Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

casa P+M cost lemn/caramida!

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Nu au intrat 7-8, ci vor intra 11,5 tone fara pierderi incluse. Nu numai in planseu si stalpi, ca mai ai placa parter, eu ziceam ca am si peste etaj... si aici intra si fundatia mea.

#20
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
poi ai 360mp desfasurati...E normal

#21
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Pe proiect scrie 205 mp suprafata desfasurata, deci atat e. De unde ai scos 360? Nici daca pun podul nu-mi iese atat.

Edited by lalea, 10 April 2013 - 16:08.


#22
dan_4_you2003

dan_4_you2003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 26.12.2012
Daca e desfasurata 205 mp atunci e  mult fier :)..Sau cine stie ce teren de fundare ai avut.Totusi e multisor.

#23
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
Caramida si placa peste etaj Posted Image

#24
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Spun si eu o opinie deci nu vreau sa supar sau deranjez pe cineva,ok!Estimarile de consum asa la "ochi" nu prea au sens,pt ca nu avem datele clare,deci despre ce vb aici,despre o structura de rezistenta,n avem studiu geotehnic,n avem calcul precis de reziswtenta dar ii dam la greu cu tone de fier si placa,radier ,samd.
La o casa de 205 mp construiti desfasurati,sa bagi 11,5 tone ,mi se pare o aberatie incalificabila,proiectantul e "dus cu caputul" sa bagi atita fier inutil,pot sa ti spun doar atit,la parter nu poti vb la telefon, in nici o retea,cunosc citeva exemple cu suprafete in jurul a 200 mp (100p+100 etaj sau mansarda)care,au bagat doar 7,5 tone iar acum au toti peretii plini de fisuri,atit peretii interiori cit si exteriori,iar acum am sa incerc o sugestie vis a vis de proiectanti si proiectare.
Optimizarea si plasticitatea unei cladiri,in cazul nostru,o vila P+1,cu o astfel de suprafata,este data de un calcul f bine gindit si executat,in sensul ca ,plasticitatea acestei structuri trebuie sa fie in niste parametri coroborati cu natura pamintului pe care este asezata constructia,lucru pe care majoritatea proiectantilor,impinsi de teama de a nu avea probleme mai tirziu si de faptul ca ,mai pot scoate ceva bani indirect de la statiile de betoane si fabricantii de pc52,o "dau" din tehnic in "economic-profit propriu- si sigur",adica din echilibrul unui proiect o plaseaza in cadrul unui bunker,din care au numai de cistigat,iar clientul in general este cel care este "fericit" pt scurt timp,clientul -saracul fraier-isi spune doar atit:"mama!... asta face bunkere ,asta e bun,sint sigur asa ca nu cade casa pe mine,stie el ce face" sau "asta mi a bagat prea putin fier,nu sint sigur ca n o sa cada casa pe mine la un 7,5 pe richter,deci inapoi la "bunkere!"
Aici,clientul joaca rolul unui amtor de chilipiruri si greseli grave de proiectare pe care el n are de unde sa le stie,ca doar n a facut univ de c tii,el este cu banu si practic ,degeaba baga fier ca prostul,pt ca ,o casa fara plasticitate fiind prea rigida,va crea mari probleme in maxim 5-7 ani,apar fisurile in pereti si in fundatie,nu se coroboreaza clasa de beton cu grosimea fierului+ modul de punere in opera,aici intervin greselile de executie,o alta prostie pe care "mizeriasii" sint experti in gafe monumentale.
O casa cu "tenta de bunker" este mult mai usor de pus jos decit una calculata corect la un eventual cutremur,rigiditatea bunkerului ,face ca oboseala betonului sa fie mult mai rapida,,oamenii au impresia ca ,daca isi baga 3 tone in placa ,n o sa cada niciodata,iar in stilpi baga fier de 10 sau 12 cu etrieri din OB 37,alta gainarie greu de digerat.
Zidaria ,fie din BCA ,fie din GVP,e cam totuna,cu citeva exceptii(soceram si brikstone,din declaratiile de calitate),baza ramine tot betonul armat,zidaria in ziua de azi este asa...mai mult sa nu te bata vintul,cifrele din certificatele de calitate ale caramizilor sint oricum "mincinoase",dar cum romanul prinde ideea din zbor precum : "caramida e buna,nu bca ul ce mi fac bloc"!,o mare gafa de fapt,de asta o sa si dea seama la montajul diblurilor la termosistem,dar mai ales la sosirea facturii de gaz,una e la BCA si alta la GVP,diferenta de 30 % cel putin in favoarea BCA ului!
La un 200 mp ,asa ca medie de consum la PC52 se invirte undeva pe la 6 tone,nu vb de constanta unde este altceva,ok,ca or fi 6,3 sau 5,8 tone este indeajuns,nu cantitatea de fier da rezistenta structurii ci montajul fierului in conformitate cu "meseria bratara de aur" si respectarea unor metode de lucru,nu e asa  un fel de DOREL atoate stiutor,care ainvata meserie de la tacsu,un dorel la patrat,ok!
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,fac niste precizari clare ,pt ca ,unii clienti viseaza grav  de tot,iar proiectantii de abia asteapta astfe de "giscani buni de jupuit",deci nu cantitatea este utila ci doar un calcul corect cu o punere in opera a fierului,amindoua sint foarte strins legate una de cealalta,ca probabil o sa consumi 50kg de cuie si 5 mc de scindura,este cu totul altceva,aia ramine poate fii reutilizata la acoperis,terasa,garaj,dar daca nu ai o casa bine calculata,poti sa i bagi fier pina lesini,betoane de asemeni!
La o fundatie pt 100 mp intra vreo 850-980 kg de pc52,ce este peste sint bani aruncati,betoane ,depinde de proiectant,mai mult sau mai putin,depinde de clasa de beton care se preteaza zonei samd.Cind vad fi18 cu B200,imi vine sa i impusc pe meseriasi,probabil si pe proiectanti daca este cazul,etrieri in fundatie din OB37 alta aberatie valabila si la stilpisori/cuvint de santier de mizeriasi,adoptat in unanimitate de proiectanti,stilpisori sau simburei de 24/24 sau 25/25,care valoric n au aproape nici o rezistenta care sa asigure  o plasticitate constructiei,stilpul de rezistenta pleaca/porneste de la 25/27cm,restul mai mici sint asa niste noi inventii care,in occident nu se fac de vreo 50-60 de ani,de ce oare,or fiii aia mai prosti si noi mai destepti!
In general,structura trebuie sa aibe o  garantie de 30 de ani,lucru pe care in Romania nici unul din clienti nu l stie,afla cel mult la 2-3 ani dupa ce termina c tia si apar fisurile peretilor si stilpilor,nu mai vb de placi/bolti/radiere-Doamne fereste!Sper ca n am suparat pe nimeni si "clientii posibili" sa inteleaga ca,inainte de  a incepe vreo casa in regim propriu sau cu firma de c tii,sa studieze f atent ce inseamna o casa,sin carti si brosuri elocvente in acest sens,pt ca de aici,nu afla decit asa lucruri probabile  
si neconforme cui realiatatea din c tii!Va doresc rabdare multa si atentie la "maruntis"!

Edited by bagerajungle, 11 April 2013 - 15:50.


#25
kuki_kira

kuki_kira

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 07.08.2009
http://www.preturi-c...ase-ieftine.htm
  se pot gasi lucruri utile :)

#26
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Nu se supara nimeni, pe jurnal am si spus ca m-am speriat de cele 11 tone jumate.
DAR casa e pe cadre, am 3 placi. Consumul mediu pe mc se pupa cu consumurile colegilor de forum, nici mai mult, nici mai putin. Dupa prima sperietura m-am consultat cu structuristul care mi-a zis: conform normative, fara adaugari. Verificat verificator; o sa discut si cu dirigintele de curiozitate, dar constructorii n-au parut impresionati ca mine de cantitatea pe care eu o vedeam enorma. :D

#27
lorenzo18

lorenzo18

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.11.2014

 kuki_kira, on 07 aprilie 2013 - 15:08, said:

Imi doresc o casa P+M (160mp locuibili), nu sunt din domeniu dar m-am documentat asa cum am stiut eu mai bine...am facut un plan si am calculat comparativ constructie din lemn (respectiv tip sandwich) si constructie din caramida.
Rugamintea mea este ca, cine are rabdare sa citeasca ce am sa postez aici si descopera greseli sa ma corecteze. Deasemenea sunt lucruri pe care nu le pot estima si v-as ruga sa ma ajutati.

Postez toate calculele mele si cu scopul de a veni in ajutorul celor care doresc acelasi tip de casa (eu am pierdut destul de mult timp cautand solutii...nu pot sa zic totusi ca mi-a displacut:) )

Planul atasat cuprinde parterul (imag. din stg.)  compus din: 1. living ce include si casa scarilor de 24,75mp
  2. hol de 9mp; 5. baie mica de 2,25mp; 6. hol mic de 2,25mp; 7. baie mare de 8mp; 8. camera tehnica de 7mp;
  3. bucatarie ce include si loc de luat masa de 22,75mp;
  4. camera de oaspeti de 9mp.
   in total 86mp locuibili.
   si mansarda (imag. din dr.) compusa din: 1. biblioteca de 12,25mp; 2. dormitor de 13,5mp; 3. debara de 4,5mp; 4. baie de 12mp; 5. debara de 3mp; 6. camera de 15,75mp; 7. hol de 13mp.
   in total 74mp locuibili.
Fundatia am considerat ca este identica indiferent de tipul de constructie lemn/caramida  (la o suprafata de 113mp, respectiv casa cu pereti exteriori de 0,4-0,5m grosime si terasa de 3/2,5m).
   adancime sub limita de inghet (min 0,8-1m), santuri de 0,4-0,5m grosime, elevatie de 0,4-0,6m
secventa ar fi: decapare de 0,2-0,3 cm pe intreaga suprafata, topometrist ce traseaza zidurile, sapat santurile in care se toarna initial o placa de beton de 0,1-0,2m, se ridica cofrajul, se armeaza si apoi se toarna betonul in cofraj. Se indeparteaza pamantul din camere si se umplu cu pamant galben si pietris...!!! a nu se uita tevile de scurgere cu tub de min 110mm diam izolate si incluse in acest pamant/pietris - teava ce trece in exteriorul casei poate trece pe sub un zid sau prin zid....se compacteaza apoi si se acopera cu folie izolatoare, se toarna placa de beton si pe deasupra cartonul bituminat (hidroizolatia).
Necesar:
-beton B250 (1mc=250RON) aprox60 mc= 15000RON
-fier beton cu diam de 16 (1Kg=3RON) aprox 3t= 9000RON
-plasa otel sudata cu diam de 6, ochiuri de 10 (5/2m =150RON) 12 plase=1800RON
-pamant galben, pietris pt umplere vreo 500RON ?
-instalatia sanitara vreo 600RON (vreau teava de 110mm min diam.( aprox 150RON/mp)
-carton bituminat (rola 10mp = 170RON) 12 role= 2040RON
se mai adauga folie protectoare, cuie, sarma, compactor pt pamant, cost betoniera/h (aprox 500RON/h).
   in total - aprox. 30500RON (6930E) fara manopera


#28
lorenzo18

lorenzo18

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.11.2014
salut ma numesc laurentiu.va rog cine poate sa_mi spuna cu aproximatie cat m_ar ajunge.:am cumparat o casa batraneasca cu o suprafata de 70mp .am demolato si am ridicat pe aceeasi suprafata din caramida parterul.si am ajuns pana la nivelul centuri.deci fara nimic alteva.acum vreau sa fac o masarda din lemn pe aeeasi suprafata.acoperisul este in o singura apa cum se zice.cit m_ar costa sa o dau la gata?

Attached Files


Edited by lorenzo18, 11 November 2014 - 09:23.


#29
lorenzo18

lorenzo18

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.11.2014

 lorenzo18, on 11 noiembrie 2014 - 09:20, said:

salut ma numesc laurentiu.va rog cine poate sa_mi spuna cu aproximatie cat m_ar ajunge.:am cumparat o casa batraneasca cu o suprafata de 70mp .am demolato si am ridicat pe aceeasi suprafata din caramida parterul.si am ajuns pana la nivelul centuri.deci fara nimic alteva.acum vreau sa fac o masarda din lemn pe aeeasi suprafata.acoperisul este in o singura apa cum se zice.cit m_ar costa sa o dau la gata?
imi dati si mie raspuns la ce v_am intrebat

#30
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,876
  • Înscris: 06.04.2013
Pai, e simplu, sunt o gramada de firme care construiesc case de lemn, poti sa le ceri o oferta. Dar, tinand cont ca o mansarda de lemn are deja fundatia facuta, te va costa mai putin.

#31
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Centurile sunt turnate ? vrei placa de beton s-au pergi pe un planseu de lemn (daca il faci cum trebuie ca si cost se aseamna ambele situatii). Pe ce fel de sitem vrei sa faci mansarda ?, ce fel de finisaje vrei sa faci acolo, cum ai facut fundatia la constructia demolata ? ce mompartimentare are ? sunt niste intrebari care ar trebui sa le sti raspnsul inainte de a intreba cat ar costa si in plus mai e si treaba unde anume construiesti, exista un proiect pentru reconstructia cladiri ?

#32
sipeni

sipeni

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 28.08.2011

 kuki_kira, on 08 aprilie 2013 - 18:27, said:

Fiecare este liber sa credea ce vrea...eu cred ca este util sa faci o estimare, sa stii ce materiale vrei sa folosesti sau ce materiale iti permiti sa le folosesti...de asta exista si devizele sau estimarile antecalcul Posted Image



Sarma de fierar si cuiele nu le-am pus...am zis asta...este cost suplimentar pe care nu il pot estima acu....cele 3 t de fier pt fundatie sunt cu aproximatie si dupa aprobarea unui constructor cu care am vorbit. Deasemenea, daca cititi forumul, mai multe persoane (nu doar una) prezinta cantitatile folosite efectiv de ei pt aceeasi suprafata si toti spun aceasta cantitate....bineinteles conteaza si terenul... dar repet, nimic nu e batut in cuie Posted Image...am postat aici pt ca vreau sfaturi, pareri

Buna
La diferenta de un an si ceva , pornesc si eu pe drumul de a construi o casa.
Va fi de 145 mp parter si o camera de 35 mp pe etaj .
Ai facut casa ?
Poti sa tragi o concluzie ?
Eu cred ca merg pe varianta lemn si ofertele primite (de la 5 producatori mai avizati in  tehnolgie ) sunt la 35 000 euro .Diferente mici intre ei.Pretul este la rosu fara rigips electric incalzire gresie faianta instalatii si acoleris cu tabla ,
Am solicitat termosistem bazaltic si intre montanti tot bazaltic.

Edited by sipeni, 04 December 2014 - 13:42.


#33
geyer

geyer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 09.02.2009

 sipeni, on 04 decembrie 2014 - 13:40, said:

Buna
La diferenta de un an si ceva , pornesc si eu pe drumul de a construi o casa.
Va fi de 145 mp parter si o camera de 35 mp pe etaj .
Ai facut casa ?
Poti sa tragi o concluzie ?
Eu cred ca merg pe varianta lemn si ofertele primite (de la 5 producatori mai avizati in  tehnolgie ) sunt la 35 000 euro .Diferente mici intre ei.Pretul este la rosu fara rigips electric incalzire gresie faianta instalatii si acoleris cu tabla ,
Am solicitat termosistem bazaltic si intre montanti tot bazaltic.



Salut!

Daca poti sa pui aici cateva modele de oferta care le-ai primit ar fi interesant.

Multumim!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate