Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
agricultura pe viitor
Last Updated: Mar 13 2013 09:44, Started by
catalin666
, Jan 17 2013 18:20
·
0
#19
Posted 31 January 2013 - 21:55
da asa e , oricum din cate am acumulat pana acum , piata de desfacere este cea mai importanta . am inteles ca ar exista un fel de lazi frigorifice mai mari pentru mentinerea legumelor pe o perioada mai indelungata , ai ceva cunostinte despre chestiile astea
Edited by catalin666, 31 January 2013 - 21:55. |
#20
Posted 05 February 2013 - 01:03
valeriu76, on 31 ianuarie 2013 - 21:34, said:
Daca nu poti scoate rosii mai devreme decat ceilalti nu-ti face griji,mai ai o sansa prin august-septembrie cand iar se cauta rosiile mult pt bulion,suc de rosii etc, asa ca te poti gandi sa le scoti si mai tarziu cand se cer spre toamna. Marea greseala a gândirii pur româneste :" hai sa fac solar si am sa vând rosiile pentru bulion" gresit, gresit, gresit Eu am invatat in scoala românesca agricultura , in afara de denumirile in limba latina si ceva cunostinte de baza am ajuns acum 20 de ani in occident. Ce se invata la ora actuala in RO , este tehnologia din anii 70 când scumpa noastra tara era a 2a mare producatoare de legume si flori din Europa . Olanda avea atunci putin peste 4.000ha iar România putin peste 2200ha. Acum Olanda are putin peste 10.000ha de sere incalzite ( 98% acoperite cu sticla din care 45% au sisteme de cogenerare ( circa 2500MW)) Incepând cu 2005 am incercat sa le explic producatorilor si conducatorilor ca numai prin asociere pot fi puternici.M-au facut comunist. Acum se bate moneda pe asociere. Am discutat cu USAMV -urile din RO ca ar fi cazul sa schimbe manualele si sa incepem sa formam noile generatii pentru agricultura sec XXI . Un rector mi-a raspuns : tu cum ai reusit in Vest daca nu ai fi invatat in scoala românesca... El nu stie ca am invatat si invat zilnic ..dar nu in Romania . Iti doresc succes si vreau sa aud de tine peste ca ani ca esti un legumicultor cu green fingers! |
#21
Posted 05 February 2013 - 01:47
agrocon, on 05 februarie 2013 - 01:03, said:
Marea greseala a gândirii pur româneste :" hai sa fac solar si am sa vând rosiile pentru bulion" gresit, gresit, gresit Eu am invatat in scoala românesca agricultura , in afara de denumirile in limba latina si ceva cunostinte de baza am ajuns acum 20 de ani in occident. Ce se invata la ora actuala in RO , este tehnologia din anii 70 când scumpa noastra tara era a 2a mare producatoare de legume si flori din Europa . Olanda avea atunci putin peste 4.000ha iar România putin peste 2200ha. Acum Olanda are putin peste 10.000ha de sere incalzite ( 98% acoperite cu sticla din care 45% au sisteme de cogenerare ( circa 2500MW)) Incepând cu 2005 am incercat sa le explic producatorilor si conducatorilor ca numai prin asociere pot fi puternici.M-au facut comunist. Acum se bate moneda pe asociere. Am discutat cu USAMV -urile din RO ca ar fi cazul sa schimbe manualele si sa incepem sa formam noile generatii pentru agricultura sec XXI . Un rector mi-a raspuns : tu cum ai reusit in Vest daca nu ai fi invatat in scoala românesca... El nu stie ca am invatat si invat zilnic ..dar nu in Romania . Iti doresc succes si vreau sa aud de tine peste ca ani ca esti un legumicultor cu green fingers! Da, ai dreptate pe deplin. Eu fac zootehnie in Vest si o fac pentru ca am muncit pentru asta nu ca facultatea de zootehnie din Ro mi-ar fi dat informatia sa o fac. Si cum ai zis si tu, aici e o lupta permanenta, nu iti permiti sa nu fii informat, nu iti permiti sa ratezi simpozioane tehnice importante, sa nu studiezi permanent, etc. pentru ca daca o faci ramai in urma iremediabil. Tocmai vorbeam pe un topic pe la cresterea animalelor mai devreme despre faptul ca in Ro nici macar nu mai este un spatiu util de intalnire in care oamenii interesati sa vina sa isi ia informatia tehnica. Ori vin la simpozioane pentru ca sunt obligati (cazul medicilor veterinari care se duc acolo sa acumuleze punctele alea care le permit sa profeseze - o stupizenie fantastica!) sau se duc la simpozioane sa ia pixuri si agende oferite de comerciantii organizatori. Atunci insa cand vor ajunge in schimb acolo nerabdatori sa ia ceva informatie care ii ajuta, atunci poate zicem ca ne indreptam unde trebuie. Sau macar ca incepem. Cand aud vre-un profesor respectabil de altfel de pe la noi care afirma sus si tare "ce specialisti are Romania in agricultura, cum nu are nimeni pe planeta", ma apuca un sentiment de compasiune. Pentru ca daca nu suntem in stare sa ne autoevaluam si tot credem ca suntem buni, nici nu vom mai avea motivatia sa competitionam ca sa devenim mai buni. In fond, de ce am face asta ca suntem number one deja? E greu sa ii convingi ca acum competitia nu mai este intre CAP Chiajna si CAP Dalga, ci competitionezi cu fermierul francez, olandez, neamt, pentru aceeasi piata. Iar atunci cand voi vedea la vre-un interviu ca ceilalti candidati tremura de emotie la auzul faptului ca esti absolvent din Romania, sau cand voi auzi ca angajatorii se inghesuie sa angajeze romani pana nu ii ia altcineva de sub nas, sau cand ma voi impiedica la conferintele internationale de romani la orice pas si cand ma voi plictisi ca jumate din lucrarile stiintifice vor fi made in Romania, probabil ca voi reevalua invatamantul superior agricol din Romania!..... |
#22
Posted 05 February 2013 - 10:08
si pentru cei care nu au acces la agricultura de afara, cum facem? caci eu o singura data am iesit din tara si atunci am fost in bulgaria ma gandesc ca o solutie ar fi, cartile straine, dar cum nici o limba straina nu o stapanesc prea bine, ma mai descurc cu engleza, dar nu excelez incat sa lecturez carti specializate
|
#23
Posted 05 February 2013 - 12:30
de universitatea google si facultatea wikipedia nu ai auzit?
sa-ti mai zic si de google translate? e destula literatura si in romania, stai linistit! |
#24
Posted 05 February 2013 - 12:51
"e destula literatura si in romania, stai linistit!"
sa fie de calitate ! |
#25
Posted 05 February 2013 - 14:55
wikipedia nu il consider un site specializat, ofera doar informatii de baza, nu studii si tehnologii complexe, cercetari, etc. explicate in amanunt.
de la noi de la editurile ceres si mast am cat de cat incredere ca sunt mai bune, alte editurii sau autori consacrati nu cunosc, dar poate nu am aprofundat eu cum trebuie |
#26
Posted 05 February 2013 - 15:39
mergi la facultatea de agricultura si cumpara carti de acolo. pe vremea mea, aveau librarie.....probabil ca si acum au.
|
#27
Posted 05 February 2013 - 15:43
cartile de acolo sunt editate de editura ceres, cele de la usamv bucuresti, doar ce antevorbitorii de mai sus spun ca nici acestea nu sunt asa bune...
|
#28
Posted 05 February 2013 - 16:31
agrocon, on 05 februarie 2013 - 01:03, said:
Marea greseala a gândirii pur româneste :" hai sa fac solar si am sa vând rosiile pentru bulion" gresit, gresit, gresit Eu am invatat in scoala românesca agricultura , in afara de denumirile in limba latina si ceva cunostinte de baza am ajuns acum 20 de ani in occident. Ce se invata la ora actuala in RO , este tehnologia din anii 70 când scumpa noastra tara era a 2a mare producatoare de legume si flori din Europa . Olanda avea atunci putin peste 4.000ha iar România putin peste 2200ha. Acum Olanda are putin peste 10.000ha de sere incalzite ( 98% acoperite cu sticla din care 45% au sisteme de cogenerare ( circa 2500MW)) Incepând cu 2005 am incercat sa le explic producatorilor si conducatorilor ca numai prin asociere pot fi puternici.M-au facut comunist. Acum se bate moneda pe asociere. Am discutat cu USAMV -urile din RO ca ar fi cazul sa schimbe manualele si sa incepem sa formam noile generatii pentru agricultura sec XXI . Un rector mi-a raspuns : tu cum ai reusit in Vest daca nu ai fi invatat in scoala românesca... El nu stie ca am invatat si invat zilnic ..dar nu in Romania . Iti doresc succes si vreau sa aud de tine peste ca ani ca esti un legumicultor cu green fingers! salut ! Da asa este , candva la capitolul agricultura Romania era vazuta foarte bine , pe vremea lui Ceausescu era numita granarul Europei din cate stiu eu . De la ceva timp romanii au inceput sa foloseasca anumite sisteme de irigatii , utilaje din occident care sa le faca munca mai usora si ma bucura chestia asta . Nu stiu exact cum privesti tu lucrurile dar din pct. meu de vedere consider ca practica este cea mai importanta .Aaa...era sa uit , referitor la una dintre intrebari cu bulionul , rosii in toamna (cv de genu) , cred ca cel mai bine este sa le scoti la inceput atunci cand este bataia intre rosiile din exterior cu aparitia celor romanesti , astfel incat poti sa le dai cu aprox. 7 lei(desigur necesita investitie pentru incalzirea solarului sau serei daca te tine buzunaru) . Sper ca pe viitor sa invat de la cei mai buni .Ms frumos ! Edited by catalin666, 05 February 2013 - 16:38. |
|
#29
Posted 05 February 2013 - 17:14
Hai sa discutam pe tema "Bulion"
Fabricile de conserve au productia esalanota, saptamâna asta procesez : morcovi, saptamâna viitoare mazare apoi pastai, dupa care trec pe compot de cirese, prune, mere si tot asa Când vine ziua "Z " sa se apuce de bulion au nevoie de o cantitate foarte mare de materie prima, care vine in valuri valuri la poarte fabricii. Ca sa ai asigurat acest volum de marfa nu te duci cu sacosa de 1 leu plina cu rosii la procesator (basca ca nu au coacere uniforma, pulpa putina, seminte multe, etc). Pentru productia de bulion sunt rase speciale de rosii , cu coacere simultana si recoltare masinala ( numai cultura in câmp !) . Când pe FEADR la masura 121 a aparut ca element obligatoriu" prosesare ",am transmis un memoriu catre minister in care am argumentat ca menirea unui spatiu protejat este de a produce legume proaspete pentru consum si nu pentru industrie. La calculele facute le-am demonstrat ca valoarea unei cutii de bulion depasea valoare unui kilogram de muschi de vita. In respetivul memoriu i-am "amentitat" ca imi voi indruma clientii sa cumpere rosii de pe piata taraneasca sau mai simplu ,direct bulion neetichetat pentru a atinge cota din BP. Raspunsul lor ( verbal) : o idee geniala. Edited by agrocon, 05 February 2013 - 17:16. |
#30
Posted 05 February 2013 - 21:31
Vinzi rosiile cu 7 ron in primavara cand e bataie pe ele cum zici tu dar cat te ajunge incalzirea pe iarna cu ele? Cat iti ramane tie dupa ce scazi cheltuielile cu incalzirea? Daca era asa profitabil sa cultivi iarna rosii cu siguranta cei din Matca ar fi fost primii care cultivau dar ei iarna merg pe salate,ridichi,ceapa si verdeturi.
|
#31
Posted 05 February 2013 - 21:57
Asa este . E o mare tâmpenie sa cultivi iarna in serele din Romania : rosii sau alte plante termofile . Sa-i lasam pe fraierii din Polonia, Ukraina, Russia sa cultive iarna ( din cei din Vest / Belgia, Olanda,Germania,Austria nu zic nimic , astia sunt de 10x mai fraieri )
Numai zic de serele pe care le -am construit si le construiesc in Canada. Am sa le zic sa urmeze modelul Matca aka Made in Romania. |
#32
Posted 06 February 2013 - 08:46
mie mi se pare o tampenie ca un consumator sa vrea sa manance rosii iarna, oricum nu au nici un gust. fiecare leguma se consuma la timpul ei.
|
#33
Posted 06 February 2013 - 09:01
Nu te obliga nimeni sa manânci rosii iarna,fiecare cu placerile si buzunarul sau.
Stau si ma intreb de ce mai stam pe forumuri si sa disctum cum sa facem sa NU avem productie . Mai bine sa discutam despre fluturi si comete. Edited by agrocon, 06 February 2013 - 09:02. |
|
#34
Posted 06 February 2013 - 09:26
pe un forum se discuta, asta este rostul lui....
eu ma miram cat de pervertit a devenit gustul omului incat sa-si doreasca rosii iarna si slanina in august. dupa aia, tot el se mira ca prostul ca "nu are domnule gustul pe care il are rosia de la bunica de la tara" un stat sanatos la cap, nu ar subventiona niciodata un sector atat de energofag asa cum este productia in sere. mai si vorbesc despre scaderea consumului de energie. Edited by rich1974, 06 February 2013 - 09:27. |
#35
Posted 06 February 2013 - 10:43
da' or fi produse acum sau doar coapte acum?
(mie si acum mi se mai coace cate o rosie in beci la casa din gogonelele culese asta toamna si daca la mine la modul empiric se intampla...intr-un depozit cu factori de mediu strict controlati cred ca se intampla si mai bine) |
#36
Posted 06 February 2013 - 13:04
Aia din Polonia,Rusia,Ucraina etc poate au subventii pt incalzirea serelor si de aceea poate le convine cultivarea rosiilor si iarna iar cei din vest primesc subventii mari fata de noi..dar la noi cu ce te subventioneaza statul? din contra iti mai aplica un impozit anul acesta ca sa nu cumva sa te ridici prea mult...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users