Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 

Recomandare NAS

- - - - -
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#91
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
revino la setarile din fabrica pe televizor si incearca din nou

#92
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
NU este din cauza tv-ului , fiindca l-am resetat de vreo 4/5 ori si situatia ramane aceeasi
Mai degraba , cred ca este tot din setarile nas-ului , deoarece la un moment dat sa inversat ordinea subfisierelor din fisierul ''disk'' , astfel ca subfisierul Videos a devenit primul in loc de ultimul si astfel l-am putut accesa din serverul media a tv-ului
Insa ordinea a revenit la loc , iar in prezent am selectate ca fisire in sharing din nas , doar :
- disk
- disk/diverse
- disk/iTunes
- disk/music - share
- disk/photo - share
- disk/videos - share
- iTunes
In serverul media al tv-ului , imi apare - myTwonky Library at username :
- Music - by Folder - fisierele din - disk/music
- Photo - by Folder - fisierele din - disk/music + disk/photo
- Videos - by Folder - 2 fisiere din - disk/music + 1 fisier din - disk/photo
Mentionez ca in - disk/music - am cateva discografii ( Sandra , Modern Talking s.a ) , acestea avand fiecare in parte subfisiere cu mp3-uri , photo , videoclipuri ale formatiei/cantaretei in cauza
In - disk/photo - am 2 fisiere cu diferite subfisiere , care si acestea contin in unele cazuri pe langa fotografii si videoclipuri , iar la setarile de sharing din nas la fiecare fisier ( music/photo/videos ) , am lasat setat sa redea - All Content Types
Oricum situatia nu s-ar fii schimbat in bine , nici daca setam pt. fiecare fisier sa redea doar continutul dupa denumire ( disk/music - doar music , disk/photo - doar photo , disk/videos - doar video )
Daca mai are cineva modelul acesta de nas , as fii interesat sa stiu daca si la el este aceeasi situatie ca a mea si daca in momentul accesari din meniul nas-ului - Media Server - Go To Media Box - i-se deschide interfata web si ii apare - Twonky Server
Ar trebui sa instalez din nou Twonky Server pe pc , deoarece am instalat windows-ul din nou ''pe curat'' , crezand ca ar fii din cauza lui , insa...........
Concluzia mea - este ca parca ar fii o ''limitare'' a numarului de fisiere care se pot pune in share , sunt ''vazute'' de media serverul tv-ului , exact ca la router cand am incercat sa il setez pe media server , folosind portul usb :
- imi vedea toate partitiile hdd-ului
- insa nu ma lasa sa pun in share decat 6 fisiere per total parca
Din cauza asta + ca sa numai conectez/deconectez hdd-ul de la diferite device-uri , am recurs la un nas , insa si cu acesta observ ca deocamdata lucrurile nu merg cum as dori
Asta , fiindca pt. a putea ''vedea'' normal tot continutul hdd-urilor cu pc-ul oprit , trebuie sa accesez nas-ul doar prin media player , cu acesta neavand prb. descrisa mai sus

Edited by lupull, 06 October 2013 - 10:29.


#93
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,394
  • Înscris: 29.11.2001
Copii, am citit intregul topic, si nu am vazut nicaieri amintita - pentru alegerea unui NAS - partea de suport din partea producatorului.

Haideti sa facem un pic de istorie:

Trecand peste diversele incercari gen FreeNas & Co, peste un WD single drive cu disk-ul busit primit de la un prieten si altele asemenea, primul meu NAS "adevarat" l-am avut prin 2007, un Thecus N299 - o minune a tehnicii prin partile noastre la momentul respectiv: mic, zgomotos si incetisor. I-am infipt 2 hdd-uri NS de 500 GB de la Seagate si ... cam atat. Desi avea port gigabit (iar eu aveam gigabit pe cupru in casa), vitezele de transfer erau dezastruoase (6 MBytes/sec la scriere, 8-9 Mbytes/sec la citire). Destul de zgomotos, cu o interfata extrem de lenta, neinspirata si neergonomica, cu o lentoare incredibila la transferul de date pe smb, si-a facut treaba totusi fara probleme timp de vreo 2 ani. Back-up-uri in special, ceva media, storage de ordin general.

Durerea cea mai mare pe care am avut-o cu Thecus-urile (vreo 10 bucati din diverse modele / game ale producatorului - prin specificul activitatii curente) a fost SUPORTUL. Interfete de - ma iertati - cacat, abandonate sau inlocuite ("upgradate") cu altele si mai de cacat, serviciu de customer support de la care asteptai chiar si cu lunile un raspuns la o problema care putea fi stresanta etc. Repet, valabil pe toata gama de produse Thecus, de la cele simple, cu 2 bays, pana la cele rackabile / SMB si Mid, cu 4-5-x hdd bays. Pot spune ca am rasuflat usurat anul acesta, cand am scapat de ultima relicva din serie, un NS4xx Pro  (l-am desfacut sa-l curat, l-am refacut si nu a mai pornit - nimic, nada, muerto - pare sa fi fost sursa interna dusa, aproape imposibil de procurat, greu spre imposibil tehnic de inlocuit!). Ma rog, mai exista un NS299, dar este pe post de backup offline la solutiile de backup alternative deja existente in locatiile clientului :)

Undeva prin 2009 intamplarea a facut ca unul dintre clientii mei sa aiba nevoie MARE de acel model specific, si atunci am facut un trade convenabil pentru mine - am renuntat la N299, am dublat suma si am cumparat primul Synology. Un DS209 care - la momentul respectiv (vorbim de DSM 2.x, nu stiu cati dintre voi ati apucat sa lucrati cu versiunile 2 pe Synology) - m-a pus in cur. Din toate punctele de vedere: viteza, silentiozitate, ergonomie, stabilitate.

Ca sa va faceti o idee (cred ca am mai spus pe undeva) transferul de date de pe Thecus-ul N299 pe local computer (unul in boii lui) a durat 2 zile, de pe local computer, aceleasi date s-au copiat pe Synology in ceva sub 4 ore. Cateva sute de giga de fisiere de toate felurile, nu mai tin minte exact cat si cum erau, oricum, sub 500 GB, ca atat era mirror-ul de pe Thecus.

In fine, long story short. Mi-au trecut multe NAS-uri prin mana in ultimii 5-6 ani, de la mai toti producatorii (recunosc, nu m-am jucat cu nici un QNap pana acum), din mai toate categoriile de produse (personal, home, SMB, middle, large etc).

Rezultatul acestor experiente este urmatorul: toti clientii mei au cel putin un produs Synology in septel (majoritatea mai multe), pe langa echipamentele ceva mai dedicate (file-servere, SAN-uri & shit) , administrez undeva la 20-25 de NAS-uri Synology din mai toata gama si toate seriile producatorului, multi dintre prieteni au vazut, le-a placut si s-au facut cu un astfel de produs, eu personal detin 3 DS-uri (si al 4-lea a fost comandat chiar astazi, un DS214Play). Motivele principale ale acestei alegeri au fost 3: performanta, fiabilitate si suport excelent (atat al producatorului, cat si al comunitatii).

In rest - argumentele sunt secundare. Recunosc ca nici nu m-as uita la un NAS care sa nu stie sa faca un DLNA, un VPN, un ftp asa cum trebuie. Rolul primordial al unui NAS este cel de storage. Network Attached Storage. Si asta trebuie sa faca fara sa-mi dea mie batai de cap sau emotii, fara sa ma faca sa pierd timp cu tichete la suport, cu cine stie ce configurari, cu inlocuiri de piese si alte minuni.

Succesuri!

#94
dcrst755

dcrst755

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.08.2008

 Tyby, on 27 noiembrie 2013 - 00:50, said:

..............>..
Desi avea port gigabit (iar eu aveam gigabit pe cupru in casa), vitezele de transfer erau dezastruoase (6 MBytes/sec la scriere, 8-9 Mbytes/sec la citire).
.......................
Ca sa va faceti o idee (cred ca am mai spus pe undeva) transferul de date de pe Thecus-ul N299 pe local computer (unul in boii lui) a durat 2 zile, de pe local computer, aceleasi date s-au copiat pe Synology in ceva sub 4 ore. Cateva sute de giga de fisiere de toate felurile, nu mai tin minte exact cat si cum erau, oricum, sub 500 GB, ca atat era mirror-ul de pe Thecus.

Parca am un deja-vu... :lol: aka zyxel

#95
polstel

polstel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 18.03.2007
Salutare tuturor!
Am si eu o dorinta de anul nou. Un NAS.
In casa am asa:
- doua telefoane mobile "deștepte";
- doua tablete;
- un PC;
- un internet radio cu capabilitate de acces la share media;
- un TV Sony "destept" seria anului 2014 cu functie 3D si cu acces wireless.
Eu vreau sa am o singura baza de date (poze, filme, muzica si documente). Ideal ar fi ca atunci când intru in casa sa se sincronizeze mobilele (telefoane ai tablete) sa se duca informatia noua in aceasta baza de date.
Vreau sa accesez mp3-urile cu radioul internet via reteaua interna pentru a pune povesti pentru copii iar in paralel sa pot accesa filme cu TV-ul. Este posibil ca in acelasi timp sa pot accesa de pe tabletă ori PC fisiere gen documente.
De asemenea mi-ar placea sa pot accesa fisierele de oriunde as fi in lumea asta cu orice dispozitiv as avea la indemana ...
In PC-ul meu am deja un HDD de 2TB WD dar mi-ar trebui mai mult pe viitor când voi umple baza de date cu cateva sute sau mii de poze scanate ori facute. Ideal mi s-ar parea doua HDD de 3 sau 4 TB, unul pentru salvare si al doilea pt backup (gen mirroring parca ...)
Am vazut ceva interesant la WD aici

As dori pareri pro sau contra sau alte variante.
Multumesc anticipat si la multi ani tuturor!

#96
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
synology ds214play + 2x WD Red Pro setate in Raid1 si in timp inca un disk de rezerva / offsite backup.

#97
polstel

polstel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 18.03.2007
Multumesc carmenclara1.
Am mai studiat si varianta ta si parca suna mai bine decat ce stiam eu de la WD ...

#98
Notorious

Notorious

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 11.11.2003
O intrebare poate se pricepe cineva.  Am cumparat un NAS Synology 414j in care am pus 4 hd de 4 tb de la WD. La prima pornire totul ok mai putin un hdd care scotea un zgomot ciudat. Apoi in mers vad ca hdd cel cu zgomote are ledul aprins dar nu clipeste. Ma uit in soft si vad ca vede doar 3 hdd.  MA gandesc ca e stricat asa ca opresc NAS scot hdd pornesc nas si pauza. Nu mai porneste deloc. Nu i se mai aprinde nici o lumina e mort complet. Aveti vreo idee sau luni il duc inapoi la emag?

#99
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Pai dacă e in garanție ... Fuguta cu el. Dacă nu se aprinde deloc e clar ca problema e majora (alimentator defect, MB defect etc)

#100
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
@notorious ai facut cumva o matrice raid0?

#101
Notorious

Notorious

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 11.11.2003
Nu. Am incercat un RAID5. In orice caz nu mai porneste NAS-ul asa ca...

#102
cielo

cielo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,523
  • Înscris: 09.02.2004
Daca ai la indema un multimetru ai putea verifica daca ai tensiune DC pe iesirea alimentatorului. Daca nu se aprinde nimic (ventilator, led-uri etc) e 99.9% caz de garantie

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate