iar in partea opusa folosesti un laptop pe care il cuplezi la videoproiector.
Prin DVR te referi la acele recordere care sunt folosite la camere de securitate corect?

Am inteles in teorie ideea ta: Folosind un DVR, conectez camerele (prin SDI/BNC) la intrarile video in DVR. Apoi conectez portul Ethernet la un router (de 5GHz cu antene de 15dBi). Si la acelasi router, conectez si un laptop (care la randul lui e conectat la un proiector).

Dar am cateva intrebari privind conexiunile:
1. Pe laptop va trebui sa ruleze un program care sa comunice cu DVR-ul?
2. De ce o pereche de routere, si nu doar unul singur?
3. Pot accesa imaginile din DVR pe 2 sau 3 laptop-uri?

:D

#8
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
In primul rand, ce format video ai?
Digital sau Analogic?

Daca e digital, trebuie sa mergi pe DVR cu SDI.
Daca e analogic, mergi pe DVR standard.

Apoi, nu trebuie neaparat sa folosesti un laptop ca sa afisezi. Daca ai cat-de-cat buget, folosesti un NVD (Network Video Decoder) sau NVR(Network Video Recoder),pe care il legi in retea, iar iesirea o poti conecta fie pe VGA, fie pe composit, fie pe HDMI (depinde de model).

In principal, solutia functioneaza destul de ok, dar s-ar putea sa ai delay (1-3 sec), cat si desincronizare video/audio.

Conexiunile de retea le poti face cablate (recomand max 100m), legandu-le printr-un switch.
Daca vrei Wireless, cea mai buna metoda este sa faci un bridge folosind 2 APuri cu antene unidirectionale. Dar wirelessul s-ar putea sa-ti mai adauge un delay.

Edited by dexterash, 06 August 2013 - 15:41.


#9
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

View PostDj_Eagle, on 06 august 2013 - 05:59, said:

Prin DVR te referi la acele recordere care sunt folosite la camere de securitate corect?

Am inteles in teorie ideea ta: Folosind un DVR, conectez camerele (prin SDI/BNC) la intrarile video in DVR. Apoi conectez portul Ethernet la un router (de 5GHz cu antene de 15dBi). Si la acelasi router, conectez si un laptop (care la randul lui e conectat la un proiector).

Dar am cateva intrebari privind conexiunile:
1. Pe laptop va trebui sa ruleze un program care sa comunice cu DVR-ul?
2. De ce o pereche de routere, si nu doar unul singur?
3. Pot accesa imaginile din DVR pe 2 sau 3 laptop-uri?

Posted Image
1. Pe laptop va trebui sa ruleze un program care sa comunice cu DVR-ul?
Depinde de DVR, unele vin cu un soft specific (nu le recomand) la cele mai multe te poti conecta cu un browser de internet la care introduci in bara de adrese IP-ul DVR-ului, se mai instaleaza si un plugin de java de regula.
2. De ce o pereche de routere, si nu doar unul singur?
Cu un router 802.11b g pe care sa te conectezi direct cu laptopul la 200 m nu prea merge, mai ales ca ai de transmis stream video intre locatii, eu sugeram doua wirelessuri in 5 Ghz puse in bridge, totusi la 200 m poti folosi mai ieftin cablu cu un switch pus undeva la jumate.
3. Pot accesa imaginile din DVR pe 2 sau 3 laptop-uri?
Da desigur si daca il cuplezi prin intermediul unui router la o retea de internet poti accesa DVR-ul de oriunde din lume.

P.S. Cand alegi DVR-ul vezi sa posede un procesor puternic ca sa poata prelucra imaginea la 25 fps

Edited by eugeniusro, 06 August 2013 - 15:57.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate