Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA, a dat teapa de 1...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 

Suverani si supusi

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013
   Suverani si supusi

Istoria ultimelor milenii a fost zbuciumata. Oamenii Pamintului au pornit la lupta unii impotriva altora. Crime singeroase au fost facute, dincolo de orice ratiune umana. Ecourile acestor crime rasuna si astazi, determinind oamenii sa continuie varsarea de singe. Secolul 20 a fost cel mai singeros de pina acum. Secolul 21 a inceput cu varsare de singe nevinovat, cu minciuna, ura si sete de dominatie. Probabil acest secol va fi si mai singeros decit secolul 20 si sper ca acest al 3-lea Razboi Mondial care isi face simtita prezenta in aerul pe care-l respiram, plin deja de mirosul singelui, va fi si ultimul din istoria umanitatii. Acest razboi pare inevitabil si poate ca deja a fost trecut pragul critic, poate ca deja am apucat pe un drum fara intoarcere, fara posibilitatea de a-l evita. O singura sansa ar mai fi si anume cea a constientizarii in masa a oamenilor, insa acum asa ceva pare imposibil sau in tot cazul foarte dificil.
  Ce a fost comun in toate conflictele singeroase ale istoriei? Ideea cultivata oamenilor inca din frageda pruncie, acea a Suveranului si Supusilor. Cineva s-a considerat indreptatit fie prin nastere fie prin diferite acte comise sa domine asupra altor oameni. Supusii trebuiau mereu sa munceasca si sa plateasca dari suveranului. Atunci cind setea de putere deborda in toata fiinta acestuia, el chema oamenii la lupta pentru a fi extinsa dominatia. Oamenii isi sacrificau viata in numele tarii lor si a suveranului, crezind ca fac un serviciu cit se poate de omenesc si nobil. Cel care profita cu adevarat era suveranul.
Dar cine era acest suveran? Reprezentarea lui in istorie a fost complexa. Regii si imparatii, nobilii si seniorii ce detineau tinuturi intinse. Cind aceasta structura era amenintata cu instabilitatea, o alta forma a suveranitatii a fost conceputa si adoptata: Institutia Religioasa.
Europa a fost cea mai reprezentativa din punct de vedere a aplicarii politicilor religioase. In primul rind Biserica Crestina, chiar inainte de Marea Schisma din anul 1054, dezvoltata pe cenusa Imperiului Roman si mai apoi cu predominanta Biserica Catolica. Imperiul Roman era in decadere dupa secole de expansiune in vaste regiuni ale Asiei si Africii de Nord. Imparatii Romei nu se mai interesau de soarta tarii ci cautau satisfactii marunte. Orgiile, spectacolele singeroase, intrigile si mesele copioase erau tot ceea ce ii interesau. Un imperiu care a avut cea mai puternica si eficienta armata a acelor vremuri nu putea continua sa mai existe in felul acesta. Conducatorii religiosi au observat aceste slabiciuni si au conceput metode de manipulare a maselor. Masele au fost intotdeauna si vor ramine mereu o forta imensa. Pentru a le conduce a fost mereu nevoie de manipulare. Asta au facut monarhii si asta erau decisi sa faca si clericii. Institutia Religioasa se prezenta la inceput ca sfatuitoare sau indrumatoare spirituala a monarhilor si a oamenilor politic, ca mai apoi sa preia controlul absolut. Au reusit sa scrie si sa aplice legi proprii ce au ajuns repede legi de stat si in final au fost impuse in politicile externe, existind la un moment dat o influenta foarte mare sau chiar totalitara asupra multor tari europene. Multe dintre tarile din sfera de influenta catolica au pornit campanii singeroase asupra tarilor din Africa si Asia de Vest (Orientul Mijlociu) si mai apoi asupra intregului continent american. Nu voi enumera aici atrocitatile, faptele de cruzime, genocidul si exterminarea aproape totala a populatiilor caci istoria le-a descris de nenumarate ori.
Aceasta expansiune inspirata de structurile religioase a fost stavilita sau deturnata spre sfirsitul Evului Mediu de noi idei revolutionare promovate de oameni, care privind inapoi in istorie au inteles necesitatea unor miscari ale maselor.
Revolutii si revolte populare in masa au avut loc intre secolele 17 si 19 in Europa determinind sistemul politico-religios al Vaticanului sa evite colapsul in urma confruntarilor fatise si sa treaca la actiune si control din umbra.
In Europa secolului 19, in urma revoltelor populare si a revolutiilor, pe fondul noii viziuni revolutionar-progresiste, monarhia a fost inlocuita in majoritatea tarilor cu Republica, condusa de partide politice. Daca in trecut monarhul era singurul care lua decizia finala, a urmat Institutia Religioasa care a largit numarul factorilor de decizie la un grup relativ restrins de clerici, acum partidele politice largeau si mai mult numarul reusind sa dea chiar impresia unor influente insemnate din partea maselor in viata tarii, prin adoptarea votului, a alegerilor libere. Partidele politice si-au consolidat pozitia creind impresia ca poporul are un cuvint de spus in viata politica. Cuvintul “Democratie” a devenit foarte utilizat, incit pina la urma si-a pierdut sensul initial dat de societatea Atenei Antice.
Ar parea ceva foarte democratic ca masele sa poata vota, insa sistemul de vot dovedeste ca nu e deloc asa si putem observa asta facind un simplu calcul matematic. 50% +1 din voturi aduce victoria unui partid, insa cifra reala a oamenilor care au votat in favoarea acestuia este foarte mica. Exista oameni fara drept de vot, cum ar fi minorii sub 18 ani, si in general acestia reprezinta 30-40% din populatia totala. Mai exista si cei ce nu pot participa sau nu vor sa participe din motive obiective sau subiective. Asadar, din numarul oamenilor ce participa la vot, cei ce voteaza in favoarea partidului invingator sint foarte putini daca raportam la populatia totala. In plus, votul lor nu va fi intotdeauna exprimarea reala a propriilor sentimente si nici a aptitudinilor reale ale celor alesi caci propaganda si reclamele din campania electorala sint foarte eficiente in manipularea maselor. In final, partidul conducator are aceeasi autoritate pe care au avut-o monarhii si elitele clericale.
In obscuritatea secolului 19 s-au nascut cele mai crude miscari care au dominat lumea secolului 20: National-Socialismul si Socialismul Internationalist.
Aparent, aceste miscari se prezentau ca reprezentind interesele maselor. In realitate insa, promotorii acestor miscari, printre care K Marx si F Engels, au conceput dictaturi bazate pe acceptul initial al maselor si in final pe exterminarea celor ce se opuneau si acelor clase sociale care erau prezentate ca pericol real contrarevolutionar. S-a urmarit uniformizarea maselor fie ideologic (prin propaganda) fie practic (prin exterminari sau deportari). Intelectualii erau primii inlaturati caci erau considerati o amenintare a miscarii revolutionare socialiste. Multimea trebuia prostita, transformata intr-o turma uniforma pentru a fi usor de manevrat si stapinit. De prea multe ori au fost descrise de catre istorici sau cronicari atrocitatile facute de comunisti si de nazisti, incit nu o voi face si eu aici.
  Ulterior s-a ivit o alta idee in creierele oamenilor sau gruparilor avide de putere: decit sa mine din urma turma cu biciul, mai bine sa o ademeneasca si sa vina singura acolo unde voiau “elitele”. Au fost dezvoltate sisteme bancare, economice si corporatii multinationale. Acestea, prin serviciile dubioase oferite maselor, au reusit sa le indrepte catre directia dorita. Prin servicii, produse si reclama, dublate de propaganda si dezinformare, au apelat la sentimentele oamenilor modificindu-le dupa bunul plac si la necesitatile naturii umane, exploatindu-le si denaturindu-le. Au denaturat si necesitatile sociale. Impozitele tot mai mari, taxele adaugate produselor si serviciilor au fost introduse in constiintele oamenilor ca fiind indispensabile existentei si activitatii Statului. Ce diferenta este intre visteria regala umpluta din dari si PIB, obtinut din impozite si diverse taxe? Nici una esentiala!
Eforturile de instaurare a unui Guvern Mondial si a Noii Ordini Mondiale prin diferite mecanisme cum ar fi: “Lupta impotriva Terorismului”, acordarea de imprumuturi statelor de catre organisme bancare private, controlul mass-media si al informatiei, inducerea terorii si a fricii, destabilizarea controlata a economiilor statelor prin situatii de “criza”, slabirea legislatiei si autoritatilor legislative, etc, reprezinta in viziunea mea Apogeul evolutiei unui sistem de dominare, exploatare si control al maselor. Sint convins ca omenirea va trece la o faza superioara, total diferita de ceea ce am cunoscut in istoria lumii.
Oamenii s-au nascut si au crescut cu acestea si astfel o schimbare radicala nu este deloc usoara si nici rapida. Oamenii se complac cu minimul de comfort si micile beneficii oferite de societate, cu micile satisfactii si putinele oportunitati , cu relativa siguranta. Oamenii sint inconstienti de forta ce o reprezinta Unitatea, si de faptul ca beneficii, comfort, si satisfactii enorme le pot fi accesibile doar daca renunta la interesele proprii minore induse dealtfel, si se obisnuiesc sa aiba in vedere binele intregii societati. Oamenii pot beneficia de bunastare reala proprie atunci cind au ca obiectiv bunastarea colectiva, sociala.
Nimeni nu poate trai cu adevarat independent de alti oameni si de societate. Nici un efort de dezvoltare si progres nu poate fi real pentru un singur om. Oamenii au nevoie pentru bunastarea lor de schimburi de produse, servicii si informatii cu ceilalti oameni si cu societatea, pentru ca necesitatile personale sint prea complexe si prea multe pentru a si le putea satisface un singur om. Natura umana insasi este comuniunea sociala. Natura umana nu are nevoie de indrumare din partea unui singur om, ci exista si se dezvolta prin Consensul General, care vizeaza necesitatile si interesele individuale dar prin asta participind la binele comun.
Nu putem vorbi de bunastare sociala si de binele comun daca nu luam in considerare si bunastarea si binele personal. Si invers, nimeni nu se poate bucura de bunastare personala fara eforturi comune ale intregii comunitati sau societati.
O cladire rezistenta este construita din caramizi sanatoase. Cladirea este societatea, iar caramizile persoana si familia. Liantul este legatura si schimbul dintre om si societate in ambele sensuri.
Principiul “Suveran-Supusi”, in orice forma posibila, este la apusul istoric al omenirii si fie ca vrem fie ca nu , omenirea va face un salt in evolutie spre o societate a egalitatii, a libertatii, a bunastarii si a consensului general.  Nu mai poate fi tolerat ca un singur om sau un grup restrins de oameni, cu propriile conceptii, frustrari, succese sau esecuri, cu propriile educatii si deceptii, cu propriile fobii sau probleme psiho-emotionale, sa-si permita sa-si impuna propriile viziuni maselor, in beneficiu propriu. Poporul, masele, muncitorii si taranii, toti cei care produc si asigura societatii alimentele si bunurile, toti cei ce ofera diversitatea serviciilor, arta si intelectul lor, au tot dreptul sa se intruneasca, sa discute despre problemele si perspectivele societatii si in final sa hotarasca printr-un vot ce reprezinta majoritatea numerica covirsitoare a intregii populatii, soarta societatii si a lor ca fiecare individ si familie in parte. Nu un sistem de credinte general aplicat sau impus unei societati intregi sau la nivel global poate fi vreodata o solutie. Fiecare comunitate sau societate isi va crea propriul sistem de credinte si valori, propriile traditii si mod de trai. Nu mai poate fi vorba de vreun misionarism ci de schimb spiritual, cultural sau economic. Nimic nu va fi impus, ci va fi interschimbat, pentru a se obtine o bogatie de culori, o varietate de idei si exprimari, pe fondul bunastarii si interesului colectiv.

#2
ioham

ioham

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,484
  • Înscris: 11.01.2013
Ok... m-am uitat, admit că am citit din zece în zece...distributiv, am privit panorama.
Ai vorbt despre efecte, ai observat... dar despre cauze? Istoria pămîntului încape într-o pagină-două?
Dar unde-i DIAVOLUL din piesa asta? ăla de-i spune Satan... sau nu se egzistă...? ok... nu insist.
Dar unde-i Dumnezeu?
Am îndoieli că va fi cum spui la urmă... sună idealist... Dar ierarhiile nu vor dispărea, că așa e lumea.
De fapt tu descrii în cuvintele tale despre o societate globalizată cu pace și bunăstare ce cred că vor fi
aduse de Antihrist pe pămînt, care va institui de fapt haosul. Eu așa cred, dar poate-s derutat și eu, nu pune la suflet.

#3
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postioham, on 29 ianuarie 2013 - 22:35, said:

Ok... m-am uitat, admit că am citit din zece în zece...distributiv, am privit panorama.
Ai vorbt despre efecte, ai observat... dar despre cauze? Istoria pămîntului încape într-o pagină-două?
Dar unde-i DIAVOLUL din piesa asta? ăla de-i spune Satan... sau nu se egzistă...? ok... nu insist.
Dar unde-i Dumnezeu?
Am îndoieli că va fi cum spui la urmă... sună idealist... Dar ierarhiile nu vor dispărea, că așa e lumea.
De fapt tu descrii în cuvintele tale despre o societate globalizată cu pace și bunăstare ce cred că vor fi
aduse de Antihrist pe pămînt, care va institui de fapt haosul. Eu așa cred, dar poate-s derutat și eu, nu pune la suflet.

Nu-i nici o problema! Daca vei avea timp si rabdare citeste cu atentie si vei intelege. Nu, Satan nu are loc in conceptia mea. Nici o societate globalizata, ierarhica nu este ideea mea. Ci una oarecum tribala sau daca vrei locala. O ierarhie, dar de jos in sus sau mai exact o adevarata democratie. Asa a trait omul la inceputuri si acesta este viitorul lui. Voi reveni curind cu detalii.

#4
heroes3

heroes3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 10.09.2012
nici razboaiele, nici comunismul,nimic nu poate mai malefic pe lumea asta decat corporatiile.
o spun din postura de fost angajat model in multinationala.
dar nu ma astept sa inteleaga prea multi asta.

#5
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postheroes3, on 29 ianuarie 2013 - 22:44, said:

nici razboaiele, nici comunismul,nimic nu poate mai malefic pe lumea asta decat corporatiile.
o spun din postura de fost angajat model in multinationala.
dar nu ma astept sa inteleaga prea multi asta.

Ai auzit de experimentul celor 100 de maimute? Conform acestui experiment, atunci cind un anumit numar de oameni vor constientiza, vor constientiza toti ceilalti si doar atunci va avea loc o schimbare reala.

#6
heroes3

heroes3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 10.09.2012
da, parca e vorba de masa critica, nu? ceva de genul.

#7
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postheroes3, on 29 ianuarie 2013 - 22:50, said:

da, parca e vorba de masa critica, nu? ceva de genul.

Da, cam asa ceva! Ceva legat de Constiinta. Oamenii au constiinta individuala, dar mai exista si constiinta de grup, nationala sau a speciei intregi. Daca vedem omenirea ca un intreg intelegem fenomene neobservabile la nivel individual.

#8
ioham

ioham

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,484
  • Înscris: 11.01.2013
Satan este mereu surprinzător... mai are multe jucării de scos...
are și arme adevărate...
show-ul nici nu a început... Te las cu ideile tale.

View PostMIZRAHIND, on 29 ianuarie 2013 - 22:44, said:

Ci una oarecum tribala sau daca vrei locala. O ierarhie, dar de jos in sus sau mai exact o adevarata democratie. Asa a trait omul la inceputuri si acesta este viitorul lui. Voi reveni curind cu detalii.
Atunci e vreo utopie... sau ceva post nuclear... da, merge, apoi urmează arcuri, săgeți, sulițe... bîte... Posted Image Posted Image

#9
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postioham, on 29 ianuarie 2013 - 22:57, said:

Satan este mereu surprinzător... mai are multe jucării de scos...
are și arme adevărate...
show-ul nici nu a început... Te las cu ideile tale.

Nu te contrazic! Dar arma cea mai puternica de care se teme este dragostea si unitatea oamenilor. Daca are putere asupra noastra este tocmai pentru ca aceste 2 arme (de fapt una bivalenta) le-a slabit metodic, de-a lungul timpului.

#10
ioham

ioham

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,484
  • Înscris: 11.01.2013

View PostMIZRAHIND, on 29 ianuarie 2013 - 23:01, said:

Nu te contrazic! Dar arma cea mai puternica de care se teme este dragostea si unitatea oamenilor. Daca are putere asupra noastra este tocmai pentru ca aceste 2 arme (de fapt una bivalenta) le-a slabit metodic, de-a lungul timpului.
Sună frumos, dar pentru mine nu e destul, mai trebuie și credința în Dumnezeu. De aceasta se teme cu adevărat necuratul.

#11
heroes3

heroes3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 10.09.2012
traim in capitalism. dragostea si unitatea oamenilor nu pot exista atata timp cat banul si competitia sunt puse deasupra omului.
si nu vad o alta forma de organizare la orizont prea curand. din pacate. a nu se intelege ca sunt comunist.

Edited by heroes3, 29 January 2013 - 23:09.


#12
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postheroes3, on 29 ianuarie 2013 - 23:09, said:

traim in capitalism. dragostea si unitatea oamenilor nu pot exista atata timp cat banul si competitia sunt puse deasupra omului.
si nu vad o alta forma de organizare la orizont prea curand. din pacate. a nu se intelege ca sunt comunist.

Da, in momentul asta nu este posibil. Dar sa nu subestimam puterea naturii umane. Atit individul cit si societatea se supun acelorasi legi naturale. Asa cum spunea un psiholog (Elisabeth Kubler-Ross) exista 5 stadii ale depresiei. 1 Negarea, 2 Furia, 3 Negocierea sau lamentarea, 4 Depresia si 5 Acceptarea. Societatea noastra se afla astazi abia la gradul 2. Abia la gradul 5 oamenii sint dispusi sa faca schimbarea. O coala alba pe care sa rescrie istoria. Citeste o lucrare a mea: http://mizrahind.blo...4&by-date=false

#13
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Mie imi suna toata postarea a comunismului eliberator..

#14
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postmarcuzzzo, on 29 ianuarie 2013 - 23:42, said:

Mie imi suna toata postarea a comunismului eliberator..

Deloc! Nu vorbesc de "dictatura proletara" ci de Autoorganizarea maselor, mai exact un model al democratiei Atenei Antice de pe vremea lui Pericle si Socrate. Comunismul si NSDAP au aceleasi principii. Primul este Socialism Internationalist si celalalt National-socialism.
Vezi ce s-a intimplat in Cuba dupa 1992 sau in Argentina dupa 2000. Ceva cam in genul asta.
Nu propun forta armelor ci forta unitatii poporului. Daca iti mai amintesti cum i-a gonit Mahatma Gandhi pe britanici fara sa traga macar un singur glont.

Edited by MIZRAHIND, 29 January 2013 - 23:50.


#15
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Doar ca Mahatma Ghandi n-a propovaduit pentru abrogarea propietatii private.

#16
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postmarcuzzzo, on 29 ianuarie 2013 - 23:42, said:

Mie imi suna toata postarea a comunismului eliberator..
Mie imi suna a totala necunostiinta a evenimentelor petrecute in istorie.
Cred ca nu a auzit in viata lui de pacea de la westphalia.

#17
nazdaq

nazdaq

    Feralia Genitalia

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,089
  • Înscris: 24.11.2012

View PostMIZRAHIND, on 29 ianuarie 2013 - 23:48, said:

Nu propun forta armelor ci forta unitatii poporului. Daca iti mai amintesti cum i-a gonit Mahatma Gandhi pe britanici fara sa traga macar un singur glont.
si tot "forta unitatii poporului" a scindat india in bucati. cu toate victimele casapite in scindare. ia lasa demagogia si incearca "copiii in miez de noapte" a lui salman rushdie.
sa vezi ce a facut si mai face "forta poporului" in foste mare indie a lui gandhi (acum, si in pakistan).

#18
MIZRAHIND

MIZRAHIND

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 29.01.2013

View Postnazdaq, on 03 februarie 2013 - 10:31, said:

si tot "forta unitatii poporului" a scindat india in bucati. cu toate victimele casapite in scindare. ia lasa demagogia si incearca "copiii in miez de noapte" a lui salman rushdie.
sa vezi ce a facut si mai face "forta poporului" in foste mare indie a lui gandhi (acum, si in pakistan).

Da, asta dupa ce a fost asasinat acest Maha Atman (Mare Suflet) si apoi Indira Gandhi si Rajiv fiul ei, de asemenea. Acum coruptia este foarte mare, dar coruptie exista peste tot, chiar si in Israel. Vezi cazul Avigdor Liberman.
Atit timp cit a trait Mahatma Gandhi a reusit sa uneasca si sa mobilizeze masele pentru un scop comun. O populatie atit de pestrita si diferita cum este cea a Indiei poate fi armonioasa doar cu principii exceptionale si nobile cultivate sistematic in constiintele oamenilor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate