Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Butoi pentru vin din plastic alimentar
#19
Posted 14 September 2012 - 11:08
Orice recipient, din oricare material ar fi el confectionat, se curata, se spala, se clateste, se pregateste si inainte de folosire si dupa.
Nu recomand folosirea detergentului, din motive lesen de inteles (cel mult poate cel folosit la spalarea vaselor, dar nici acela). Apa fierbinte (clocotita) ajuta atat la o asa zisa dezinfectie/sterilizare (combiata cu subtantele care se folosesc) cat pentru evitarea pierderii lichidelor din recipiente (butoaie de lemn; se stie ca la apa lemnul se umfla; bine, butoaiele mai trebuie dogite inainte, iar eventualele rosturi/fisuri, se acopera cu papura). Asta ar fi pentru recipient. Sterilizarea continutului insa se face cu alte substante si prin alte metode care pot afecta peretii recipientului (spuneam undeva mai sus, ca daca e plastic, este posibil ca acesta sa se topeasca). Edited by colombo2003, 14 September 2012 - 11:08. |
#20
Posted 14 September 2012 - 12:46
Daca faci vinul pentru inima ta ar fi bine sa fie butoi de lemn(stejar), in afara de depozitare doaga butoiului mai are si alte proprietati care ajuta la obtinerea unui vin bun.
|
#21
Posted 15 September 2012 - 07:38
Eu mi-am luat unul de 150 litri din material plastic, facut pe comanda. Din coli de plastic, nu turnat. De-asta. http://www.plastx.bi...e-butoi-plastic Pana acum n-am pastrat in el, dar am colegi care au mai de mult si sunt foarte multumiti.
|
#22
Posted 18 September 2012 - 19:16
valosvasile, on 13 septembrie 2012 - 11:49, said:
Ar mai fi varianta din fibra de sticla. Ce parere aveti, ar fi mai bun acest tip? Pana la urma m-am hotarat sa cumpar butoiul asta de fibra de sticla, costa 260 RON + taxe transport vreo 50 RON. Va tin la curent cum merge treaba si mai ales daca se strica vinul din cauza butoiului ... |
#23
Posted 22 December 2012 - 13:53
Noi avem 3 butoaie frantuzesti din plastic ,certificate ISO 2009,de100 ,150 si 200L,special pt desfacere de vin in crama dar nu seamana cu cele prezentate.Probabil este alt producator.Sunt exceptionale,se spala usor(cu solutia cu care se vand -nu mai trebuie sulfatate).Nu am vazut nici o certificare, la datele tehnice la cele prezentate sau au?.Si grecii au niste butoaie din plastic f bune, certificate ,mai ieftine dar am aflat dupa ce le-am achizitionat pe cele franceze. Maria Am uitat sa mentionez ca pt fiecare butoi de vin , am primit si un butoi pt recoltat cu dimensiuni similare,cu armaturi metalice.
Edited by MaierMaria, 22 December 2012 - 13:57. |
#24
Posted 30 December 2012 - 17:20
MaierMaria, on 22 decembrie 2012 - 13:53, said:
Noi avem 3 butoaie frantuzesti din plastic ,certificate ISO 2009,de100 ,150 si 200L,special pt desfacere de vin in crama dar nu seamana cu cele prezentate.Probabil este alt producator.Sunt exceptionale,se spala usor(cu solutia cu care se vand -nu mai trebuie sulfatate). Si grecii au niste butoaie din plastic f bune, certificate ,mai ieftine dar am aflat dupa ce le-am achizitionat pe cele franceze. Am uitat sa mentionez ca pt fiecare butoi de vin , am primit si un butoi pt recoltat cu dimensiuni similare,cu armaturi metalice. Ai putea, te rog, sa detaliezi mai mult raspunsul tau? (pret, de unde le-ai achizitionat, inclusiv cele grecesti unde s-ar putea gasi si ce pret au). Parintii mei sunt in varsta, n-au mai putut intretine bine butoaiele de lemn pe care le au si au prins deja miros de mucegai iar eu cand merg la tara nu prea am timp/nu ma pricep sa scap de mucegaiul ala; concluzia e ca vreau sa incerc si cu vase de acest tip, mai practice, pt ca, dupa fiecare an de munca la vie, e pacat sa nu ai un vin calumea ! Multumesc anticipat pt raspuns! |
#25
Posted 30 December 2012 - 20:16
Cele mai indicate butoie, cred ca sunt cele cu capac cu camera de aer, deoarece poti pune cat vin vrei in el si nu prinde aer, cum e cel dn poza.
Attached FilesEdited by adriano1978, 30 December 2012 - 20:17. |
#26
Posted 30 December 2012 - 22:32
grasutzu_73, on 30 decembrie 2012 - 17:20, said:
....butoaiele de lemn pe care le au si au prins deja miros de mucegai .... Poate reusesti sa "faci" ceva si la astea! Ma gandesc la fitilele cu sulf! Intoarce-te (tot pe SP) la gastronomice....subiect: cum sa fac vin de casa (citez din memorie), acolo vei gasi o discutie care te poate ajuta! adriano1978, on 30 decembrie 2012 - 20:16, said:
Cele mai indicate butoie, cred ca sunt cele cu capac cu camera de aer, deoarece poti pune cat vin vrei in el si nu prinde aer, cum e cel dn poza. grasutzu_73, daca tot vrei sa le schimbi, asculta-l pe adriano1978! Numai bine! |
#27
Posted 24 August 2013 - 12:55
Readuc la viata topicul asta, chiar as vrea sa stiu cum se comporta butoaiele din plastic la pastrarea vinului (si cu "bataie" chiar la modelele din Dedeman).
Am la tara, ramase de la taica-meu, citeva butoaie de lemn dar pe care nu ma mai incumet sa le folosesc (oricit de spalate si "puciosate" au fost, in ultimii ani tot au stricat vinul, dindu-i gust de doaga). Asa ca as incerca si varianta butoaielor de plastic, daca e OK. Stiu si de cele de fibra, am cunostinte care folosesc de foarte multi ani numai butoaie din fibra si se comporta foarte OK. Numai ca mie butoaiele imi trebuiesc pe linga Ploiesti, iar butoaie de fibra stiu de luat doar din Galati ... |
#28
Posted 03 September 2013 - 14:20
Hai ca ma intereseaza si pe mine......Tot la butoaiele din dedemam ma gandeam!
|
|
#29
Posted 18 September 2013 - 09:20
Stie cineva daca butoiul de fag este recomandat pentru vin?Am inteles de la o persoana ca ar dauna calitatii vinului lemnul de fag .
Sa fie adevarat? Edited by topyion, 18 September 2013 - 09:20. |
#30
Posted 23 September 2013 - 14:34
Butoaiele de fibra de sticla, plastic si alte recipiente din material plastic se pot steriliza cu o solutie diluata de dioxid de sulf de 2 %.
De exemplu o parte solutie de dioxid de sulf 6% si doua parti apa. Dupa ce butoaiele, cazile de plastic, furtunele, etc., s-au spalat bine se vor clati cu solutia de dioxid de sulf preparata anterior. Apoi se vor scurge bine si se vor lasa sa se usuce. Eu am folosit la fermentare butoaie de fibra de sticla si chiar si la nevoie o canistra de plastic de 60 l pentru transportatul lichidelor la care i-am pus un dop cu un furtun al carui capat a stat intr-o galeata de plastic si a iesit un vin bun fara gust sau miros de plastic. Asa ca se poate fermenta fara probleme mustul si in butoaie de plastic,fibra de sticla numai ca trebuie sa aiba fierbatoare/dop cu furtun si sa se verifice inainte de a pune mustul sa nu rasufle pe la garnitura. In prezent din cate stiu marii producatori de vin fermenteaza mustul in recipiente de inox alimentar cu coontrolul temperaturii iar in butoaie de stejar de 225 l invechesc doar anumite vinuri timp de 6-12 luni.(asta numai in cazul vinurilor premium) |
#31
Posted 05 October 2013 - 10:37
colombo2003, on 13 septembrie 2012 - 12:01, said:
Ce vrei tu sa faci inseamna ca e must si nu vin. Asa se 'taie' fermentatia si se pastreaza mustul (sau ma rog, un vin foarte dulce, asemanator cu mustul). fermenteaza bine-mersi si se face vin.. asemanator se procedeaza si la damigene, cu dop dinala special de cauciuc gaurit si cu furtun care introduce in apa. am luat si eu anu asta un butoi de plastic, pentru ca nu mai aveam unde pune vinul (am umplut butoaiele de lemn si vreo cateva damigene). cand s-o face vinul revin cu amanunte. Edited by altai, 05 October 2013 - 10:43. |
#32
Posted 05 October 2013 - 12:49
La Dedeman nu mai au modelul care imita lemnul ( plastic alimentar produse in Grecia ) stiti cumva importator sau altcineva care le mai comercializeaza?
Am auzit ca se mai gasesc si in Doraly- Afumati |
#33
Posted 26 October 2013 - 09:21
Domenii de utilizare a butoiului
[ http://images.flowers.ro/IPuploads/monthly_01_2013/post-31848-0-93588500-1357415732.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] http://www.pro-bike....-67#entry496102 Edited by Speedlink, 26 October 2013 - 09:23. |
|
#34
Posted 12 December 2013 - 10:50
eu am achizitonat un butoias de 50L in toamna, inainte de a-mi face vinul. dupa ce l-am tras din damigenele de sticla o parte din el l-am pus in butoiasul respectiv (de plastic alimentar), l-am umplut ochi dupa care am insurubat capacul (are garnitura). acum intr-o zi am umplut o sticla de 2 L cu vin, am observat ca curgea f. greu (este inchis ermetic). intrebatrea mea este daca trebuie sa deschid putin surubul de la aerisire si in cazul asta nu intra aer in butoias pe acolo? va multumesc.
|
#35
Posted 12 December 2013 - 20:28
Tase33a, on 12 decembrie 2013 - 10:50, said:
intrebatrea mea este daca trebuie sa deschid putin surubul de la aerisire si in cazul asta nu intra aer in butoias pe acolo? va multumesc. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users