Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 

Nu mai invidiati Vestul.

- - - - -
  • Please log in to reply
468 replies to this topic

#145
sandel_u

sandel_u

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 21.11.2009

 honeybadger, on 23 septembrie 2012 - 00:17, said:

Mi s-a dat acum 2 ani un "proiect": trebuia sa trag 2 cabluri intre 2 rackuri. UTP, erau cablurile deja facute si etichetate. Eu trebuia sa le infig. Am avut si deadline Posted Image 6 ore. Groaznic se munceste....
Unde lucrezi ?

Edited by sandel_u, 23 September 2012 - 00:26.


#146
honeybadger

honeybadger

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,669
  • Înscris: 29.09.2011

 Rovgam, on 23 septembrie 2012 - 00:20, said:

@ honeybadger, am zis eu că nu se poate? Se poate, dar câți scriitori față de câți IT-iști câștigă atât? Mai ales, câți dintre cei care și-au schimbat țara de reședință la 35 de ani. A, și spune-mi tu te rog scriitor român care, în ultimii 30-40 de ani, a câștigat bani în Vest. Din literatură.
Se poate chiar să-mi zici vreun poet?

Se poate, însă e mai mare loteria. Și e cam greu să fii scriitor profesionist într-o țară unde trăiești de doar un an. Mai ales când tu ai publicat în special poezie.

A incercat vreunul si eu n-am aflat?
Nu stiu nici macar un scriitor roman BUN care sa mai fie inca viu, da' sa mai fi scos si bani?

BAI, AICI A FOST BEST-FUCKING-SELLER o carte scrisa de un fost homeless despre cum o pisica i-a salvat viata. Povestea era cam asa: era homeless, somer, evident, fara chef de munca, pana cand - sanki lol, sa facem gastele sa lacrimeze - a gasit o pisica si pisica aia l-a facut responsabil, ca l-a facut sa-si dea seama ca depindea de el, ca el ii putea oferi mancare si-un adapost, asa ca s-a facut baiat cuminte si s-a pus pe munca. Pe nu mai stiu ce sange de trimestru a fost cartea asta bestseller, nu glumesc: http://www.goodreads...t-cat-named-bob

Incerci sa-mi spui ca tu n-ai putea sa scrii nici macar o mizerie de-asta ordinara? Serios-serios? Ai incercat macar? Ai scris tu o carte si nu s-a vandut inca? Arata-ne-o si noua.

Ai problema mioritica si milenara a romanului. Defetist, nici nu-ncearca. Iar de-o fi sa mor...

#147
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 roua, on 23 septembrie 2012 - 00:25, said:

@Rov

Stii ca Honey are dreptate aici? Sigur, iti poti turna asfalt in cap gandindu-te la cum sta treaba in aceasta bransa. Sigur, sunt putini. Dar daca poti fi unul/una dintre ei? Poate ca ceea ce scrii tu ar face furori. De ce nu te gandesti ca poti?

Chiar nu mă gândesc că pot?
Io nu știu de unde aveți voi impresia, dacă o aveți, că eu zic că-mi merge prost în Anglia sau că voi fi îngrijitoare la oameni cu dizabilități și poetă neștiută în România toată viața....

#148
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006
@Rov
E simplu. Era vorba despre ceea ce ti-ar placea cu adevarat.

Argumentai ca un scriitor moare de foame. Asa o fi. Cert e ca sunt care nu mor. De ce n-ai fi tu din randul celor din urma?

#149
FCBK

FCBK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,954
  • Înscris: 24.06.2012
Nu vorbeam de miliarde, vorbeam de oameni care fac niste bani incredibili de frumosi, da' tot nu se pot incadra la milionari. Aia de care vorbesc eu nu au facut bani ca is altii prosti si de pe urma lor profita.
Nu, profita de pe urma domeniului si a faptului ca sunt buni la ceea ce fac si atat de necesari (cum am mai zis, dezvoltare, cercetatori, oameni tehnici).
Nu mi se pare ca a face bani calumea inseamna ca esti si mai slav al societatii. Esti la fel de rob ca ala care face 900 de lire pe luna, ba as zice ca tu macar esti mai relaxat stiind ca ai adunat ceva bani si-ti permiti sa "iti pierzi" jobul sau sa-ti iei cate-o pauza din cand in cand sau sa ti se para pur si simplu ca merita sa lucrezi, putandu-ti sa-ti permiti ceea ce-ti doresti, indiferent ca-s haine, carti, masini sau haine si carti cumparate intr-o zona a lumii unde ai ajunge cu 2000 de lire pretul avionului, da' tii tu mortis sa le faci acolo (2000 pe care poate nu prea ia chef sa le dai cand tu ai salariu 900 si ti se mai si duc din ele cateva sute bune pe tot felu' de chestii)

Edited by FCBK, 23 September 2012 - 00:35.


#150
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 honeybadger, on 23 septembrie 2012 - 00:25, said:


Incerci sa-mi spui ca tu n-ai putea sa scrii nici macar o mizerie de-asta ordinara? Serios-serios? Ai incercat macar? Ai scris tu o carte si nu s-a vandut inca? Arata-ne-o si noua.

Ai problema mioritica si milenara a romanului. Defetist, nici nu-ncearca. Iar de-o fi sa mor...

Da, am publicat două cărți de poezie în România. Și nu am făcut-o pentru bani, că bani din poezie n-a scos nici Cărtărescu în România. Am lucrat la Humanitas ca PR vreo 6 luni, am avut ocazia să aflu și dedesubturile editurilor. Am destul de mulți prieteni sau cunoștințe care-s scriitori activi în România în momentul de față. Unul cu șanse mari de succes inclusiv în Occident se numește Andrei Ruse.
Scriitor bun este fostul scenarist al lui Cristi Puiu și mi-a plăcut tare tare cartea lui ”Teodosie cel Mic”. Caută-l și citește-l, dacă vrei să știi scriitor bun din România.

Repet, nu știu de unde ați luat-o că am zis eu că n-aș putea niciodată. Eu am vorbit de domeniul meu în momentul de față. Și încă nu-s sigură că parcursul meu ar fi să fac bani din literatură. Ce-i defetist în asta? Pe mine nu mă deranjează cu nimic ca bărbatul meu să câștige bine, eu să-i cresc copiii, să am și eu un job ca să nu-mi adoarmă mintea și să mă țină activă bine și să scriu în continuare.
Deocamdată am scris un text în engleză pe blog, e un început, nu? :D

 roua, on 23 septembrie 2012 - 00:31, said:

@Rov
E simplu. Era vorba despre ceea ce ti-ar placea cu adevarat.

Argumentai ca un scriitor moare de foame. Asa o fi. Cert e ca sunt care nu mor. De ce n-ai fi tu din randul celor din urma?

Dacă eu am argumentat asta, înseamnă că sunt complet cretinoidă în momentul ăsta și că eu intru pe forum doar în momentele mele de cretinitate. Ia să recitesc, măcar să știu o treabă.

 Rovgam, on 22 septembrie 2012 - 23:45, said:

Nu pe zi, pe lunã. Ãia care au venitul ãla pe zi sunt deja foarte bine plãtiți.
Și ce zice Judith e real, în domeniul ãsta de Health and Social Care lucrãm noi românii și filipinezii cã noi facem overtime, weekend-uri, cã vrem sã facem bani, sã avem o viațã mai bunã aici.

 Rovgam, on 22 septembrie 2012 - 23:54, said:

Am corectat, avuți nu era cuvântul bun.
Ceea ce îmi place mie sã fac, fac cu drag, am studiat sã fac nu pot profesa așa în Anglia. Și oricum nu s-ar plãti la nivelul ãla. Și oricum am senzația cã n-aș vrea sã lucrez pentru o companie petrolierã. Pot fi mulțumitã și liniștitã și cu un venit de 4-5000 de lire în familie pe lunã. Este bunãstare suficientã.
Deocamdatã poezia nu aduce venituri de genul ãla cam niciunde în lume, dacã nu mã înșel. Iar sã scriu prozã în englezã încã nu este cazul.

Uite ce am zis eu. Cã pentru mine este o bunãstare suficientã sã am în familie jumãtate din venitul pe care-l are pe lunã unul de-ãla de zicea Judith. De unde reiese cã am zis eu cã poeții mor de foame și eu îs condamnatã sã mor de foame cã, vezi Doamne, îs poetã, nu știu.

#151
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006
@Rovgam

Eu iti recomand o pagina din Twilight, imi scapa cum o cheama pe autoare. E ceva in genul:

L-am vazut si mi-a placut. Si pe urma am crezut ca mor. I-am vazut ochii aurii. Era vampir. Si eu nu. Mama a divortat de tata.

Catastrofa, ma. Catastrofa. E un rebut, dar povestea a prins. Atat de mult incat ecranizata fiind se sinucid femeile. In fine, m-a interesat fenomenul. Au refuzat-o patru edituri din US, pana la urma a cincia i-a acceptat manuscrisul. Crezi si tu ca mine ca editorul cu pricina se lafaie acu' in insulele virgine, pe undeva...nu-i asa? De autoare nu mai spun, beneficiaza si de pe urma ecranizarii, basca vanzarile in milioane de exemplare.

Ideea era ca tu ai inceput mesajaul tau spunand/sugerand ca e dificil, ca nu se poate, ca dracu, ca lacu'. Si nu spun ca n-ai dreptate. Doar ai lucrat in domeniu, but you never know. Intotdeauna poti incerca.

#152
dan84

dan84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 25.09.2006

 Materium, on 22 septembrie 2012 - 23:26, said:

Oscilatrix iar te plictisesti? Trebuie sa recunsc ca ai un mare talent in a baga destul in fund si de a face oamenii sa se agite. Cand apare un subiect nou pe forum si brusc are si cateva pagini sunt sanse mari sa fii tu in implicata!

Si acum sa ma fac ca nu am sesizat cine a deschis subiectul.
Superiorii directi sunt amadoi din Marea Britanie, scotian respectiv englez. Englezul e bunic si mi-a impuiat capul cu ce face nepoata, are un HDD plin cu filmulete si imagini cu ea.Din ce imi povesteste pare ca are o familie cat se poate de normala. Scotianul are amble brate pline de tatuaje, amintire a stagiilor din marina. Fan inrait Celtic si mare pasionat de golf. Tata a doi copii. A intarziat sosirea cu 5 zile la munca ptr ca a avut nu stiu ce reuniune si trebuiau sa isi poarte kiltul. Si asta vorbeste de copii tot timpul, le-a facut pana si abonamente la clubul de golf unde e legitimat. Ieri vorbeau de modalitati de economisire pentru studiile universitare ale copiilor. Zau de nu imi par niste oameni ai naibii de obisnuiti cu familii si la care tin. Dar na, or fi astia doi englezoii ciudati exceptia care confirma regula expusa de  Oscilatrix
Si zi-ne si cate saptamani dintr-un an stau aia acasa fizic si cate luni plecati pe mare!Posted Image

Ca tot veni vorba: pe vremuri, inainte de al doilea razboi mondial si putin dupa, cand abia incepuse trendul ca femeile sa aiba joburi, la Citroen toti angajatii erau barbati si erau platiti peste media slujbei lor plus inca un salariu (adica erau platiti dublu) dar cu conditia obligatorie ca nevestele sa nu se angajeze nicaieri. Scopul era ca angajatii sa poata sa stea linistiti si concentrati la munca stiind ca sotiile lor sunt acasa cu copiii (4-5 pe vremea aia) si sa dea tot ce au mai bun si nu sa stea cu grija de ce or face copiii, ce s-o intampla acasa, etc. Si pe vremea aia Citroen chiar facea masini si a venit cu foarte multe inovatii care au revolutionat industria auto.

Trendul ca femeile sa aiba slujbe a inceput dupa primul razboi mondial. In timpul primului razboi mondial toti barbatii fiind plecati pe front cineva trebuia sa munceasca in fabricile corporatistilor mai ales in industria de armament. Femeile nu s-au dovedit inventive dar s-au dovedit foarte harnice. Corporatistii au vazut oportunitatea si au vrut sa o exploateze dar dupa ce s-a terminat razboiul si barbatii s-au intors acasa femeile nu au vrut sa se angajeze. Atunci a aparut feminismul care are scopul de a le baga vise in cap ca sa le faca sa traga din greu in corporatii.
Din pacate acum femeia cam trebuie sa se angajeze vrand nevrand. Din cauza inflatiei, preturilor si taxelor mari barbatul cu un salariu mediu abia poate sa se intretina pe el d'apoi o intreaga familie.

P.S.: Majoritatea feministelor sunt pitipoance si alte femei emancipate care rar muncesc. O ard cu drepturile, liberattile si cariera dar ele stau si sparg banii barbatilor prin mall-uri. Proastele pun botul si trag din greu sa dovedesaca faptul ca ele sunt mai bune decat barbatii. Nu vor dovedi niciodata din simplul motiv ca femeia si barbatul au scopuri diferite.

Edited by dan84, 23 September 2012 - 00:45.


#153
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 roua, on 23 septembrie 2012 - 00:41, said:


Ideea era ca tu ai inceput mesajaul tau spunand/sugerand ca e dificil, ca nu se poate, ca dracu, ca lacu'. Si nu spun ca n-ai dreptate. Doar ai lucrat in domeniu, but you never know. Intotdeauna poti incerca.

Fir-ar să fie ea de treabă, că-mi bag picioarele. Ideea e că eu am început mesajul ăla vorbind de tot ce am făcut eu profesional până acum. N-am fost niciodată scriitor profesionist, n-am ajuns la statutul ăla în țară, și știu foarte bine că în România scriitorii nu trăiesc din scris.
Vezi? Eu vorbeam despre ce am făcut profesional, adică profesoară, jurnalistă, și voi ați crezut că scriitoare. Puii mei. Vorbim ca surdu cu mutu. :lol:

Io trebuie să scriu în engleză ca să fiu ca aia. Deocamdată nu scriu în engleză. Într-o zi poate o să scriu, rămâne de văzut. Nu-mi place să-mi construiesc castele imaginare în care să mă și conving că sunt deja cu un picior. :D

#154
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006
Sa stii ca eu sunt realista, sau destul de. Ideea de fond era sa nu pornesti cu "NU". Restul e discutabil. Posted Image

Nu-nteleg sintagma "scriitor profesionist". E vreo scoala care sa te faca scriitor? Nici macar workshop-urile/cursurile intensive de creative writing nu reusesc. Eu cred ca vine de la sine si ca tine de structura persoanei.

Edited by roua, 23 September 2012 - 00:49.


#155
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 dan84, on 23 septembrie 2012 - 00:41, said:

Atunci a aparut feminismul care are scopul de a le baga vise in cap ca sa le faca sa traga din greu in corporatii.

P.S.: Majoritatea feministelor sunt pitipoance si alte femei emancipate care rar muncesc. O ard cu drepturile, liberattile si cariera dar ele stau si sparg banii barbatilor prin mall-uri. Proastele pun botul si trag din greu sa dovedesaca faptul ca ele sunt mai bune decat barbatii. Nu vor dovedi niciodata din simplul motiv ca femeia si barbatul au scopuri diferite.

Greșit. Feminismul a apărut mult mai devreme, cu sufragetele din secolul al XIX-lea.

#156
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009

 dan84, on 23 septembrie 2012 - 00:41, said:

Corporatistii au vazut oportunitatea si au vrut sa o exploateze dar dupa ce s-a terminat razboiul si barbatii s-au intors acasa femeile nu au vrut sa se angajeze. Atunci a aparut feminismul care are scopul de a le baga vise in cap ca sa le faca sa traga din greu in corporatii

Exact!

 Rovgam, on 23 septembrie 2012 - 00:48, said:

Greșit. Feminismul a apărut mult mai devreme, cu sufragetele din secolul al XIX-lea.


Stii cu ce s-a ocupat primul val de feminism macar?

#157
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 roua, on 23 septembrie 2012 - 00:47, said:

Sa stii ca eu sunt realista, sau destul de. Ideea de fond era sa nu pornesti cu "NU". Restul e discutabil. Posted Image

Problema este că ceilalți care ați fost implicați aici în discuție o să ziceți că am început cu nu. Eu o să zic că de fapt așa ați citit voi, că poate v-ați obișnuit numai cu oameni de cultură și scriitori plângăcioși. Ori eu am plecat din țara aia, și totuși am publicat o carte după ce am plecat. Am scris un prim articol în engleză. :D Și prioritatea mea, dacă ar fi să aleg între milioanele pe care le voi face din cărțile mele vândute în întreaga lume și copil aș alege copilul. Fără nici o ezitare.

 Oscilatrix, on 23 septembrie 2012 - 00:49, said:


Stii cu ce s-a ocupat primul val de feminism macar?

Nu, dragă, nu știu, luminează-mă, salvează-mă. :D

#158
Ovidiu93

Ovidiu93

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,821
  • Înscris: 07.03.2008
Attached File  5422867_460s_v1.jpg   44.98K   50 downloads

#159
Al1

Al1

    tata balamuc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 01.09.2005
Referitor la subiect oarecum:
În viaţă fie faci ce-ţi place, fie o freci aiurea aşteptând finalul. Oricum ai da-o, ziua de azi nu se mai întoarce. Arabul avea o vorbă în care spunea că-s o mulţime de lucruri prin care poţi să pierzi o zi, dar nicio metodă de a o aduce înapoi.
Că e cultură vestică, estică, asiatică, că se favorizează politic şi social un anumit gen de direcţie...spanac. Fiecare-şi alege modul său de viaţă, de judecată. Nu există dreptate între culturile astea. Dar pe fiecare ca individ nici n-ar trebui să-l intereseze.
Ne agăţăm atâta de ideea că acolo-i mai bine, dincolo e mai rău. Mai rău sau mai bine e cum vezi tu c-o să fie acolo. Valorile pe care le ai, inclusiv referitor la familie, prieteni, dragoste, căsnicie, muncă, sunt tot ceea ce ar trebui să conteze pentru fiecare în parte. Există lucruri rele şi bune peste tot. Găseşte-le pe alea bune, acceptă-le pe alea rele şi, în final, să fii fericit că ţi-ai trăit viaţa. Nu mai ştiu care spunea că „religia mea e aceea ca să mor fără regrete”.

#160
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

 Rovgam, on 23 septembrie 2012 - 00:52, said:

Problema este că ceilalți care ați fost implicați aici în discuție o să ziceți că am început cu nu. Eu o să zic că de fapt așa ați citit voi, că poate v-ați obișnuit numai cu oameni de cultură și scriitori plângăcioși. Ori eu am plecat din țara aia, și totuși am publicat o carte după ce am plecat. Am scris un prim articol în engleză. Posted Image Și prioritatea mea, dacă ar fi să aleg între milioanele pe care le voi face din cărțile mele vândute în întreaga lume și copil aș alege copilul. Fără nici o ezitare.

Iar l-ai luat pe nu in brate. :D De ce trebuie musai sa alegi? Cartile tale vandute in intreaga lume nu te impiedica sa fii mama. Si nici invers, copilul nu te-mpiedica sa fii o scriitoare buna. Sau hai sa zicem, cu priza la publicul larg. Am inteles, daca ai fi pusa sa alegi. Sa speram ca nu vei fi. :bigwhitegrin:

#161
Rovgam

Rovgam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,880
  • Înscris: 04.03.2012

 roua, on 23 septembrie 2012 - 00:47, said:

Nu-nteleg sintagma "scriitor profesionist". E vreo scoala care sa te faca scriitor? Nici macar workshop-urile/cursurile intensive de creative writing nu reusesc. Eu cred ca vine de la sine si ca tine de structura persoanei.

Scriitor profesionist este acel scriitor care trăiește din scris, nu mai profesează și altceva ca să trăiască din asta. Profesia lui este să fie scriitor.

Bine, și Palahniuk a îngrijit bătrâni înainte să fie scriitor profesionist.



#162
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

 Al1, on 23 septembrie 2012 - 00:54, said:

Referitor la subiect oarecum:
În viaţă fie faci ce-ţi place, fie o freci aiurea aşteptând finalul. Oricum ai da-o, ziua de azi nu se mai întoarce. Arabul avea o vorbă în care spunea că-s o mulţime de lucruri prin care poţi să pierzi o zi, dar nicio metodă de a o aduce înapoi.
Că e cultură vestică, estică, asiatică, că se favorizează politic şi social un anumit gen de direcţie...spanac. Fiecare-şi alege modul său de viaţă, de judecată. Nu există dreptate între culturile astea. Dar pe fiecare ca individ nici n-ar trebui să-l intereseze.
Ne agăţăm atâta de ideea că acolo-i mai bine, dincolo e mai rău. Mai rău sau mai bine e cum vezi tu c-o să fie acolo. Valorile pe care le ai, inclusiv referitor la familie, prieteni, dragoste, căsnicie, muncă, sunt tot ceea ce ar trebui să conteze pentru fiecare în parte. Există lucruri rele şi bune peste tot. Găseşte-le pe alea bune, acceptă-le pe alea rele şi, în final, să fii fericit că ţi-ai trăit viaţa. Nu mai ştiu care spunea că „religia mea e aceea ca să mor fără regrete”.

Milarepa spunea. Treaba e ca eu nu cunosc nicio persoana care sa fi realizat zicerea asta. :lol:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate