Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Butoi pentru vin din plastic alimentar
Last Updated: Sep 25 2017 22:28, Started by
valosvasile
, Sep 13 2012 10:44
·
0
#38
Posted 27 January 2015 - 12:20
In primul rand nu confundati plasticul cu fibra de sticla. Vinul la PET de 2-3 litrii este o blasfemie ca se strica, nici macar apa chioara nu rezista la pet. Plasticul este un compus chimic din petrol, cancerigen plus ca sub actiunea razelor solare apar niste compusi chimici nocivi. In plastic vinul respira prin microporii pet-ului si se strica.
Acum butoi de fibra de sticla vs lemn. Inainte nu e ista fibra de sticla si taranii foloseau lemn.Marii fabricanti de vinuri folosesc botoaie de lemn pentru baricarea vinuruilor, dar numai 3-4 ani maxim dupa acer le arunca sau vand. Un astfeld ebutoi din lemn de stjar costa cam 7-800 d euerro si pretul luis eregeseste in vinUn butoi de lemn prinde miros si ncii cu mama oparirii nu il mai scoti. Apoi exista oenologi ce urmaresc acest vin in butoi daca vinul sta mai mult incepe sa dispara fructul din gustul vinului si se instalaeaza cel de lemn pregnanat. Ideal este sa stii cat sa-l tii sa capete valente de cacao, vanilie, cafea, ciocolata, dar sa pastreze si ceva fruct. Se fac anmalize de laborator si deci nu pot fi facute de un producator individual ca banii sunt limitati In opinia mea pentru a face vin de casa folositi butoaie de fibra de sticla, se spala usor si nici nu se inpregneaza mirosul..plus ca vinul este fructat si proaspat pastrand mirosul toamnei. Sunt foarte usoare de manipulat si spalat. Apoi foarte bune sunt damigenele din sticla acoperita in plastic ptr protectie la socuri, dar au dezavantaje ca sunt grele si limitate, max 50kg, plus ca se pot sparge usor. Butoaiele din inox alimentar, costa mult, dar poate sunt unii ce-si permit pentru autoconsum. Mai exista si polipropilena, dar nu am testat. http://ecoplastgal.r...uica-varza.html Edited by cristian_e, 27 January 2015 - 12:22. |
#39
Posted 06 October 2015 - 16:27
Am in dotare un butoi ca in poza atasata. Ce credeti, l-as putea folosi pentru fermentarea mustului?
Attached Files |
#40
Posted 07 October 2015 - 10:40
Pentru fermentarea mustului e ok, insa daca vrei sa-l pastrezi mai mult timp pune-l dupa pritocire in sticle.
|
#41
Posted 07 October 2015 - 20:32
autec, on 06 octombrie 2015 - 16:27, said:
Am in dotare un butoi ca in poza atasata. Ce credeti, l-as putea folosi pentru fermentarea mustului? Ceva similar folosea si taica-miu acu' vreo 15 ani. Cumpara saci cu struguri din piata si ii zdrobea in bucatarie si apoi mustuia in butoaie din astea din plastic pe balcon. Tragea apoi in sticle din PET. Nu l-am auzit niciodata sa se planga de rezultat |
#42
Posted 09 October 2015 - 20:08
Bună seara
Am cumpărat recent un butoi de fibra sticla iar cand am citit termenii de garanție, spre mirarea mea scria ca este interzisă depozitarea de țuică. Știe cineva de ce? Attached FilesEdited by marius6, 09 October 2015 - 20:14. |
#43
Posted 11 October 2015 - 13:51
macer, on 07 octombrie 2015 - 20:32, said: Ceva similar folosea si taica-miu acu' vreo 15 ani. Cumpara saci cu struguri din piata si ii zdrobea in bucatarie si apoi mustuia in butoaie din astea din plastic pe balcon. Tragea apoi in sticle din PET. Nu l-am auzit niciodata sa se planga de rezultat Unele pet contin plastic alimentar! In special cele pt bere si numai cateva ape. |
#44
Posted 14 November 2016 - 07:54
cristian_e, on 27 ianuarie 2015 - 12:20, said:
In primul rand nu confundati plasticul cu fibra de sticla. Vinul la PET de 2-3 litrii este o blasfemie ca se strica, nici macar apa chioara nu rezista la pet. Plasticul este un compus chimic din petrol, cancerigen plus ca sub actiunea razelor solare apar niste compusi chimici nocivi. In plastic vinul respira prin microporii pet-ului si se strica. Acum butoi de fibra de sticla vs lemn. Inainte nu e ista fibra de sticla si taranii foloseau lemn.Marii fabricanti de vinuri folosesc botoaie de lemn pentru baricarea vinuruilor, dar numai 3-4 ani maxim dupa acer le arunca sau vand. Un astfeld ebutoi din lemn de stjar costa cam 7-800 d euerro si pretul luis eregeseste in vinUn butoi de lemn prinde miros si ncii cu mama oparirii nu il mai scoti. Apoi exista oenologi ce urmaresc acest vin in butoi daca vinul sta mai mult incepe sa dispara fructul din gustul vinului si se instalaeaza cel de lemn pregnanat. Ideal este sa stii cat sa-l tii sa capete valente de cacao, vanilie, cafea, ciocolata, dar sa pastreze si ceva fruct. Se fac anmalize de laborator si deci nu pot fi facute de un producator individual ca banii sunt limitati In opinia mea pentru a face vin de casa folositi butoaie de fibra de sticla, se spala usor si nici nu se inpregneaza mirosul..plus ca vinul este fructat si proaspat pastrand mirosul toamnei. Sunt foarte usoare de manipulat si spalat. Apoi foarte bune sunt damigenele din sticla acoperita in plastic ptr protectie la socuri, dar au dezavantaje ca sunt grele si limitate, max 50kg, plus ca se pot sparge usor. Butoaiele din inox alimentar, costa mult, dar poate sunt unii ce-si permit pentru autoconsum. Mai exista si polipropilena, dar nu am testat. http://ecoplastgal.r...uica-varza.html Nu respira nimic prin pet-ul Aqua Carpatica. De explodat, da. Întâmplător sau NU, Aqua Carpatica e singura apa din Ro, vândută în Germania.Pet alimentar... De explodat mustul în fierbere...probabil, nu am ...încercat, la pet! |
#45
Posted 25 September 2017 - 17:15
cristian_e, on 27 ianuarie 2015 - 12:20, said:
In primul rand nu confundati plasticul cu fibra de sticla. Vinul la PET de 2-3 litrii este o blasfemie ca se strica, nici macar apa chioara nu rezista la pet. Plasticul este un compus chimic din petrol, cancerigen plus ca sub actiunea razelor solare apar niste compusi chimici nocivi. In plastic vinul respira prin microporii pet-ului si se strica. Acum butoi de fibra de sticla vs lemn. Inainte nu e ista fibra de sticla si taranii foloseau lemn.Marii fabricanti de vinuri folosesc botoaie de lemn pentru baricarea vinuruilor, dar numai 3-4 ani maxim dupa acer le arunca sau vand. Un astfeld ebutoi din lemn de stjar costa cam 7-800 d euerro si pretul luis eregeseste in vinUn butoi de lemn prinde miros si ncii cu mama oparirii nu il mai scoti. Apoi exista oenologi ce urmaresc acest vin in butoi daca vinul sta mai mult incepe sa dispara fructul din gustul vinului si se instalaeaza cel de lemn pregnanat. Ideal este sa stii cat sa-l tii sa capete valente de cacao, vanilie, cafea, ciocolata, dar sa pastreze si ceva fruct. Se fac anmalize de laborator si deci nu pot fi facute de un producator individual ca banii sunt limitati In opinia mea pentru a face vin de casa folositi butoaie de fibra de sticla, se spala usor si nici nu se inpregneaza mirosul..plus ca vinul este fructat si proaspat pastrand mirosul toamnei. Sunt foarte usoare de manipulat si spalat. Apoi foarte bune sunt damigenele din sticla acoperita in plastic ptr protectie la socuri, dar au dezavantaje ca sunt grele si limitate, max 50kg, plus ca se pot sparge usor. Butoaiele din inox alimentar, costa mult, dar poate sunt unii ce-si permit pentru autoconsum. Mai exista si polipropilena, dar nu am testat. http://ecoplastgal.r...uica-varza.html A luat tata anul trecut de pe http://www.butoaie-vin.ro/ nu stiu daca e aceeasi firma si site diferit. Vinul (rosu) a iesit super bun si s-au baut 200L pana in martie. Nu stiu cum se comporta pe termen lung... Edited by Cril, 25 September 2017 - 17:16. |
#46
Posted 25 September 2017 - 17:49
Tu i-ai raspuns lui @cristian_e, la o postare din 27.01.2015, adica dupa 2 ani si jumate`. In timpul asta a facut el de 3 ori vin, a gasit si butoaiele/damigenele cele mai bune, a si baut cateva deca de vin...
|
|
#47
Posted 25 September 2017 - 22:28
Cherubim, on 25 septembrie 2017 - 17:49, said:
Tu i-ai raspuns lui @cristian_e, la o postare din 27.01.2015, adica dupa 2 ani si jumate`. In timpul asta a facut el de 3 ori vin, a gasit si butoaiele/damigenele cele mai bune, a si baut cateva deca de vin... Ok, poate ajuta pe altcineva avand in vedere ca e sezonu'. Materialu' respectiv e chiar ok. Daca o iei asa si te uiti, topic-ul e din 2012, are 3 pagini si ultimu' raspuns e dat in 2016. haters gonna hate. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users