Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Lista neagră - termopane și nu numai

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
661 replies to this topic

Poll: Despre utilitatea listei (283 member(s) have cast votes)

Dorim să vă consultăm opinia în privința utilității/inutilității acestui topic. Si chiar mai mult decat atât.

  1. Da, il consider util. (211 votes [71.53%])

    Percentage of vote: 71.53%

  2. Nu, nu il consider util. (10 votes [3.39%])

    Percentage of vote: 3.39%

  3. Da, il consider util si doresc sa primeasca atributul de IMPORTANT. (72 votes [24.41%])

    Percentage of vote: 24.41%

  4. Il consider revoltător, poate sa decada in uitare. (2 votes [0.68%])

    Percentage of vote: 0.68%

Vote Guests cannot vote

#91
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
Atata vreme cat ilustra ta persoana intelege ca a modera se face umbland cu tertipuri, amenintand, este de datoria mea să intervin. Pentru ca pot.
Ce tie nu-ti place, altuia nu face.

#92
ssstefi

ssstefi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 18.11.2012

View PostDorel-TheSkillMaster, on 16 ianuarie 2014 - 16:59, said:

Corect, acuza, loveste si fugi, tu cu doua postari care ma vizeaza direct, eu fara replica, deocamdata si tu esti cel care inchizi subiectul, e perfect.
Am spus ca vreau sa inchid subiectul ca sa nu o lungim la nesfarsit si sa plicitsim pe cei care citesc. Nu vreau sa judec pe nimeni, doar ca mi s a parut ca esti mult prea subiectiv, si am  precizat ca este parerea mea! Este un forum public si poate oricine sa si spuna opinia.
Referitor la cei care vor sa murdareasca imaginea unuia, sau unei firme anume, iarasi este relativ, atat timp cat nu avem toate datele.... este bina sa lasam persoanele implicate sa verifice realitatea si noi doar sa alegem daca sa tinem cont sau nu de referinte.
Tu poti demonstra ca el este rau intentionat? El poate nu vrea sa dea curs provocarii de a detalia cele intamplate.
Eu, ce am vrut sa evidentiez este ca tu l ai gasit pe el vinovat de alegerea facuta, in situatia in care se simtea un client pacalit.

View PosteuribiontuL, on 16 ianuarie 2014 - 18:17, said:

In atentia forumiștilor.
Exista un topic Lista neagră. Dacă il găseam, postările cu pricina i_zot_erma erau deja mutate acolo. Dar chiar si aici rămase, nu este nici o problemă. ca sa-ti exprimi o nemultumire, nu trebuie sa astepti un secol pentru ca vreo instanta de judecata să dea o rezolutie in acest sens. gelus si altii ca el, n-ar trebui să se teama.
Din ce cauză?
Păi, este greu de crezut că soarta unei firme este determinată de postări cu caracter defăimător. Poate tărășenia este autentică. Oricine invedereaza un punct de vedere, ii este acordată prezumția de nevinovăție. Dovedirea contrariului, cade in seama paratului.
Dacă postările deranjează, firmele respective să facă bine și să dezmintă, la fel, in spirit forumistic.
Ai auzit, ai văzut, ai luat la cunostință, te deranjează, fă bine si formulează un punct de vedere. Dacă nu, inseamnă ca nu te intereseaza. Dacă problema se rezolvă între timp, una din parti ar face bine sa si comunice situatia.
Cat despre avocatii neplătiți, să facă bine să-și caute de astfel de activități în altă parte.

ce se poate face si este la indemana? nu mai scrieti numele in clar. optați pentru denumiri trunchiate, gen i_zo_terma. Vom stii despre cine este vorba, iar google nu mai listeaza topicul nostru celor ce cauta dupa denumirea in clar.


Un punct de vedere corect si il sustin. Asa cum cei care apreciaza si recomanda prin postari anumite firme si persoane nu sunt aspru judecati (ei nu mai sunt pusi sa demonstreze cele spuse), asa si cei care critica trebuie sa se bucure de acelasi privilegiu. Bravo eurib!

#93
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View Postpiticthedarkangel, on 16 ianuarie 2014 - 17:30, said:

Buna seara gelus68,


In primul rand vreau sa va salut si sa ma bucur ca ati inceput sa comunicati, pentru ca noua nu ne-ati raspuns la telefon mult timp.


IMI PERMITETI SA NU VA CRED???

Sa luam lucrurile cu inceputul: intr-adevar, ne aducem aminte de dumneavoastra cand ati venit cu sotia la birou si ati negociat peste ultimul cent posibil, ne aducem aminte ca va spuneam ca nu mai avem de unde sa scadem pretul, iar dumneavoastra ati insistat pana ati obtinut ce ati dorit. Nimic de contestat, sunteti un bun negociator sa spunem sau, dupa cum v-am spus si atunci, am vrut sa va ajutam pentru ca sunteti apropiat de noi si ne spuneati ca aveti si dumneavoastra o firma de constructii si ca va era foarte greu.

Bun negociator???SI de ce replicile astea arogante??? " ati venit cu sotia la birou si ati negociat peste ultimul cent posibil  "

Dupa incheierea contractului, fara pret pe transport, cu pret negociat peste masura si cu 50% achitati in avans (nu uitati ca si acum ne mai datorati niste bani, deci plata inainte ca la c_ _ _ _ nu se justifica), am zis ca am facut un bine. Dupa ce s-a masurat casa, am pornit cu tamplaria dumneavoastra la montaj. S-a montat tamplaria, iar geamul de pe casa scarii, intr-adevar, s-a spart.


Ce conteaza cat a negociat???? Daca DVS ati acceptat asta nu inseamna ca trebuiesc materiale de mana a 2-a, sau tratat cu indiferenta......nu?

Dupa montaj, ati invocat ca la bovindoul dumneavoastra, geamurile nu arata la fel din afara casei, ca au un aspect diferit. Am incercat sa va explicam ca la unele geamuri mari, din cauza presiuniii, exista posibilitatea ca geamurile sa se traga foarte putin spre interior, insa de ajuns cat sa se observe. Nu ne-ati crezut pe noi, ne-am urcat in masina cu un inginer tehnic de la fabrica de sticla colaboratoare si am venit cu dansul pentru a avea si parerea unui specialist. Intre timp, facusem un alt drum ca sa schimbam geamul de pe casa scarii. Cand am ajuns cu inginerul de la sticla, pe casa scarii era aceeasi problema, o umbra care se vedea pe geam. Domnul inginer v-a propus niste solutii, pe care dumneavoastra le-ati refuzat una cate una. Intr-un final, ne-ati permis ca pe casa scarii sa va montam un profil "T" si sa impartim geamul pe din doua, ca sa nu mai reapara acea umbra de care vorbeam mai devreme.


Sticla respectiv sa il puneti la DVS acasa.....nici eu nu as fi acceptat asa ceva....

Tot acum, a treia oara cand am venit la dumneavoastra, am remasurat si glafurile de exterior de la bovindou intrucat nu s-au mai potrivit dupa ce ati montat termosistemul. Nu stiu a cui a fost vina - a noastra din masuratori, a dumneavoastra pentru ca nu s-au mai montat ferestrele pe aceeasi pozitie convenita la inceput sau nu s-a folosit aceeasi grosime de termosistem, nu mai conteaza, noi le-am remasurat le-am montat si le-am suportat din banii nostri. Tot in aceasta intalnire, ati invocat ca va lipsesc niste piese de feronerie de la usile cu inchidere in 5 puncte, ca ati chemat dumneavoastra un specialist in tamplarie de la Pitesti care v-a spus cum trebuia facuta tamplarie de noi, desi nivelul de echipare al feroneriei folosit de societatea noastra in standard este full. Astfel, a patra oara cand am venit la dumneavoastra la Pitesti, v-am indeplinit si aceasta dorinta, am completat piesele de feronerie la usile in 5 puncte, am montat glafurile, am montat profilul "T" pe casa scarii si cele doua geamuri si am crezut ca totul s-a rezolvat insa nu...


"desi nivelul de echipare al feroneriei folosit de societatea noastra in standard este full" Pai??? Si daca nu este asa.....si pentru ca a negociat cu DVS, i-ati pus o feronerie rebut ca sa recuperati o parte din bani???

Venind la dumneavoastra pentru a patra oara, v-ati adus aminte ca manerul la usile de la terasa nu ar fi trebuit sa fie la jumatate fiindca nu va convenea pozitia lui, dumneavoastra fiind mai mic de inaltime. Am zis sa rezolvam si acest aspect, v-am spus ca va luam tamplaria si o modificam dupa bunul plac, iar manerul il pozitionam unde vreti dumneavoastra. Practic, trebuia sa mai venim a cincea oara, insa nu ne-ati mai dat sansa, domnule gelus68, pentru ca, in prima faza probabil din rea-vointa (imi cer scuze daca gresesc), ne-ati spus sa va schimbam tamplaria cu totul, lucru care nu este posibil avand in vedere ca ne lucram cu niste produse de calitate premium, iar apoi ne-ati spus ca plecati in concediu si ca o rezolvam apoi.


"dumneavoastra fiind mai mic de inaltime" ce are asta a face cu cu tamplaria???

Noi si pana in acest moment am crezut ca nu v-ati intors din concediu pentru ca nu ne-ati mai raspuns la telefon, insa cu ajutorul forumului, v-am recunoscut si ne bucuram ca sunteti bine. Asfel, consider ca cei care ne cunosc stiu ca executam tamplaria corect si suntem foarte exigenti fata de noi in legatura cu calitatea produselor, nu ne dorim sa cream probleme in piata, ba din contra primim foarte multe recomandari.


?????????? Pana una alta aici nimeni nu a sarit in "apararea" DVS!

Daca mai sunt nelamuriri in legatura cu lucrarea dumneavoastra, am rugamintea sa raspundeti la telefon, domnule gelus68, altfel lucrurile care inca va deranjeaza sa fie stiute si de noi.
In concluzie:
- nu suntem nici pe departe tepari, avand in vedere ca tocmai de la dumneavoastra mai avem bani de recuperat si nu putini;
Asta trebuie dovedita.
- imi pare rau ca nu ati discutat si cu alti beneficiari inainte;
Asta nu e relevant.....este suficient sa il tratati pe el ca pe un client de mana a 2-a, doar pentru ca a indraznit sa NEGOCIEZE! Cine se crede EL, "picticul asta"!?.
- nu exista o oferta mincinoasa pe net, din cate stim noi.
Poate nu stiti bine!

O seara buna!

Si eu am negociat la sange tot ce am facut la Casa.....
Si de multe ori am fost tratat ca un client de lana a 2-a sau am primit mareriale de mana a 2-a, DOAR PENTRU CA AM NEGOCIAT......bineintales ca nu le-am acceptat!
Eu cred ca gelus68 a fost tratat asa pentru ca a negociat....si DVS ati incercat sa "recuperati" o parte din "pierderi"!
Nu este corect.....mai bine ii spui omului ca nu poti merge mai departe decat sa incerci sa iti recuperezi asa zisele "pierderi" ulterior, prin calitatea slaba a produsului!

Asadar pana la o proba concreta in apararea DVS, aveti o bila MARE SI NEAGRA ....

Cu Stima,

#94
RapidGhost

RapidGhost

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 22.10.2008

View Postpiticthedarkangel, on 16 ianuarie 2014 - 17:30, said:


Tot in aceasta intalnire, ati invocat ca va lipsesc niste piese de feronerie de la usile cu inchidere in 5 puncte, ca ati chemat dumneavoastra un specialist in tamplarie de la Pitesti care v-a spus cum trebuia facuta tamplarie de noi, desi nivelul de echipare al feroneriei folosit de societatea noastra in standard este full. Astfel, a patra oara cand am venit la dumneavoastra la Pitesti, v-am indeplinit si aceasta dorinta, am completat piesele de feronerie la usile in 5 puncte, am montat glafurile, am montat profilul "T" pe casa scarii si cele doua geamuri si am crezut ca totul s-a rezolvat insa nu...

Intreb si eu asa ca omu din popor, ce ati mai avut de completat daca nivelul de echipare al feroneriei este full?

#95
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 913
  • Înscris: 17.08.2013

View Postssstefi, on 16 ianuarie 2014 - 20:25, said:


Am spus ca vreau sa inchid subiectul ca sa nu o lungim la nesfarsit si sa plicitsim pe cei care citesc. Nu vreau sa judec pe nimeni, doar ca mi s a parut ca esti mult prea subiectiv, si am  precizat ca este parerea mea! Este un forum public si poate oricine sa si spuna opinia.
Si de ce ai revenit, nu era mai bine sa lasi lucrurile asa cum erau, chiar trebuia sa ma faci sa-mi recitesc postarile din urma cu doua zile, de doua ori pe ziua de azi, odata sa vad daca l-am acuzat pe gelus de ceva si a doua oara sa vad daca am zis undeva ca este el vinovat de ceva?
Eu nu am gasit nimic de acest gen in propriile postari.
A.... ca tu ai inteles asta din niste exprimari generale cu privire la ce se intampla uneori in astfel de situatii, da eu ce vina am, asta e problema ta.
Cand exprimi o opinie despre ceva, nu te astepti ca " ceva " sa-ti si raspunda, dar cand opinia este despre cineva, e posibil ca acela sa-ti raspunda.
Stai linistit, circul in Romania nu plictiseste audienta ci o dezvolta.

View Postssstefi, on 16 ianuarie 2014 - 20:25, said:

Referitor la cei care vor sa murdareasca imaginea unuia, sau unei firme anume, iarasi este relativ, atat timp cat nu avem toate datele.... este bina sa lasam persoanele implicate sa verifice realitatea si noi doar sa alegem daca sa tinem cont sau nu de referinte.
Tu poti demonstra ca el este rau intentionat? El poate nu vrea sa dea curs provocarii de a detalia cele intamplate.
Eu, ce am vrut sa evidentiez este ca tu l ai gasit pe el vinovat de alegerea facuta, in situatia in care se simtea un client pacalit.
Da, sa lasam postari de genul "feritiva de firma x" ori sa acceptam niste detalii neclare, nu sunt singurul care spune ca detalierea facuta nu este suficienta pentru a accepta postarea initiala.
Pana in momentul de fata, din punctul meu de vedere, beneficiarul lucrarii, nu ca nu vrea (se vede din postarea initiala si din cele ulterioare, ca vrea, sa faca rau), ci eventual nu poate (asta ca sa fiu elegant), sau, are ceva de ascuns.
Mie mi se pare evidenta reavointa, dar inca mai astept detalierea solicitata.
Asta e, cand vrei sa-i dai unuia un pumn in gura nu stai sa-i argumentezi situatia, cand scrii ceva rau despre cineva anume (asta nu face parte din exprimarea opiniei) trebuie sa argumentezi, daca vrei sa fii crezut de toata lumea.
Spre exemplu, parerea mea este ca Veka e mai tare decat Salamander, nu spun nimc rau despre nici unul, ce sa argumentez, e parerea mea si atat.
Eu nu trebuie sa demonstrez nimic, se descurca singur gelus, trebuie doar sa vrei sa vezi asta, cind vezi doar temopanisti tepari, ce sa vezi "de ce te feresti, de aia nu scapi".

Edited by Dorel-TheSkillMaster, 16 January 2014 - 22:41.


#96
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 913
  • Înscris: 17.08.2013
Ia uite, din trei pagini se facura cinci, topicul asta a crescut intr-o zi cat altele intr-un an.
Fiind un topic pentru deconspirarea "teparilor" cred ca trebuie tinut in prima linie.

Edited by Dorel-TheSkillMaster, 17 January 2014 - 01:20.


#97
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 913
  • Înscris: 17.08.2013
De fapt, cred in continuare ca postarile lui gelus (eventual impreuna cu celelalte, pentru ca ar fi inutile) trebuie sterse, daca nu revine cu lucruri concrete.
Probabil se astepta sa fie suficient "feritiva de firma x", pentru a produce prejudicii, ghinion, a dat peste "Dorel", care pentru a-l crede cere explicatii, iar cei care vad in jur numai "tepari", se revolta, si iata o dezbatere neplacuta dar utila, sper.

#98
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 913
  • Înscris: 17.08.2013
Nu, nu pot nici asa, tineti voi topicul asta, fara nici un argument real, denumiri de firme, cum ca or fi gresit ele cu ceva, vine "nimeni" si spune ca firma x e "naspa" doar asa ca I se pare lui, nu pot participa la asta, asadar am inceput primul si ma retrag tot primul.
Eu aici nu mai intru, nu ma intereseaza nimic din ce se posteaza aici, atat timp cat poate veni oricine si spune orice despre o firma, oricare ar fi ea, doar asa ca I se pare lui ceva In neregula.
Consider ca nu este potrivit pentru mine, ci mai mult pentru vanatorii de "tepari", daca vreti sa vedeti lucruri naspa despre termopanisti si nu aveti pretentii la argumentare atunci aici este locul potrivit  pentru voi.

Edited by Dorel-TheSkillMaster, 17 January 2014 - 03:38.


#99
ConstruireaCasei

ConstruireaCasei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 07.01.2012

View PosteuribiontuL, on 16 ianuarie 2014 - 18:17, said:

In atentia forumiștilor.
...
ce se poate face si este la indemana? nu mai scrieti numele in clar. optați pentru denumiri trunchiate, gen i_zo_terma. Vom stii despre cine este vorba, iar google nu mai listeaza topicul nostru celor ce cauta dupa denumirea in clar.

Salutare!

Am o scurta interventie pentru ca acest mesaj m-a nelamurit.
Aici, la topicul "lista neagra" este corect sa fie dat numele in clar sau nu? Daca lista aceasta este doar pentru cunoscatori si profesionistii dintr-un domeniu care au ajuns sa stie de existenta ei, care-i este folosul? Nu cumva, o astfel de initiativa salutara ar trebui sa capete o vizibilitate cat mai mare in spatiul public?

Pledez, fara vreo retinere, la exprimari directe, de genul "Feriti-va de XXX SRL" sau "Ce stiti despre YYY SRL?" care sa poata ajuta pe cei care au curiozitatea si perspicacitatea de a se informa inainte de a plati sau semna ceva!

Desigur ca, in aceasta situatie ar trebui sa existe un minim regulament:
- cei care posteaza nemultumiri sa o faca intr-un limbaj decent si concludent
- sa se ofere cat mai multe informatii concrete sau date de identificare (timp, data, nume persoana, telefon, ...)\
- sa sustina cu un minim de probe (daca se poate): copii factura/chitanta, poze cu defectele reclamate, ...

Revenind la cazul IZOTERMA, chestiunea nu pare simpla si nici de neglijat. Partea cea mai importanta este ca deja s-a creat un dialog intre parti. Dialog care ar putea conduce chiar la rezolvarea problemei! Dincolo de exprimarea patimasa a lui gelus, a venit un raspuns bine articulat de la Izoterma insa cel putin un alt utilizator (BodCasa) a intuit cateva afirmatii contradictorii si a cerut explicatii suplimentare. Foarte frumos si fructuos!

Parerea mea este ca probleme pot aparea chiar si la firme serioase (din vina lor sau a tertilor). Important este sa demonstrezi seriozitate si sa conservi un bun renume care se castiga foarte greu. A gresi este uneori inevitabil si omeneste dar cele mai multe dintre greseli se pot rezolva intr-un mod amiabil si satisfacator pentru ambele parti (in cazul unor oameni civilizati si binevoitori, nu cazul Iorgulescu de la CT despre care citim ca este recidivant sau ocupatia de baza este inselatoria)

Cei mai multi ofertanti cu care ma intalnesc fac mare caz de numarul mare de clienti multumiti, reconamdari primite si garantia satisfactiei: "ma suna sa ma mai invite la o cafea, ma recomanda si la altii, ...." Daca asa stau lucrurile, de unde ar rasari un nemultumit fara motiv? Probabil nu iese fum fara sa faci foc. Asa ca, se mai poate intampla sa se greseasca dar, scopul ambelor parti este obtienerea unui consens si rezolvarea problemei.

Asadar, sustin fara nici o rezerva folosirea datelor de identificare in clar! (Altfel suntem ca la vechea securitate: nume de cod "X")

Am si eu cate ceva de scris dar il rog pe Conu71, care este la curent cu problema, sa ma ajute sa o fac cat mai profesionist Posted Image

Fiti sanatosi!

Edited by ConstruireaCasei, 17 January 2014 - 09:47.


#100
gelus68

gelus68

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 21.09.2012
Lamuriri cu defectiunile de la izoterma pt lucrarea din zona Tartasesti,azi 17 01 2014 se termina garantia .
-sticla este patata multiccolor la un geam de 1.5m*1.2m fara deschidere,in discutia cu cei de la saint gobain cauza este presiunea atmosferica.
-sticla este 4s cu low-e
-dimensiunea la unele ferestre a fost mai mica cu 6-7 cm
-minerele puse mai sus decit jumatatea usi conform standardelor minerul indiferent de marimea usi se pune intre 95 si 105 cm
-broasca Roto care nu se mai inchide
-la o usa calca pe garnitura aproximativ 2-3mm se simte curentul.
la caldura la usa si fereastara care bate soarele directsa curbat profilul
-mai sunt si altele
DE CE SUNT NESERIOSI?
-LA PRET NU A VRUT SA NEGOCIEZE NIMIC FATA DE OFERTA
-am facut dupa recomandarile lor considerind ca sunt in domeniu
0cind sa prezentat la prima reclamatie cineva de la ei a vorbit destul de urit si amenintind ca ei au relatii si sa ne vedem de treaba -EU NU AM FOST ATUNCI
-in decembrie 2013si cind am fost la ei ,eu personal din nou amenintari si daca vreau sa remediez defectiunile sa fac contract de intretinere si sa platesc
-exprimarea unui tinar care a spus ca este unul din patroni si totodata director tehnic de genul ca degeaba sunt cit usa ca nu am minte de loc,eu m inaltimea de 1.9
-comunicind ca voi deschide un proces a spus ca pot sa-i pup undeva ca au fost altii mai ai dracu decit mine si asa este ca discutind cu un avocat si analizind si contractul a spus ca sunt sanse foarte mici si pe termen de judecata lung.
-vazind ce este in tara am decis sa renunt si cind revin din nou in vara sa remediez ceva sa mai atenuez din pierdere aproximativ 2000e.
In privinta lui conu 71 trebuie sa specific ca discutia directa a fost cu parintii mei si cu mine doar telefonic,in privinta lui dorel etc regret dar nu-mi sta in caracte pt o polemica pe ceva ce gindirea lui nu poate asimila.
Ma retrag dupa acest topic cu regretul ca sunt aici ,si foarte multii, care ii supara adevarul,poate in vara o sa mai intru din curiozitate.

#101
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Aha...
Deci nu este vorba de PITICUL, specifitat de reprezentatul firmei respective.....
Deci deducem ca nu este sigurul CLIENT NEMULTUMIT al celor de la IZOTERMA!

#102
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006

View PostConstruireaCasei, on 17 ianuarie 2014 - 09:46, said:

Aici, la topicul "lista neagra" este corect sa fie dat numele in clar sau nu? Daca lista aceasta este doar pentru cunoscatori si profesionistii dintr-un domeniu care au ajuns sa stie de existenta ei, care-i este folosul? Nu cumva, o astfel de initiativa salutara ar trebui sa capete o vizibilitate cat mai mare in spatiul public?

...
Asadar, sustin fara nici o rezerva folosirea datelor de identificare in clar! (Altfel suntem ca la vechea securitate: nume de cod "X")

Nu consider c-ar ingreuna intelegerea schimbarea din Lista neagra în Li_staN ea_gra.
Cand vine vorba despre o firma oarecare, se disting 2 aspecte:

pct.1. un cineva intra și, ca din intamplare, pomeneste despre o firma si cat de incantat a fost de colaborarea cu ea. Bun!
Unii dintre noi, nu sunt de ieri de azi pe forum. Avem elemente să considerăm că poate, prin această tactică, face reclama mascată.
Dacă am știi cu certitudine că face reclamă, s-ar impune stergerea denumirii, stergerea postării, mergand pana la sanctionarea userului. Treaba e clară cu cei ce au doar cateva postări și recurg la astfel de tactici. Sunt banati direct.
Dar in situatia userilor ce par plauzibili, pentru că nu le cunoastem a priori intențiile, se poate recurge la denumiri trunchiate.
In felul acesta, userul si-a exercitat dreptul la opinie, n-a facut reclamă decat poate local - dar nu mai mult.

pct.2. un cineva are o experientă neplăcută. doreste să-și exprime opinia. are posibilitatea s-o facă.
Dar, în virtutea acelorasi considerente ca la pct.1, dacă nu se poate face reclamă mascată prin denumiri in clar, atunci nici nu poate defăima prin denumiri in clar.

Pentru a gasi o modalitate rezonabilă de existentă a celor de la pct.1 si pct.2 , atunci folosirea denumirilor trunchiate poate fi compromisul.

Sigur, opinia ta, ConstruireaCasei, este importantă. Dacă majoritatea iti impărtăsesc opinia, îi putem da curs intocmai:

Quote

Pledez, fara vreo retinere, la exprimari directe, de genul "Feriti-va de XXX SRL" sau "Ce stiti despre YYY SRL?" care sa poata ajuta pe cei care au curiozitatea si perspicacitatea de a se informa inainte de a plati sau semna ceva!


#103
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007

View PosteuribiontuL, on 17 ianuarie 2014 - 12:47, said:

Sigur, opinia ta, ConstruireaCasei, este importantă. Dacă majoritatea iti impărtăsesc opinia, iti putem da curs intocmai:
Si eu cred ca ar trebui scrisa corect(netrunchiat) numele firmelor teparePosted Image .

#104
ConstruireaCasei

ConstruireaCasei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 07.01.2012

View PosteuribiontuL, on 17 ianuarie 2014 - 12:47, said:

Sigur, opinia ta, ConstruireaCasei, este importantă. Dacă majoritatea iti impărtăsesc opinia, iti putem da curs intocmai:

Multumesc pentru raspuns si creditul oferit, euribiontuL!

Am inteles argumentarea si, in principiu, este pertinenta.
Insa, chestiunea esentiala, dpdv personal, este raspunsul la urmatoarea intrebare: "Care este scopul acestui fir de discutie?"

Cred ca sunt 2 variante de raspuns:

1. Pentru a sti noi, cei cativa care stim de acest topic, si ca sa ne mai uitam la frustrarile unora (tot dintre noi) atunci cand ne plictisim.
sau
2. Pentru a ajuta pe oricine interogheaza un motor de cautare "ce stiti despre firma X" sa ajunga aici daca s-a semnalat vreun incident al firmei respective.

Parerea mea este ca var. 1 are o aplicabilitate extrem de limitata si acest topic va re-muri desi a fost re-inviat.
De mare perspectiva si utilitate este var.2
Desigur, voi, moderatorii, cu impartialitate si rabdare, va trebui sa distingeti intre frustrarile nejustificate (anti-concurenta?) si cele reale. Dar, pana la urma, antireclama gratuita se poate face si cu Fi_r_ma X. Oricum, o singura reclamatie si slab justificata (fara poze, copii, ...) nu stiu pe cine va impresiona. Iar firma X daca aude ca a fost lezata pe nedrept, poate scrie opinia ei si, se poate rezolva critica nejustificata (daca asa este).


Multumesc pentru intelegere!

#105
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
din păcate, chibzuinta omului opereaza asimetric.

adică, poti face o viață binele. dar dacă la un moment dat dai cu oistea in gard, asta se retine.
-Aha, ăsta-i ăla care a proptit-o. Mare canalie!
E suficient doar să auzi despre, c-ai si tras concluzia. Nici nu mai cercetezi imprejurările, căci pare de prisos. In virtutea vorbei cum că nu iese fum fără foc, imbrățișăm pe dată opiniile defavorabile. despre altii, desigur.


Asta in timp ce, o opinie favorabilă despre cineva, se formează anevoie. Faci cercetări, verifici, intorci pe toate fetele, întrebi și pe ceilalti eventual. parcă nu-ți vine a crede. Si totusi, se poate. In fine, te indupleci. Cam greu.

De-asta trebuie procedat cu multă băgare de seamă în privința defăimărilor, căci multe deservicii poate aduce.
Firma n-are parte de reclamă, că de, se plătește.Posted Image   In schimb, defăimări la liber.Posted Image  Parcă nu se merită. Posted Image

#106
bengal

bengal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 572
  • Înscris: 15.11.2006
Ca tot ai adus vorba de defaimare, sunt ofertanti de pe acest forum care au fost defaimati de alt/alti ofertanti  in actiunea de ofertare , si defaimati fata de clienti ?

Eu da, in mod repetat , lucru aflat de la clienti .
De aceasta practica, ce solutie exista?

#107
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
este regratabil, este dureros.
dar, de multe ori, să știi de unde vine ploaia, te poate situa la limita dintre nepăsare și ripostă.
depinde de tine să alegi cum vei proceda.

businessul cu termopanele este unul noncreativ. nu se inventează nimic. doar tehnologia îți pune la dispozitie niște chiftele. așa că, ce rămâne? businessul decurge după aceleași precepte. departajarea dintre concurenți se face torpilând atat produsele celuilalt și reputatia, mergând până la desființarea ca individ.

#108
bengal

bengal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 572
  • Înscris: 15.11.2006
O fi rezolvat ceva clientul ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate