Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Lanterna Varta indestructibila cu LED.

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Mare atentie la lanternele cu led low cost. Acestea in marea lor majoritate au electronice de calitate slaba.
Ca idee, un lex cree xp-g costa la nivel de 20 RON si ofera max 150-200 lumeni la randament bun.
3w dintr-o baterie AA inseamna 2 amperi sosi din acea baterie - overkill.

#38
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Alta idee de pe acel site?
Adica alt model de lanterna.

Merci de info, Apanoiu.


LE: dar daca ii pun acumulatori AAA?


Eventual jucaria asta? http://www.okazii.ro...-nou--a60954620

Edited by Lucian_M, 21 October 2012 - 17:28.


#39
EnterpriseGTX

EnterpriseGTX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 27.09.2012
Acumulatoare R3 au putere mai mica decat R6.

#40
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
E normal, deoarece au capacitate mai mica. Insa mie imi trebuie uneori pe langa casa. In rest, am LED-ul de la un HTC desire, care are o putere decenta, chiar si noaptea in bezna.

#41
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 flp014, on 21 octombrie 2012 - 14:26, said:

pai nu inteleg de ce nu ar fi practice cele reincarcabile... E mai comod/ieftin sa schimbi bateriile decat sa incarci acumulatorul? Pretul , repet , imi pare f accesibil comparativ cu ceea ce ofera . Din cate stiu , parca politia si pompierii din USA folosesc brandul asta, sper sa nu ma insel . Cred ca prioritatea este sa ai o "scula" care stii ca nu te lasa la nevoie si de ce nu , sa poti sa o incarci cand te duci si la padure , nu sa te uiti la ea cand te lasa baterile ca ai uitat ca cumperi rezerva...
Nu a spus nimeni nimic ca nu ar vrea acumulatori in lanterna, e vorba de faptul ca sint LiIon (deci incompatibili cu orice ar avea 99% din userii normali prin casa) si mai mult, nici macar nu este cu un LiIon standard ci unul proprietar (=la suprapret fara un bun motiv). Ca si la laptopuri bateria se degradeaza in timp, nu se gaseste la magazinul de la colt, nu poti sa ai una (sau 2,3,4) de rezerva ca te usuca la buzunar. Politia o foloseste in cu totul alt mod decit un user normal; sculele sint puse la incarcat la sectie si/sau in masini, dupa 2 ani se iau altele noi (din banii altora), nu te doare ca nu poti la nevoie sa folosesti baterii de la magazinul din colt (si oricum e poate mai bine ca daca ar fi acumulatori standard ar face mereu picioare), trebuie mentinuta o interfata relativ simpla, fara mari schimbari revolutionare (cind pune mina colegul pe lanterna sa nu trebuiasca sa citeasca manualul), etc. Mai toate astea nu se aplica la userul normal.
Asta e prima chestie, a doua este pretul care dupa cum spuneam e stratosferic, 100+$ (si 200-300 euro in europa) Stinger LED ala pentru 350 lumen din LiIon?! Sa fim seriosi, un Romisen T601 e 750-900 lumen, in functie de modelul exact si nu e mai mult de $30!

Ah si daca iti inchipui ca e mare chestie ca ai un streamlight fata de alta marca de 2-3 ori mai ieftina vezi ultimele doua review-uri (ma refer la cele mai recente, nu sortate dupa bune/proaste) de stinger led de pe amazon (us, .com):

Quote

I purchased this flashlight for law enforcement duty; within a week of when I started using it, the rubber power button fell off the flashlight. I was lucky enough to find it in a parking lot, and I replaced it, but within two more days of use, the button vanished again, this time for good. I've spoken to at least two other people with similar problems using this model of flashlight.
Streamlight so far has been completely unresponsive to my requests for customer support, neither returning my voice mails nor my e-mails. It's an impressive flashlight that casts a good beam, but for the one moving part to fail twice within the first two weeks of use is unacceptable. Even more unacceptable is their refusal to communicate with their customers. This flashlight is simply too expensive for poor customer service. I've already decided that when I buy a tactical light for my pistol, it won't be a model made by Streamlight.

Quote

Bought this to use as a duty light. The first issue was the switch. If the light was bumped, the switch would go on and it couldn't be shut off, with out unscrewing the battery cover, and breaking the connection. Then it would get stuck in the strobe mode. Then the rubber cover to the side switch came out and I found it on the ground next to the car. And it is pretty much impossible to put back into the light. It's bright, but not nearly what I expected. I since purchased a Surefire G3, which is brighter and more compact, with no switch issues. I also have never found an actual use for the strobe. I have owned several Streamlights, most of which still work, but I wanted to change over to the LED. Perhaps later versions of this light will be better.


#42
EnterpriseGTX

EnterpriseGTX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 424
  • Înscris: 27.09.2012
I-am dat tatalui meu acumulatori R6, doua la numari, numai stiu cati amperi.
E multumit, Dar au putere mare. Insa becul e unul normal.

#43
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Astia de la Varta nu fac si felinare  din alea cum aveau ceferistii odata? Caut de mult dar nu gasesc decat din plastic si electrice.

#44
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,028
  • Înscris: 31.07.2007
Io as fi sceptic in a numi anumite chestii "indestructibile". Am avut la un moment dat o lanterna din asta (ii drept, nu Varta), solida, invelita in cauciuc, treaba serioasa. Un coleg de-a meu i-o dat la unu' o bucata cu lanterna aia de s-a rupt in doua. :D

#45
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
@f300
Nu stiu ce te face sa crezi ca toata lumea care foloseste streamlight nu da banii proprii pe asa ceva?? Eu de ex am le-am platit din buzunar , inclusiv 1 baterie de rezerva (care btw , nu este asa scumpa, doar 30 usd deci nu e un capat de tara...) .
De stricat , eu unul nu am avut nici o problema cu nici una din ele (si am de vreo 3 ani pe cea mare si 1,5 ani strionul) , de asta si le recomand . Folosite intens!!! Chiar si la soc (am scapat stinger-ul de la aprox 15 m si nu a avut nimic!!! nici macar lupa crapata , doar tubul de aluminiu putin deformat in capatul inferior, probabil acolo a avut impactul cu betonul )

Sunt convins ca exista "scule" mult mai bune , inevitabil . Eu sincer am luat asa ceva doar pentru ca vazusem la alti prieteni/colaboratori ca foloseau si le laudau si am zis sa incerc . de atunci nici nu am mai cautat altceva... Apropo, inainte foloseam MAglite-uri dar cele cu baterii si era un mare chin sa tot schimb bateriile , plus ca erau si f mari/butucanoase (asta pentru a avea aceeasi putere sau chiar mai mica decat streamligt-ul cel putin) . Acum am pus ochii pe o lanterna atashabila pentru vanatoare Posted Image . Sper sa gasesc si adaptorul de teava care imi trebuie modelului meu ...

Edited by flp014, 22 October 2012 - 10:52.


#46
all3xx

all3xx

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 12.12.2006

 Lucian_M, on 21 octombrie 2012 - 17:13, said:

Alta idee de pe acel site?
Adica alt model de lanterna.

Merci de info, Apanoiu.


LE: dar daca ii pun acumulatori AAA?


Eventual jucaria asta? http://www.okazii.ro...-nou--a60954620

Buna ziua.
Intentionez sa imi cumpar o noua lanterna si nu ma put hotara intre doua modele si anume. Shadow TC500 - asta de aici http://www.lanterne-...c500.html  si Nitecore MT40 http://www.lanterne-...core-mt40.html.
Observ ca au putere apropiata, despre Nitecore am mai auzit cate ceva si am mai si avut o lanterna Nitecore si sunt foarte bune, nu am ce comenta. Are cineva cealalta lanterna sau stie ceva despre ea?

Ce ma sfatuiti sa imi cumpar?
Precizez ca o folosesc la camping, plimbari noaptea pe munte...pe acasa.
Multumesc anticipat.

Attached Files


Edited by all3xx, 24 November 2012 - 13:31.


#47
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu stiu daca o sa gasesti multe informatii pe forumurile romanesti despre lanterne cu 18650.
Sint interesante pentru performante deosebite dar in ziua de azi poti scoate peste 200 lumen dintr-un AA, mult mai safe, baterii/acumulatori/incarcator disponibile mult mai usor, etc.Nu m-as incurca la camping cu o lanterna de genul asta, in practica oricare din alea "spalate" cu 1-2 AA sau AAA recomandate pina acum pe topicul asta fac treaba mult mai buna.

#48
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Zebralight SC52 de care vorbeam mai sus a aparut in sfirsit. Specificatiile le gasiti si singuri; partile importante: 1AA, 280 lumen pe nivelul cel mai mare (record pentru 1AA), 500 lumen cu LiIon-ul echivalent, nivele incepind de la 0.01 lumen (3 luni baterie), record absolut la lumina versus timp de lucru pe mai multe din nivelele intermediare - foarte multe si folosibile (exemplu 3 zile pe 2.7 lumen care e mai mult decit da Maglite Solitare clasic sau orice lanterna veche de chei cu un led ). O interfata super-stufoasa (dar folosibila, inclusiv pentru cine nu cunoaste lanterna, la nivelul apesi pe buton se aprinde, apesi pe buton se stinge), cu posibilitatea de a afla cit de plina mai e bateria (stie automat sa detecteze LiIon-ul care are cu totul alte nivele de voltaj), avertisment daca bateria e sub un anume voltaj, etc, etc, etc.
E mult mai mica decit pare din poze - e cam cit un deget mijlociu (... de adult), cu capul un pic mai gros.

#49
MariusMKV

MariusMKV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 15.11.2009
Recomand LedLenser , am una P14 de un an si ceva si sunt foarte multumit

#50
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Led Lenser nu sint recomandabile decit daca TREBUIE sa iti iei o lanterna dintr-un mall. Altminteri tehnologia lor este extrem de primitiva (si implicit performantele) desi preturile sint de top (in sensul prost, adica mari).

Ca exemplu in cauza P14-le (4 baterii AA) : http://www.ledlenser...e/p-series/p14/
Ca pret vorbim de range-ul de pret 60-100$, nu 5$ ok?
Observati modul inselator in care sint date specificatiile. Steluta la output-ul de 210 lumen ... se obtine doar pentru o fractiune de secunda cind pui bateriile noi (a se nota ca spre deosebire de toate lanternele date de mine ca exemplu led lenser-urile nu au regulation deci scad mereu in intensitate). La fel la cit te tine bateria: 84 ore ... pe modul cel mai slab, mergind in jos spre 1 lumen...

Ca si comparatie SC52 de mai sus (cu un singur AA) scoate 280 lumen ca maxim (stabilizat!) si la 2.7 lumen (deci mult peste 1 lumen) tine 92 ore (4 zile, am gresit mai sus cind am scris 3 zile). Si e din acelasi price range (ba chiar la limita de jos).

Dar sa zicem ca SC52 e "prea buna" si relativ noua si o exceptie. Exista Fenix LD41, de asemenea mentionat de mine mai sus, care nu-i asa noua si e perfect similara (4xAA). Bineinteles mult mai desteapta, regulation, etc. Output 520 lumen (mult mai mult decit dublu fata de led lenser) si runtime 160 ore la 5 lumen (versus 84h la "peste 1 lumen"). Deci performante "fara numar" peste Led Lenser (si pret similar, am uitat sa mentionez).

#51
felixmos

felixmos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 18.05.2004

 D1Gi, on 18 octombrie 2012 - 08:29, said:

Un subiect care ma intereseaza; @f300 imi poti recomanda o lanterna de cca 300 ron ? Poate fi de pe ebay sau de oriunde altundeva; imi trebuie sa fie foarte, foarte fiabila.

Salut, iti recomand cele facute de Nitecore, iar in categoria ta de pret modelul Nitecore EA4 (860 lm, 4AA, cea mai mica si puternica la categoria ei), sau una tactica, Nitecore P25 (900 lm, acumulator 18650 sau 2 CR123, si mufa USB pentru incarcat) Toate au 5 intensitati de iluminat, + SOS, strobe, location beacon, indicatrea tensiunii in baterie cu precizie de 0,1V, reaistenta la imersiune in apa de 2m. Sper ca ti-am fost de folos. Bafta.

#52
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
La mai bine de 10 ani de la aparitie am achizitionat si eu o Varta Indestructible F30 Pro, la un pret de sub 150 lei, ceea ce mi se pare rezonabil daca ma raportez la robustetea si la puterea de iluminare generoasa de care da dovada. Imi place ca, pe langa spotul puternic, emite si un halou bine conturat in jurul spotului, crescand astfel mult aria utila de iluminare.

In cei peste 10 ani de cand a fost scos pe piata acest model, au aparut atat de multe teste de rezistenta si anduranta pe Internet incat orice s-ar mai scrie aici pe forum nu prea-si mai are rostul. Standardele IP67 si IK08 mai rar se intalnesc impreuna pe specificatiile unei lanterne. In mare, este cea mai rezistenta lanterna pe care o detin, clar peste Maglite datorita cauciucului dur prezent la ambele capete, dar si a corpului de aluminiu cu o grosime mai mare decat la o lanterna normala. Sper sa reziste in timp si electronica si butonul, cu toate ca nu o voi utiliza mult, dar in timp voi vedea asta; poate cei care o detin de 10 ani or sa poate comenta mai multe despre "testul timpului".

Bancul interior cilindric de baterii avea un mic joc atunci cand loveam cu lanterna ceva dur (trotuar, bordura etc.), dar si cand loveam lanterna de podul palmei, asa ca i-am facut niste pseudo-garnituri din banda izolatoare electric din PVC, infasurand-o usor in jurul extremitatilor tubului cu baterii (am utilizat foarfec ca sa tai banda la aprox. 4-5mm latime si sa o pot aplica fara sa acopar deloc bateriile). Acum nu mai are joc interior absolut deloc.

Am uns ambele garnituri de tip O-ring de la capac cu vaselina specifica pt. cauciuc, iar contactele metalice le-am curatat cu alcool (preventiv) si le-am uns si cu vaselina pt. contacte electrice (de care se pune la bornele bateriilor auto), pt. a asigura astfel o viata mai lunga si antioxidare contactelor electrice. Am observat ca aceste vaseline ajuta si atunci cand curge acidul din baterii, ingreunand coroziunea contactelor.

Am obtinut cu lux-metrul din dotare 4200 lx @2m (16800 cd) la power-On pe tr. I si 520 lx @2m (2080 cd) pe tr. II, pe un diametru aprox. de 20 cm, ceea ce mi-a rezultat aprox. 530 lx pe tr. I si 65 lx pe tr. II. Am masurat doar spotul din mijloc, haloul nu pot sa-l masor, deoarece nu detin sfera de masurare. Ca si etalon am o Nitecore P20i de 1800 lx (cam 1750 lx reali, masurati si pe forumuri dedicate pe Internet), am masurat aprox. 1700 lx cu acelasi lux-metru si de la aceeasi distanta de 2m, deci am incredere in cei 520 lx masurati de mine pe F30 Pro, cu mentiunea ca haloul care inconjoara spotul mai poate adauga lejer inca 100 de lumeni, doar ca momentan eu nu il pot masura.

Attached File  IMG_0911.jpg   313.98K   7 downloads

3930 lx la 30 de sec. dupa power-On


Attached File  IMG_0913.jpg   339.36K   7 downloads

512 lx la 30 de sec. dupa power-On


Edited by trl, 13 January 2023 - 20:29.


#53
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
Am zis sa masor curentul consumat de LED-ul lanternei din subiect, cu un ampemetru de precizie buna inseriat pe capul desfiletat al lanternei.

Varta Indestructible F30 Pro:
- Tr. I: 1,65-1,7A @ 3V
Consumul in primele sec. dupa pornire este de 2A, deci LED-ul papa 6W doar la pornire, dupa care se stabilizeaza la 5W.


Daca tot m-am apucat de masurat curenti, am mai scos inca 3 lanterne de la naftalina. Rezultatele sunt mai jos:

Varta Indestructible F20 Pro:
- Tr. I: 1,75-1,85A @ 2,335V (consum de aprox. 4,4W)

Philips Everyday SFL7002T/10 (1200 lm)
- Tr. I: 1,54-1,55A @ 8,8V (bateriile nu erau noi)
- Tr. II: 0,345-0,355A @ 8,8V
- Tr. III: 0,100-0,105A @ 8,8V
Consum maxim de 14W, de unde si valoarea mare de 1.200 lumeni debitata de LED. Cu baterii noi consumul e posibil sa urce la 15W.

Nomad (OMV/Petrom)
- Tr. I: 1,01A @ 2,88V (bateriile nu sunt noi, consumul LED-ului e de aprox. 3W)
- Tr. II: 0,605 A @ 2,88V

Poate masuratorile de mai sus or ajuta pe careva pe viitor sa-si faca o parere despre consumul si despre timpii de anduranta a bateriilor pt. lanternele de mai sus.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate