Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HDD Extern Seagate

Range extender

Problema automatizare
 Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...
 Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto
 [CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...
 

baza de date compromisa

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
salut la toata lumea,
am un user caruia i s-a stricat baza de date(.mdb)
cel putin din spusele lui povestea ar fi fost asa:
avea aplicatia mea pornita(deci era conectat la bd) si celelalte aplicatii pe care le foloseste in activitatea lui.
la un moment dat calculatorul s-a restartat singur (OS WinXP)
dupa restartare, incercand sa porneasca aplicatia mea, acesta a ramas blocata (de fapt codul a lucrat corect a captat eroarea, dar neavand un scenariu pentru eroarea respectiva a iesit din subrutina si a ramas asa ...)
am avut un backup si i-am pus bd la loc pierzand doar informatiile zilei respective (oricum neplacut)
luand baza de date la mine am obtinut urmatoarele erori:
#3078 - The Microsoft Jet database engine cannot find the input table or query 'operator'.  Make sure it exists and that its name is spelled correctly.
am incercat sa creez o noua tabela si am primit asta:
#3033 - You do not have the necessary permissions to use the 'test' object.  Have your system administrator or the person who created this object establish the appropriate permissions for you
cautand pe net dupa situatii similare am observat ca toate se raporteaza la privilegiile asupra bazei de date a userilor, mai ales la lucrul in retea.
aplicatia si baza de date sunt stand alone si bd este accesata doar din aplicatia mea, pe baza unei parole.
evident poate fi deschisa cu msaccess tot cu parola.
parola nu este stiuta de user, asa ca este exclus sa fi umblat el prin ea.
tot ceea ce am citit pe net adevereste faptul ca structura bazei a fost compromisa si nu mai poate fi recuperata.
intrebarea mea este daca stie cineva ce naiba s-ar fi putut petrece sau daca ati mai auzit de situatii similare.
intrand cu TeamViewer dupa incident am vazut ca avea un upgrade gata de instalare (SP3 pt XP, ... nici nu credeam ca nu-l are instalat Posted Image )
de aici poate si restartul (fortat probabil tot de vreun upgrade anterior, dar el a zis ca nu a permis vreo instalare sau ceva asemanator)

voi ce parere aveti ?

Edited by nexusm, 22 May 2013 - 11:08.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,839
  • Înscris: 30.07.2003
Incearca sa o repari cu Access-ul. Daca nu poate asta e, nu e prima baza corupta in aceasta tehnologie total improprie pt. siguranta.

Edited by neagu_laurentiu, 22 May 2013 - 11:10.


#3
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
am incercat, dar si cu access-ul dupa introducerea parolei returneaza eroarea 3033.
oricum mi-am luat gandul de a o mai recupera, dar ma gandeam ce-as mai putea face (decat un back up mai des), ca pe viitor sa nu mai am probleme.
ma gandeam acum sa incerc sa inchid baza de date mai des (intre anumite subrutine) si sa setez cu Nothing conexiunea, asta din cauza ca eu deschid conexiunea la inceput si o mai inchid la final de aplicatiea, pe parcurs nu.
asa voi reusi sigur sa evit macar partial situatii ca cea de mai sus.
nu am facut asta pana acum ca orice operatie de deschidere/inchidere freaca discul aiurea ceea ce nu e chiar profi ...

Edited by nexusm, 22 May 2013 - 11:36.


#4
johnake

johnake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 02.01.2007
Ai putea să scrii o subrutină care să facă backup/reparare/compactare la un interval de timp definit. Încearcă măcar încet-încet să faci trecerea la SQL Server.
Sunt de acord cu "neagu_laurentiu", este o tehnologie total improprie pentru siguranţa şi integritatea datelor.

În rest poate te ajută threadurile astea:

http://www.vbforums....ary-Permissions
http://stackoverflow...ccess-2007-file

LE: Dacă te ajută cu ceva, cât am interacţionat cu aplicaţii Access am observat că tool-ul de reparare de la Microsoft nu era aşa de grozav şi am apelat la altele, third party.

Edited by johnake, 22 May 2013 - 12:00.


#5
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
pana la acest incident faceam back up la inchiderea aplicatiei, acum am modificat si dupa 10 inregistrari bag un back up, iar compactarea si repararea o faceam oricum dar la final de aplicatie (e mancatoare de timp)
sincer ? vreau sa trec de sql server, le am instalate dar cand mi-am propus sa le folosesc nu am inteles nimic din ceea ce trebuie facut, iar cum nu am avut niciodata suficient timp de invatat o noua tehnica de lucru, am mers pe principul ca "distanta cea mai scurta intre 2 puncte nu este neaparat linia dreapta care le uneste ci uneori este drumul pe care il stii" (sic!).

@johnake, mersi de link-uri, le citisem deja si multe altele, dar ai sa vezi ca majoritatea situatiilor tin de administrarea bazelor in retea si privilegii locale (ale useri-lor).
din pacate eroarea 3033 nu se refera numai la drepturi si privilegii ci si la defectiuni ale structurii bazei, asta am gasit-o tot pe net si de acolo mi-am dat seama ca este o compromitere a structurii (din nu se stie ce motive) si nu e o problema de administrare a drepturilor.

#6
johnake

johnake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 02.01.2007
Hmm... păi oricum nevoia o să te împingă automat către noi tehnologii, altfel clientul o să apeleze la altcineva pentru software.

Poţi citi documentul ăsta de la Microsoft, e foarte bine explicat:

http://download.micr...from_Access.doc

#7
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,839
  • Înscris: 30.07.2003

View Postnexusm, on 22 mai 2013 - 12:07, said:

nu am avut niciodata suficient timp de invatat o noua tehnica de lucru
Tehica e aceeasi, poate tu amesteci programarea pe partea de server date cu cea de pe client. Si in Access o putem separa desi o vezi scrisa in acelasi loc...

#8
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,745
  • Înscris: 01.11.2005
Parerea mea e ca din moment in moment ( sa zicem 10 minute ) sa faci o copie de rezerva undeva...astfel baza de date ramane mereu deschisa dar va crea un fisier nou redenumit sub o anumite forma ( data-ultima ora salvata ). Sistemul asta l-am vazut la Autocad (banuiesc ca este folosit si de multe alte aplicatii ) care din 10 in 10 minute imi salveaza automat ( autosave ) intr-in fisier temporar....cand pica conexiunea la server sau ceva se intampla ....redeschid ultima sesiune si astfel nu muncesc degeaba.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate