Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!

La multi ani @OvidiuNS!
 Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 

Cum pot reseta automat un cronometru, la o valoare stabilita ?

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
verdoles

verdoles

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.10.2012
Am urmatorul cod al unui cronometru pornit-stopat manual , la buton !


Public Class Form1
  
    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
    TextBox1.Text = TextBox1.Text + 1 'valoarea stabilita la pornire 1,2,100, 10000 , etc
    End Sub
    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    Timer1.Start()
    'Timer1.Enabled = True
    Timer1.Interval = 3000  'intervalul schimbarii valorilor (numerelor)
    End Sub
    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    Timer1.Stop()
    End Sub
End Class

Porneste de la valoarea stabilita si se opreste cu butonul stop .
Intrebarea: "cum pot face ca la o anumita valoare atinsa  sa se reseteze automat , sa reporneasca automat de la 0" ?
Sa zicem ca doresc ca la numarul 150, sa se reia numaratoarea automat de la 0 , cum procedez ?
Multumesc anticipat ![ http://img853.imageshack.us/img853/3927/screenhunter3y.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,262
  • Înscris: 24.02.2007
http://msdn.microsof...s(v=vs.80).aspx

#3
verdoles

verdoles

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.10.2012
Multumesc !

Edited by verdoles, 01 November 2012 - 21:53.


#4
verdoles

verdoles

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.10.2012
Am rezolvat problema , ca de obicei pe site-ul Microsoft se prezinta schematic , (poate foarte bine) pentru cine e avansat sau ma rog care a absolvit o facultate in domeniul IT .
Nu-i cazul meu , eu inteleg mai usor prin exemple de coduri integrate , adica concret si nu schematic , in fine iata rezolvarea problemei mele , sper sa ajute si pe altii sa nu-si mai bata capul !
Deci setezi o valoare, reglezi timerele si gata , valorile setate  se vor  repeta la nesfarsit . In cazul meu am folosit si voi folosi  anumite valori la declansarea unor procese !

Public Class Form1

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick 'Properties\Enabled\True\Interval 1000
'daca setez Timer1 True (Properties) porneste automat ; daca setez Timer1 False porneste la buton
Label1.Text = Label1.Text - 1 'valoarea Label1 (Properties\Text) setata 10 ; daca alegi -1 rezultatul afisat va fi de genul : "10,9,8,7,6, etc..." ; daca alegi +1  rezultatul afisat va fi de genul: "11,12,13,14,15,16, etc..." , depinde de setarile alese
If Label1.Text = 0 Then
Timer1.Enabled = False  'daca  scriu Timer1.Enabled = True  dupa valoarea 0 se va  continua numaratoarea cu -1,-2,-3 etc...
End If
End Sub

Private Sub Timer2_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer2.Tick 'Properties\True\Interval 10000
Label1.Text = TextBox1.Text 'valoarea (Properties\Text) TextBox1.Text setata 10
End Sub

Private Sub Timer3_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer3.Tick 'Properties\True\Interval 100
If Label1.Text = 10 Then
Timer1.Start()
End If
End Sub
End Class[ http://img820.imageshack.us/img820/3134/screenhunter10d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by verdoles, 01 November 2012 - 23:39.


#5
horohoro

horohoro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 11.02.2010
Sa nu te ratacesti in atatea notiuni. Faci o simpla conditie 'IF' folosindu-te de proprietatea timer-ului care reprezinta valoarea lui, in VB este ".value" la tn in .NET presupun ca este ".tick".  Un exemplu ar arata asa:

Asumand ca timer-ul este activ
IF TIMER1.TICK = 150 THEN TIMER1.TICK = 0


Edited by horohoro, 02 November 2012 - 00:54.


#6
verdoles

verdoles

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.10.2012
Multumesc horohoro ! S-a rezolvat , merge !

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate