Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!

Circular Makita de negasit in RO

Statii cu baterii
 [TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...

Pret manopera
 Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea

Pareri complex rezidențial T...
 Camping Franta - Chamonix

Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.
 

Evanghelizarea agresiv„

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
50 replies to this topic

#37
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,004
 • Înscris: 29.01.2013
@husand: nu inteleg ceea ce vrei sa zici cu versetele alea. Prin ce-ai scris tu, doar confirmi ceea ce am scris mai sus.

#38
tudorel666

tudorel666

  Mama tuturor Dumnezeilor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,378
 • Înscris: 07.02.2007

 Eugen3, on 27 martie 2013 - 18:23, said:

Mai gândeşte-te în această privinţă, analizând cuvântul lui Dumnezeu cu atenţie ...

(Faptele 15:13–17) Iacov a răspuns, zicând: „Bărbaţilor, fraţilor, ascultaţi-mă! 14 Simeon a istorisit amănunţit cum, pentru prima oară, Dumnezeu şi-a îndreptat atenţia spre naţiuni ca să scoată din ele un popor pentru numele său. 15 Şi cu aceasta corespund cuvintele Profeţilor, după cum este scris: 16 «După aceste lucruri mă voi întoarce şi voi rezidi coliba căzută a lui David. Îi voi rezidi ruinele şi o voi ridica din nou, 17 pentru ca aceia care rămân dintre oameni să-l caute stăruitor pe Iehova, împreună cu oameni din toate naţiunile, oameni numiţi cu numele meu, spune Iehova, care face aceste lucruri,

Isus a susţinut cu totul altceva decât ceea ce spui tu.

(Matei 7:13, 14) Intraţi pe poarta cea strâmtă, căci largă şi spaţioasă este calea care duce la distrugere şi mulţi sunt cei ce intră pe ea, 14 în timp ce strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o găsesc.

Omule, știi tu diferența dintre un om blând, bun la inimă, și un om rău? Cel rău gata este să creadă orice rău, despre oricine, chiar și despre Dumnezeu! Însă cel blând, și de l-ai toca mărunt-mărunt, strigă de durere, suferă dar tot bun la inimă te consideră, ca pe el însuși, zicând doar că ești cumva într-o rătăcire sau a intrat un duh rău în tine și, imediat ce îți vei reveni din rătăcire sau va fugi duhul rău de la tine, tu vei fi iară bun ca și el.
De aceea, cel rău la inimă va crede și, cu cât este mai rău la inimă, va crede mai puternic și mai repede, că doar el va fi mântuit, împreună cu câțiva. În schimb, cel bun la inimă nu se va grăbi niciodată să creadă că Dumnezeu, cel pe care el îl iubește din toată inima și din tot sufletul, este un călău care a făcut oameni ori să-i chinuiască veșnic, ori să le dea pe la nas cu minunăția aceasta de viață apoi să le-o ia și să nu le-o mai dea niciodată.
Din cauza aceasta rătăcești, NE PRICEPÂND scripturile, pentru că tu aștepți ca și scripturile să fie după calapodul inimii tale. Doar că inima lui Dumnezeu este blândă și smerită, ca a tuturor blânzilor și smeriților din lumea aceasta. Și Dumnezeu mai degrabă s-ar damna veșnic pe sine însuși decât să damneze pe veci ultima furnică, ultima bacterie, ultimul virus și ultima formă de viață, cea mai neînsemnată. Cu atât mai mult Dumnezeu nu va damna niciodată, nici veșnic și nici măcar temporar, un om! Ba mai mult decât atât, nici chiar pe Satan nu îl va damna veșnic și nici măcar temporar, Dumnezeu!
De aceea copiii, care citesc Scripturile cu inima, înțeleg ceea ce înțelepții haini la inimă, cu toată mintea lor antrenată, nu pot pricepe!
Citește și tu Scripturile cu inima și poate le vei pricepe. Iar dacă nu le pricepi, atunci mergi și vinde tot ceea ce ai și CUMPĂRĂ-ȚI INIMĂ! Pentru că Scripturile, cu inima trebuie citite, nu doar cu capul. Cu capul și cu inima...
Dar, oare, chiar așa de greu de înțeles să fie Scripturile? Cum se poate ca un dobitoc curat cu inima să le priceapă și un înțelept greu de păcate să nu aibă habar?! Au cumva vreo vrăjitorie în ele?! Nu, nu au nici o vrăjitorie, doar că răutatea îți întunecă ochii și îți împietrește inima. Și atunci nu vezi ceea ce este scris negru pe alb și nu auzi ceea ce ți se strigă la ureche!
Dar când, printr-o întâmplare dumnezeiască, te naști din nou și inima de piatră îți este înlocuită cu o inimă de carne, atunci nu te mai mulțumești să afli din Scripturi că doar unii vor fi mântuiți, ci cauți neapărat să vezi ce se va întâmpla cu ceilalți și cum vor fi și ei mântuiți. Și cauți chiar fără a ști că scrie aceasta în Scripturi, din credința în Dumnezeul Cel Blând din inima ta. Pentru că tu știi atunci, fără putință de tăgadă, că Dumnezeu Dragostea nu poate chinui pe nimeni. Și ești sigur atunci că doar mintea ta proastă te împiedică să vezi adevărul, dar el există acolo undeva, îngropat adânc în Scripturi și totuși destul de la suprafață să se împiedice orice prost de el. Adevărul despre cum va mântui Dumnezeu și pe cei care nu se vor grăbi să intre pe poarta cea strâmtă!!!
Și da, iubitule, v-am învârtit atâta pe toți, spunând totuși ceea ce TREBUIA SĂ VĂ SPUN, doar pentru a vă arăta unde și cum scrie în Scripturi că îi va mântui Dumnezeu pe toți:

Oare nu a zis Ioan despre Hristos că Acesta va boteza cu Duh Sfânt și cu Foc? Oare nu vi se vorbește în Scripturi și nu vă învață la ”școală” învățătorii lupi îmbrăcați în piele de oaie că sunt două botezuri? Și care sunt cele două? Botezul cu apă și cel cu Duh Sfânt? Cum să fie acestea cele două, dacă botezul cu apă este doar pre închipuirea celui cu Duh Sfânt?! Și atunci, dacă nu este botezul cu apă primul botez despre care vorbește Evanghelia, care sunt cele două? Că nu a mai rămas decât botezul cu Duh Sfânt! Dar oare așa este? Oare nu v-am spus deja răspunsul? Pentru că, cele două botezuri sunt două și au același scop: Mântuirea! Că ce botezuri ar putea aduce Hristosul decât unul singur: botezul MÂNTUIRII! Și atunci de ce se vorbește de două? Simplu: pentru că nu toți pot intra pe poarta cea strâmtă (care, apropo,  este poarta servitorilor). Ci unii vor intra pe poarta cea largă, dar care se va deschide o singură dată, la urmă, și prin care VOR FI OBLIGAȚI SĂ INTRE toți ceilalți care nu au vrut să intre pe poarta cea strâmtă. Și atunci va începe Nunta Mielului: cei care au intrat deja pe poarta strâmtă vor fi mireasa, iar toți ceilalți, care nu au vrut, nu au știut sau nu au putut să intre, vor fi Nuntașii!
Iar toți aceștia, care vor intra pe poarta cea largă vor primi un singur Botez: cel cu Foc!
De aceea sunt două botezuri care un singur botez sunt: pentru ca, cine va scăpa de Botezul cu Duh Sfânt, să intre în Împărăția lui Dumnezeu prin Botezul cu Foc. Și de acest ultim Botez nimeni nu va putea scăpa, pentru că este scris că TOTUL va arde, atât cerurile, cât și pământul. Și atunci nu va exista nici un loc în Univers unde cineva să se poată ascunde de Focul lui Dumnezeu. Și atunci chiar și cei botezați cu Duh Sfânt vor primi botezul cu Foc, pentru că acesta este Sfânta Sfintelor și adevăratul Botez, cel cu Duh Sfânt fiind și el adevărat și sfânt, dar este doar pre închipuirea Botezului cu Foc, așa cum botezul cu apă este pre închipuirea, fie a botezului cu Duh Sfânt, fie a celui cu Foc.
Și atunci se va întâmpla exact cum a zis Hristos: cei dintâi, cei care au primit deja botezul cu Duh Sfânt, vor fi cei din urmă botezați cu Foc. Dar tot ei voi fi și cei care au purtat arșița și năduful Zilei și, la urmă, văzând că și cei care nu au lucrat decât UN CEAS (ceasul din urmă adică, cel în care cerurile și pământul ”vor pieri”) vor primi ACEEAȘI PLATĂ cu ei: talantul Vieții și Raiului veșnic.

Să fiți iubiți!

Edited by tudorel666, 28 March 2013 - 07:16.


#39
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

 tudorel666, on 28 martie 2013 - 07:11, said:

fie a botezului cu Duh Sfânt, fie a celui cu Foc.

Deci sunt diferite ?

Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. (Efes.4:5)

Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13)

#40
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

 tudorel666, on 28 martie 2013 - 07:11, said:

Omule, știi tu diferența dintre un om blând, bun la inimă, și un om rău?
Multă filozofie, dar fără nicio bază scripturală ....

Edited by Eugen3, 28 March 2013 - 10:15.


#41
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,004
 • Înscris: 29.01.2013
Iar baza ta scripturala fiind...?

#42
tudorel666

tudorel666

  Mama tuturor Dumnezeilor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,378
 • Înscris: 07.02.2007

 husand, on 28 martie 2013 - 09:51, said:

Deci sunt diferite ?

Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. (Efes.4:5)

Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13)


Eu am spus că există trei botezuri sau Biblia vorbește despre trei botezuri: cu apă, cu Duh Sfânt și cu foc?

Citește:


Matei 3:11  Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăinţă; dar Cel ce vine după mine este mai puternic decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-I duc încălţămintea. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc.
Luca 3:16  Ioan, drept răspuns, a zis tuturor: „Cât despre mine, eu vă botez cu apă; dar vine Acela care este mai puternic decât mine şi căruia eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei. El vă va boteza cu Duhul Sfânt şi cu foc.  

Și uite că și versetul de mai jos vorbește despre mai multe botezuri, fără să precizeze câte:

Evrei 6:2  învăţătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică.  

Dar, în concluzie, oare nu am spus și eu că singurul botez este cel cu foc și că toate celelalte două îl pre închipuie doar pe acesta, precum cortul lui Moise pre închipuia Cortul lui Dumnezeu, din ceruri? Și atunci să fie oare două corturi? Nu, ci este un singur Cort, acesta de pe pământ fiind doar umbra celui viitor. La fel este și cu botezul: botezul cu apă și cel cu Duh Sfânt, de pe pământ, sunt doar umbra botezului cu foc. Și botezul cu foc este singurul botez.

 Eugen3, on 28 martie 2013 - 10:15, said:

Multă filozofie, dar fără nicio bază scripturală ....

Am dat baza scripturală și încă foarte clar. Dar se pare că textul a fost prea lung pentru tine și ai adormit taman în timp ce citeai baza scripturală. Nu-i nimic, pentru că nu este nici un lucru pe care să-l afirm prima oară și pe care să nu-l reiau ulterior și să-l cizelez până nu mai rămâne nici un dubiu asupra înțelegerii lui și a bazei scripturale. Așa că îl voi relua și pe acesta.
Deci, care era ideea? Că îi va mântui Dumnezeu pe toți și că nici o biserică nu deține monopolul mântuirii, așa cum se laudă ele? Păi, uite baza scripturală:
 • Romani 11:26  Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov.
Iar când vorbim de Israel, ne referim atât la cei după trup, evreii, cât și la cei altoiți, neamurile.

Edited by tudorel666, 28 March 2013 - 12:42.


#43
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

 tudorel666, on 28 martie 2013 - 12:40, said:

Eu am spus că există trei botezuri sau Biblia vorbește despre trei botezuri: cu apă, cu Duh Sfânt și cu foc?

Citește:Da si cand Biblia trage linia si concluzioneaza nu se pune?

Este un ...singur botez. (Efes.4:5)

.Cel facut de El. Apa fiind icoana sau imaginea a celui real.

Edited by husand, 28 March 2013 - 13:19.


#44
tudorel666

tudorel666

  Mama tuturor Dumnezeilor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,378
 • Înscris: 07.02.2007

 husand, on 28 martie 2013 - 13:18, said:

Da si cand Biblia trage linia si concluzioneaza nu se pune?

Este un ...singur botez. (Efes.4:5)

.Cel facut de El. Apa fiind icoana sau imaginea a celui real.

Tu citești tot ce scriu, sau doar primele rânduri?
Nu am spus clar, în concluzie, că există un singur botez, cel cu foc, iar că celelalte două sunt doar pre închipuirea celui cu foc? Doar că, de data aceasta o să fac o mică adăugire: botezul cu apă este doar o pre închipuire a celui cu foc, pe când botezul cu Duh Sfânt nu este numai o pre închipuire a celui cu foc, dar este și o arvună a acestuia.

Edited by tudorel666, 28 March 2013 - 13:27.


#45
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009

 tudorel666, on 28 martie 2013 - 13:26, said:


Nu am spus clar, în concluzie,


In concluzie daca cineva nu vede clar are nevoie sa i se deschida ochii  nu e obiectiv nici concis si nu are calauzirea Duhului.

#46
Enigel

Enigel

  1612

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,012
 • Înscris: 20.05.2008
Orice evanghelizare e agresiva, pentru ca porneste dintr-un fel de disperare. E vorba de disperarea omului care crede ca l-a descoperit pe Dumnezeu si, evident, cum sa nu fie agresiv cu evanghlizarea cand stie ca, daca nu alegi ce-ti spune el, vei fi pierdut?! Posted Image

#47
tudorel666

tudorel666

  Mama tuturor Dumnezeilor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,378
 • Înscris: 07.02.2007

 husand, on 28 martie 2013 - 14:18, said:In concluzie daca cineva nu vede clar are nevoie sa i se deschida ochii  nu e obiectiv nici concis si nu are calauzirea Duhului.

Tu vorbești acum despre tine?!

 Enigel, on 28 martie 2013 - 14:22, said:

Orice evanghelizare e agresiva, pentru ca porneste dintr-un fel de disperare. E vorba de disperarea omului care crede ca l-a descoperit pe Dumnezeu si, evident, cum sa nu fie agresiv cu evanghlizarea cand stie ca, daca nu alegi ce-ti spune el, vei fi pierdut?! Posted Image

Da, vei fi pierdut... pentru el. Și biserica lui va fi mai săracă cu un cotizant.

#48
Eugen3

Eugen3

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,686
 • Înscris: 02.02.2011

 SOCRATE_MMXII, on 28 martie 2013 - 12:18, said:

Iar baza ta scripturala fiind...?
Asta ... http://forum.softped...8#entry12938835

#49
tudorel666

tudorel666

  Mama tuturor Dumnezeilor

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,378
 • Înscris: 07.02.2007

 husand, on 28 martie 2013 - 09:51, said:


Deci sunt diferite ?

Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez. (Efes.4:5)

Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13)

Atunci Ioan Botezătorul era tâmpit, că a vorbit de două botezuri ale lui Isus: cu Duh Sfânt și cu foc. De fapt nu era, dar așa îl crezi tu.

#50
husand

husand

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,437
 • Înscris: 09.09.2009
Daca urmareai scriptura vedeai e un singut Botez , Duh + foc


Isaia 4:4
după ce va spăla Domnul murdăria fiicelor Sionului şi va curăţi sângele Ierusalimului din mijlocul lui, prin duhul de judecată şi prin duhul de ardere.

Faptele apostolilor 2:3
Şi li s-au arătat limbi împărţite, ca de foc, şi s-au aşezat peste fiecare dintre ei. 4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt


.Facut de  Dumnezeu.

Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos, am fost botezati in moartea Lui? (Rom.6:3)


Apa fiind Icoana sau imaginea celui real. (1Pet.3:21)

Edited by husand, 29 March 2013 - 12:39.


#51
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,004
 • Înscris: 29.01.2013
@Eugen3: Doar atat?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate