Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 clima cu sunet ciudat

Baterie Externa Solara, Power Ban...

An constructie bloc

Am vazut odata un film...
 Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...

Identificare filet butelie r290

Sifon pe circuitul frigorific.
 

Windows 8 vs Windows 7

- - - - -
  • Please log in to reply
1871 replies to this topic

Poll: Intrucat in ultimele zile am sters 90% dintre postari (236 member(s) have cast votes)

Cititi cu atentie:

  1. Nu discutati decat despre Windows 8 VERSUS Windows 7 (154 votes [64.98%])

    Percentage of vote: 64.98%

  2. Aici nu se discuta despre impresii referitoare la WIndows 8 - Exista topic dedicat pentru asta. (11 votes [4.64%])

    Percentage of vote: 4.64%

  3. Da, Windows 8 RTM este versiunea finala !!! (72 votes [30.38%])

    Percentage of vote: 30.38%

Vote Guests cannot vote

#1
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Asa cum spune si titlul, si cum sunt si celelalet topice similare de pe ariile de Windows 7 si Vista, propun un topic 8 vs 7.

Parerea mea - 8-ul este un 7 simplificat, si cu o alta interfata. Dedicata in special tabletelor. Asa ca nu cred ca Windows 8 va reusi sa detroneze Windows 7, ba chiar cred ca fortand noua interfata destinata initial tabletelor si catre Desktopuri, laptopuri, ba chiar ptr servere, in incercarea de a forta si producatorii de soft sa dezvolte aplicatii pentru aceasta interfata, rezultatul ar putea cel mai mare fiasco inregistrat de Microsoft pana acum.

Rog ca discutiile sa fie strict legate de subiectul 8 versus 7.
Discutiile generale despre 8 le puteti scrie in topicul dedicat - http://forum.softped...howtopic=882662

Edited by eiffel, 19 August 2012 - 11:21.


#2
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Un fiasco mai mare decat Vista si 7, nu are cum sa fie.

Multi folosesc in continuare XP SP3 cu update-uri la zi - apropo, chiar azi, Microsoft a facut o gramada de update-uri la XP, cu toate ca a zis de mult ca nu mai acorda suport pt XP, in practica a facut-o de multe ori dupa acel anunt de incetare.

Win 8 este mai complex si mai performant decat 7, dar consuma si mai putine resurse, pt. ca este mai bine optimizat.
Exprimarea cum ca ar fi simplificat, este una extrem de superficiala.

Foloseste versiuni full/PRO pt OS-uri, daca altfel te plangi ca lipsesc functionalitati de care ai nevoie.
Oricum, trebuie sa mai adaugi peste OS, si o gramada de alte softuri.

Edited by loock, 16 August 2012 - 11:12.


#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
7 nu e un esec. Dimpotriva, a reusit sa detronexe XP-ul, ce-i drept si cu un pic de ajutor Microsoft - n-a mai facuit programe care sa suporte Xp-ul.
N-ar fi exclus sa faca acelasi lucru si ptr 8. Ptr a elimina 7-le.

Windows 8 nu este mai complex decat 7. Ci mai simplu. Au fost eliminate din programe. Iar din altele s-au scos diverse parti.

In plus la teoria mea - WMP 12 - e si in 7 si in 8, Media Center - pack-ul suplimentar, eliminat din windows, inpreuna cu codecurile - e acelasi cu cel din 7, DirectX - e acelasi, doar un 1 dupa virgula sa para altul - dar DirectX nu a mai fost updatat de 2 ani.

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Oficial costa 9 USD in plus...., WMP-ul pt. 8, iar in practica stim cu toti ca, fie se foloseste altceva mai bun ;), fie se face crak la cel actual, fie se pune o versiune mai veche, fie combinatii ale celor de mai sus, fie se cumpara pur si simplu, pt. ca pretul este infim.

DirectX-ul se upgradeaza atunci cand apare, indiferent de OS (sigur, in cazuri extreme, trebuie si suport..., insa mai curand gasesti lipsa de suport hardware decat de OS; sunt o gramada care au placi grafice de pe vremea win 98 SE, Win ME, Win XP SP1...)

Edited by loock, 16 August 2012 - 11:25.


#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Gresit. WMP-ul e inca in Windows. Pack-ul de Media center si codecuri costa suplimentar.
Cat va costa cand va fi pus in vanzare, ca acum e cam devreme.

Ca in practica si eu folosesc altceva, de cand l-au stricat. Cu WMP 12 nu m-am putut obisnui. Prefer sa am on aceeasi fereastra si imaginile si controalele si tot - ca la versiunile anterioare - WMP 11 e ultima care am folosit-o. Pe XP inca folosesc WMP 10.

Quote

fie se face crak la cel actual
N-ai ce crack sa ii faci. In principiu se modifica o cheie in registrii ca sa accepte si codecuri third-party. Asta nu se cheama crack.

Edited by eiffel, 16 August 2012 - 11:26.


#6
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
In mod normal, pe un PC se instaleaza si un Nero pt. scris medii optice.

Iti pune Nero, toate codecurile din spatiul metagalactic...

#7
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,295
  • Înscris: 09.08.2009

View Postloock, on 16th August 2012, 12:08, said:

Un fiasco mai mare decat Vista si 7, nu are cum sa fie.
Vista a fost un fiasco la inceput. Acum, cu update-urile la zi, este ok.
7-le a fost ok inca de la inceput.

#8
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,719
  • Înscris: 29.03.2006
Antivirusul ala free de la Microsft, este foarte bun, si se poate instala gratis si pt. XP.

Il am de mult timp, si face update-uri aproape zilnic.

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

In mod normal, pe un PC se instaleaza si un Nero pt. scris medii optice.
In mod normal de la XP incoace n-ai nevoie de soft special ptr scris. Poti scrie direct din sistem. Doar daca vrei tu sa customizezi discul cum doresti, atunci poti pune si un program separat. Nero sau altceva.

Dar nu vad treaba cu versus in cazul asta...

#10
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,316
  • Înscris: 24.02.2007

View Posteiffel, on 16th August 2012, 11:46, said:

in incercarea de a forta si producatorii de soft sa dezvolte aplicatii pentru aceasta interfata

Ca programator, unde-i problema daca scrii odata si vezi ca rezultatul iti merge si pe desktop, si pe tableta, si pe telefon.

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Pai oricum nu va merge pe toate 3 :D - decat recompilate. Ca pe telefoane sigur nu o sa fie i3-uri - cel mai probabil ARM-uri. Si poate si pe unele tablete.

E vorba de a face programe care sa ruleze in cadrul interfatei Metro UI ( se pare ca din nou se mai poate folosi si cuvantul asta ) - nu in Desktop.

#12
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,664
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdani.user, on 16th August 2012, 12:43, said:

unde-i problema daca scrii odata si vezi ca rezultatul iti merge si pe desktop, si pe tableta, si pe telefon.
Pe desktop arata aiurea, cam mare totul fiindca-i optimizat pt. touchscreen.

#13
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,107
  • Înscris: 18.09.2008
Windows 8 este si va ramane o struto-camila. Eu raman la 7. Apropo, au rezolvat problema aplicatiilor metro care nu mergeau uneori prin PPPOE?

#14
iordache4991

iordache4991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 13.01.2009

View Posteiffel, on 16th August 2012, 12:42, said:

In mod normal de la XP incoace n-ai nevoie de soft special ptr scris. Poti scrie direct din sistem. Doar daca vrei tu sa customizezi discul cum doresti, atunci poti pune si un program separat. Nero sau altceva.

Dar nu vad treaba cu versus in cazul asta...


Tin sa precizez ca m-am confruntat cu o problema foarte nasoala. Am Windows 7, iar daca vreau sa copiez un fisier de 3GB pe un DVD de 4,6, imi mananca 4-4,2GB.
Daca vrei sa copiezi ceva de 3,9GB pe un DVD, nu te lasa (il citeste ca avand peste 4,5GB). M-am confruntat foarte mult cu problema erorii de spatiu.

Asa ca, daca vreau sa copiez pe un DVD/CD un fisier, sunt obligat sa folosesc Nero.
Efectiv, nu stiu de unde vine problema...

Edited by iordache4991, 16 August 2012 - 12:07.


#15
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,316
  • Înscris: 24.02.2007
Recompilarea e treaba de cateva minute.
In plus, daca vreau sa dezvolt ceva doar pentru desktop, cum ma obliga Microsoft sa folosesc API'ul Metro?

Cine mai da in ziua de azi 50 euro pe Nero cand sunt atatea alternative gratuite?

#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,664
  • Înscris: 30.07.2003

View Postdani.user, on 16th August 2012, 13:22, said:

daca vreau sa dezvolt ceva doar pentru desktop, cum ma obliga Microsoft sa folosesc API'ul Metro?
Nu te obliga, poti folosi API-urile clasice.

#17
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,316
  • Înscris: 24.02.2007
Tocmai

#18
vladul_care_este

vladul_care_este

    TV / Radio & Satelit Maniac

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 27.01.2009

View Posteiffel, on 16th August 2012, 12:15, said:

N-ar fi exclus sa faca acelasi lucru si ptr 8. Ptr a elimina 7-le.

Nu e exclus,dar nu cred ca vor face asta inca.7-le e o mina de aur pentru ei,si nu cred ca ar fi nebuni sa il omoare deja.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate