Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 

A murit Sergiu Nicolaescu

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
124 replies to this topic

#73
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postsandu bogdan, on 03 ianuarie 2013 - 21:20, said:

Ca actor a fost 0, ca regizor a fost 0.
Noroc ca e doar parerea ta !

#74
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Sint multi cu parerea asta, da' n-au toti cont pe softpedia.

#75
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,641
  • Înscris: 14.10.2004
Si ce parere putem sa avem cei care am "trait" cu filmele lui?
Se uita un lucru, bun sau rau , la vremea aia era singura optiune.

Sunt convins ca toti care il "injura" nu prea au prins vremurile in care se "manca salam cu soia".
Este foarte usor sa vorbesti acum cand ai acces (a se citi torrent) la sute de filme.

Ca a "fraternizat" cu regimul comunist este posibil dar sa nu se uite un lucru, cand a facut "Cu mainile curate" (1979) de exemplu comunismul nu prea avea nevoie de reclama in Romania.

Dumnezeu sa il ierte.

#76
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006
Am mancat si eu salam cu soia, acum se gaseste la pret de lux la raionul bio.
Dar faptul ca era singura optiune nu-l face un geniu, ba din contra, mai ales dupa ce a ales sa intre in politica cu alaturi de mizeria din psd.

Edited by sandu bogdan, 03 January 2013 - 22:54.


#77
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postsandu bogdan, on 03 ianuarie 2013 - 22:53, said:

mai ales dupa ce a ales sa intre in politica cu alaturi de mizeria din psd
Separa lucrurile ! Nu spune nimeni ca a fost perfect ca om.
Critici de film sunt destui (si avizati cat si neavizati) doar ca atit stiu sa faca, sa comenteze. Altii au facut filme insa.

Edited by neagu_laurentiu, 03 January 2013 - 22:58.


#78
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006

Quote

Sergiu Nicolaescu şi Puterea: „Da, am fost protejatul lui Maurer”


Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost unul dintre norocoşii sistemului atât în perioada comunistă cât şi, apoi, în perioada post-decembristă. Ascensiunea sa profesională a început în anii `60, când Nicolaescu l-a cunoscut pe scenaristul Titus Popovici, membru în C.C. al PCR. Regizorul recunoştea, după Revoluţie, că legătura sa cu Popovici a fost „foarte productivă“.
Nicolaescu poate fi catalogat, în plan artistic, un răsfăţat al regimului comunist. Cifrele confirmă mobilizarea exemplară a întregului sistem atunci când se filma o producţie cu semnătura sa.
În 1966, la filmul Dacii, o coproducţie româno-franceză, filmările au fost realizate cu ajutorul Ministerului Forţelor Armate al Republicii Socialiste România, acest lucru fiind menţionat pe genericul de final. În prima zi de filmare au fost folosiţi 2.000 de actori şi figuranţi, lucru admis numai la filmele lui Nicolaescu.
„Recunosc că regimul comunist mi-a dat nişte condiţii uluitoare. Am avut 2.000-3.000 de oameni la Dacii, 5.000 de oameni la Mihai Viteazul. N-am scăpat nici eu de cenzură. Dar tăceam din gură“, descria Nicolaescu succesul cinematografic din acea vreme.
Activitatea prodigioasă a regizorului în timpul regimului comunist a stârnit multe suspiciuni. S-a vorbit, răspicat, despre puternica sa legătură cu nomenclatura comunistă şi despre relaţia cu Securitatea. Iată ce spunea regizorul, atât de regretat astăzi, despre legătura cu însuşi Nicolae Ceauşescu. „Am dat mâna cu Ceauşescu de trei ori în viaţă. N-am vorbit niciodată cu el. Tatăl meu a fost la Canal, a fost arestat la 5 ianuarie 1948 şi după închisoare a ajuns acolo. Nu puteam iubi regimul, dar mă foloseam de el“, spunea Nicolaescu.

„Da, am fost protejatul lui Maurer“
Sergiu Nicolaescu s-a intersectat, în decursul anilor, şi cu primul-ministru Ioan Gheorghe Maurer. Întrebat care au fost relaţiile cu fostul demnitar comunist, cineastul a recunoscut, fără echivoc, că avea o relaţie specială cu Maurer. „N-am făcut concesii. Dar da, am fost prote­jatul lui Maurer. Însă niciun film nu l-am făcut datorită lui! O singură dată m-am dus la el, în ’70, când Uniunea Cineaştilor trebuia să se în­tâlnească cu Guvernul. El l-a adus atunci şi pe Ceauşescu, dar nu eu am cerut asta“, spunea, peste ani, Nicolaescu.

De la Ceauşescu la Iliescu
După ce s-a remarcat la evenimentele din decembrie 1989, fiind umăr la umăr cu Ion Iliescu, regizorul Sergiu Nicolaescu s-a implicat direct în politică. S-a numărat printre cei 40 de membri ai Consiliul Frontului Salvării Naţionale (CFSN), iar în primăvara anului 1990 a făcut pasul către fotoliul de senator. La iniţiativa lui, s-a înfiinţat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, iniţial condusă chiar de el, iar ulterior de Valentin Gabrielescu. În 1993 a ales să-şi continue cariera politică alături de Iliescu, în proaspăt-înfiinţatul PDSR. „Eu am înfiinţat PSD-ul. Mă rog, PDSR-ul. Dar când am văzut că vin o grămadă de inşi, inclusiv Adrian Păunescu, m-am retras“, declara, mai târziu, Nicolaescu. Legătura sa cu fostul preşedinte a rămas apropiată, în 2004 regizorul fiind  numit de Ion Iliescu membru în Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române.
Sursa: http://adevarul.ro/c...1a24/index.html

Un articol care spune multe celor care vor sa inteleaga.

Dupa parerea mea, a fost un actor mediocru, dar un regizor talentat. Pacat ca a folosit acest talent in slujba regimului ceausist. De la filmele cu comunisti (comisarul Moldovan si Miclovan) pana la cele istorice, in care voievozii nostri erau aratati exact asa cum vroia Ceausescu, el si-a irosit talentul in filme de propaganda. Cam la fel ca Paunescu in domeniul sau. Pacat de acesti oameni, ar fi putut sa aleaga sa faca mai putine compromisuri si poate ar fi fost mai respectati si dupa moarte.

#79
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006

View Postneagu_laurentiu, on 03 ianuarie 2013 - 22:56, said:

Separa lucrurile ! Nu spune nimeni ca a fost perfect ca om.
Pai de ce sa le separ? A fost aceeasi persoana, si ca actor si ca regizor si ca politician pesedist comunist.

#80
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,371
  • Înscris: 05.04.2006
Putea sa fie dizident pe vremea comunistilor si sa ramina liber sau sa faca filme ? Nu putea. Ca a facut filme istorice dupa placul lui Ceausescu..ei si ? Sunt si dupa placul meu si al multor altora. E chestie de gust, nu ? Mihai Viteazul, Decebal sunt bine conturati. Ati vazut Osinda ? Amza Pellea joaca fantastic. Ideea este ca daca nu facea Sergiu Nicolaescu aceste filme, poate ca nu le facea nimeni, iar cinematografia romaneasca ar fi fost mult mai saraca. Spunea cineva de 4-3-2-1 a lui Mungiu..ha, un film slab si atit, haideti sa il comparam obiectiv cu alt film din cinematografia europeana, ca a cistigat premii etc., da, de acord, dar nu e studiat de cineastii americani asa cum a fost la vremea lui Mihai Viteazu.
Din punct de vedere obiectiv..Sergiu Nicolaescu a avut acces la niste resurse oarecum nelimitate: acces oriunde, soldati pentru filmari, finantare, ceea ce azi nu prea mai exista, insa a face in anii 70 un film de asemenea anvergura (ma refer, desigur, la Mihai Viteazu) era greu si pentru Hollywood. Iar un mare actor cum a fost Amza Pellea era si pacat sa nu fie "exploatat" la maxim, fie el si de Sergiu Nicolaescu. Din punct de vedere subiectiv, abia astept sa vad filmele istorice cu fiul meu si sa ii arat domnitorii...din acele filme razbate un puternic sentiment patriotic, care, zic eu, nu e deloc nociv. E mai bine sa fii patriot si sa cunosti putina istorie decit sa fii ignorant si sa nu ai macar idee de domnitorii tarilor romane, asa cum se intimpla azi, din pacate, in scolile si liceele romanesti.
Putin offtopic: pe 1 decembrie, eu si un vecin ne-am inaltat steagul Romaniei pe case la Mogosoaia, intii am fost priviti ca niste ciudati, dar a doua zi, pe 2 decembrie, inca 3-4 vecini aveau steagul ridicat. E bine.

Edited by ionut76, 03 January 2013 - 23:45.


#81
RuneJaguar

RuneJaguar

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 949
  • Înscris: 01.01.2013

View Postneagu_laurentiu, on 03 ianuarie 2013 - 22:56, said:

Separa lucrurile ! Nu spune nimeni ca a fost perfect ca om.

Ai dreptate! Una e omul, alta e regizorul.
Odihneasca-se-n pace si pictorul acesta!

#82
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
ca om a fost un personaj execrabil, o ciuma pentru societatea asta, e un motiv de bucurie ca a crapat un comunist imputit. sigurul comunist bun e ala mort. PUNCT.
ca actor iarasi a fost mediocru, era si o gluma: "in rolul lui mircea cel batran- sergiu nicolaescu, in rolul lui vlad tepes- sergiu nicolaescu, in rolul lui mihai viteazu- sergiu nicolaescu, in rolul lui sergiu nicolaescu- sergiu nicolaescu, in rolul calului lui sergiu nicolaescu-..... sergiu nicolaescu".
ca regizor a avut vreo 2-3 filme cat de cat ok. ATAT. in rest propaganda comunista si falsificare a istoriei cat cuprinde.

#83
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Si CTP-ul a scris un articol:

Moartea domnului Nicolaescu mă emoționează tot atât cât moartea comisarului Miclovan sau Moldovan, zâmbind relaxat cu borșul la gură "Un fleac, m-au ciuruit..." sau recepționând ploaia de gloanțe ca pe un vibromasaj sub duș.
Despre calitatea domniei-sale de executant al programului de propagandă național-comunistă comandat de Ceaușescu am scris de nenumărate ori analizându-i filmele.
N-am s-o fac și acum, când nu mai este, deși valul de encomiasme care crapă ecranele de azi dimineață ar merita măcar un canal de deversare.
Voi face doar, în calitate de cinefil, o mărturisire rușinoasă: niciodată, niciunde, nicio imagine din filmele domnului Nicolaescu nu mi-a stârnit vreo emoție.
Mă număr printre astfel de handicapați sufletește, nu mulți, din fericire pentru vigoarea românilor ca nație.
Domnul Nicolaescu a fost, cu siguranță, cel mai bun manipulator al maselor de figuranți neplătiți în cinematografia română sub comunism.
Altfel, opera sa este o uriașă, sistematică și tenace colecție de clișee, conserve de cinema în sos de viu.


restul aici: http://www.gandul.in...laescu-10426080

#84
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008
Frate a murit un om, terminati-va cu prostiile.Luati-l ca pe un om, nu ca pe un manipulator/regizor/om politic/ ce vreti voi.Puteti sa spune un simplu "Odihneasca-se in pace" sau abtineti-va, chiar va place sa vorbiti de rau un om care a murit ? Ce-a fost a fost, s-a dus numai e, nu inteleg de ce arunca lumea cu noroi acuma cand numai e.Sunt convins ca daca vreun cunoscut de-al oricaruia dintre noi, daca a fost om rau, sau hot si a murit, nu v-ar fi convenit sa auziti de la altii vorbe de ocara, ce oameni sunteti....

Edited by catalinuptm, 04 January 2013 - 01:15.


#85
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postcatalinuptm, on 04 ianuarie 2013 - 01:13, said:

Sunt convins ca daca vreun cunoscut de-al oricaruia dintre noi, daca a fost om rau, sau hot si a murit, nu v-ar fi convenit sa auziti de la altii vorbe de ocara, ce oameni sunteti....
Very true.
Dar si sa auzi despre cineva care ti-a facut mult rau... cum ar fi devenit Sfint printre sfinti, e cam la fel.

View PostMocebon, on 04 ianuarie 2013 - 01:02, said:

Si CTP-ul a scris un articol:

Moartea domnului Nicolaescu mă emoţionează tot atât cât moartea comisarului Miclovan sau Moldovan, zâmbind relaxat cu borşul la gură "Un fleac, m-au ciuruit..." sau recepţionând ploaia de gloanţe ca pe un vibromasaj sub duş.
CTP nu se dezminte...

#86
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,578
  • Înscris: 05.11.2009

View Postcatalinuptm, on 04 ianuarie 2013 - 01:13, said:

Frate a murit un om, terminati-va cu prostiile.Luati-l ca pe un om, nu ca pe un manipulator/regizor/om politic/ ce vreti voi.Puteti sa spune un simplu "Odihneasca-se in pace" sau abtineti-va, chiar va place sa vorbiti de rau un om care a murit ? Ce-a fost a fost, s-a dus numai e, nu inteleg de ce arunca lumea cu noroi acuma cand numai e.Sunt convins ca daca vreun cunoscut de-al oricaruia dintre noi, daca a fost om rau, sau hot si a murit, nu v-ar fi convenit sa auziti de la altii vorbe de ocara, ce oameni sunteti....

pai il luam si ca om si ca regizor si ca om politic. Si adevarul e ca a fost un jeg ca om, un jeg ca om politic si un actor mediocru. Ca regizor nu stiu ce sa zic. Acuma tu ce vrei? Sa mintim in privinta chestiilor facute de nicolaescu?

#87
catalinuptm

catalinuptm

    Senior CG Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,308
  • Înscris: 11.03.2008

View PostCr1spy, on 04 ianuarie 2013 - 01:35, said:

Very true.
Dar si sa auzi despre cineva care ti-a facut mult rau... cum ar fi devenit Sfint printre sfinti, e cam la fel.

Nu cred ca l-a facut nimeni sfant, eu nu sunt nici pro dar nici contra, pur si simplu il vad ca pe un om si nimic mai mult, nimic numai conteaza atunci cand te duci pe copca.

View Postvanitty, on 04 ianuarie 2013 - 01:42, said:

Acuma tu ce vrei? Sa mintim in privinta chestiilor facute de nicolaescu?

Nu vreau nimic, imi spuneam doar parerea, faceti cum credeti si ce doriti, eu sunt nimeni, nu sunt eu in masura sa va zic ce vreau sa faceti.

#88
whitewizard

whitewizard

    Softpedist pana la moarte!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 07.05.2006

View PostMocebon, on 03 ianuarie 2013 - 14:10, said:

Nu ne putem "bucura" ca a murit, cum zic unii anterior.
Dar ca regizor si actor n-a facut nimic deosebit, cel putin asta e parerea mea.
Parintii nostrii poate apreciau cand Sergiu se imbraca in loden si ciuruia 20 de agenti, sau radeau cand nea Marin se plimba cu prazul prin hotel, insa acele filme nu aveau valoare artistica.
Sunt filmele unei generatii care nu avea alternative, oamenii trebuiau sa se multumeasca cu ce primeau.
Filmele din comunism au un singur atu: actorii extraordinari, care fac suportabile acele pelicule chiar si pentru tineri, dupa zeci de ani.

In orice caz, sa compari "maculatura" lui Sergiu Nicolaescu cu filmele lui Mungiu, Porumboiu, Caranfil, Jude, etc... mi se pare o tampenie.
Stai sa fac si eu o parafraza:
....Mungiu sta , Dupa dealuri si numara 5,4,3,2,1,M-au ciuruit,ieeee a crapat Nicolaescu,Ultimul corupt din Romania.....
Bineinteles este o gluma nevinovata,tratati-o ca atare si oricum ar fi fost, cineva trebuia sa faca filme istorice , ca noi,looserii de azi sa avem ce vedea!

Edited by whitewizard, 04 January 2013 - 09:23.


#89
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
De la un film istoric te astepti sa respecte istoria, ori filmele lui Nicolaescu exact asta nu faceau.

#90
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,582
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă în "Duelul" (unul din filmele cu comisarul Moldovan) apar referiri la comunism...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate